17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На слука господине,очакваме резултати да се развихрят малко и да поставите професионалисти на местата на лапачите...

беше за ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ!!!!! КОЙ беше държавния служител????????

Слушах по радиото за едно от първите решения ли, предложения ли на този не особено умен и явно не добре знаещ ситуацията ЧОВЕЧЕЦ - Дечо Дечев. Щели да задължат докторите да изписват с протокол само най-ефтините лекарства . С това щяло да се постигне не знам какво си, щяла да се удари лекарствената мафия и дрън -дрън А НЕ ЗНАЕ ЛИ ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ, че има определена сума, която здравната каса ПОЕМА. От тук нататък, независимо дали лекарството, което ти иаписват и си купуваш, струва 200 или 2000 лв, здравната каса ти поема само тези 20 лв, които ти е определила. Така че какво иска да каже и за какво се бори? Независимо, че след него зам-министърът каза, че скъпите лекарства са по-ефективни.

Партоиите крадат та се късат. Без изключение.

още по-малце от преднио шеф.. Щот во глава на хорицата муй министърина.. А за наместник в кацата си има и заместничка за шеф на шефа на кацата... Кат го слушах сабахлем и си спомних как и защо го уволниха.. Борците с ватърните мелници не изкласват длъжко в територията МУ..

душици водят люти битки за едри парици

"Проблемът идва от едни хорица, които се въртят на места, които не са видими за обществото, но дърпат конците на НЗОК. На практика те решават какво да става в касата. Знам кои са, но не искам да казвам имена.." Аз имам един прост въпрос - ако този мъж е се чувства легитимен и е почтен в думите и функциите си, ако е наистина независим, И ЗАЩО СЕ ВЪЗДЪРЖА И БОИ ДА НАЗОВЕ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА ПУБЛИЧНО!?!? И само да напомня, че ако се въздръжа от законови или легални причини или опасения, ТО ИМА НАЧИНИ, ПО КОИТО ТОЙ ДА ГИ НАПРАВИ ПУБЛИЧНИ И БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА НЕПРЕМЕННО ДА ДОКАЗВА "ПРЕГРЕШЕНИЯТА" на тези хора! След като е на този пост и е избран от герберите той не може да не ги знае или да ги научи! Какво все спира наши управници, които претендират да са и знаещи, и можещи, ,и добронамерени и съвестни, и откровени с хората ВИНАГИ ДА КАЗВАТ ИСТИНАТА ДОКРАЙ, ЦЯЛАТА ИСТИНА! Не е ли това найбързият, най-добрият и най-прекият път да се решат проблемите? В страната на подставените лица навсякъде ПУБЛИЧНОСТТА Е НАЙ-ВАЖНА И НАЙ-СИЛНОТО ОРЪЖИЕ НА ПОЧТЕНИТЕ И ТОЧНО ЗАТОВА ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС Е ... КОЙ!!! Кога ще започнат да дават отговорите на най-важните въпроси в държавата нашите държавници и управленци?

Които са успели да закопаят не един и двама управители на НЗОк. Корпоративният натиск явно е приоритет т тяхната работа, а не обществения интерес - народното здраве. Столичанин

Изглежда тук калинките на гроб не са калинки, а калинища!

Поредният глупак, който ако е искрен и честен, ще бъде използван и изхвърлен като рпезерватив в кофата за боклук. А ако е от калинките, само ни хвърля прах в очите, за да продължат кражбите от Касата за още известно време на спокойствие, докато лъснат и пак станат нетърпими! По принцип всичко, до което се докосне ГЕРБ вехне и умира! В случая едва ли ще има изключение!

СИ ПРИЗНАВА,Ч Е СЕ СЪМНЯВА ДАЛИ ЩЕ СЕ СПРАВИ С МАФИЯТА??? ГА ТИ МАСКАРАТА! МИ ЗА КВО ИЗОБЩО ТЕ НАЗНАЧАВАТ?

Тези, които го назначават, са част от мафията!

Преди години, когато се канеха да въведат Здравна каса у нас, позната лекарка, работила в чужбина сподели, че това ще влоши до неузнаваемост здравната помощ у нас. Времето доказа, че е била права. Друга вреда, която депутатите нанесоха е финансирането на частните болници, които и без друго получават много пари от своите пациенти, а и държавна помощ, което пък ощетява държавните болнични заведения. Защо ги няма поликлиниките, които вършеха чудесна превантивна работа и често изобщо не се налагаше човек да влиза в болница? Защо Джипитата повече пишат, отколкото да лекуват? Защо бавят електронната здравна карта? Най-обикновен пациент съм и виждам кое не е в ред, не е за вярване, че най-високопоставените специалисти "не го виждат" и всяко поредно ръководство на НЗОК само говори, без да промени нищо съществено. Сменят хората - недостатъците остават.

е как защо - че на кой му пука за вашето здраве!

да се надяваме хорица, че като станат хорицата шефове и може да станат хора...

ам как не се справихте с тия хорица за толкова мандата герб

те са техни хорица

От самото начало,докторът греши,наричайки ги"хорица".Това са си хищни акули от доста време на пазара.Колко видни,близки до Властта,оригарха имат фарми?Има ли една верига от болници,с ясна политическа подкрепа и чадър?Недосегаема,разбира се.На най-високо ниво,по отношение на вноса и търговията с лекарства,мед.изделия и консумативи,изобщо не работят "хорица".И е напълно смешно,точно в сегашната наша Държава,някой новоназначен чиновник,да прокламира,че ще се справи с тях.Би могло да стане,само че,нито сега,нито тук.

Всички, които не доживеят до пенсия, ще бъдат кремирани и ще продължат да работят в пясъчни часовници.

Отрихме топлата вода!!,,Който не краде не яде"- е в основа на вътрешно партийния преврат за смяна на собствеността. Това сме го играли-сега обещава на есен продава.

Всичко ще си е както е било до сега. До кога обаче?Все пак трябва да има някакъв край. Дано да не с края на Държавата.

Пари нема- действайте:)

Добро утро! Ние това го знаем, въпросът е кога ще спрете кражбите..?

болниците са търговски дружества, а докторите търговци, който и да дойде в НЗОК - все тая. Занимават се с далаверки - изследване на холестерол - пълна глупост и безсмислица и набиват на населението и на по-неинформираните докторя в главите лъжите на биг фарма и дават на хората отровни статини, не по-малко вредни от отровните ваксини на москов за хепатит Б. Доктори социал хигиенисти управляват горкото ни здравеопазване - те милите нищо не разбират от медицина и езици не знаят, повтарят като папагали брюкселските простотии. Държавата се е превърнала в безплатен център за изпитване на лекарства на западните фирми, нещо като доброволен концлагер и всички фактори си мълчат и безшумно лапат. Всички медии също се хранят от тъпи реклами на хранителни добавки с неясен ефект.

Ето,имаме човек,който явно разбира положението,знае кои са "зрънцата" ,мътещи блатото Здравна каса , нищо не му пречи да размаха голямата метла и да измете боклука от чиновници,които дърпат конците! Не е ясно зашо се страхува да каже имена и да уволнява моментално всеки такъв чиновник или играч! Мога да въведа ред за една седмица в тая каса! Той също може - та това са чиновнически длъжности,за които няма абонамент! Работиш - оставаш, не работиш-отиваш си !! Стоичков

Той сам си го каза - договорили са се така че да няма собствен екип и да не уволнява:((((Не го слушайте какво говори а го гледайте какви ще ги върши ама като го слушах ще да е ''до кривата круша''..

Та значи новият управител на НЗОК казва, по-точно признава, че други хора (ще) управляват Касата ? Ми той тогава за какво ще е управител ? За да взема заплата само ? Знае ги кои са, но не иска да казва имена ?????

Не казва имена, защото не му стиска. По-лесно е да кажеш, че има хора които създават проблеми, отколкото да ги назовеш поименно, затова се иска смелост, а този е страхлив и се страхува да не го сменят както смениха предишния управител.

да не казва нищо

Поредният дето си прави пиар с приказки, защото ако не беше така поне едно име щеше да спомене:((( Поредният който щял да се пробва ТРИ месеца и ако не му одобрили доклада щял да си ходи???Поредният който се изкара едва ли не че се ''жертва'' защото парите не били повече ама работата била повече????? Ами като искаш да е експертна защо тогава само с групировката герб си се договорял??и какво точно се договорихте че те ''избраха'' теб????Много важно беше да се разбере как с янаневия ''са работили'' което значи ще се ''разбират'' а това е предпоставка явно да се ''доразберът'' в дейността си, защото за мен един експерт за какъвто се представя този няма основание за никакво ''разбирателство''..

Така е, вижда се, че е страхливец и не му стиска да назове тези които според него пречат, защото тогава ще трябва да поеме отговорност, а той не иска. По-добре да не казва нищо, отколкото да казва, че ги знаел, но нямал да ги каже. Няма да ги назове поименно, защото може да си замине както си замина предния. Всъщност този човек не го избраха, а го назначиха, понеже няма избор когато има един кандидат. За да има избор трябва да има поне двама кандидати, иначе няма избор, а назначение.

касички здравни касичкииии кормя ги кат риби.....

Поредният послушко, марионетка. Нещо да каже по въпроса, че един друг човек разполага с касата като своя собствена.

Тоя, ако и в своята дейност е толкова " ясен и прозрачен" , колкото в това изказване - нищо няма да направи. Ама ЕдНИ хорица, НЕЩО бетонирали, НЯКОГО прокарвали, нешо ДЪРПАЛИ, не бил от никои, ама бил се съгласил да направи това, което ИЗДИГНАЛИТЕ ГО ОЧАКВАЛИ - ама кажи какво става в тая каса, защо започнаха да се плащат лекарствата за онкоболни, защо всички знаете как болниците точат касата и се правите на умрели ЛИСИЦИ, защо се гаврите с болните хора. Докато говорите с намеци и загадки - все така ще е. Айде у ЛЕВО

Е ЕднотоНЕВИОДИМО ЧОВЕЧЕ, През 2009 г., веднага след встъпването му в длъжност, ИЗПЛЮЩЯ ЗДРАВНАТА КАСА 1,6 млрд. лева

Успех д-р Дечев! Разбийте медицинската мафия.....!

Чиляк дето е от средите на тази мафия дали би я разбил??????

особено когато въпросните хорица от невидимите места дърпайки конците се издърпат до някое видимо и достатъчно високо място да тогава идва истинския проблем де факто

На първо място стои въпроса защо с обществени средства, каквито са парите в касата се финансират частни дружества, които са извън контрол като хибриди между зависимите държавни и независими частни търговци. Втория проблем е превръщането здравеопазването в търговия и деградирането му до бит пазар. Особено опасно е системното СВРЪХФИНАНСИРАНЕ на здравеопазването, което освобождава задръжките на служители и лекари корупционери и те разчитайки на огромни пари крадат безогледно. Така парите никога стигат. В процеса определен като крадене влиза надписването на несъществуващи дейности, завишени цени, липса на координираност между министерство и НЗОК, но за сметка на това има добро сработване между министерство и мафия. А всъщност нужно е само държавата да гарантира здравеопазване на населението с държавни болници финансирани от НЗОК, и освобождаване на частните болници да се самоиздържат на свободния пазар. Ако това се направи много от дейностите по лечение в частните болници ще поевтиенеят главоломно и ще стигнат до истинските си цени за да са достъпни и да имат приходи от желаещи да се лекуват при тях. Ще се окаже изведнъж, че и здравеопазването не е чак толкова скъпо, колкото ни убеждават няколко професори по телевизиите, но... Сегашната система видоизмени мисленето на лекарите до това на шофьор през соца, който постоянно надписваше и крадеше разликите от действителното и надписаното.

И кое е свръхфинансираното.В Австрия се отделят 40 млрд. евро,у нас 1,8 млрд.

Мухльо-о-ооо Австрия има близо 400млрд долара БВП бе! Откъде да вземе България 40млрд? Айде малко по-сериозно!

А, защо в статията не се споменават думите на Др-а, че е замесена Фармацевтични лобита????

Бият през пръстите и уволняват. Главния редактор е спуснал забранени думи, теми, личности... такова нещо и в редакцията на Работническо дело не е имало! Съвременник

PEYTSCH

И в НЗОК както и във всички служби и министерства кадруват т.нар. свои хора...Те се държат един зад друг щото да дочакат солидното пенсиониране...Да се разбие бюрокрацията значи да се пребори корупцията.

ТО СЕ ЗНАЕ КОИ СА ТЕЗИ "ХОРИЦА"- ВСИЧКИ ТЕ СА СВЪРЗАНИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН С УПРАВЛЕНИЕТО,КАТО СЕ ПОЧНЕ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ ПЪРВАНОВ...

Какво говориш? Още от управлението на другаря Тодор Живков! Още от Априлския пленум 1956! Това гейберастите все някой друг ви е виновен. А че 10 години съсипвате България не го виждате?! Че за 10г след ВСВ България УТРОИ БВП-то си и построи тежката и химическата промишленост! Нареди с павета 3 прохода през Стара планина, построи нов град на зелено в Тракийската равнина на едни ниви. Как не ви е срам да се оправдавате с другите преди вас??!!!

Щом ги знаеш кои са престъпниците дай ги на прокурор.

пича дето обвинява едни невидими хорица без да им казва имената се явява абсолютен съучастник....

Я ми обясни, душко, защо има определени "наши" хора от София, които са шефове на бордове на болници дори и в далечната провинция и само за това взимат от години тлъсти възнаграждения, достигащи до няколко десетки хиляди лева?!

Длъжността трябва да бъде за ПОЛИЦАЙ - ИКОНОМИСТ. И ти ще си същия, ще дърпаш чергата към докторите.

Кой туй нящо- полицай- икономист, бе? Туй като дървено джелезо нещо! Хе хе хе хе ....

прокурор-домакин...питай др.Славчо В.за това...

Поредния, който ще го употребят политиците за да си избършат крадливите ръчики.

Какво каза?

Успех ти желаем

След тези думи е ясно ,че и ти нищо няма да свършиш и тези на които не казваш имената ще те държат там докато си удобен и после ще ти бият шута , бъзльо !!!