До 9000 лири стигнаха таксите в британски вузове

80 на сто от кандидатстващите във висши училища в чужбина се насочват към университети във Великобритания. Само през 2010 г. за обучение на Острова са заминали 2400 българи.

Обратно в новината

Коментари - До 9000 лири стигнаха таксите в британски вузове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе как ги изкара тия 60 паунда на час? Какво ше работиш - лекар, адвотак, бизнесмен, началник ли? Откъде ще ги изработи един студент 60 паунда на час, че и цяла седмица на пълен работен ден ще работи? Аме лекции, учене за изпити къде го слагаш в сметките. Нещо правиш криви сметки, осъзнай се?

Абе как ги изкара тия 60 паунда на час? Какво ше работиш - лекар, адвотак, бизнесмен, началник ли? Откъде ще ги изработи един студент 60 паунда на час, че и цяла седмица на пълен работен ден ще работи? Аме лекции, учене за изпити къде го слагаш в сметките. Нещо правиш криви сметки, осъзнай се?

Голям смях ... "80 на сто от кандидатстващите ... се насочват към ... Великобритания" :) Посмалете малко с ...... :) Германия и Австрия мисля, че са малко по интересни за българският кандидат студент :). Българите сме толкова бедни, че Англия е само за нас .... те ни чакат. Ха.Ха.Ха

Европа е в голяма криза, няма младо население, имам предвид европейско. Пълно е с бангладешци, ганайци, савладорци и пр. Нашите младежи ще ги вземат веднага, то за това и ни приеха в ЕС. Просто млад да си в това време в България, навсякъде ще те вземат, няма значение какво и къде си завършил, дали в Оксфорд или в Свищов. Говоря на средно ниво, не за кариеристи. Ама и големите компании предпочитат средно напористи младоци. Така за млади хора не си губете парите, не се заробвайте с дългове. Само ако не го искате, само тогава няма да ви вземат. Това важи за работари, мед. персонал, комп. специалисти, учители, инженери, автомонтьори, строители и пр. Учете език горе долу и сте взети в Европа.

тва са пълни глупости :)) в всички англииски колежи тахите са не повече от з00 лири на цикал като много от студентите които са с доходи под минимума са намалена тахса от 150 лири на месец или на пълна издружка от дурявата. обстежитията отговарят на 5 звезден бг хотел по условия с-малук апартамент за 2 ма с парно,интернет и санитарен възел-пулна сугурност никои не може да влезе и излезе без електронна карта.тази глупава "новина" е написана за да оцая младите които търсят спасение в англия

Излиза,че българите са доста богати,щом могат да си позволят такива суми.Интересно - как ги печелят?

Повечето деца работят и се издържат сами. Дори има, които изпращат пари на родителите си.

наи-добре е т.н "вузуве " в бг да се закрят. образованието в тех само пречи. а и на б.г-рите не и требе наука. --- чалга , хебапчеата, секс ...и после ---- лаина. лаина .лаина... това е живота там.. а кенефите са като при прапрапрачовците.. натурални. мият се сами кога вали

Малко срам дали имаш? На човек , който плюе своя родина, никъде не се гледа с добро око.

Разход за обучение = (9000 лири за такса + 6000 лири за разноски) 5 години = 75 000 лири 2.3 175 000 лв. Годишен доход среден чиновник = (10000 лв годишна. заплата * 40 години тррудов стаж = 400 000) Излиза че половин живот трябва да работи човек за да си плати образованието само.

Един среден чиновник нема да ходи у англия на обучение, малд човек търси обучение, а не старите. За да станеш среден чиновник, трябва да работиш години след като си завършил обучението. Само младите търсят обучение, а техните заплати са точно наполовината. Не 10 000лв. годишно, а едва 4500лв. Така че обучението в англия си остава мираж или само за богаташчетата!

Да направим и друга сметка: 60 паунда на час х 8х22=10560 паунда на месец. Това е нормалния доход за магистър. Смятай си нагоре сам, явно го можеш.

Така сметката може и да излезе ама тия българчета ги отписваме от България. Според мен образованието е част от машината за взимане на кредити. Докато си малад, здрав и глупав защо да не се нагърбиш с кредит от 100 000 лири.

и аз заминах не заради обучението и ВУЗ-а, а за да се уредя тука!

И уреди ли се?

На никого не му дреме. :D

уредил се е да мие чинии - и тука можеше да ги миеш - кенефите също !

студентството просто трамплин за емиграция, има много по-важни неща от самото обучение, за което на почти никого не му дреме!

Как става това бе младо, кажи и ни поучи !

Е поне няма да плаща чужди сметки... каквото си изкара негово си е...