Намерен е нефт в Черно море

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, че е намерен нефт в Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Намерен е нефт в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Риба, ама цаца! Цаца, ама риба!" Хайде на лапачката!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мурзилке, 100 пъти повтори едно и също. Нефт дай боже да има. Дано. Тогава съм убеден че няма да ти хареса. Ти искаш руски

Не е мурзилка, риба цаца е-сам се е определил.

И морето ли ще изкопаете и разпродадете бе?!Не се ли наситихте вече?!

В Черно море е намерен нефт. Който го е загубил да се обади на Томчо Дончо!

Признавам си, че по невнимание аз разлях кофа с нефт в Черно море. Не съм очаквал такава еуфория от намирането му...

Днеска нефт, утре газ за хЪба на Боко, и ооооо чудо наЗАВИСИМА България!

АКО.... АКО се усериш в пряк ефир, всички путлеристи ще каталяат от смях, и нема да ги има, давай ти си, дейсвай!

А официозът на ГЕРБ в. Телеграф днес тържествено написа "В Ченоморе бликна нефт!".

и ще го подарят на Запада,както златото и др.метали и ценности,а народа да мизерства...

колкото златото е наше, толкова е нефта е наш. процента ни е около 0 % за държавата. бравос !! Тотал 40% ОМВ 30% Репсол 30 % и за нас дори един среден не остава.

Има нефт, няма нефт .... Боце хвърля боб да има. Но не е сигурно. Уж има, а вече се мълчи няколко дни. Герберите доловили някаква миризма на нефт. Но около Боце има всякакви миризми ...

Намерен е нефт: ЛЪЖАТ!

нефт има почти навсякъде в земята но промишлените натрупвания се наричат находища и се търсят и доказват сондажа в Хан Аспарух изобщо не е изпитван за приток на нефт и газ защото безспорно няма такива пластове това е долна предизборна ЛЪЖА

преди 50-60 години писаха и за желязната руда в Кремиковци, че и завод построиха ....... ама какви излязоха после фактите...... "предпочитах, предполагах пък то какво излезе......"

нда , Тотал се задължава да направи два дълбоководни сондажа. Компанията е оператор на находището с 40% дял, другите партньори са австрийската OMV с 30% и испанската Репсол също с 30%. 40+30+30 = 100 % къде е частта на България ? около 0% честито на печелившите.

Това са фирмите които разработват находището и България като страна на чиято територия(в случая акватория) се намира получава различен процент от всяка една от тях! Въпроса е какъв е процента и какви комисионни са получили някои личности той да е по-малък ???

Турски поток умре!

Лоша новина за БСП и Радев

Всяко тържество на България е смърт за северно- азиатската империалистическа кочина!

От заметресението в Италия има една жертва-от инфаркт. От тази новина досто путеноиди го получиха..ха.ха в България и Русия има повече жертви..ха.ха

ТОЗИ НЕФ НЕ Е НАМЕРЕН СЕГА, ТОЗИ НЕФТ Е НАМЕРЕН ОЩЕ ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ И СЕ ЗНАЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, НО КАЛИЧЕСТВАТА СА МАЛКИ, И РАЗХОДИТЕ ПО ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА ДОБИВ НА ТОЗИ НЕФТ, НАДХВЪРЛЯТ ПРИХОДА АТ ДОБИВА! РАДВАЙ СЕ, НЕ Е НАМЕРЕНО НИЩО! ПРЕДИЗБОРНИ ГЛУПАЦИ СЕ ТЪРСЯТ И СЕ НАМИРАТ!

Браво, отрицателен коефицент на интелегентност трудно се постига !

тоа нефт за две години примерно го намирате поне пет-шес пъти, е нема ли най-после да го намерите

И нефта ли ще изцуцате, както опоскахте и изплюскахте цяла България и ни оставихте на дъното!

Нефта в България е като умен руснак или красива гъркиня ...НЯМА

Сама ли си отговаряш ма?!Мога да ти помогна!

цените на бензина се сринаха от"новината"!Смешници!:-)

Мурзилажа от вчера се побърка. Сега ако се окаже че са перспективни находищата, ще се побъркат още повече. Сега уринират газ а утре да се надяваме сярна киселина.

Криха, докато не подписахме СЕТА. Винаги сме прекарани, но този път, ще има затвор за Кой-подписа договора от Бг страна.

Сакън, дано да няма, казвам аз. На държава като България само петрол и трябва. Това ще доведе само до проблеми. Малко са държавите по света, които знаят как да се възползват от своя петрол.

Нефт може и да е намерен но Борисов го е харизал на Тотал, Репсол и ОМВ. Това е национално предателство с пагубни последици за благосъстоянието на всички български граждани. ОСТАВКА И ЗАТВОР!

Грух, грух, квик, квик, българският нефт е гаден, няма по-добър нефт от православния съветски нефт.

Къде прочете за Български нефт?Там ясно пише,че е на ТОТАL и ортаците и, а ние ще сме длъжни да го купуваме по борсови/или по-високи/цени!!!

Дрогарю, прочетете Конституцията в частта за намиращите се на територията на страна полезни изкопаеми от всякакъв вид и после пишете кой е собственик на нефта. Освен това, дрогарю, ние не можем да си го копаме сами нефта, защото нито имаме технологиите за това, нито обучени кадри. Дори и любимата ви Русия ги няма тия технологии, та затова е принудена да се кооперира със западни фирми за добив на нефт и газ в шелфа си.

Виждам добре грухтиш и квичиш, ама тва едва ли ще ти помогне! Нефт НЯМА, НЯМА И ДА ИМА!

Намерил кой да се грижи за разпределението на парите от нашия нефт, тези които го криха и които имат средна заплата по ниска от българската при положение че имат половината световни ресурси. Всички пари от руският нефт и газ се разпределят между тримата джудисти. Дирижира Путин и прибира чрез приближените си джудо партньори- Ротенберг и Тимченко. Тимченко взима първо комисионна от нефта на Роснефт. След като парите от газа влязат в Газпром, той ги дава на Тимченко и Ротенберг , които строят газопроводи на пет пъти високи цени от европейските, а разликата прибират. Парите, които влязат в бюджета от нефта и газа, отиват пак при Тимченко и Ротенберг, които строят всички пътища , мостове и големи обекти пак на завишени, само от олимпиадата ротенберг получи 8 милиарда долара, колкото струваше цялата канадска олимпиада. Покрай финансовите операции се облажват и тъста на Путинт-шамалов и приятеля му ковалчук, който му осигурява медиен комфорт чрез 30 телевизии.За руснака остава средна заплата 400 долара, по-малко от средната на българина , който няма никакъв нефт и газ.

"Компанията е оператор на находището с 40% дял, другите партньори са австрийската OMV с 30% и испанската Репсол също с 30%. ", а България с останалите 0%!!! Пак сделка за милиони на нашите профани?!

Абдал си, тези проценти какво общо имат с концесията? Къде видя дяловете в концесионния договор? Това са само собствениците на Тотал - кой колко.

Да не стане като с Дънди???Супер! И на каква цена ще си го откупуваме от концесионера? В смисъл, че няма ли да ни е по-евтино, да си купуваме нефта както досега - от Лукойл, или ще трябва да плащаме на още едни мошеници, които този път да ни препродават нещо, което уж си е наше?

От къде знаеш. че Боко не лъже? Да не си бил на сондата? И да има нефт не се знае колко е, колко ще струва добива му- тоест дали е икономически изгодно. Освен това 99% от този нефт ще е на концесионера, не на България. За България ще са последиците за еко средата. Да не говорим пък, че светът влиза в ново време- на електрическите коли.

Бай Нептун се изпикал и те помислили, че е нефт!

Нефт е, само че не 'православен'

След това откритие дано не се окаже, че имаме нужда от демократизиране, като други страни, където има нефт......

Меракът ти е да те путинизират. Няма да те огрее.

Ще те американоибанизират! Радвай се ще те огрее.

Ако има и газ, трябва да се свърже с хъб-а на мутротиквата и да се построи спешно газопровод до дивотино и банкя!

Лапайте русофили, лапайте по бързо бахура, за да не ви приседне новината от нефта.

Така е нефтомери-нали в Плоещ го добиват на 200м ние на 6000 -при нас ще изригне направо.

В най-добрия случай за нас ще има печалба не -повече от 22%

Оптимист!

Най-евтино и бързо е да монтираме по един кран на румънците преди водомера, пардон-нефтомера.

Нефта чий е,за златото разбрахме ,че е канадско.

Написали са ти го в прав текст - френско, австрийско и испанско, в съотношение 40:30:30. За нас този път малко по-скромничко - 0% вмест 1%...

Да! А сега ЦРУ след като съсипа икономиката ни, взе пазарите ни, продава оръжия на терористи които избиват хилядократно повече жени деца по училища, болници,сватби, погребения! Тоталното отричане на предимствата и постиженията на предишния строй е равносилно на замяната на турското робство със съжителство в учебниците по история.

Не сменяйте плочата русофоби-няма как да станем нито шейхове ,нито руски олигарси.Въртете си старото за вятърните мелници и новите слънчеви технологии.Нефт няма.

Хубаво е към тая новина нашите капацитети да ни информират Румъния какъв нефт добива и колко, къде го продава, на какви цени спрямо световните та да можем да си направим някакъв "информиран" извод. Имаме ли лостове например да задължим "Лукоил" да работи с наш нефт.Логично е при такава близост петролните находища да са като скачени съдеве ама знам ли дали е така. Почнат ли румънците да протестират значи е изгодно. Поздравят ли ни - по-добре да се откажем, че да не се натресем на някое нефтено Белене.

Нашите капацитети още вярват в легендата ,че има някаква си подземна връзка с арабите."Капацитети са"-да знаеш големи. За скачените съдове -забрави.

Пейте сега!...

Единственото, което ще намерят е разлома, по който стават земетресенията!

Всякакви тролчета - соросоидчета и путинчета - се упражняват ли, упражняват. Въпроса е дали тази новина е истина и кой ще печели. Май за нас нищо няма да остане. Както с американските централи, злато добива на канадците. Други примери да Ви давам ли.

малко повече информация да не е акото от хотелите това?!?

Предизборно откриха петрол, другата седмица понеделник вторник ще открият и газ, а в деня на размисъл ще бликнат първите диаманти! Феноменална балъщина, честно! Не можахте ли да измислите по-голяма простотия? Валери Тарандов

Анализаторът Илиян Василев окачестви като пълно невежество някои медийни твърдения, че вчерашното съобщението на френската компания Total, за открит нефт при сондирането в блока в "Хан Аспарух" в Черно море е предизборна манипулация. Това е поредната висота на българската глупост - че вестта от Тотал за откритие на петролно находище в блок Хан Аспарух било предизборен трик!? Първо, съобщението се съдържа в първата част на едно изречение в 30 страничен отчет на Борда на директорите на Тотал за резултатите от 3-то тримесечие на 2016, с което разполагаме. Само фатално пропуснал лечението на психиката си болен може да си представи как точно някой ще се сети да манипулира истината за открито находище в Хан Аспарух в финансов отчет на Тотал. Второ и най-важно - Тотал е публично листвана компания - това съобщение основно е като задължение към акционерите на компанията и пазарите. Само кръгъл невежа може да си представи, че някой може да изкривява истината за да отговори на налудничавите конспиративни теории на местните юнаци, категоричен е Василев. Според него загубите за компанията биха били в милиарди, а целият борд би трябвало незабавно да си подаде оставката, ако си позволят някаква манипулация. Той категоричен, че при такава ситуация ще последват и разследвания срещу ръководството на Total във всички страни, на чийто борси се котират нейните акции. Иронично Илиян Василев отбелязва, че твърденията за предизборна манипулация би отличил с "Нобел" за глупост.

Сигурно сме единствената държава където има толкова хора против добива на нефт. Фанатизма и чиждопоклонничеството на русофилите не знае граници. Вярно няма да станем Норвегия с този нефт. Мо винаги е по-добре тези пари да отидат в българския бюджет вместо в руския. А сега който предпочита да пълним руската хазна вместо българската да ми тури голям мазен минус. Фанатици продажни.

Не забравяй,че все пак сме нео-колония.

все още сме руска нео-колония.

Това ми прилича малко на вица за македонците, които копали 2м и намерили ШЛЕМА на Александър Македонски, радостни продължили да копаят още 22м и .... намерили и МОТОРА МУ .... та е така и с нас ....първо НЕФТ .... после може и ДИАМАНТИ ...

Мурзилките са много нещастни че се откри нефт. Доста платени мурзилки са наводнили форума. Е нека си пишат колкото си искат. Дано да са перспективни находищата. Дано да открият и газ- това ще ги изкара от равновесие.

Абе не виждаш ли, че умишлено делят българите на фили и фоби, оттам се получава всичко! В момента и ти го правиш.

Ха-ха кой ми го казва....

САМО ТРЯБВА ДА ПРОБИЕМ ГЛАВАТА НА БОКО ТИКВАТА