Нинова раздаде молби на депутатите и премиера за колективен иск срещу мобилните оператори

Лидерът на БСП поиска КЗК да извърши проверка за злоупотреба с олигополно положение

Обратно в новината

Коментари - Нинова раздаде молби на депутатите и премиера за колективен иск срещу мобилните оператори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нинова беше обещала, че ще качат в интернет бланка, която всеки може да попълни и пусне онлайн. Дали го е направила и къде е?

То номерът не е само да размахаш хартийки нагоре-надолу и да надраскат статия за теб в Дир... Трябва РЕАЛНО нещо да направиш. Иначе си е популизъм и евтина реклама.

А ти си чопли носа!

Бях подписал 2-годишен договор на 19.99 лв., на третия месец започнах да плащам по 23.99 лв. Днес им звъннах на мишмуроците от А1 да ги питам що така. Каката ми каза, че ми били индексирали таксата с 15.3%. Само че, от 19.99 до 23.99 са 20%.

Не харесвам Нинова, но в случая е абсолютно права. Мобилните оператори си развяват коня без никой да им пречи и от поне десет години няма реална конкуренция. Съответно и затова сме на този хал. И сега със сделката за Булсатком за пореден път се стеснява пазара, и КЗК за пореден път спи. Не е случайно , че от една от държавите с най-бърз, евтин и достъпен (в градовете) интернет, сега сме към последните места в ЕС. Същата помия е и с банките. Има спешна нужда регулаторите в България да започнат да работят.

Нинова се пробва да печели симпатии, но в случая е абсолютно права. На тия самозабравили се типчета трябва да им се сложи вилица на вратлетата. Следващите трябва да са банките, но там надали ще пипне някой. За съжаление!

Тази освен да прави циркове друго явно не може!? За какво е депутат в НС след като най-умното което може да измисли е "колективен иск"? Ама в момента КЗП била така и иначе и нямало полза от нея!?!? А някакво желание да се промени това има ли? Или и за това е необходимо да се пусне "колективен иск" за да се случат промени там?

Ти със сигурност нямаш никаква представа, ама те нещата не стават така - като в комикс. Иначе май си готов за министър или поне депутат от гроб.

Значи твърдите, че от депутатите (както нагледно Нинова демонстрира) няма полза и всичко трябва да става с индивидуални и колективни искове по отношение на промени? Въпреки че ужким депутатите имат правомощията да правят промени по институциите. Както Кирчо в момента разделя и обединява различните структури защото Той казва, че така щели да заработят както трябва. Ама явно всичко това било .... като в комикс, защото реално могат само да клатят крака по цял ден и да се чудят какви глупости да правят. Като Нинова сега с желанието за иск.

Тая вместо да мисли как да повиши доходите на българите седнала да мисли как да се спестят 5 лв, типично по социалистическо-комунистически начин ама и доста промити мозъци по тия земи. В Германия интернет+тв от 70 евро на горе пакета, в Северна Корея сигурно няма и едно евро, а познайте къде е по-добре..

Доста си елементарен, за да се изпляскваш тук.

няма и никога не е имало интернет за широката публика! Имат интернет само приближените до режима, седни па прочети малко преди да пишеш щуротии!

Причините са много за създалата се ситуация. Но това зависи от 240-те кратуни в парламента и КЗК и КРС. Поради тази причина нямаме и виртуални оператори.

Да бе ! Преди 2г цените се увеличиха !

Нинова защо така се пъне само срещу мобилните оператори? Банките вдигат таксите когато си поискат, години наред, но не виждам Нинова да е тръгнала да води дела срещу тях.

Ненавиждам Нинова и е очевадно, че цялата и акция е популизъм, но мобилните оператори наистина са нагли. Банката, ако ми вдигне таксите мога да се махна без ниакави последствия. При мобилните оператори те обвързват с 2 годишен договор, с фиксирана цена. Обаче сега видяха, че с тази фиксирана цена са се прецакали и дай да я вдигаме през 6 месеца. Добре, но дайте ми право на отказ, без неустойка. Ама това също не ги устройва. Това е все едно, да си купиш нещо по етикета на цената в магазина, да се прибереш вкъщи и да получиш призовка от съдя изпълнител, че междувременно производителият решил, че има много разходи и тази цена не го устройва, вдига я и сега ти му дължиш пари.

А-а-а-а-а, значи Нинова била виновна? А аз все се чудех кой е...

Ми нали ще оправяте регулаторите - КЗП, Омбудман, Министерства и каквото се сетиш още седят и се правят на ощипани булки!!!! Тока 7% от 01.07 - догодина още 30-40 %! Телефоните ти ги вдигат когато се сетят! Инфлацията е над 200% реално - НСИ да се самозапали по темата! Еми за трепане сте всичките.

ако имахме нормална икономика нямаше да се налага да се бориш с тъпите цени на тъпите оператори!

Икономика няма от 20-30 години.

Смешно! Смешно и жалко! Ако си мълчеше като другите, които си бъркат в носа, нямаше ли да е "тъпа патка"? Аман от празноглавци в тази територия!