Майки не искат да връщат пари на НОИ

Майки протестираха пред сградата на Министерски съвет, защото трябва да връщат на държавата взети обезщетения за отглеждането на малко дете.

Обратно в новината

Коментари - Майки не искат да връщат пари на НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Половин майчинство и цяло майчинство са различни неща. На едното имате обаче нямате право на пълно майчинство. В новината се има предвид само пълните майчинства

ПОгледнете те го от този ъгъл: Те си дават децата в детски градини или ясли, но продължават да получават пари за да си го гледат. В същото време държавата харчи пари за да ти гледа детето и какво излиза, че докато майката е прехвърлила гледането на детето си през деня на държавата тя получава за същото нещо пари. Е извинявайте но аз не искам да плащам за гледане на дете на някой който отделно му плащат за същото. Така че майките да не се правят на ударени....

Децата ни не са на държавна издръжка а на наша лична държавата се подиграва с децки от типа на 35лв а таксата за градините е 60лв и за какво по напред да мислят маиките??

аз сум маика на 4 годишно дете и вие маики не позволяваите да ни наричат лужци ние не сме лугали никои с нищо да се организираме и да се справим с това *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бихте ли помислили всички които твурдят че неправомерно са взети парите яко някои е знаел че се трябва да ги вруща дали е щял да ги земе?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, много злобари. Впрочем това са двама трима, на които им се плаща. Не ми се иска да вярвам, че има толкова много злоба.Повечето от тези злобари са държавни служители и дали ще ходят на работа или не, никой няма да ги изгони. А, частника не търпи хора, които отсъстват от работа и не взема на работа майки с малки деца.

Аз съм съгласна-Нека майките да върнат парите на НОИ,но при едно условие!Първо Вальо Топлото,Румен Овчаров,Доган и др. мошенници да върнат откраднатите милиарди от народа!Докато се прават на ощипани никой да не връща нито лев!Само престъпниците в тая страна имат права!Майки не се предавайте!Колко социални помощи дават на циганките,без да им се полагат!Ние в тая страна сме като помиярите-Най-наказани!Всичко ние да ви плащаме!Вие кога ще дадете нещо на народа,които малтретирате от 50г. насам!Когато спрете да давате помощи на неработещите ,за да правят деца цигани и ги интегрирате ,тогава да върнат парите майките!Всички в тази страна са длъжни да спазват закона!Не само българите!

Елате да видите плевенското НОИ. Само асансьорите сигурно струват по над 100 хиляди лева! Вътре цари лукс, като в космически кораб. Новото обзвеждане струва поне няколко милиона. Нека някой да се занимае и с тях. В Плевен служителите на НОИ са особено нагли. Само в Плевен ужилените майки са поне 900, ако не са и над 1000. Трябва да се изплаща новата сграда в обновения хотел "Плевен". Това е!

Защо изобщо се спори за нещо, което не подлежи на обсъждане. Установено е със закон и толкова. Дали законът е добър или лош, дали е справедлив - това е друг въпрос. В случая има закононарушение и във всеки закон са предвидени санкции при неспазването му. Ако сега тези вземания бъдат амнистирани, така ще се поощрява нарушаването на законите.

Разбира се че трябва да вьрнат парите те много добре са знаели,че това е неправилно,а са си взимали парите.

Тотю Младенов на всеослушание обяви, че поправката в закона е несправедлива. Факт! Веднага побърза да уточни в стил Герб, че тя е направена през 2006г, по времето на Тройната Ламя. Ами Тотю, всеки разумен човек би те попитал, защо 1 година управление на Герб и мнозинство в парламента тази грешка на червените социални социалисти не е поправена? Кой да внесе законопроекта? Ние тук от форума ли? Какъв социален министър си ти, щом вдигаш рамене и казваш, че не зависи от теб? Нима не можеш да направиш нищо по въпроса, Тотю? Не си ли говорите там в Герб с депутатите, със Цецка Цачева, с парламентарните комисии? Явно се ослушвате и гледате да приберете някой "грешен" лев :)

И колко нагло се изказваха, че няма да платят. С една дума откраднахме парите, вие, че сте плащали данъци си гледайте работата. Защо ще вземат от моите данъци за тези крадли.

Вярно,че е трудно да се намери работа,но както каза една госпожа Капка Стойкова по ТВ7,"търсенето на работа е също работа" и за шега добави " също като да си намериш гадже!

слепи ли сте, глухи ли сте, слон ли ви седна на акълите! това е геноцид! новата "политическа" класа винаги ще е гладна за мизерните стотинки на пенсионерите, майките, бебетата... те ви обричат на изтребление, бе хора! хайде пак гласувайте за тях, хак да ви е! Ботев и Левски ще вземат да скочат от гроба че да дойдат да ни спасяват ли!!! осъзнайте се! живи ви изяждат! ама нали това е целта - да ни затрият като народ... :(((

Какъв геноцид, бе?! Да, съгласна съм да не връщат парите, но искам и на всички останали българи да им се дадат някакви пари за нещо, които никога да не връщаме. Аз съм от бедните, но законите трбва да се спазват. Непозноването им не ни освобождава от отговорност.

Заради такива като тях аз не можах да започна работа навреме,след като ми свърши платеното майчинство.Техните деца заеха местата на мнозина майки като мен с изтекло платено майчинство.Майка ми и свекърва ми са още млади и си работят.Нямаше кой да гледа моето за да върна и аз на работа.Излиза,че са нанесли щети не само на държавата,но и на родители като мен.И хич да не се правят на невинни жертви.Щом са имали наглостта да си дадат децата на ясли и в същото време спокойно да продължат да си вземат майчинските,сега нека не врещят,ами да си върнат взетото.Аман от тарикатки и тези,които ги защитават.

Човече, как не се измори да пишеш простотии? Поне си смени ИП-то.

Ти майко много яко си се объркала. Вината не е на майките, а на 20 годишния преход. Сега има много по- малко деца, а градините не стигат. Как да стигат като ги превърнаха на магазини и на казина? Благодарение на реституциата и на проституцията.

Нещастна тъпанарка. Нали знаеш поговорката, на крив Х-Й и козната му пречи. Това че ти не можеш да се доредиш за ясла няма нишо общо с неправилното изплащане на майчинството

Ще се опънеме на тия тука със всички сили, защото извадиха тоягата по бедните, маиките и де цата! Това е не грозна, гадна картина е, да не говориме за комплексарите и злобарите във форума! Децата ми имат право на двоино гражданство, обаче с мъжа ми седиме и се бориме тука, тука е родината ми и въпреки, че там финансово като маика ще съм в пъти по-добре, ще се боря тук докато мога..работила съм цял живот, половината заплата ми е отивала в данъци, и в краина сметка не ми дадоха даже и смешните детски надбавки. Не смятам за измамнички маиките водили децата си на ясла, защото, за разлика от мен, има такива, които СИ ПЛАЩАХА на познати с фирми и т.н. да ги водят на стаж 6 месеца, за да взимат маичинство, защото НИКОГА през живота си не са работили, докато при мене стажа е 14 години и после 2 деца едно след друго. А и на тези с баби и дядовци им е лесно да обвиняват другите- аз нямах помощ отникъде и до ден днешен. За мен ГРОЗНОТО Е коментарите на бабичките тука, които вместо да си гледат внуците ги хвърлят на ясли, даже се оплакват, че нямало места! А и обратните типове тука със злобните коментари по адрес на децата са доста! Явно в БГ имаме ОСТЪР дефицит на истински мъже..

Глупави са там, плащат по 400 долара на седмица на дете!! А тука понеже сме "умни" ще хрантутиме мутрите и мангустите.

А ти, Пено, каква "присъда" поиска за Дянков, бе "сладурано", когато се оказа, че той - авторът на безконечните идеи за ограбване на БЕЗРАБОТНИ, ИНВАЛИДИ, ПЕНСИОНЕРИ, МАЙКИ, ДЕЦА И БОЛНИ..., НЕ БИЛ ПЛАТИЛ ЗДРАВНИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ! И го направил чак като падна детето му в правителствения му дом в Бояна? И каква горчива ирония - точно, когато заради дянковите идеи промениха за 1000-ен път Закона за здравното осигуряване и въведоха поредната наглост - Декларация 7 - за деклариране на "обстоятелството", че се самозадължаваш и самозаклеваш да плащаш пари ДОРИ И ДА СИ БЕЗРАБОТЕН, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИМЕННО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА НАПРАВИЛИ НЕВЪЗМОЖНО ДА РАБОТИШ. Откъде да вземат напр. БЕЗРАБОТНИТЕ пари, че да се "самоосигуряват", че и да се заклеват в декларация - заради поправен по команда закон?! И то - при положение, че по Конституция здравното осигуряване е право, а не задължение... Вместо народът да иска да разпилее всеки във властта, който, вместо да се занимава с осигуряване на условия да живееш от труда си, се занимава с промяна на законите в посока биологическо унищожение на хората, той, "народът", се разделил на групички по волята на същите тези и се противопоставя сам на себе си. А нечистоплътните обещания на цитирания по-горе, че нямало да се вдига процентът на осигуровките, пък после, по най-мръснишкия начин, все пак вдигна парите за задължително "самоосигуряване", особено на най-мизерстващите социални групи като ВДИГНА ДВОЙНО "ОСИГУРИТЕЛНИЯ МИНИМУМ"...?! Тези измами (с очаквания и обещания) теб не те ли вълнуват?! Или само майките, дето не е ясно с какво въобще успяват да отгледат децата си в тези условия, те занимават? А орязаните права на инвалиди, пенсионери, деца, ученици, студенти, започнало още по нова година с повишаването на картите им за градски транспорт, намаляване на "държавните стандарти за издръжка" на учениците, затварянето на болници, санаториуми, диспансери, увеличаването на таксите на детски градини и пр. издевателства по случай кризата...? Това не ти ли е "интересно"?! Или само резултатите от безизходицата, в която са натикани хората, те кефи за основа на пледоариите ти, докато съветваш наричаните от теб сладури...

по тази логика всяка майка ще иска така да прави и занапред...а и се подписва декларация че детето не ходи на ясла , така че не е било редно да вземат парите... Р.С. и аз съм майка ,но да си спазваме правилата все пак

Ok,хубаво.Да кажем,че майките са нарушителки,или както се изрази министър Тотю-"с не добра осигурителна култура".Тогава как да наречем онази коза,Христина Митрева ли беше шефката на НОИ.Която взимала "консултантски по 7-800 лв месечно за да консултира министър Тотю-това,което и е задължение и в работата.Там заплатата сигурно и е най-малко 2000 лв.Нека и тя върне тези пари с 20%+ ОЛП.И знаете ли,че програмата на НОИ няма 31-ви ден в Юли,както и за Август,както и за всеки месец,който е по 31 дена?Измислили си собствен календар.И за това е платено,и то яко.Мога да ви дам десетки примери как работят този Национален Обирджийски Институт.Дори този проблем с майките е създаден от самия НОИ.Толкова ли не можаха да разпратят по 1 писмо във всяко кметство,а те в съответните детски заведения какво е тяхното тълкуване на правилата?Това отнема работа за 15-20 минути.Не може директор на детско заведение да ти казва "Вашите документи са наред,приели сме детето ви,утре го доведете да свиква",и никой да не е виновен.Значи тука пишат хора,които въобще не са в час с проблема.Знаете ли,че май в 108 член на КСО се пише,че контролните органи(НОИ) имат право на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ разяснителни кампании,препоръки....и т.н.НО не ги ЗАДЪЛЖАВАЛ закона(така се усмихват йезуитски).Кой е повече нарушил закона?И ако майките трябвало да плащат-ОК,ами другите-поне да си върнат заплатите за последните 3-4 години.Това е,защото този НОИ е 1 бездънна яма,и някои хора са свикнали да черпят яко,с пълни шепи,и сега като се увеличи безработицата,фирмите фалират и постъпленията намаляват те се чудят откъде да лапат.Да не отваряме дума за изядените пенсии на хората....

О, железни герберю", а знаеш ли например, че на втората седмица от управлението на любимата ти партия, в едно министерство си закупиха 20-30 телефона за близо 2000 лв всеки?! Да продължавам ли?... Искат да вземат на босия цървулите! Нека започнат да вземат от тия, които имат много, а не от тези, които гледат малки деца с 240 лева! Те само за детето не стигат! Какво толкова, че е било на ясла няколко месеца? Аз деца нямам, но това е ужас и безумие - да се взема от майките и пенсионерите, от тези, които нямат друг доход! За социално слабите, пенсионерите и за хората с увреждания се сещат само по време на избори! Когато трябва да се даде, те са на последно място, а когато трябва да се вземе - на първо! А сега дойде ред и на майките!... Щяхте да сте смешни, ако не бяхте жалки! Ще гледаме по телевизията палатите на митничарите, където нямало нарушения, и как майките ще връщат кървави пари, защото били нарушили закона!... Майки, върнете парите и направете всичко възможно децата ви да не живеят в тази държава на митничари, депутати, мутри, ченгета и цигани! Как не ги е срам! На помощите на майките и децата да посегнат, изедниците мръсни. Пфу, маскари!

Наистина ли вярвате,че броя на "измамничките"е 900?Много сте доверчиви значи.Броят на тези майки е много по-голям,а осигуровките,които са внасяли преди да излязат по майчинството,многократно надхвърля последвалото обезщетение.Така,че аз като майка и потърпевша,не смятам,че съм ощетила държавата или данъкоплатците й.Изумена съм не толкова от постъпката на НОИ,колкото от злобата на "праведните"майки.Жалко за дечицата им,обградени с толкова злоба.Аз наистина не знаех за такава декларация за промяна на обстоятелствата.Записах детето пробно,разболя се и се отказахме.И така са ни водели временно изписани,което не удовлетворява НОИ.За няколко дни посещение в яслата сега връщам 1300 лева.НОИ ме обвиняват,че държавата плаща на яслата,а директорката твърди,че пари получават само за реално посещаващи деца.И така ,държавата за пореден път спечели от мен/тъй като лихвите ми казаха в НОИ са 20%/.Това ме навежда на мисълта,че всичко е било планирано!!!Всяка ясла дава информация в общината за всяко новопостъпило дете.Но се оказа,че НОИ са на Луната и териториалните им агенции нямат връзка с общината... А между другото : в Плевен има предостатъчни места по яслите,дори можеш да си избираш в случай,че не си доволен от персонала,квартирите са евтини,така,че заповядайте вие майки от градовете,в които няма места.Тук ще намерита гарантирано.А само на 10-15 км от града има празни хубави градини,където де молят да намерят деца.Е , да, с работата е малко сложно,но нали сте много умни,та ще ни покажете и колко сте пробивни. За пореден път съжалявам,че съм свързана с тази държава,но пък няма да е за дълго.

трябва да ги върнат.лихвата може да им бъде опрестена.те са го правили с ясното съзнание,че не е трябвало да ползват тези пари,но малвата се носи,че номера минава и са си прибирали парите.това тълкуване,че не са го знаели не ги оправдава.връщат ги и вече ще знаят как се спазват правилата.и на децата си ще кажат след време.те възпитават новото поколение и не трябва да им се позволява компромис.как може повечето да са спазили закона,а те не.тогава да се дадът пари и на тези,които не са ползвали тази "превилегия".

Ей, не се ли измори вече бе? От едно и също айпи нависа 100 милиона невероятни глупости. Вече имена не можеш да си измисляш. Само букви.

Браво на майките, че излезоха на протест! Няма мъже вече в тази държава!

Мили хора,не искам да съдя никой.Само казвам ,че законите трябва да са еднакви за всички.Но у нас винаги се намират "хитреци" и понякога им се налага да си платят.Според мен много от проблемите нямаше да ги има, ако си беше останало старото положение-всички майки без значение от дохода да получават детски.Че то сега насила ги карат да се представят за социално слаби.България е с отрицателен прираст и не мисля ,че сегашното ни законодателство прави нещо ,това да се промени.

Ели, разбрала си за какво става дума! Нека и другите да го направят и вече да не виждаме "не рицарски" коментари!

Във връзка с лихвите искам да попитам дали знаете държавата колко пари дължи на фирми изпълнители и колко хиляди семейства мизеруват поради тази причина? Държавата ще плати ли лихви на тези фирми и на заплатите на служителите им, или в същото време ще ги глоби за неплатените даници?

имам син и дащеря саответно на з6 и з2 години - месеци наред опитвах сина ми да трагне на ясли , но не стана и понеге влязох вав второто маичинство тои трагна на децко заведение чак предучилищна ! е аз да вращам ли пари - защото сащо не могах да се варна на работа !

Вращай

Да върнат парите с лихвите! Няма само 900 маймуни да ни правят смешни! Едни майки ще работят като хахави,а хитрушите ще лапат. От къде лапат? От моите пари. И аз искам да имам детски надбавки за детето си, но попадам в категорията богаташи, защото надвишавам с 37 лева допустимия доход. Не съм от лапащите с високи, но укрити доходи. Ако има закони да са за всички! Ако имаме деца, защо едните са по-равни от други?

Я не сакам на мен да ми е добре! Я сакам на Вуте да му е зле!

Абе вие наистина ли не разбирате за какво става дума? До кога ще ни водят доброволно на заколение? И Априлското възстание е било незаконно

Капитане научи как се пише въстание

А ти научи къде се пише запетайка и тогава давай акъл! По семантичния контекст имаш ли корекции или тенденциозно акцентуваш върху правописната грешка, за която се извинявам?

Та значи оядената политическо-милиционерска върхушка да вземе 100 милиарда а 900 майки да не вземат общо 50000 лева Мисля че при този морал този народ е обречен

Пена

Пена ( нерегистриран ) 16.07.2010 22:22 Не Гоге, и това не е нормално. Но една несправедливост не трябва да оправдава друга несправедливост. Нито да предизвиква извършване на престъпление. Всеки, и повтарям всеки, който е нарушил законите на РБ трябва да си понесе наказанието. Това е едно от основните условия за създавана на законова държава, от след това и за повишаване на качеството на живот и социалните придобивки. Със всичките си коментари тук се опитвам да кажа следното - не оправдавайте извършването на престъпление със друго престъпление. Законите трябва да се спазват, трбява да си покриваме задълженията, и то преди да поискаме права и придобивки.

Пено, върви да коментираш за Митьо Очите. Не ти стиска, нали? Виж го как те гледа Пено! Гледа те и ти се смее на писанията. Законова държава Ха- ХА

Пена, това което си написал/а е несериозно. Наистина ли мислиш, че тези 900 майки са ощетили останалите майки? Та нали до 2006-та година никой не обвиняваше майките, пуснали децата си на ясла? Как така те неусетно се превърнаха в крадци снякаква необсъждана промяна на закона? Нима не си изучавал/а Морал и Право в училище? Моралът понякога стои над Правото. Особено когато правото се твори от 250 корумпирани мишоци в народното събрание. През 2006-та година дори още не беше започнала Световната финансова Криза? Това е поправка в закона, направена от Тройната Коалиция. "Защото сме социалисти"... И след всички закани на Герб срещу предшествениците му, какво разбираме с удивление? Вместо да се промени този абсурден ремонтиран закон изведнъж се превръща в законово основание за акцията на НОИ по пълнене на източения бюджет. Хубаво, но какво са виновни майките? Нека законотворците да си свършат работата и да се извинят на обидените! Късно е, но нека опитат. Това беше и идеята в изказването на министъра. След това изказване пък е абсурд някой да върне някой лев на горкия Бойко, който единствен мълчи като агънце по въпроса при все че не слиза от екрана да дава интервюта по други по- маловажни въпроси.

Всички знаете това "Кат ми пееш Пенке ле кой те слуша..", но аз не искам да го използвам в този смисъл, който е популярен, защото много хора ще послушат тази Пенка, защото ще им се СТОРИ права, а според мен, тя тотално се е сбъркала. Защото в случая Държавата от позиция на силата разпорежда, а ние, понеже продължаваме да сме загубени тъпаци, се движим по течението и приемаме ДАДЕНОСТТА.

Всички знаете това "Кат ми пееш Пенке ле кой те слуша..", но аз не искам да го използвам в този смисъл, който е популярен, защото много хора ще послушат тази Пенка, защото ще им се СТОРИ права, а според мен, тя тотално се е сбъркала. Защото в случая Държавата от позиция на силата разпорежда, а ние, понеже продължаваме да сме загубени тъпаци, се движим по течението и приемаме ДАДЕНОСТТА.

Има натрупано напрежение в обществото. Още не е еднопосочно, но като че ли вече се уеднаквяват позициите и зарядите за ужас на управляващите. Учителите стачкуваха, оплюха ги, пенсионерите стачкуваха, оплюха ги, интернет пиратите стачкуваха и тях ги оплюха. Оплюха дори таксиджиите и им подхвърлиха фалшива следа при убийството на детето на таксиджията. Е, до кога ще търпим да ни правят на маймуни управляващите и сами да си го начукваме едни на други???! Мисля, че пробуждането ще настъпи мигновено... Не се разделяйте, братя българи!

Май става доста крива тая работа! Много трудно ще ги съберат тези пари от НОИ. Представям си ако пък решат насила да ги събират какво ще стане! Кръв ще се лее! Честно! Как ще стане от нищо- нещо! Подценяват ситуацията онея пуяци.

Слушах изказвания на тия майки - подписали декларацията, ама не разбрали какво подписали, никой не им бил казал. Еее, то демокрацията не е за неграмотни и неинформирани. Четеш и мислиш и като не разбираш, питаш докато не ти се изясни. Ай стига с това "Никой не ни каза"!!! Възрастни хора искат да бъдат дондуркани като бебета...

Там пише, че право на платено майчинство нямат тези, на които децата са НАСТАНЕНИ В ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ НА ПЪЛНА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА. Ти как го разбираш това?

Когато чета коментарите не знам човек да плаче или да се смее. Ако бяхме единни както гърците, можеше да защитим собствените си интереси. Но не! Ние сме жалки и лукави като народ! Майките не трябва да връщат и стотинка, не защото потъпкват данъчните закони, а защото с големите заплати ще прехранят децата си и те самите ще се угоят. Затова предлагам, само богати или мургави "гражданки", / може и тези навършили 70/ да поемат отговорността за свежата кръв на българския народ, при условие, че всяка от тях роди най-малко по 12 деца. Естествено, че наградата им ще остане не променена 240 лв. майчинство + 35 детски надбавки за времето което те не пълнят хазната