Журналистът Васил Иванов: Напускам заради цензура

Един от най-известните разследващи журналисти у нас - Васил Иванов, съобщи в личната си страница във Фейсбук, че напуска Нова телевизия заради системна цензура.

Обратно в новината

Коментари - Журналистът Васил Иванов: Напускам заради цензура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трудно е да си разследващ журналист ... а в България е направо опасно. А между другото БТВ излъчва поне от 7-8 години или повече по 3 турски сериала на ден-в 14ч, в 18ч и в 20ч. Това не прави ли впечатление на някого , поне на тъй нареените патриоти . Като си помисля какви борби са били за национална и религиозна независимост през турско робство и сега какво слагачество върви. Евгени Михайло в еярък пример, такъв срам. Не знам как спи спокойно. Ето ЕрДоган иска Кърджали и Варненско , направо да слагаме фереджетата и фесовете. Какво, та лошо ли е в турските сериали ?!

За жалост това е истината - има цензура в медиите, и то по-силна от тази при комунистическия режим! Факт е, че на определени висши медиини служители се плаща "от вън" за да лансират или неглижират дадена новина или новини! Обществена тайна е че Бойко Борисов със SMS-и контролира медиите и те не смеят да публикуват нещо което той не е одобрил или не би одобрил!

ани цолова, ани салич и всички са едни долни жени които само лъжат от екрана това не е журналистика кажете как живеят хората а не измислени статистики СРАМОТА

А къде няма цензура?

Няма такова нещо - цензура, ние не цензурираме цензурираните неща!

Чао

Като се замисли човек в какво време живеем. Седи си човек пред един сандък - сега тънки пластмаси - и гледа други седнали в една стая какво си говорят. Колко скучно. Изключваш кутията и виждаш, че тези хора не съществуват, животът ти в ежедневието не се определя от това какво онези си говорят. Повечето хора ако го видят Бойко Борисов на улицата даже няма да го познаят, иначе ББ каза това, ББ каза онова. Какво ме интересува ББ или Нинова или даже Бил Гейтс, щастието си е в моите ръце. Спирам телевизора и излизам навън, за да взема живота в моите ръце...У нас СНН е забранена, примерно. Това е една платена телевизия. Същото е и в България, няколкок човека определят какво се казва. СИлата им е в това хората да стоят пред телевизорите. Като спрете телевизорите и не им четете глупостите по вестниците и в Интернета, те стават безсилни.

напротив - точно тези от тънката пластмаса ти определят, бъдещето, болестите, здравето, всичко.....и накрая полудяваш, защото разбираш, че нищо не зависи от теб, така едни мой познат еродиран човек с образование сложи край на живота си, не можа да понесе действителността, не можа ние неговите познати тайно се надяваме някой ден всички тези помиаря да си го получат, ама чрез децата им, за да ги боли повече

Васко да си направи блог и да си обяснява и разследва там - какъв е проблемът.

знае, че никакво шоу не може да го кани само него да си обяснява гледната точка, а само обяснения от двете страни могат да ориентират зрителите в проблема.Въпросното шоу си има само една гледна точка и затова всичко, което казва от екрана е подложено на съмнение. И двете телевизии не са зависими от никого в България, това е мнението на зрителите според критерия за гледаемост.

всички телевизии драги, са зависими и свързани - слугуват на парите! .ясно е че е приложен принципа "Гарван, гарвану око не вади" - защитават тях си не нас, не свободата на словото, а манипулацията със слово! Това е достатъчно за да бъдат бойкотирани!

Ама мно-о-о-о-ого са прости!

Я,Дългия пак са го изфраскали,показват някакво повторение.Явно Васко е щял да ги наговори едни, не е за разправяне.Живеем в държава-слънце!!!

царе е Ре другите са публика

Телевизия Алфа(телевизията на истината)-Уважаеми Васил Иванов,заповядайте на работа в единственната телевизия в България в която НЯМА цензура.

И нова и бтв се превърнаха в поредните телевизии проводници на опростачването и липсата на обективност при отразяване на важни събития (доколкото изобщо може да се говори за някакво отразяване на важни събития от посочените медии - използвани за захранване на простолюдието със зрелища)!

Хаха. апълно независимите ни медии са се пообъркали и вместо предаването на Слави с интервюто, пуснаха стар запис. Демократични ценности, какво да правиш.

Гарван, гарвану око не вади.

Малко са свестните журналисти като Васко, останалите са медийни проститутки!!!

... да го подкрепим на улицата! Стига сме се гърчили! ... лесно е пред екрана, инкогнито - големи отворковци сме зад завесите. Дай да видим как е навън, пред всички?

TIREX

алкохолик и наркоман е вашият поръчков измекяр.

Може би си прав и ти вярвам и подкрепям, но защо трябва да ме караш да вкарвам в дома си чрез телевизията един комплексиран, корумпиран и компрометиран индивид ? Там ли, баш, да те гледам ?!

Е няма да го гледаш. Пак ги спряха.

Нова Телевизия е захаросаната форма на неолибералното изнасилване на съзнанието на цялата нация....

при демокрацията има свободен пазар, пазарна икономика и няма цензура. Кое от тия го има понастоящем. Може би не е баш демокрация туй де го имаме.

симо

При ДЕМОКРАЦИЯТА има....демокрация!!!!!Няма ПЪРВО ПАЗАР,пък после нещо друго.Има ВЛАСТ НА МНОЗИНСТВОТО...Сега има власт на МАЛЦИНСТВОТО/от най-различен вид,но малцинството на БОГАТИТЕ е най-влиятелно/.ТЕ определят и задават параметрите/по колко поводи ПСУВАМЕ?/!!!!!

наистина това не е държава , а психиатрия, стига вече с тези руснаци, вярно, че плащат, ама по-финно дайте, не се траете още от отряда Чавдар и лагерите в Белене и Скравена и Гулаг

Телевизия не гледам от 15-16 години и не го познавам. Но като чета коментарите е имал качества. Един журналист, ако е способен и популярен, няма да умре от глад. Има Интернет. Срещу по-малко от 100 лева може да се сдобие с трибуна. (Има и безплатни варианти в началото) И приходи.

да не би Васко да е искал да обяви имената и портретите от бандата на Къро, пък от Нова да са забранили?

Цензурата не е само в НТВ, а във всички медии, радио, преса...

Абе да не стане и него да го пречукат някъде по магистралите?

постижение, че можем да си говорим и пишем квото ни душа иска. Дори и цинизми, както тук. Ама началниците не давали. Кво ви пречи - съберете се съмишленици и си направете друга телевизия и си говорете на воля.

А СЕМ и КРС как ше издадат лицензии на честен и неподкупен журвалист? А пари откъде ще вземе за оборудавене и екип същият този човек? Ясно е, че е ако не е правил далавери няма откъде да ги има. Повчето сме гледали разследванията на Васко и повече от ясно как си е изкарвал хляба човека. Помним и взрива пред апартамента му.

Браво на Васко, честно и откровено момче, колко журналисти могат да си сложат ръка на сърцето и да кажат че няма цензура ? Истината трябва да излиза наяве и всички трябва да се борим за това.

Телевизия Алфа(телевизията на истината)-Уважаеми Васил Иванов,заповядайте на работа в единственната телевизия в България в която НЯМА цензура.

хахаахах

Нема да е зле да спазваш предписанията на доктора си. А именно - пий си хаповете редовно.

Едва ли ще го вземат в Алфа, по-скоро в Скат, но и за там не е дорасъл още.

ТОЗИ ЧОВЕК ГО ПОЗНАВАМ ОТ ДЕТИНСТВО!!!ВИНАГИ Е ЗАСТАВАЛ НА СТРАНАТА НА ИСТИНАТА,НЕЗАВИСИМО КАКВО ЩЕ МУ СТРУВА ТОВА!!!ТОЛКОВА ЧИСТ ИДЕАЛИСТ КАТО ВАСИЛ НЕ СЪМ СРЕЩАЛ!!!НА СТО ПРОЦЕНТА ЩЕ МУ СЕ ДОВЕРЯ ЗА КАЗАНОТО!!!

А аз не се доверявам на Русофили и Русофоби, на всички с политически пристрастия особено ако се касае за журналисти.

Русофил

ПИТАМ СЕ,АКО ИМАШ ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ И ОТИДЕШ ПРИ ЛЕКАР,ДАЛИ ЩЕ ГО ПИТАШ ЗА ВЪЗГЛЕДИТЕ МУ???

Нова ТВ не им върви напоследък. Първо техни журналисти лъжат като разпрани, защото на косъм да направят катастрофа на магистрала и сега се правят на жертви и разиграват полицията и цялата страна. И второ, друг техен журналист ги обвинява в системна цензура, която е очевидна!

Марешки е прострелян днес към обяд.Нападатели са открили огън по колата му.Състоянието му е било критично.Опита за отстраняването му е било във връзка със евтиния бензин и евтините лекарства и подозрения от конкуренция.Засега само Фубол 24 бг излиза със такава новина доколкото е достоверна.

Фалшива новина точка

Така си е знаех, трябва всички да запалим по една свещичка на някоя бензиноколонка на бензиностанцията му. :)

Защо от дир не трият и не крият протурските и антибългарски коментари? А само една дума за кмет фандък - и аут - не е по темата

защото, ако скрием протурските коментари, ще трябва и проруските да скрием, а те са повече, и русофилите квичите по силно!

Не отговаряй от наше име !!!

Васе, отдавна трябваше да дигнеш гълъбите от там. Дано открият нова BIT, че да Ви съберат на едно място.

ИБРИКА МУ ПРОКОПИЕВ,ВАСИЛ СИГОРНО Е НАПИПАЛ НЕЩО ПРОТИВ ТЕЗИ ДВАМАТА,ИЛИ НЕДАЙ БОЖЕ НЕЩО ПРОТИВ ГЕЙПАРАДИТЕ ,ТАМ ТАКИВА НЕЩА СА ТАБУ ХА ХА ХА ХА ХА

Точно на Сорос е. Като им гледам всички предавания, няма начин да не е на Сорос.

Какво искате да кажете с факта , че телевизията била на Сорос? Ами, ако той случайно и невярно е наречен хомосексуалист, по този начин наричаме и хората в телевизията хомосексуалисти /по народному педерасти/

Браво - 14 години го цензурират, ама сега решил да напусне! И отива в БТВ - нормално, там цензурата е по-голяма!

Какво да ни коментира,бе? Че, ние не гледаме ли какво излъчват?

Кич и простотии. Конкуренция на Трифонов.

цензурата е повсеместна, сега ли го разбрахте дори по форумите, където е дадена възможност на всеки неграмотник да драска глупости това пак си е цензура спрямо по умните и по образованите

Затова строяването е по височина - да не се тепаме за началното място !...?

Защо ли съм абсолютно съгласен с този човек? Като гледам какви предавания вървят по НОВА не се учудвам, че им се плаща, за да манипулират общественото мнение и да ни се подиграват. И това ми били "независими" медии..... Лъжи, измами, манипулации.... А тези журналисти, които ги набиха от НОВА ТВ защо толкова широко пищяха, явно искат да обслужват само нечии интереси, за които им с еплаща. А този журналист изнася не лицеприятни факти.....

или Работническо дело от времето на тато ,там винаги можеш да прочетеш че Тато е прав ,дори да греши ,ТАКА Е И С БОРИСОВ СЕГА

Цензурата е огромна в НОВА- телевизията на олигарха ПРОКОПИЕВ и на комунистите от БТВ на ПУТИН. Хората виждат много добре как съвместно играят за унищожението на ГЕРБ и се чудим няма ли СЕМ , къде са. Та това са НАЦИОНАЛНИ телевизии а не на олигарси и руски диктатори.

Момче, отиди да се прегледаш при психиатър.

Търсим отлъчил се от психодиспансера. При повикване отговаря на xaris!

НОВА Е НА ЗАПЛАТА НА СОРОС

аве пич не ти дават да се разхождаш по кардан ли, та се оплакваш от цензура? ами просто не е прилично да си развяваш срамотиите това не е цензура.

Каква цензура бре? та ние не сме ти виждали очите от поне две години. Даже си мислехме, че са те уволнили още навремето, та затова те няма в ефира. Щом си бил самоотлъчка поне година, за какво се появяваш, чак сега? Седи си у твоята телевизия и си се чувствай, ако щеш цензуриран, ако щеш нецензуриран, каквото ти "душа сака". Какво ни занимаваш с глупости и с реклами на политчески предавания.

Тъпчо, за да бъдат едни в ефир, други трябва да бъдат зад кадър и да подготвят ефира, елементарно човече!

Да бе, да, е са! Точно пък "Шоуто на Слави" ще гледаме?! Айде нема нужда! Закона ти дава право да се разведеш с жена ти, камоли с работодателя. Такива отчаяни обяснение по разни подозрителни предавания в стил "Бия тъпана за Съжаление и Връщане", нямат смисъл. Все едно самоубиеца да почне да крещи от балкона и да привлича внимание, че ще скача с надеждата да не му се наложи да скочи или най-малкото да скочи след като е разпънато платнището.

БОРИСОВ И ЕРДОГАН СИ ПРИЛИЧАТ,НОВА ТВ.СИ Е НА ГЕРБ ,РАЗЛИКАТА Е ЧЕ БОРИСОВ ОЩЕ НЕ ВКАРВА В ЗАТВОРА НО И ТОВА НЕ Е ИЗКЛУЧЕНО

Много ще се зарадвам тебе специално да те вкара и там като ти го вкарат да си хахакаш.

Вкарването би зарадвало евролиберасти като теб,да си правите гейпаради на закрито ,чсно ли ти е мекере соросоидово....

най добрата мярка срещу цензурата е като си спрете телевизорите и престанете да си облъчвате мозъците с тая помия която се излива от медиите....

Много вярно

Къде няма цензура? Не можеш да си плещиш каквото си искаш и където си искаш. Ние сме християнска европейска държава и трябва да спазваш съответния морал и принципи. Ако искаш пълна свобода на словото направи си собствена телевизия и си плямпай каквото си искаш и колкото си искаш, ама никой няма да те гледа.

И аз така разбрах, че бил за ДОСТ.

скочи на ГЕРБ и го цензурират подлогите .

Доколкото подочух тоя бил за ДОСТ и затова имал неприятности в тв-то.

"Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на "Новини и актуални предавания" - Дарина Сарелска не съм му подръжник не е много свестен но цензура има и не е от тези които втърсват и са лекета до безграничност .Чакам с нетърпение новите собственици които да изритат Дарина .Чистка е нужна .

като дойдат новите да са наясно .Малоумно е структурирана програмата лумпенизиращи предавиния продуценти които точат .Да се замислят и е нужно задълбочени промени.

а ако тоя беше на слави служител, и работеше против него, колко време щеше да изкара?

Хе-хе. Имам информация от кухнята. Човекът си е читав, но щял да бъде уволнен по не знам какви причини и си е измислил, че напуска заради цензура. Това е.

Тогава си седи у кухнята и си мий чиниите.