Плевнелиев иска референдум за изборната система

Президентът Плевнелиев ще предложи на Народното събрание да вземе решение за национален референдум заедно с предстоящите избори за евродепутати.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев иска референдум за изборната система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Плевнелиев му е в кърпа вързан, защото и на децата е ясно, че идеята за референдума в случая се прилага с нечисти помисли и съвършенно неадекватно, за което се носи политическа отговорност, а тя е оставка.

И какви точно нечисти помисли видя, че не схващам нещо?

Да включи и 4-ти въпрос.Искате ли все още да остана Президент или предпочитате Маргарита Попова?

Голям смях! Плевнелиев за мажоритарен вот... нали с мажоритарен вот ви назначи ген. Борисов за Президент, как няма да се занимавате с подобен евтин популизъм. Сигурно Перача на пари и Сътворителя на гафове гледа вече към втория мандат. Електронно гласуване, да може мутрите по-лесно да оберат гласовете на електората и естествено задължително - да се легитимира престъпния двуполюсен модел ГЕРБ-БСП плюс техните сателитчета като Бареков, Янев и Първанов. То изцепките на тоя защитник на добрите олигарси вече не се търпят, на маймуни ни направиха!

няма да има.

1. По първият въпрос ДА, ако е 100% мажоритарен вот. 2. По вторият - ДА. 3. По третият - ДА, ако се гарантира от закона и технически анонимността.

1. Да се самоубием или да чакме да ни ликвидират 2. Да се обесим или самозастреяме 3. Един по един ли да се самоликвидираме или групово Те ти много умната идея.

Не се хаби,лумпените няма да те разберат.

Предложенията на Президента са перфектни, а резултатът от тяхното реализиране завинаги ще изхвърли от властта както БСП, така и ДПС. И двете партии имат твърд, чугунен електорат, който е лимитиран (все пак нискообразованите и циганите са определена бройка). Чиста манематика - като нарастне знаменателят (т.е. увеличи се броят на гласудалите) дробта пада...Ето затова вият ли вият комунистите и ДПС, защото в тези предложения виждат гибелта си...

нито са на Плевнелиев, а на бандитския му кръжец Капитал, с който вкупом ще бъдат съдени рано или късно.

Всеки си има мнение и съответните аргументи относно поставените от президента въпроси, но едно трябва да е ясно - РЕФЕРЕНДУМ трябва да има. Нека народът да си каже мнението. Най-удобно е този референдум да се проведе заедно с EU изборите от финансова гледна точка. Ама тея ги страх, че избирателната активност ще скочи рязко и резултатите са непредвидими както за EU изборите, така и на поставените въпроси. Напълно безмисленият референдум за АЕЦ Белене го провеждахме, а този не искат и да чуят. Страх ги е, че статуквото ще се разруши, тови ми стана ясно на мене. Това как ще се реализира задължителното или ел. гласуване е проблем на политиците. Народът си казва думата, че това иска, а те да му мислят как и какви закони трябва да се променят

Референдум само при едно условие: Ако отговорите на поставените въпроси могат да доведат само до последици, непротиворечащи на Конституцията! След като искаме да сме правова държава, трябва да знаем, че законът е над всичко и всички! Независимо от пол, раса, етнос, религия, възраст, политическо убеждение! Искам диктатура на закона над беззаконието!

Законите могат и трябва да се променят на база волята на народа.

Чист фишек на прогнил комсомолски фунционер.

Абсолютно правилно предложение на президента, референдумите са именно за такива теми! Нека обществото даде отговор на тези въпроси с гласуването си на един такъв референдум. Демократично е и справедливо , а е и законно!

след толкова години гласуване само дето банани се продават без опашки

1,Аз съм за 100% мажоритарен вот, защото: 1,1, Ще избираме персони които имат своите идеи и морал, и избирателите ще избират, Мнозинството ще е решаващо. 1.2. Ако не сме доволни от избрания депутат, на следващите избори няма да бъде избран, т.е. няма наследственост във властта( баща му после синът или дъщерята и т.н.) а ще се избират тези които работят за България и народа.Постепенно ще отпаднат роднини и приятели и т.н. и след 2-3- мандата ще имаме по добър парламент от работещи и креативни депутати, които работят за България, а не за себе си.

Ти си за мажоритарен вот, но такъв човек, никога няма да се намери в нашата страна. Българите не обичат и не уважават добри и успели хора. Дори и най-моралния човек, сме готови да окаляме, просто, защото сме завистливи, прости и вечно недоволни. Такива сме.

Президентът Плевнелиев многократно е доказал, че е европейски политик с висок морал и интелект . Неговото мнеие е ЗНАЧЕЩО за обществото ни ! За съжаление, Сталинишев, Болен и агент Сава от ДС са хора с диктаторско и престъпно поведение и тяхното непоследавателно и нелогично мислене дори и не трябва да се коментира . Сталинишев е интригант, лъжец и манипулатор, който взима незаконно европейски и български пари . Болен многократно се е доказал като криминално лице . Ако е човек с характер , както той твърди, трябваше още при скандала в самолета на 'Луфтханза' да си даде доброволно имунитета, а не да го ' дава ' доброзорно сега . Агент Павел е съратник на агент Сава, който е ортак с Йосич и покровител на Пешо сумиста, Брендо, Златко баретата и Маргините .

и герберски фашизоиден комсомолоид е Плевнелиев, който в произволна държава на ЕС отдавна да е в затвора.

едно и също на всякъде, ставаш смеше, по-смешен и от Плевнелиев.

когато всички от парламата и правителство се изредят да ме цункат- те си знаят къде , тогава моооооже и да си помисля

Плевенлиев няма нищо общо с България, произход, пари, имоти всичко е извън страната, та за това и комсомолските му почини са лишени от всякакъв реален смисъл и полза.

какъв е произходът му, а какво предлага. Когато ходиш в бардака интересува ли те от къде е проститутката или те интересува какво ти предлага?

прекрасно сравнение на Плевнелиев с проститука.

пред бг стоят сериозни неща за решаване/на 1 место подем в икономиката и шдигане на доходите и обръщане на посоката на емиграцията/ с така действащата система във всичките и аспекти тези проблеми нямат решение необходима е първа вярна крачка дълбоко съм убеден , че това е посоката 3-те предложени точки + точка 4 успех българи:)ко

мистър президент естествено че народа ще подкрепи маворитарен вот - колкото и на партиите да не им стиска искам точка 4 - правила за отзоваване на депутати от избирателите решавате и този въпрос и политическата система/в последствие не само тя/ ще се самоизчисти казах:)

Референдум за самовара на капуткин може,а за това как да с е управлява България - не може !

Ако има референдум, ще гласувам за една единствена поправка на Конституцията, а именно, да отпадне никому ненужната президентска институция. Колкото до сегашния ни държавен глава със съжаление трябва да констатирам, че нацията ни никога не е водена от такава объркана и дезориентирана личност, изпълняваща единствено нарежданията на партийния лидер, който я вкара в коридорите на властта.

На цяла България й е ясно, че това е кух ПиАр на проваления Плевел.

1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно? - А каква част? 2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? а как ще ни Задължите? и Как ще ни чеквате? 3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? а как ще се контролира такова гласуване? ПЪТЯ КЪМ АДА Е ПОКРИТ С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ На Плевньо и намеренията му не са добри - Вредни са!

Плевньо е Прост говорител на Тъп лидер на Вредна Партия

Плевнелиев треска го тресе и се чуди как да отклонява вниманието от престъпната си същност. И в този момент продължават далаверите му с Прокопиев, даже палата в Халкидики продава за да замете следите от нелегалното плащане в брой на 800 хил евра.

Да не би да имаше окупация на държавна сграда от шепа лумпени и аз да не съм разбрал

Този герберски фашизоиден комсомолоид е в постоянен конфликт на интереси! Нека прави предложения пред Масларова с помаците и пред офшорките си...Той е забогатяло с лъжи и измами комуне. Защо не го оспори това?

Да. Този път поткрепям президента 100%. Да има референдум с допълнение. Нар. представители да се предлагат от кварталите и градовете, които представляват. Много е важно кой предлага. Мажоритарните депутати да бъдат не по-малко от 55%, ЗА ДА сринат мафиотските закони на политическата мафия.

или си наивен или глупав, не разбираш ли, че това си е чиста пиар акцийка на обитателите на Дондуков 2.

Да. Този път поткрепям президента 100%. Да има референдум с допълнение. Нар. представители да се предлагат от кварталите и градовете, които представляват. Много е важно кой предлага. Мажоритарните депутати да бъдат не по-малко от 55%, ЗА ДА сринат мафиотските закони на политическата мафия.

Да. Този път поткрепям президента 100%. Да има референдум с допълнение. Нар. представители да се предлагат от кварталите и градовете, които представляват. Много е важно кой предлага. Мажоритарните депутати да бъдат не по-малко от 55%, ЗА ДА сринат мафиотските закони на политическата мафия.

Ал

Да, бе! И един мормот ще ви организира срещите. Как си представяш 30-40 кандидат депутати за 1 място да се срещат с 30 000 избиратели? И това умножено по 240? Тук не става въпрос за избор на родителски комитет в училище!

Винаги изчитам коментарите с бледата надежда,че картината макар и с малък нюанс се променя по посока обективност,индивидуалността на мнението,ЛОГИКА.Но не става.Убедена съм,че помията започва да се изсипва само при вида на снимката на Плевнелиев и бесния лай е:Герб го командва,некадърен,незнаещ,неможещ,лобист,крадец с офшорки и всичко указано в опорните точки.Отново се крещи по заповед на КРАДЦИ И КОРУМПИРАНИ,които ползват за целите си ЗАВИСИМИ,ПРОДАЖНИЦИ,ПРЕДАТЕЛИ.Ако можехме да гледаме само фактите и да оценяваме само по действията хората,които ни говорят и управляват щяхме да бъдем на съвсем ДРУГ/много по-добър/ХАЛ.За Плевнелиев съм чела как работи в България и в чужбина.Тук внимателно гледах как работи,ръководи министерство и сега го оценявам чрез собствените си критерии как работи като президент.Най-после и ние да си имаме доказал се,честен,работещ за народа си,и най-вече богат без да е крал управляващ и предсавляващ ни по света.На това основание аз категорично му се ДОВЕРЯВАМ и гледам да си върша добре МОЯТА РАБОТА,да бъда полезна.С това доверие приемам и предложенията му за референдума.Прекрасно е да можеш да се доверяваш и да си спечелил доверието на хората.Но то-ДОВЕРИЕТО не се печели с мръсни игри,с нечестни методи и средства. ТО Е ЛУКС,ОТ КОЙТО МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ,МОЖЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ.

щях да се съглася с теб ,ако президента поне веднъж не дърпаше чергата към герб

защо не свика велико народно събрание, за смяната на модела на управление на страната ,преди година,когато хората от протестите искаха това?....тогава не те интересуваше какво иска народа....

И аз искам Подлогата на Прокопиев и Цветелина да гние в затвора, заедно с тия зад него и цялото временно правителство, но ... За съжаление горе си играят представлението, ние долу си купуваме билети... и НЯМА НЕ ИСКАМ!

Може още да са сериозно окопани и в съдебната система. Говоря за ГЕРБ.

" Плевнелиев иска референдум за изборната система" Най-добре ако поиска да ни освободи от присъствието си.

Да, но първо Референдум против продажбата на земя на чужденци, след това Референдум за изгонване на чуждите ЕРПта и водоснабдителни кърлежи, после Референдум за импийчмент на незаконно избраното говедо за президент. След това Референдум за налагане на Лустрация! Референдум за смяна на Конституционния Съд и забрана на противоконституционната етно-религиозна партия ДПС, създадена от БКП, УСА и Републита Курция!

И Референдум против демонстрирането на педерастия в Президенството, Народното Събрание, Министерски Съвет и на публичните места!

И референдум да се присъединим към Евразийския съюз ще ти се прииска...:D

Всяка форма на представителна демокраци, без значение от формата на изборите е фалшива. Задължителното гласуване е начин за симулиране на избирателна активност.

Той не може да накара жена си да прави каквото и да било, на нас ще казва какво да правим?

Аз съм съгласен с президента и добавям още едни предложение. Искам да бъда стимулиран, когато си давам глас, както една част от нашето население. Щом за тях може, БЕЗ да плащат данъци и сметки, защо за мен да не може, ЩОМ като си плащам данъците и сметките. А????

аз бих добавил очте една точка: неграмотни и неуки които не могат да си напичат името да не гласуват

Но българите, ако искат да се самоспасят трябва да се отърват от герберското говедо Плевнелиев.

Референдума е най-демократичния инструмент и ВСЕКИ който излиза от Темата е Полец- подлога на мародерите и казано от Веско: " Сега на всеки е ясно, че комунистите работят против страната и народа"

не виждам нищо лошо за народа ако има такъв референдум а по-скоро виждам страх от бсп-дпс, защо тази гарга мая ще ми казва че не ми трябва мажоритарен вот ами ела тук и само си даи гласа а пък ние знаем какво да правим след това, и къде е промяната в новия избирателен кодекс, има промяна в технологията но не и впринципите.....така че внимаваите много

Плевненлиев иска филия с маз.

Тоя не е никаъв президент и никога няма да бъде.

аз бих добавил очте една точка: неграмотни и неуки които не могат да си напичат името да не гласуват. а ти си прост и тап като газа на сергеи

Президентеееее!!! Що говориш като замби бе ?

Плевнелиев е натикан на Дондуков 2 с нечуван фалш и измама и няма моралното право да говори за честни избори.

Що за народ сте бе говеда? Левски и Ботев дадоха живота си за тази страна вие до урните не искате да идете!

.......КАЗА НЕДОРАЗУМЕНИЕТО "ПЛЕВНЯТА".

БЪЛГАРИТЕ ОГЛУПЯХМЕ ОТ ИНАТ ЗАЩО ТОЯ ИСКАЛ ТОВА А ОНИЯ ОНОВА ТЪРСИМ ВОЛА ПОД ТЕЛЕТО . ФЛАШКИ И ПАТРАШКИ ПЕЕВСКИ КОНТРОЛИРА 60 % ОТ МЕДИИТЕ И ВИ ПЪЛНЯТ ГЛАВИТЕ С ГЛУПОСТИ И СЪМНЕНИЯ . ОТ 1 ГОДИНА НАСАМ ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО АДЕКВАТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ . И НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ОТ КЪДЕ МУ Е ДОШЛО ТЪПАЦИ ИЛИ БЪЛГАРИ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО Е ! ДОЙДЕ ОТ ЕСТОНСКИЯ МОДЕЛ А ГЛАСУВАНЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ . ДАЧАНИТЕ ГО СМЯТАТ ЗА ДЪЛГ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДА СА СИГУРНИ ЧЕ НЯМА ДА ИМА ХОРА КОИТО СА НЕЖЕЛАНИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО . КАКТО ПРИ НАС БСП .ДПС ПРИ ТЯХ ВИНАГИ СЕ Е ГЛАСУВАЛО ПОД СТРОЙ А АКО ГЛАСУВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ДПС И БСП С МЪЖОРИТАРНИЯ ВОТ . АМА ТУКА ПОД МЕНЕ ПИСАЛИ РАЗНИ ПЛАТЕНИ ИЛИ НЕРАЗБИРАЩИ

' Ако изборите бяха мажоритарни избори , пеевски никога нямаше да стане депутат ! УСЕДНАЛОСТ ! МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ !

описа Дончева социалистите. "И че това съгрешаване може да стане, както по отношение на отделни хора, което те смятат за нищо работа, така и за държавни решения. Това им помага, когато са в колективни органи да считат, че никой никога няма да им поиска сметка", описа Дончева "манталитета" на социалистите. Дончева заяви, че е нужна нова лява партия. Случващото се е абсурд. Виждате до какъв връх на манипулация сме достигнали. Медийният монопол на България да създаде партия, точно когато хората протестират срещу монополите и казват долу банката и медийната групировка. И те медийните монополисти, да си кръстят партията България без цензура

Росенчо пак с неадекватни изказвания и искания. Какво електронно гласуване, тогава ще стават най-големите манипулации. Ще се гласува под строй, пред очите на шефа или местната мутра. Това пък за мажоритарния вот е още по-голяма простотия.

Аз съм свободен чиляк и не желая никой да ме командва, така че аз съм ппротив задължителните изнасилвания!!!

Този път съм ЗА ! Този народ му трябва ред и дисциплина,ясни правила и права.Задължително и мажоритарен избор 120/120, тогава и дпс ще паднат до 4-5%, сегашното БСП с кашата с АБВ - до 15%.