Ново проучване: Мазнините от млечни продукти всъщност намаляват риска от сърдечносъдови заболявания

Няма основния да се смята, че мастните киселини в кръвта вредят, казват учените от Сидни след изследване в Швеция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви и в безмозъчните тъпунгери!!!! Хирата от хилядолетя използват тази храна...

Доктор Емилова сега какво би казала за тази новина, след като твърди, че млечните продукти провокират рак

понеже са много вредни, в миналото българите са били дълголетници, като млечните продукти са им били основна храна! после почнахме да подражаваме на прекрасния западен, корпоративен рай и резултатите ги виждаме!

проблемът е ,че вместо мастни киселини в млечни продукти все повече слагат палмово масло, което не е о мляко.

Навремето ви обезмаслиха млякото за да ви продават маслото отделно! ... Всъщност, така ви лишиха от единственият начин за нормалното усвояване на кравешкият белтък ... Казаха ви че е вредно и опърдяхте света! Не пийте обезмаслено мляко! ... Животинските мазнини са жизнено важни и основни за нормалното развитие! ...

За това никаква вяра на учените …

Ооо,ДА! Щом шведите го казват, така ще да е

Продуктово позициониране.

Пълно е с ГМО, навсякъде, ама навсякъде. Младите хора си нямат и на представа от хубаво мляко. Забраниха гледането на домашни животни, за да си продават боклуците, пълни с забранени вещества. Сега изведнъж се сетили, че само ваксината ни пази- всичко пак за пари! Чистият въздух, спорта на открито спомагат за по-добър живот, а те какво направиха- затвориха ни като овце в кошара, забраниха спорта и после защо има недъгаво поколение. Наистина сме овце, защото с нашето послушание и бездействие , те си играят с нас.

се огромен наплив от хора, които желаят да отглеждат сами животни и произвеждат зеленчуци в личните си стопанства. Така от ежедневния труд не име се налага и да ходят до фитнеса и сауната. Селата се препълниха от желаещи да ринат тор и копат лехи.

Никой нищо не Ви е забранявал! А относно ГМО-то, то е основно вносна соя и царевица - аз отдавна съм спрял да консумирам тези продукти, дори и да са нашенско (немодифицирано) производство.

Ново проучване: Ваксините срещу Ковида всъщност * ;-)

Това не е нищо ново за хората интересуващи се от такава тематика, на останалите така или иначе им е все тая.

По принцип е така. Но в Швеция може и млякото да съдържа животински мазнини. При нас, съдържа основно палмово масло, включително това с щампата на фалшивият БДС 2010. От години, всички млека се обезмасляват до 0.1%, след което се вкарва растителна мазнина до желаният процент. За това с мляко от крави Холщайн с масленост 3,2 % правят кисело мляко с масленост 4.5 %.

От всички глупости за "здравословно хранене" най странно ми е било твърдението ,че млякото е вредно за бозайниците....

Донякъде е вредно. Млечният протеин и лактозата нерядко предизвикват алергични реакции и то нелеки, затова неслучайно се говори за млечни мазнини, а не за млякото като цяло. Маслото и сметаната влизат в тази категория. От друга страна северноевропейците възприемат доста добре млечните продукти за разлика от източноазиатците например, на които по-трудно им понася.

Вредно е, да. Не вредно за малките на бозайниците, но за възрастните е вредно. Съдържа хормона на растежа, който помага на раковите клетки да се развиват.