Министър: Проучването за шистов газ само след екооценка

Разрешениета за проучване за добив на шистов газ ще бъде дадено, само след като бъде направена екологична оценка.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Проучването за шистов газ само след екооценка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Постоянството е най - силната страна на това правителство . Воглаве с б.б. , те са толкова можещи и знаещи , че винаги говорят истината , както когато не бе необходима овос за геноцида наречен шистов газ , така и в думите на б.б. тяхната най- постоянна черта е непостоянството . от глупост , некадърност или от корумпираност , ще разбере , когато се появи истински вестник и журналисти в него .

Нямя нужда да се безпокоите - екологичната оценка ще покаже, че добива на шистов газ е напълно безвреден за чалгарите, населявящи страната на Чудесата - Чалгария -:)

Проучвания за Шистов газ или нефт? Това е изграждащия се сондаж от Русгеоком БГ АД в землището на село Рогозина, община Генерал Тошево, област Добрич.link

Шистов газ никога.

Ей изроди-предадохте България, народа и природата ни за шепа кирливи долари!!!!

От този руски монополист защо не ги е страх Германия,Австрия, Франция и т.н. ? А работят и продължават да работя с тях - Южен, Северен и какъв не знам поток. Спрете да замърсявате и разрушавате родната земя заради икономически интереси на мултинационалните компании! Не! - на ГМО, Не! - на шистовя газ. Не ! - на мизантропията,полирана с Кола и пуканки.

След като разбрахме на кое е не, кажи сега на кое е да :)

А защо никой от Добричлии нищо не споменава за руската фирма "Русгеоком",която от 2007 г. дупчи Добруджанския край без търг,без екологичен проект,без никакви ангажименти към никого. И никой не й търси сметка докога ще продължава така,сякаш се намира в Русия. И онова приказвало Петър Димитров,дето й е дало правото да сондира без търг и при съмнителна регистрация в България,ще продължава да плещи за "Шеврон",а за руснаците мълчи. Айде бе,Добричлии,що не протестирате за "Русгеоком"?!?! Нали сте много зогрижени за чистотата на Добрудж.земя и вода! Пета година руснаците дупчат Добруджа ,а вие си мълчите. "Шеврон" още никакви не са се появили, а нададохте вой. Много избирателна ви е екологичанат нагласа!

За първи път чувам такова нещо! Често обхождам родния си край, но никъде не съм видяла или чула някой да прави проучвания! Конкретизирай, къде в Добруджа и за какво иде точно реч?!

Русгеоком е получила разрешение за търсене на нефт. Ти правиш ли разлика между нефт и шистов газ?

Отвори ютюб и тъсри gasland. Има и субтитри на български, точно за такива като теб. И след това ела да ръкопляскаш като малоумен.

Седерастията и русофобията са тежки диагнози поотделно. А в комбинация....

Руско-гъзо-близането е основна черта на т.нар. бълг. комунисти,както и да са се прекръстили. Проучвания за Шистов газ или нефт? Това е изграждащия се сондаж от Русгеоком БГ АД в землището на село Рогозина, община Генерал Тошево, област Добрич.link

Този доц. Георгиев въобще не е наясно за какво става дума. Изследванията показват, че в българия има ОГРОМНИ запаси от шистов газ и ако искаме да бъдем независими от руския монополист, трябва да започнем работа по тези резерви. Екологичната експертиза ще покаже, че няма опасност за подземните води в посочените райони.

Експерт си ама само според ГЕРБ. Същото важи и за останалото в поста ти.

1. Шеврон ВЕЧЕ имат концесия за проучване. 2. След като имат концесия за проучване, нашият Закон за подземните богатства им ГАРАНТИРА, че ще получат и за добив, стига да открият нещо. Шеврон не са идиоти или алтруисти. Щом са дали пари, искат нещо насреща. И няма лошо да проучват, но по друга технология - не с хидравлично трошене, щото опасността не е от газа, а от технологията. А технологията за проучване и добив е една и съща - хидравлично трошене. Друга дори не се споменава. Точно затова твърденията, че проучванията не са опасни, са лъжа. Освен това: една сонда вади газа от около 5 кв. км. площ МАКСИМУМ. Тоест: ще нацвъкат сонди през около 1-2-3 км. Около тях трябва да има басейни за говняната отработена вода и пр. инфраструктура. Ще се наложи да си сложим нивите на втория етаж. Тези басейни пък замърсяват почвите и подпочвените води (отделно от газа, просмукващ се изотдолу), а водата се дисперсиризира, за да съхне по-бързо, и всичките летливи лайна отиват във въздуха. И прочие, и прочие... Айде, живи и здрави...

Рядко се среща такъв умен мизантроп, вече и в ролята на голям специалист по проучване и добив на шистов газ и концесии за това. Хидравлично трошене, нацвъкани сонди, говняна вода...Абе мизантропе, да не ти е нацвъкан акъла, ако го имаш...?

Ти на Сатурн ли живееш, че се правиш на абдал? От 30-те милиона евро на "Шеврион", колко сребърника ти дадоха, та си така си нахъсан? РЕФЕРЕНДУМ В ДОБРИЧ!!!

Мизантроп

Не, едикойси. Просто мога да чета и се ползвам от възможностите на технологиите. Въпросът е важен, а Интернет е пълен с информация по въпроса. Специалист няма да станеш, ама гражданска позиция можеш да си изградиш. Отиваш, четеш "ЗА", четеш "ПРОТИВ" и мислиш... Ако можеш. Ако "мислиш", че греша, кажи къде и в какво съм сгрешил! Ако не мислиш... ми твое право си е да не мислиш.

Интересно, дали е съвпадение случилото се в Катуница и тези решения, които сега трябва да се вземат?

За Герб има само една дума - МАРШ от ТУК .И за Откачалката на снимката .Ще направят нещо дето ще избие нас и децата ни затова че са взели по 1000 лева подкуп.

Спокойно, бе хора! Правитеството на ГЕРБ няма да вземе грешно решение. Управляващите показаха, че са единствените отговорни за действията си от 60 години насам. Колко пъти да ви повтарят, ако е вредно или има и най-малка вероятност за опасност - няма да се добива.

Защо не ги пуснеш в двора си да добиват този газ , ама и да живееш там.Та не разбрали че този газ е радиоактивен и е по - опасен от Чернобил.

Оф , до кога ще има такива заблудени овци като теб ,до кога . Ами нали герб е част от бкп- най- изроденото и крило ,съставено от нискочели мутри и примати като вожда им , от нереализирали се ,некадърни милиционери, от престъпници и мафиоти ,служещи вярно на мафиотската групировка тим . Обзалагам се че си блондинка с много перхидрол и силикон , но с малко , почти никакво сиво в- во .На 23 окт , герб си отива за винаги .

Каква проверка? те вече сключиха договор за проучването! вие вярвате ли на тези приказки на политиците, които запяват друго само народа леко като им стъпи на врата?ПОДПИПСАНО Е ! айде да ви е честито!.. жалко за природата и хората в него регион.. на който му е къса паметта да провери новините две години назад..

За проклятията днес, ОГРОМНА ВИНА има цензурата, наречена "Политическа коректност".

Що не вземете да си вадите шистов газ у Витошата ? След като си замърсите водата ние от Добруджата ще ви продаваме бутилирана минерална водица. Я се хванете с американските си бисмименчета под ръка и се махайте!

Навръх празника, министър Караджова се опитва да ни убеди, колко невинно и колко не е опасно да се добива шистов газ. Щяла да се направи екооценка...Прах в очите на хората! Всички ние от град Добрич и района, Ви заявяваме, че не желаем земята и водата ни да бъдат отровени от химикали. Не желаем Шеврон да унищожи природата ни, като в Еквадор. Някой ще чуе ли гласа на добруджанци?!

За съжаление тези оценки се пишат от мишоци, готови за някой лев да продадат душиците си. Просто трябва забрана за добив, както е в цивилизования свят!

Браво на министър Караджова! Както винаги държавниците от ГЕРБ са загрижени за доброто на българския народ! Гордеем се с вас!

Силвия, ти си тотално изтрещяла! Поредният платен форумен плъх!

Платени плъхове са само бесепарските драскачи като тебе, които водени от неистова злоба към постиженията на ГЕРБ отричат всички заслуги на Бойко Борисов и министрите от правителството на ГЕРБ за благоденствието на България!

ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО НЯКАКВО ПРОУЧВАНЕ ЗА ТОЗИ ГАЗ ВЪВ ВРАЧАНСКО,ЧУХ ЧЕ ИМАЛО ВЕЧЕ ОТПОЧНАТ СОНДАЖ.СИЛВЕ, НЕЩО ДА ПОЯСНИШ....????

Пак ли ще откриваме топлата вода и колелото?! На този свят десетина държави са минали отдавна по тоя път и си добиват шистов газ. Айде ние да покажем на "изостаналият" свят как се правят тия работи!

Добре Ви влияе работата в МОСВ, г-це Караджова ! Позволете да се надявам, че няма да забравите задължителната независима/неутрална проверка ! (, както на проекта и оценката, така и на евентуалната бъдеща дейност ) ----- Една такава проверка се плаща от компанията, желаеща да работи по темата/проекта -- знаете го, нали ?!

РЕФЕРЕНДУМ ! Искате ли са бъде дупчена земята ни с химикали заради печалбите на мултинационалните компании ,при условие ,че нужните 2- 3 млрд куб. м. газ и сега ги има и са достатъчни ? Защо Германия , Франция и т.н не си съсипват земята и природата и се поставят целенасочено в енергийна зависимост от Русия ? Щото са по тъпи от нас ? Или защото не искат да играят по чужда свирка и си гледат интересите? Дайте им и въздуха ни накрая. И закрийте държавата.

Искаме шистов газ! Нека удвоим богатствата на Добруджа - от горе - житница, от долу - газ! Нека бъдем рая. Страшно няма. БСП ви плаши, заради интересите на Русия и Газпром. Вие, които пишете - нямате нито ниви, нито жито. Те отдавна са в частни ръце - ръцете на бившите юнаци от БСП и техните протежета.

Не съм комунист, но съм добруджанец, имам ниви, децата ми живеят тук и не искам скапания шистов газ, който ще убие природата ни! Не говори от името на хората, които живеят в този край!

Този доцент ми звучи като да е доста близък на БСП, но това не е учудващо, предвид че половината ни "нАучни" кадри са такива.. старата школа :) Що се отнася до проучването, досега в България вече са правени такива многократно. Не точно за шистов газ, но практически не е по-различно. Едно проучване не крие рискове за нищо. То е само това - проучване - дали наистина има нещо и то да представлява интерес. И дотам. Добива е съвсем друго. Място за паника няма. А ако се намери находище това е печалба за България. Не знам какъв е този психарски страх у нас от всичко.. Може би е симптом...

и тогава говори! Аз съм географ и ще ти кажа, че има разлика от проучване до проучване, и от добив, до добив. Земните недра са изградени от различни скали и вещества. Шистите са на голяма дълбочина, здрави скали, които за да бъдат разбити, трябва да се използват много химикали, отрови и вода с огромно налягане. Добруджа обаче разчита само на подпочвена вода, която няма как да не бъде замърсена от тези химикали! И какво правим после?

Парите са дадени от Шеврон. Такова нещо, като "общонародна собственост" вече няма. Така всичко решено ще става, дали с инат или с ВОЛЯ.

Абе господа министри и все-знаещи други, стига с тези ровенета в земята! Слънцето грее над нас и дава толкова много енергия, че да се електрифицира всичко що се движи по земята и то безплатно!!!!! Съсредоточете се в тази посока най-после!!!

То на слънце ли си вариш кафето?

ДО Леле. Защо си мислите, че управляващите мислят рационално? Обратното е, УНИЩОЖЕНИЕТО /във всичките възможни области/ Е СЪЗНАТЕЛНО. ПРОУМЕЙТЕ ГО! Демагогията вече не е в състояние да ни подвежда. ДУША, ДУША ДА НЕ ПОРОБВА. ДУХ, ДУХ ДА НЕ ПОДВЕЖДА.