Предлагат поведението да влиза в бала за прием след 7 клас

Синдикатът „Образование” към КТ „Подкрепа” предлага поведението на учениците след 7 и 8 клас да стане част от балообразуването за прием в средните училища.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат поведението да влиза в бала за прием след 7 клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпуснахте питомното за да гоните дивото в прекия и преносния смисъл на този израз!!!Едва ли нещо ще промени сега тази промяна при този недостиг на ученици и студенти!!!

Минало незабравимо! Точно срещу такава оценка на поведението протестирахме по площадите - израз на унифицирането на мисленето, назакзване за всяко несъгласие, използването на училището като казарма... Та това са деца - нямат и по 13 години! Добре сте дошли обратно в лоното на социализма и комунизма, г-да "демократи+! Тодор Живко сигруно се радва на делбата ви там някъде в отвъдното! Back to EUSSR! (грешката в заглавето на песента е умишлена), 1984... Очакваме вече и лагерите да отворите отново!

Аз

Не си прав. Едно време наистина имаше оценка за поведение, но тя не влизаше по никакъв начин в бала.

не влизаше в бала, но ти пишеха характеристика и ако си с намалено поведение не можеш да продължиш да учиш.

За жалост си прав/а , точно за това протестирахме , а чак сега оценяваме грешката която направихме.

Не си наясно с материятя !! Много важно , че си протестирал !! Нещо да си променил / към по-добро / ?? Влизал ли си в клас ,имаш ли представа , какво представляват така наречените ученици ??Колко от тях са неграмотни ," друсат се" В училището се изгражда отношението към живота !! Никой работодател не иска успиващи се , несериозни служители !!

Колкото може да е полезно, толкова е вредно, защото малките подлеци може да провалят някого като постоянно го провокират.

най- накрая, крайно време беше

Ако искат да "наказват" тези от учениците които излизат от релси,това спокойно може да се направи и сега ако се наложат училищни наказания според разпоредбите на съществуващите закони!! За тези случаи,също може да бъде включено поведението в приема-лошо няма!! Но,това което искат от "Подкрепа",е немислимо и доказва за още един път,че този синдикат е създаден изцяло от продажници-което се потвърждава и от досегашното им дело.... Едно е непокорен и друго,лошо поведение... Едно е различен и друго,хулиган.... Не се и съмнявам,че най голямата част от учителит ще оцени поведението на децата,справедливо!! Но,какво става с тази малка част(която присъства във всички професии)от комплексари,които ще се опитат да използват това,като оръжие срещу определени деца?? Какво ще стане,ако след приема на този разпоредба,постъпят и инструкции към учителите,за това,кое е "лошо поведение"?? Или,Подкрепа има за цел този път,да помогне да се създават от най малка възраст,примирени страхливци,които да не "изискват"??.........

В основата си синдикат е точно лява политика, но без да е лява партия. Относно стандартизирането на поведението не ми звучи лошо. Така поне ще се знае кое се смята за такова, а няма да има спекулации че еди кой си еди к'во си

И защо да няма оценка наповедението? Малко ли наркомани, побойници дори убиици има в родните училища? Може би при равен бал е редно да имат предимство тези с добро възпитание и поведение. А в някой професионални гимназии освен оценките по БЕЛ и математика могат да са балообразуващи и оценки по химия,биология, или нещо друго свързано с профила на училището.

ДЪРТИТЕ КОМУНЯГИ НЕ ПРЕДЛАГАТ ЛИ?! ИЛИ ПАК ЩЕ СЕ СТИМУЛИРАТ ПОСЛУШНИТЕ ЗУБРАЧИ???

А кого да поощряват? Може би непослушните гамени?

А учителите никой не ги оценява за повединие .Г-н министър на дъщерями учителката по бълг.ез.на родителска среща само убижда децата че са неграмотни при въпрос че това са ги научили казва че те не са магьосници и че за 40мин. нищо немогат да направят. Агресията и нервното поведение идва и от там

Твоята учителка не те е оценявала достатъчно. Ти си си "убидена" от природата. Детето ти също. Как пък все неграмотниците сте с претенции???

Hannibal

В изказването Ви има общо 7 /СЕДЕМ/ правописни и пунктоационни грешки. Това иде да покаже, че едва ли само учителката е виновна. Генетиката е доказала, че от свинята лебед няма как да произлезе.

Аз

---------------- А учителите никой не ги оценява за повединие .(1. Погрешни интервали)Г-н министър(2. Запетайка) на дъщеря(3. Интервал)ми учителката по бълг.(4. Интервал)ез.(5. Интервал)на родителска среща само у(6. О!)бижда децата(7. запетайка) че са неграмотни(8. запетайка) при въпрос(9. Запетайка) че това са ги научили(10. Точка) к(11. Главна буква)азва(12. Запетайка) че те не са магьосници и че за 40(13. Интервал)мин. нищо не(14. Интервал)могат да направят. Агресията и нервното поведение идва(15. +т - мн. число) и от там(16. Точка) -------------- ... шеснаесе парчета... За стилистиката чак няма смисъл да се говори...

Комсомолската характеристика на младите герберчета и депесарчета ще влиза ли?

В Подкрепа са най-тъпите даскали,та затова и предложенията им са глупави и назадничави.Искат да вкарат децата в покрустовото ложе на своята ограниченост,вместо да везмат да се квалифицират по съвременните методи на обечение и ценностно израстване.Без общ успех и поведение0-нали вървим към диференциация и индивидуализация.Подкрепаджиийските предложения са антидемократични,тоталитарни.

И аз съгласна, че е хубаво учителите да са по- квалифицирани и да се отворят към по- нови методи. Може би няма да е лошо да наемат повече млади учители току- що излезли от университета.

Що за глупост? Към комунизма ли ще се връщаме? Има хиляди начина да се накажат по-буйните деца, но недопускането им до учебни заведения не е един от тях.

Аз

Що за дебилизъм - и при комунизма имаше оценка за поведение, но тя не влизаше в бала по никакъв начин! Вие какво търсите - способни деца или послушни овце?!

Когато "Правилната Власт" е на власт. Поведение може да има. И когато влязат в релния живот, когато трябва да си търсят работа и жена :). Хоп. Възпитанието пречи. Мозаци в буркани. Това ли, ще е продуктът на образователната система ?

Welcome back to the kommunist Motherland :( Някога, не ми разрешиха да вляза в клуб по безмоторно летене, когато бях на невинните 16 години, после не ми разрешиха да си подам документите във военно училище - с отличен успех от гимназия. Защото кварталния партиен секретар беше написал нещо в характеристиката ми. Ученик с отличен успех не може да бъде нежелан от учебно заведение. Оттук трябва да тръгнат правилата. За либералционистите: до 7 - ми клас учех в училище, до което имаше Черква. Някога, до 1945г. училищата са строени до черкви: Божието Богу, кесаревото- кесаря!

ти маи отдавна не живееш в бг иначе стеше да знаеш, че нашите всезнаиковци са рекордиори по оцаствия, а ако нещо не им харесва какво казва даскала бои.

Пич, ако някой ученик има успех от 5.50 нагоре и успява да направи това, за което казваш....Той е гений. Помогнете му да расте в образованието. А буйния характер на запад се търси като стока с етикет "нестандартно мислене" :)

точно така.

Категорично "НЕ" на тези тъпи предложения! Предлагам в балообразуването да участват само оценките от изпитите по БЕЛ и математика - това само може да е сравнително независимата оценка, при положение, че се ограничат възможностите за опорочаване на изпитите.

Аз предлагм също за прием след 7 клас да се вземат предвид данъчните декларации на родителите - така с един куршум три заека - хем отрочето в подходящото училище, хем укриването на данъци ще се пресече, хем и деца няма да се раждат вече да ни е мирна главата. Тя тая глава комунизЪмът вече 25 години я дояжда, ама тя все се надига, ей. И учителите, като ги знам какви са, да започнат дежурства за вечерен час.

Предлагат поведението да влиза в бала за прием след 7 клас Ами те повечето имат такова поведение, че балът им ще бъде отрицателен.

DIDA

"...Късно е либе за китка..."