17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този министър не знае къде се намира. По програма 4-ти клас трябва да завършат на 15 юни, а той казва - няма да се удължава учебната година. Само до 30 юни.

То и 2-и клас трябва да завършат уж на 23-и, обаче вече официално са си взели материала. Неофициално завършват другата седмица, а няколко изоставащи деца официално ще учат допълнително. Кой каквото си е надробил с дистанционното, това е.

Да ви кажа как "предава" урок учител в новият условия. 5-10 минути проверява дали всички са тук, опитва се да спре шума, изачква всички да си включат камерите. След което започва или поголовно изпитване на човек по 3-4 минути (за 25 минути толкова) или говори някакви неща, без да се интересува кой го слуша, а по камерите сънени ученици по пижами и в банята, някои изключили камерите шумят. И след 25 минути, урокът е "предаден", въпреки че за същия урок в програмата са предвидени 40 минути.

Глупости! Дори не си виждал как се провеждат часовете!

Какъв е този приоритет бе комунисти, не мисля че обиджам. Да се направило анализ и да се видяло какви са истинските проблеми. Нямате представа какво правите. И Дистанционното обучение беше много полезно и тепърва ще се развива в България, каквито и заповеди да издадете. Препоръчвам ви да гледате малко от Доньо Донев, може да ви е полезно.

Дистанционното е полезно за деца с достъп до компютър и с що-годе развита техническа грамотност за работа с него. За останалите е допълнително усилие, което иска допълнително време и учене.

Бил предаден целият материал, хахахаха нека това го каже на сестра ми, която е ученичка в десети клас и е от съвестните ученички ще умре да се хили.

След като е от съвестните, не би трябвало да има проблем за нея. А разните други дето в ума им е само чалгата, и тройно по-голям материал да им се предаде, нищо няма да им влезе в главите.

за самата нея не е проблем, за класа е проблем. Не може да обясниш нещо за 30 минути, като е предвидено за 40, още повече когато имаш поне 5 минути да проверяваш кой присъства (адски много не си включват камерите). Адски много ученици не са заинтересовани да учат, а учителите преподават лежерно уроците, за да могат да отбият номера, защото иначе трябва да се пренапише цялата програма. Така ако ученика не няма майка, татко и пр. които да го тикат непрестанно да учи нищо не научава.

Четвърти клас са взели целия материал, следващата седмица и ат НВО и после....? После учат до 15ти, какво учат? След това учебната година свършва на 1ви. Какво правят до тогава? Проекти. Какви проекти? Глупости. Безплатна занималня, вместо училище. Защо го правят? Защото предният министър така решил. А защо сегашния министър не го отменя? Защото е същия като предишния! Даже си приличат. Няма промени, изгонване на НПОтата, проверки на безумните учебници и т.н. За жалост няма да има промени в образованието.

"На 23-ти ще завършат учениците от 1 до 3 клас, на 30 юни ще завършат тези от 4 до 6 клас" ?! На 23 юни или май ще завършат учениците от 1 до 3 клас?

Глупост след глупост на служебният кабинет. Първо това с ваксините и зелените коридори. Сега за учебната година - тя вече е изтървана, учениците бяха с намалени часове по 30 минути, повечето бяха електронно , често някой не и присъствал, учителят не е могъл да предаде материала или пък една седмица ходят - една не ходят и се разболее половината клас. Реално ваканцията им бе огромна, защото си учеха от вкъщи. И сега няма да удължават годината. Спокойно могат да я удължат с десетина дена. Този образоватлен министър деца има ли? Как се предполага учителите да предадат този материал? и после ще говорим за слабо образование. Ама нека не се изненадваме, тези дни служебният финансов министър говореше, че не очаква епидемологичнта обстановка да остане и през юни! Луди хора! личи си колко са зависими от бизнеса, ИТН и Радев!