Коментари - "Ню Йорк Таймс": Имат ли танковете място във войната през XXI век? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли място войната в 21 век ? По- добре е да идва Изкуственият интелект !

и при такива загуби на руснаците........ ........................................................................ комиците-евротлантици получават аплодисменти и за кво,по дяволите са всичките тези милиарди, мамка ви крадлива и лъжлива

Русия е изгубила 2,900 танка :-) Това ще рече средно по 3 танка НА ДЕН! Което просто не е възможно. Руските загуби цитирани от запдните медии, се преувеличени между 5 и 10 пъти. Защо? Да се държи морала висок! Тоест, да се покаже че нещата не са чак толкова зле и може да се победи. Защото ако се отчаят, то тогава и хората още по малко ще искат тази война. Руските загуби от гледна точка на личен състав са между 50-60 хиляди, от които едва 20,000 са от руската армия, другите са от новите региони и хората на Пригожин. Загубите в танкове са няколко стотин...200-300, а не хиляди! От авиация са едва няколко самолета и хеликотптера. По малко от 20. От Киевска страна нещата са просто ужасяващи и отчайващи! За това и не се показват от НИКОГО! Още първите 24-48 часа от руската инвазия, бяха унищожени огромен брой Киевска военна техника. Това се е планирало и подготвяло месеци наред от руснаците и за това ударите са били смазващи! Ето в какъв случай руските згуби можеше да са близки до това което западната медия и "независими източници" публикуват: - Ако Русия влезе в Украйна с 1.5-2 милионна армия - Ако Русия пусне 50,000 бройки бронира техника (общо от 160,000 бройки в наличност) - Ако Русия вкара 2,000 самолета в бойни действия (от общо 6,000) Тогава вече, можем да видим руски загуби каквито се цитират от западните медии. НО, ако това стане, то тогава и войната много бързо ще приключи в полза на Русия и до полската граница!

Цитирам: "Русия е загубила повече от 2900 танка" - Що ве , да не бяхте там лично и да ги преброихте ?! Или руснаците са ви докладвали лично ?!?!?!! Глупости на търкалета! Ама тя така работи пропагандата ....

Видео, снимки, геолокация. В 21 век сме, не в 20-ти.

именно... фалшименто са ви и снимките и статиите.... те щот губят се усрахте всички и само милиарди са ви в тиквите

Като всяка наземна машина, без значение далие танк, БРТ, РЗСО, има нужда от ПВО. Войната в Уквайна показа, че и самото ПВО има нужда от ПВО ! Всички страни в конфликти, а и не само те, си правят изводите и работят върху защитата от въздушна опасност. Не случайно при началото на конфликта в Газа, еврейските танкове се оказаха с антидрон решетки над покрива, просто бяха изкопирали руснаците.

Кан Касапоглу и Барби Катилоглу...

ВИЖТЕ КАКВО МИСЛЯТ КИТАЙЦИТЕ ЗА РУСКИТЕ ТЬОТКИ : Китайски журналист назова няколко причини, поради които чужденците не искат да се женят за рускини. Авторът на статията призна, че китайците са привлечени от красотата на руските жени. Въпреки това, двете националности имат много различни манталитети и често двойките не могат да оцелеят в периода на „обработване“. „Огромна разлика може да се види не само в местните култури, празници и езици, но и в понятията за брака“ Освен това това, което обърква китайците в руските жени, е техният „смел характер“ и любовта им към алкохола. Друго оплакване на автора на статията е, че рускините правят всичко мързеливо и не внимават в детайлите Журналистът посочи и стереотип за руските жени, който е широко разпространен сред китайците. Много от тях са сигурни, че след брака момичетата от Руската федерация рязко наддават на тегло. В края на материала китайският журналист подчерта, че човек трябва да се жени не заради външния вид на любимия, а заради нейния характер. Според него трябва да разберете дали двойката може да се разбира заедно.

Интересни наблюдения има китайския журналист. Моите са малко по-различни. Много внимават в детайлите и рускините и украинките, пък и почти всички жени от бившия СССР. И не се пестът. Нито в домакинстването, нито в другото. Но и насреща искат. Там няма "ама не мога" - като не можеш - сменяват те. Това "не мога" може да се отнася за всичко - даже за дребни домашни ремонти. Щом условната "рускиня" (това включва целия бивш СССР) е решила, че можеш, трябва да можеш. И не пият толкова, колкото ги описват. Може пък на китаеца да му са е сторило, че пият много. Мерките ни са други.

при этой повышеной зарплате Еми пробваха и НПО тата на Навални ама и те "куцат" https://images2.imgbox.com/11/d9/TbVMsx1Q_o.jpg

А ЛЕЛЕ МАЛЕ УДЖАС , ТОВА Е КРАЯТ НА АМЕРИКА , ЦЕЛИ 5 АБРАМСА СА УНИЩОЖЕНИ !

Врещи с пълно гърло, ама си много близо до истината. Недостатъците на Абрамса, за първи път показани в истинска битка означава още един проблем за хегемона и неговия оръжеен комплекс, който обещава “сигурност под наем” на всичките си васали. Та именно васалите сега се чешат по главите осъзнавайки, че ги пази напомпан с анаболи кечист/артист, докато насреща му са тълпа калени улични побойници с винкели.

Същото важи и за фърковатия им ковчег Ф-35, с бъгавите му, и не едино, софтуерни приложения

Имат място как да нямат. Един танк е 10 милиона. В тия 10 милиона има и за президентски избори, и за депутатски/сенатски такива. В 500те долара на дрона няма мазнинка и за старши сержанта дето ще го пуща.

Аман от тези анализатори - седят си по топлите дупки, сабират кадри от войната, пият си ядат си, докато войниците умират на фронта... Жалкари!

Който за квото учил уа.

Разкатахте планетата Земя...

РЕВЕТЕ РУСОРОБИ Данните за колосалните загуби на Россия в Украина: . ЛИНКОВЕТЕ : МИНУСРУС.КОМ.РУ РБК.УА.ОКР . рашисти – 460 090 трупа инвалиди , ранени - 1 259 550 В плен повече от 15 000 . Самолети –348 Вертолети– 325 . РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ДЖЕВЕЛИНИТЕ : Танкове – 7 213 ББМ – 13873 . артиллер. с-ми – 11 678 /// В момента руснаците губят всеки ден над 1000 мурзилки на фронта. Основна причина за това са неподготвените за война сбирщина от мобилизираните. /// Путин призна загубите на 350 хиляди орки в Украина към края на 2023г. ( Към момента са вече 460 090 )

Пропускаш само ,че има и други хора ,които не кълват на гола кука ,а четат и слушат не само Дойче зеле .

А защо има войни през 21 век?

За да могат да се правят кинти от прости народи

Бтр, танк - консервни кутии! Още отпреди 50 години. Ако не е мина ще е РПГ ако не е РПГ ще е снаряд, ако не е снаряд ще е самолет ... Танкът не е нищо повече от самоходна гаубица, и ако не се пази, съдбата е ясна!

Танкът е нещо много повече от самоходна гаубица и затова трябва да се пази. Да, дроновете ги правят лесна плячка, но този дето го бяха накичили с ламарини показа че не е точно така. Защото танка може да върши един куп работи дето гаубицата не може. Дори поради факта че е кофти работа да млатиш с гаубицата на прави мерене. Да, гаубицата мята на 40 километра, ама доста често се налага да махнеш нещо дето е на много по близо и гаубицата не става защото и е тънка ламарината. Така че танка е рано за отписване. Да войната в Украйна показа че западните танкове не стават поради една тъпа причина - теглото. При 60-70 тона няма как да му качиш още 10 тона ламарина която да го пази от дронове, докато на руските може.

Имат разбира се... ако е армата ...и ако запали!

Само да кажа, че съм педераст и черни чепове редовно разширяват аналното ми отвърстие. Никога няма да имам хемороиди !

Г-н Путин им го сложи на няколко ката на руснаци и украинци. Уж братски народи, а се избиват взаимно. Тоя или е пълен дебил, или е англосаксонски продажник. По-скоро второто :)

Пералните имат. И група английски летци под леглото на баба във Франция..

Разчита се на радио инфраструктурата, примерно 4Г/5Г за видео връзка и управление. Другото на което разчитат е ДжиПиЕс (пасивно получаване на сигнали от сателитите) и третото е магнитното поле на земята което варира. Всичките тези неща не са задължителни за да може един дрон да стигне от точка А до точка Б. В момента масово разчитат на тези неща, но не е проблем да се направи дрон, който предварително му е изграден маршрута и просто го изпълнява. Същото така може един дрон да се защити с тънък слой олово и датчиците и сензорите да се отварят и затварят през определен период от време за извършване на корекция на полета. И накрая използването на съвременния напредък на ИИ за автоматично разпознаване на цели посредством камера (без радиовръзка) може да поразява цели изпратени в даден квадрант без да има намеса от оператор или разчитане на каквато и да е радиокомуникация!

Бате, конструкторите на дронове ряпа да ядат пред тебе - разбираш ги нещата ! Особено ме трогна оловото за облицовка.

:)))))

Нека да ползват уран, той е по тежък от оловото а и е по здрав. Идиот

Преди няколко дни една руска самоделка, доста неугледна на външен виг се разходи където си искаше и дроновете бяха като ухапване от комар

Че правят дроновете . Ако пуснат граната върху танка какво мислиш че ще се случи с танка ?

Кумулативни снаряди като на РПГ - това пробива дебели брони. Може и термобарични.

Казвам

Россия се усра с близо 8000 унищожени танка,какво има да се коментира?

Cheeseus

Мисля, че са най-малко 80 000. И поне 5000 самолета и най-малко 1000 кораба. Нали?

Има много лесн и 100 процента ефективен начин да се защити танк от дрон независимо дали е ЛАНЦЕТ или китайски дрон. И то без електронно заглушаване. И не е скъп Но няма да го казвам защото тук четат и руски мекерета

Начина е е да застанеш гол върху окраинския танк и да се намажеш с вазелин

Вие го знаете, ама те Китайците и Руснаците не могат да се сетят :-)! Кажете го поне на Украинците, че Ланцетите им разнасят техниката където ги срещнат. Вие сте тотално изтрещял, вече 100% не се съмнявам, че имате сериозни психически отклонения.

не спешите топать ножками и возмущаться Просто дочитайте эту коротенькую статью до конца и все поймете. https://dzen.ru/a/YVuP4HStJyLNOXVK

Ндааа. И аз моа а стана световен шампион, ма ни ща! ;)

Сега има дронове за по 50 евро които имат капацитета да унищожят танк . Войните на бъдещето са с по малко хора . Виждали ли сте какви роботи американците правят ? Ами турските дронове Байрактар ?

Личи си че си ходил във виртуалната казарма

Съм ходил в истинска и бях военно контраразознаване

За сега имат. Като мишени.

дрончетаТа до пятсот грам без лиценз като детски играчки а над кратуните им висят пенджери

Засега дроновете водят в резултата и то убедително, един танк е по-скъп от хиляда дрона. От друга страна Руснаците показаха вече танк костенурка с РЕБ и дроновете не успяха да го унищожат на първата му мисия, не знам нататък какво се е случило, но пак не виждам как ще се спаси от примерно 50+ дрона в рояк освен ако РЕБ не работи супер ефикасно и не им позволи да го доближат. Едно е ясно, че всяко действие си има противодействие, но ако не намерят начин да изравнят цената за поразяване на танк към цената на самият танк, то използването на танкове при плътно дрон покритие е кауза пердута.

И за да има факти за ефективността на дроновете, ще дам за пример превземането на Новомихайловка дето УНИАН си мълчат и още лъжат хората, че го защитават. Преди два дена Деепстейт бяха публикували видео материал с компилация на унищожената Руска техника около Новомихайловка за 3 месеца, всеки дрон удар си имаше видео и геолокация. Деепстейт са що годе читав ресурс, послъгват, но времево, като цяло показаната компилация е доста адекватна и и може да и се вярва. Накратко, имаше 380+ геолоцирани и запечатани на видео загуби на Руска техника само от дронове. Това са по 100+ единици техника на месец, много е. Изводът е, че точно дроновете силно забавят Руското настъпление и им нанасят доста големи загуби в техника и хора. Руснаците също имат дронове, тоест и на ВСУ не им е лесно. Пишат се нови учебници за бъдещите войни, дроновете са главна тема.

Баце играй си на кънтърстрайк и не обяснявай глупости на хората

Кое точно са глупости? Вие като по-голям екперт можете да ни напишете кое точно от по-горното не е вярно? Тук има доста хора дето си обиждат, но когато ги питам да дадат контра примери или да ме опровергаят следва мълчание. Иначе и аз мога да обиждам, но това не е аргумент, а признак на безсилие.

ама как тъй 21 век бе? Малееееей, аз докато да изляза от танка, тя войната свършила....

промениха коренно методите и тактиките на бойното поле най елементарният способ за противодействие на евтини дрони с прикрепени гранати поразяващи наземните войскови подразделения е заглушаването или при визуален контакт автоматична помпа.....танкови подразделения без поддръжка от въздуха и птрк и координирана комуникационна система са си мишени които рано или късно ги поразяват.....без пво поддръжка от мобилни системи за борба ниско летящи цели са си отново лесни мишени.......

защо всички руски бомби се правят като копие вибратора на Путин?

Имат донякъде. Дроновете наистина промениха всичко.

танкисти и артилеристи системата е като при мотопехотните поразделения купуват си сами боеприпасите срещу месечните зиплати от 30 000 гривни......

Значи Украйна твърди, че Русия загубила 7000 танка, т.е. съотношение 10:1 в полза на Украйна с техните загуби от 790 танка? От същия раздел като "загубихме 31 хиляди войници, затова ще мобилизираме още 500 хиляди". Остана ли още някой да вярва на украинската пропаганда? Пък дроновете наистина променят начина на водене на бойните действия, но и те не са универсално оръжие. Всеки вид оръжие си има приложение и слаби места. Затова и най-модерното оръжие е уязвимо, ако не се използва в комплекс и взаимодействие с други видове оръжия. Дронът е ефективен срещу танковете (засега), но не върши работа за превземане на територия - за това трябва пехота, пехотата се нуждае от бронирана защита, а танковете се нуждаят от (ешелонирана) противовъздушна отбрана и т.н.

Не бе, ние вярваме на руската пропаганда - че са загубили 5000 човека и пет танка. Ама две години не могат да мръднат напред с повече от две села... Щото украинската армия я избиха още първите три месеца, разбийш ли...

Ще посочите ли къде и кога Русия го каза? Да не се окаже, че се подигравате на собствените си измислици? Понеже Русия официално не дава информация за своите загуби.

Как сте, как сте български роби? Роби на САЩ, Сороса, НАТОто и ЕС? Добре ли ви е? Добре ли ви евтаназират и геноцидират с вашите масови мизерни месечни заплати от порядъка на 933-1500/1600 лева максимум?? При цени на всичко и особено на хранителните стоки 5 пъти над цените в най-скъпите държави като Люксембург, Норвегия и Швейцария. Да ама там поне хората вземат прилични заплати и имат добри доходи. А вие, роби? Вие с вашите смешни, жалки африкански заплати... Впрочем и в африканските държави вече имат по-високи заплати и доходи от вас! А вас ви е страх да гъкнете насрани от страх и ужас! Страх ви е да грабнете сопите, тоягите, коловете, мотиките и лопатите и да излезете по улиците, за да размажете кухите, крадливи кратуни на тези, които ви докараха до отчаянието, бедността, мизерията, и в крайна сметка до смъртта и гробищата! Неслучайно днес в умираща колониална България най-печелившите бизнеси са точно САМО 2(два): погребално-гробарските услуги и бизнеса с бързите кредити и мутро-ченгеджийските заложни къщи. Една шепа бандити, крадци и мизерници си откраднаха и приватизираха за лични нужни цяла една държава, а вие, идиоти такива, още не можете да проумеете и разберете какво става вече 35 години! Чакате тези същите продажни изроди да ви оправят. Е, хубаво ви оправиха - одраха ви дори вече до под кокал, смъкнаха и душите ви! Откраднаха живота и мечтите ви и ви докараха колективно до гробищата! Ама почакайте още съвсем малко - като гръмне АЕЦа с това несертифицирано ядрено гориво, непригодно за ВВЕР-реакторите. Ще светите като ЛЕД-крушки! И се оправяйте после сами и както намерите за добре. Щото същите тези бандити, които ви докараха до гробищата, ще си бият камшика и кой откъде е - по екзотичните острови с окрадените милиони и милиарди! Пари откраднати от всички вас!!! Стойте си там в лайната, робството и мизерията и бъдете щастливи! Роби!

От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски.. Правителства на Радев – партизанския юмрук Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие.

Целият преход е под директният контрол на ционистко масонската мафия. Нито в НАТО си провел референдум. Нито за ЕССР. Ходи на дневник да гледаш банерчето на Америка зад България, Отровено общество и брой колко Сорос НПО та има тука. Милиарди налети да ви шибат в кухите кратуни. Резултата: Нямате земеделие, нямате лека промишленост, нямате достъпно здравеопазване, цените ви за храна са пет пъти по-скъпи от най-развитите евро губернии, нямате армия, взеха ви ПВО то, разбиха ви енергетиката и обитавате най-умиращата демографски територия на Посолствата.

Всеки живее където и както намери за добре. На Вас какъв Ви е проблема?

руснаците им намериха слабото място на прехвалените американски танкове.. просто лягат под танка и му пукат гумите

Големи простаци се оказаха руснаците и украинците да се избиват помежду си. Не само Америка им е виновна на простите славяни!

Спокойно и нас ни чака същото.

Си и такъв ще си останеш. Да не очакваш Русия да клекне на САЩ. Ей са. Денцификацията си тече.

Натуту се оказа, че няма добри танкове. Всички тези холивудски басни за Ейбрамс и Леопард бяха въздух под налягане. Съветските танкове се оказа, че вършат отлична работа - както в украински, така и в руски ръце. това са бойни машини, които могат да воюват и го правят. Цифрите сами по себе си не значат нищо. Освен това има разлика между изоставен, поразен и унищожен танк. Руснаците могат и възстановяват много от поразените машини. Украинците отдавна разпиляха това си съветско наследство и там наистина загубите в техника са огромни. Най-големия резил записа английския Чалънджър. Той дори не можа да стигне до бойно приложение. Два бяха поразени от Ланцет на марш, останалите се закопават постоянно. Мисля, че англичаните щи ни прададат старите си Чалънджъри на нас по 20 милиона парчето....

Дронове се ползват от десетилетия. Сега станаха популярни квадрокоптерите заради ниската им цена и възможността с батерия да летят далече. Но това си остават свръх леки летателни средства. Реално ако такъв дрон се взриви на 50см от бронята на танк или БТР, силата от удара му става незначителна. Затова и всичката техника вече се оборудва с такъв тип "мрежи" против дронове. А иначе на бойното поле - накарайте някой пехотинец да тръгне в атака ако не е в танк или друго верижно превозно средство. Идеята на тези машини е да защитават пехотата. А територия се завзема от пехотинци, а не от дронове.

пази 72 от странично попадение на снаряд в танка нали се сещаш че Хенкел не предлагат моментно лепило ама руснак е измислил дъговото заваряване

jingiby

Самият факт, че руснаците не пуснаха прехваленият танк Армата на бойното поле потвърждава, че дроновете са № 1 в съвременната война. Дронове, които са стотици пъти по евтини от здраво бронирани модерни танкове ги поразяват безпроблемно. Явно трябва да се изобрети индивидуална противодронова защита, която да е безотказна,и да се монтира на всеки танк, но такава засега няма.

jingiby

Отдавна се практикуват масови десанти със стотици хеликоптери, като не е нужно да се лази по земята...

Наясно ли си, че летят ФАБове, Ланцети и други недемократични денацификатори? Или още чекаш перемогата на укроминдилите които ползват ФПВ дрончета на кило. Да не би Русия да няма такива? Идиотино техните даже са с ИИ за да избегнат РЕБ контрата. Ма прост укроминдил бандерски сороспарцал от де да ги знае тия неща

Ма ти явно си зел дозичката фентанол рано.

MoneyII

Американци! Вашите танкове нямат място във войната в Украйна, защото затъват в калта!

Бе то и аз си мислех , че в 21в. няма място за кроманьонски изцепки като едното стадо да ходи да изтребва съседното стадо за територия ма....явно..За тва и танковете ще влезат в употребе, не се косете Ню Йорк Таймс..

на либерализирания пазар на ток О Since the beginning of the war, Ukraine has lost about 10 GW of generating capacity as a result of occupation or destruction.

Рано или късно политиците ще стиснат ръцете и тази безумна война ще приключи. А пешките умират за Слава Украйне или России и никой няма да се сети за тях...

Шило

Да приемем, че някой се е упражнявал да пише.

че ти си руспия за рубли и се упражняваш да пишеш

да приемем че майка ти не е курва всъщност няма как да го приемем :(((

Имат ли място войните в ХХІв.?

То скоро хора няма да има вие танкове

Въпрос. От видими безказарменици. Оръжията не са статични. Настройват се спрямо условията на бойното поле. Руснаците тестват нон стоп РЕБ системи. Последната мода е танк, който тотално е обвит в броня. Пуцат го и нищо му няма. Пуснете си видеа и гледайте. Тоя тест е с голямата лопата, направен в ремонтна база на самият фронт. Успешен е и от там танковете ще си сменят дизайна радикално. Да питам генийте, ако нямате танкове и бтри с какво ще си докарате пехотата до противника? Или ще си седите и ще се обстрелвате с дрончета като укрите, които поемат ФАБовете и след това срещат "ватниците" лице в лице.

"Последната мода е танк, който тотално е обвит в броня." Ако говориш за костенурката, значи и ти толкова си карал казарма. Според теб на колко градуса се върти купола на танка при тази "модификация"? А какво правим с противотанковите мини?

Ходил съм в казарма. Кашик. Въобще не ти трабва да се врътка купола. Както се вижда от видеата. Като резултат ще има модифицирани щурмови танкове. Руснаците не спят а работят по въпроса. Не е толкова трудно да зацепиш ако гледаш бойните действия. Спрете да мислите като западни промити тикви. Ако нещо видяхме в тоя конфликт е тонове оръжие поразено поради липсата на реални решения. Танкът се ползва принудително в тази роля. Принципно при наличие на топловизори и помощна навигация от дронове, танковете са подвижна артилерия.

Ако ти си бил дори някаква част от армията нищо чудно че СССР се разпадна