Порошенко готов да промени Образователния закон

Украинският президент Петро Порошенко допусна възможност за промени в езиковите норми в новия закон за образованието след разговори с партньори от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Порошенко готов да промени Образователния закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото Орбан е смел, но не решава за България.

Главчев заедно с тая мишка наречена украински посланик в България ,пред камерите заявиха че Проблем Няма Никакъв !!! За ГЕРБ няма проблем , а Унгария и Румъния Блокират Украйна отвсякъде за ЕС !!?? Що бе ГЕРБоклуци ?

забрана на руския там и всичко си отива на мястото.

20 млн. руснаци в окрайна. Дали като забраниш езика на 1/3 от населението всичко ше си дойде на мястото. Фашизма кога е решавал проблемите??

Бай Ставри

Украйна са 42 млн без окупираните Крим и Донбас В Крим бяха 52%, в Донбас 37% В Лвов и Ивано-Франковск клонят към 0% Средно рускоговорящите в Украйна са около 15-18% Да почват да учат украински език

се пише Украина. Когато със сила променяш имената на хора, това наричаш ли фашизм?

Научитесе най-накрая да правите разлика между И и Й. :)

Забелязжате ли омразата, която путинските тролове демонстрират към жсичко украинско: Нямало такава държава, Порошенко бил укро-фашист, трябвало да ги избият и тн и тн Значи Украйна е на прав път. А Русиш, тази восточна орда, тази путинска монархия буксува в безсилната си злоба и се дави в крясъците си

Ако става въпрос за избиване, укрофашистите не са толкова важни, но виж това с българските сороси и Америка за България трябва да се случи.

Украйна е врящ казан от украинци,руснаци,българи,унгарци,поляци,гърци и молдовани.Който бръкне там не се знае какво ще извади.Не разбирам какво толкова ви е мила.Германия и Франция никога няма да я приемат в ЕС--това е огромна маса хора,която веднага ще се насочи към Германия.Всеки има право на мнение,но аз нито имам вяра на украинците ,нито ги харесвам.Те са разграден двор--за какво ни е тази паплач.

Първо минете през Сибир за престъпленията си и който оцелее в Европа.

По телевизията днес външната министър мрънкала нещо невразумително по повод на украинската забрана. Никакво осъждане за нарушенията на правата на малцинствата нямало само изразила надеждата, че може би ще има някаква промяна. При това,че законът е подписан.

Оххххххх!!! Измислена държава, измислен език!!!!!!

Е то излиза с така назовала се македония същото.

Украинците имат голям късмет с Петро Порошенко. Патриот,демократ и правилно ориентиран .. като слънцето което се движи на Запад.

Да, за разлика от теб той сексуално е наистина правилно ориентиран!

е ти си добре информиран.ха.ха май си пробвал доста мъже и си стигнал до украинския президент..ха.ха

Щерев, губиш класса...Ето така винаги с коммунисти)

Не мисля, че този закон ще промени нещо факта, че българите там говорят на руски,а не на български ама а дано.

Днес са открити доказателства за участието на украинци/Украйна на страната на ДАЕШ в Дейр ез Зор в САР.

Не се и учудвам, тея са продажни и за пачка долари и майка си ще продадат!

То ако не знаеш украинци участват и в програмата на маймуняка от Пхенян също и в сомалия пиратите са украинци.

Порошенко щял да купи колело, ама друг път. Добре. Нашите "политици" - да му кажете ОК за Европа, ама друг път, че иначе ще ви се * мамата. Ако не ви стига акъла - гледайте унгарците какво правят до момента и правете като тях.

Честито! Вкарали сте автогол. Сега ход е за турците. Русия по този въпрос няма да ви подкрепи. Две империи Турция и Русия ще ви преглътнат...никой няма да се кара заради вас. За Унгария, Полша този конфликт е изгоден. Те имат пряка граница с Украина. А ваша пряка граница е с Турция . Но важно да ближнеш на време рашка -чебурашка, нали?

Прасчо дали е взел вече уроци от губернатора на Одеска област, как се дъвчат вратовръзки?

IZMET

добре че унгарците не са мухльовци като ония конекрадци от южната страна на долен Дунав

Много хубаво цитираш тоя, дето ни струва от 218хил. кв. км. днес да сме на 111хил.кв.км. Как ми се ще да имаш и същия пулс като него в момента.

На шоколаденото зайче, напоследък много му се събра.

Шменти капели! Баламосват биомасата - Тука има, тука няма ...

рускоговорящите там не са малцинство, а МНОЗИНСТВО

говорящите да, но украинците са около 40 млн, а руснаците около 6 млн.

Че то цяла Украйна е 36 милиона. Къде ги видя 40 милиона украинци?

Руснаците там 18 млн., а рускоговорещи много повече.

Как стои въпроса в Русия с малцинствата, със САЩ, в Турция, в Швейцария или например в Швеция ? Интересно би било да се дискутира. А как стои въпроса у нас със циганското малцинство ?

Пепи, ща ма дзиняваш, ама мургавите вече не са малцинство! Българите сме малцинство вече, в България!

теб требе да те пуснат в тъмното у факултето да ти се изправят възгледите)))

как се вика на човек който си си променя мнението бързичко? Дрисльо!

БХ или в превод Бойко Борисов

Прасенко, Праенко...Още известен като ШОКОЛАДОВАТА ЕВРЕЙСКА СВИНКЯ ВАЛЦМАН! Мноо бързо си врътна тлъстия гъзец, когато те настъпиха по опашката от Гейсъюза! Защото освен огромно руско малцинство в Източна Крайна, там има и големи унгарскии, румънски и български малцинства! Все хора на страни членки на Гейсъюза! Същия Гейсъюз, дет те крепи да не фалираш мръсна шоколадова свиьно!

Мурзилке, гледай си фалиралия Донбас и не се занимавай с Украйна. Твоят поглед е на изток а не на запад. Коментирай Монголия, Туркменистан, Узбекистан. Украйна вече е в Европа а ти си азиатско- руска мурзилка. Така че по добре си мълчи.

вечно ще те онождат щото си тъп

Географски е в Европа, но не и политически и икономически! "И никога няма да бъде", както пееше едно време Кирил Маричков!)))

Смешника! Нещо си в ГРЕШКА! И ТО ОГРОМНА ГРЕШКА! Донбас се развива, фабриките и заводите работят..А виж руината Крайна, тя наистина е фалирала! И без огризките подхвърляни от масата на гейсъюза, да беше фалирала досега 100 пъти! С това еврейско бидло дето я управлява кат свинкята Пепа Валцма, Турчина и Яйцето и Лишко!

Виж какво...дори и в сьстояние на война, Украина е по-силна от България. Втора економика в союза е била, доста образована нация. Пази, Боже, някой да ви наруши ваши граници, веднага 500 годишешен робски ген ще се обади...нямате никаква армия...а НАТО против НАТО воюва ли? не... има риск да промените границете си.

Какво състояние на война ве смешко...Ако руснаците решат, от руината Крайна, плюнка няма д остане! Ще згазят укронацитата и останалото бидло за 24 часа...И това е по мнение на западните аналитици и генералите от НАТО! Защото укробидлото, освен да воюва с деца и със старци, с други не може!

Що ми натоварваш за расея? Нали написах за България и Украина. И стига да преповтаряш руска пропоганда за война с деца и жени. Като ви превземат турци няколко области и ще видим с какви каруци, пръчки и изобщо как ще воювате. Нямате хора ха сервитьори и чистачи, а мрънкаш ми за боеви умения. Татуирани бабуини ли ще воюват? Или ти? )))Ще напикаеш от страх. Само в нета ти смел.

Хунтата глътна вода!

шоколаденият крал както беше натопорил меча за закона на езика уа и стоеше на 12 часа като писна вишеградската четворка и тои увисна на шест и полвина итам замръзна че иначе страх мале страх че ще погнат укропите в тези страни !!!!!!!!!!!!!!!!!1

Украйна трябва да бъде изключена от всякакви преговори за членство в ЕС! Не след 25 години, а и след 325 години тази измислена държава да не влезе в ЕС!

х..у..й тебе

Х...у...я ще го ядете вие, ние вече сме членове! Пукнете се от яд и мъка! По преценка на нашите гранични полицаи и на тези от ЕС ще ви връщаме от границите ни за каквото си поискаме и както си поискаме! Та да ви се услади "безвизовия" ни режим към вас още повече!

Да да , прав си, членовете сте.

Уй сплескан.

Кой продава рода си бе "дрън дрън" смрадлива русофилистична гнидо, всички вие долно изроди дето искате да потурчите и циганизирате българските училища, долни изроди предатели, няма да ви мине номера...БЪЛГАРИЯ и българският език ще го има въпреки изродите като теб!!!

В тая връзка в БГ вече е открито висше ислямско училище за имами.

На към български отива с тоя ислам. След 50 години България няма да я има а след 100 години и езикът ще почти изчезнал. Донякъде благодарение на предатели като гея Бгеец.

Всичко това са малоумни напъни за тормоз над руското население. И са изцяло дирижирани от САЩ. Украина вече е кукла на конци, точно както в България. И си имат колониални управители които не отстъпват по качества на "прецедента плювналиев и на предателя Паси. Та недейте да обвинявате обикновенните украинци, те са в нашето положение.

Специално руснаците да говорят за права, егати наглите типове. Откак заграбиха Крим, унищожиха 600 украински училища, всички библиотеки на украински език, демонтираха украинските паметници и подложиха украинците на пореден геноцид. Руската орда няма равна по унищожение

А бе платения педрас,ти освен това си и гей,кой говори за тъпите ти измишльотини бе,такъв като е малко да го ебе човек,трябва си бой,бой,бой и пак ебане,а ако питаш защо,пак бой и ебане,мръсен предател

Ти си най-забавен от троловете. Смях.

да, ще допуснат обучение на езиците на националните малцинства, но няма да допуснат за РУСКОТО МНОЗИНСТВО, щото рускоговорящите там са доста. Почти всички говорят руски.

Няма вече да говорят руски. С агресията си Путин обедини и създаде съвременната утилитарна украинска държава

Nikolai Vasilev

идиот !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

тоя съсипа Украйна сега Украйна е срам за света от развита и богата стана разорена и бедна. от тия манданаджии.

Балканска федерация и руски език от атлантика до Урал! европата в атлантика!

Преди две години фашистчетата в Киев , като приеха подобен закон останаха без Крим, Донецк и Луганск - сега могат да останат и без гащи !

Наближава краят на Пърдошенко. Завалията, останал без пари и натрупал омразата на собствения си народ, се чуди как да угоди на Запада. Още малко и това недоразумение ще се изказва само от затвора или ще се зъби от някой клон.

Защо няма санкции срещу фашистката хунта в Куев? Отговорна за забраната на малцинствата да говорят на родния си език! Отговорна за хилядите избити от нея украинци! Да припомним, че преди 3 години, на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани. От убийците на Пороченко!

Стига тъп патос. Чети закона, ако разбереш. Бесарабск българи се оказа 5 колонна, неелояла към място, къде са избягали от турци. Що не са отишли в росия?

нека позная ти май си "украинец" дето не знае мовата си ...то кой ли го знае това недоразумение даже министреския ви "съвет" заседава на руски смешнико...пиши си на руски дето го знаеш ..ние разбираме ))))) та такива работи с твойто сало и перемогата...скоро твоему Пърдашенко кирдык! Понял!))))

Не ми наричай сало...направи генетична експертиза...и ще видиш, че ще се радваш и на сало. Разбираш ли ме, бай Шкембе.?..

Имаме ли правителство и съответно премиер и външен министър. Ако имаме къде са те, а ако нямаме да поискаме от В. Орбан да ни прати премиер и външен министър да защитават адекватно българите по света!

имаш банкянски примат и пазарджишка пръчка, това имаш

свикват вече ... и с моста до крим ще свикнат ... и с донбас ще свикнат ... иначе ще има бои по канчетата ...

Тия до кога ще я карат по метода проба-грешка, пък ако мине номерът, мине? Като искат да имат тяхно си законодателство защо подписаха договорът за асоциация с Евросъюза, договор чиито клаузи позволиха на Унгария и Румъния да поставят ултиматум на украинското правителство, и точно този ултиматум доведе до промяна на украинската позиция по въпросът с преподаването на майчин език в украинските училища, защото иначе ще гледат Евросъюза през крив макарон;)

Не само ще го промени, но и хоро ще играе. Унгария заяви, че ще дръпне ръчната спирачка за приемането на Украйна в Европейският съюз. А те не се шегуват. Това не е България с нейната слагаческа политика. Да се харесаме на Чичо Сам, а нашите интереси не интересуват никого. С Унгария, такъв филм няма. Ние може да се откажем и от "Южен поток" и от АЕЦ"Белене" и от защитата на интересите на нашите сънародници в Украйна,защото така са ни наредили. Унгария обаче, не е България. Те действат твърдо и когато кажат нещо го изпълняват. А ние излязохме с някаква срамежлива декларация. Сакън, да не обидим Украйна. Щото са важни за САЩ!

Неофашистите завзеха властта с кървав майдански преврат с помоща на ЦРУ и рефаншистите в ЕС!Сега се обръщат към ЕС , "да защитят" фашистките си норми?Нормално, но в ЕС няма само реваншисти - номера няма да мине!

Русофилистичните гниди правят всичко против България и българите, абе боклуци българите в Украйна са 0,4% от населението и изучава до 4-ти клас всичко на български, след това българският ще се изучава като чужд език.. Русофилистични гадове знаете ли какъв е процента на циганите и турците от българските граждани,почти 10%, какво искате бе изроди циганският и турският да станат основен език в БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА, мамицата ви долна предателска!!!

Гнида си ти, който за няколко долара си готов да загробиш нашите сънародници в Украйна. Какво като са 0,4% бе, гнидо? Да стоим и да гледаме как ги обезличават! И недей да сравняваш с България, защото Украйна по конституция е многонационална държава, за разлика от нас! За шепа долари (ДАНО ТИ ЗАСЕДНАТ) продаваш рода си, Кирякстефчовецо!

Българчетата в Украйна учат само 2 часа български в седмицата. Има 43 училища, които са украински и там учат нашите деца. Затова и студентите, които искат да учат в България и са с бълг произход НЕ ЗНАЯТ ЕЗИКА!!! Вместо да искаме увеличаване на часовете, ние подкрепяме анти Закона им.

Когато ви натиснат и конституция ще промените, и ще преподавате на турски. Плюс бесарабски българи са подкрепили руснаци, дефакто подкрепили агрессия в Донбас и Крим. Нали , така се получава? Не са толерантни към Украина? Когато бягали от Турция, що не избягали при братушките?

извади си главата от задника

Когато ви натиснат и конституция ще промените, и ще преподавате на турски. Плюс бесарабски българи са подкрепили руснаци, дефакто подкрепили агрессия в Донбас и Крим. Нали , така се получава? Не са толерантни към Украина? Когато бягали от Турция, що не избягали при братушките?

сдается мне ты настоящий "укранинец" этак по письму както видно а не "украинский" ли посол Балтаджи ты?)))))

Пошел ты нах...Писмо мое не му хареса. Нали не искате да учите украински, значи скоро ще учите турски)) Заслужавате.

Защо е това неразбиране от нашите братя в ЕС. В Украйна никой не е против малцинствата от народи на ЕС. Законът е насочен единствено и само срещу руският език защото той отдалечава демократична Украйна от цивилизованото човечество. Защото той е езикът на който разговарят не само седемте милиона терористи от югоизтока но и още двадесет милиона потенциални такива. Ето защо този омразен език трябва да бъде изкоренен на територията на Демократична Украйна

време е отново за Разораната целина, та да не остане нищо живо в прокълнатата о'Крайна земя.

много си плосък бе бегей

...а всех уродивых и никчемных ссылать на окраину, в Галицию, там им дуракам и место!...

пътя на македонците. Ся остава да си присвоят Киевска Рус, Атила и да построят паметник на Чингиз Хан

Атила, (Авитохол) си е наш!

Шантажисти...Ето сега дано турци да поискат право децата ги да се обучават в България на турски.

Бахур нещастен, Укарйн по конституция е многонационална държава. Не ги сравнявай с нас!

Що да не сравнявам? И за промяна на имената ще ви напомнят, и ще преподавате на турски. И турци ще намерят слабо място къде да ви натиснат.

шоколадчо хохлов нещо взе да подлеква яко а,така трябва с подлогите,яко натискане