Общинският съвет в София спря небостъргача в ”Стрелбище“

Столичният общински съвет спря строежа на небостъргач в квартал “Стрелбище“.

Обратно в новината

Коментари - Общинският съвет в София спря небостъргача в ”Стрелбище“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно защо небостъргача има ПРОФИЛ сечение с формата на КОВЧЕГ това само някой турски и грузински инвеститор може да предложи подобен артшиит а някой гроб(герб) да го одобри

Някой общинар или държавен служител ще изкара един апартамент от тоя проблем

Диков и родата е затвора с шефовете на НИКМИ и готово

Селяни на Стрелбище, не спете! Подкрепете архитекта, ако не искате да се тъпчете като говеда на тясно!

аз живея там,квартала е пренаселен и презастроен.не виждате ли каква манифестация е всеки ден в Южен парк.НИКМИ забогатяха достатъчно.небостъргачът им срещу 22 училище стои празен освен един етаж.

Това, че някой е забогатял притеснява ли те?

ХА, ХА, ХА! Само след ЕДНА година ще друсат такива земетресения, че свят ще ви се завие!

Забелязал съм, че един човек колкото по-голяма заплата взима, толкова по-корумпиран и алчен става.

Небостъргачи в България не са нужни. Ако толкова много искате да има небостъргачи, изкарайте ги извън населените места, също като МОЛ-овете.

Небостъргачи има навсякъде по света, особено па в столиците. София не е някакъв изключителен град, та да го загрозят небостъргачите. Напротив, по-добре е да се строят, градът да придобива европейски облик. Времето на панелките отдавна отмина!

Този корумпиран съд, кога ще го закриете и даправите нов, с нови хора и морал.

Па я ни го дайте тоя небостъргач у Перник като не го щете. С тея данъци че си довършиме вело алеята и водното огледало на площадо :)

,...най-яката хранилка на ДПС .

Всичко е временно , лъжи и измами ! Съдът ще отсъди , ЗА построяването на небостъргача . На практика това се получава , плащаш , и всичко е твое .

Кому е нужно небостъргач в София, или където й да е в България?! Едно от предимствата ни е, че сме малко на брой, а живеем доста просторно. Има държави с нашата територия и с десетки пъти повече население. Ние нямаме нужда да се катерим един върху друг.

Платени подлоги са налазили да защитават строежа :). Безумно е на това място да се строи 44 етажна сграда , при положение ,че : 1во -районът е презастроен и 2ро - това е строго жилищен квартал ,а не "систи", както бълнуват платените подлоги.

Като е жилищен квартал да махнат офис сградата а ПИБ, на 100 метра има изникнала някаква болница и още не знам какво в съседство

Да спрем небосътъргачите,че ни пречат на гледките,да спрем заводите,че ни замърсяват въздуха,да спрем магистралите,че не ядем асфалт,да спрем всички инвестиции,защото все с нещо ще ни пречат,искаме пари,искаме пари.... Ами няма да има пари,като няма инвестиции,асфалт,заводи и небостъргачи... Да бутнем всички панелки в София,че грозят гледката към Витоша,абе да сринем София,че грози гледката към Витоша... Няма такава пропаднала и проста нация!!!

Достатъчно е селяндурите да се върнете от където сте изпълзяли .

Ти изпълзя ли

Че то в София има ли някой,който да не е от провинцията?!? Дори живущите в центъра сте дошли от там,истинските софиянци отдавна ги няма и са в чужбина... Демек и ти си потомък на някой селяндур...

Абе кавал я отиди примерно в Лисабон и виж как изглежда град 2 милиона и колко красиво е направен без прекалено много високи сгради после се върни тук да гледаш София какъв е кенеф. Само в Стрелбище небостъргача липсваше - то автобусни спирк и тротоари няма в 1/3 София.

Тъпо та дрънка.

Няма страшно другари от НИКМИ . Справедливияд Български съд ще поправи тази черна неправда !

мегаломанията е запазена марка нa бай ганьовците още от соц времената.

ВИЖДАМЕ МАСИРАНО АКТИВНО ОСПАМВАНЕ НА ТЕМАТА ОТ ПЛАТЕНИ ГЕРЕБЕРАСТКОІСОРОСОИДНИ ТРОЛОВЕ ! Който не знае НИКМИ е седерастка мастита олигархична строителна пералня контролирана от СТЕФАН МАФИЯНСКИ ! В Алчния и грозен строеж до НДК са вложени голяма част от парите на фамилия МАФИЯНСКИ. Алчността на тези хора е безгранична - в тази сграда има открит банков офис, докато кулукран строеше последните най-горни етажи ! Правилно беше написал един софийски автор, че малкият Стефчо Софянски се усмихвал нашироко защото като малък лапал вафличките (от 5ст.) напреко ! НИЕ ГРАЖДАНИТЕ И ЖИТЕЛИТЕ НА СОФИЯ СРЕЩУ ТЯХ - ОЛИГАРСИ, ПОЛИТИЦИ ОТ ПРЕХОДА ОБСЛУЖВАНИ ОТ КОРУМПИРАНИ АДМИНИСТРАТИВНИ СЪДИИ !!!

Мафиянски омъжи дъщеря си за на Васил Божков сина, познай кой е купил съда, терена, парцела и кой ще налее без проблем едни 300 милиона в строежа..

Никми такива, Никми онакива... Ама има частна собственост, има промяна на градоустройствен план, има издадено разрешение за строеж - има и група спали граждани, ами да не са спали - имали са срокове за обжалване на всеки един акт... Поредната гръмка акция, за да угоди на "гражданите" - резултата ще е като в Младост - ще забавят строежа, но няма как да го спрат

само така !!

През май ВАС наложи 1000 лв. глоба на главния архитект, за неизпъление на съдебното решение и спиране на проекта на НИКМИ. Егати държавата егати чудото

"София почти не е балкански град. Вместо лабиринта на ориенталските сокаци, в София вие виждате само улици, пресичащи се под прав ъгъл, улици, които оформят почти правилни правоъгълници. Това, което трябва да потърсите тук, е всичко друго, но не и турското. Даже и да сте малко разочаровани в надеждите си да видите ориенталски багри, не може да не се възхитите от усилията на един току що освободил се народ да превърне един скромен провинциален град в една модерна столица и да видите резултата от тези усилия."

Както обикновено стигне ли се до съд печели този с по-дебел джоб. Строителната мафия е добре известна с подлите си изпълнения.

Циганска история. Живеем в страшна мизерия, градският транспорт е трагичен. Инфраструктурата е трагична, но дайте да направим небостъргачи... Това е точно като сателитните чинии на картонените къщи на циганите. Много колоритно ще е, незаконни цигански бараки, с които общината не може да се справи, и до тях - небостъргачи. Ех, а София някога е била красива.

но това беше отдавна и едва ли някой помни

Аз не съм бил роден, но има снимки отпреди 90 години. Трябва всеки да види за какви сгради става въпрос. Половината вече са унищожени, а другата половина са собственост на разни мутри, които се упражняват в умишлена безстопанственост, за да може да построят някоя грозотия от рода на СПА хотел.

не те разбирам - искаш небостъргачи ли, що ли. Били сме столица, не сме били село. А паркоместа, наемателите и собствениците на небостъргача ще летят ли - то и сега има необикновено задръстване, а при новия небесторгач? Първо се прави ИНФРАСТРУКУРА а после небостъргачи и от какъв зор. Живея във Вашингтон - там небостъргачите са забранени.

Градинки ама София си мяза на село, като искат има по селата зелено, нови сгради трябва да има. Изсипа се 1/2 от БГ у София, пък и градинки само у главите им....

И какво ще ги правим тия сгради, като и сега офис сградите стоят празни? Или викаш, дай да ги строим, пък това, че ще пустеят и с нищо няма да са полезни, е все тая. Какво значение има и природата, важното е сгради да се строят! В крайна сметка нали живеем, за да работим в сградите, а не работим, за да живеем.

НИКМИ са едни от Наглите. Покрай мегапостройката до НДК,навлезли в общински площи и на своя глава,асфалтирали тревата,за да имат достъп до сградата..... Ако и този път живущите около бъдещият"небостъргач"се кротнат и полегнат на Наглите предприемачи и корумпирани общинари,значи наистина не сме народ,а мърша.

те са БЕЗКРУПУЛНИ, те считат, че на тях всичко им е позволено. Това е мафиотската структура на ДС, рожбата на Мавъра+ревливия кмет и им подобни изродчета.

ТАЯ БЪЛГАРСКАТА -ЗАВИСТ ,ЗЛОБА И АЛЧНОСТ Я НЯМА НИКЪДЕ ДА ЗНАЕТЕ

Добрутро!

Не вярвах, че ще го кажа, но - БРАВО на общинския съвет и Главния Архитект! Мутрите си имат прокуратура и съд! Нормалните хора имаме само един глас да викаме!

Айде рекет и муфта . Големите лапачи ще изкарат пари и то много.

Глупаци смотани, какви небостъргачи в София бълнувате, може, но в посока Кремиковци. Да вдигнеш небостъргач на Цариградско е все едно да построиш висока ограда на плажа . Морето-(Витоша) е на 50 м. но не го виждаш.

Викаш небостъргача скрива Витоша и да се строи в Кремиковци!?!. В Трън не искат злато, във Велинград волфрам, а в София небостъргачи. Недай си боже нефт да открием. Не случайно сме най-бедни в Европа

Кога в Бг, ще се научим на ред, дисциплина и всяко нещо да си е на мястото? Ако са изчислили, че има нужда от такова скъпо съоръжение, то трябва да е на логичното място.

На тия скапаняци от НИКМИ трябваше да им вземат разрешителното още като зарязаха тоя строеж на НДК цели 10 години!

Като отидат в Дубай, се снимат пред небостъргачи, като отидат в Ню Йорк, се снимат пред небостъргачи, обаче в София не щат да има небостъргачи. Що сме толкова умни българите бе?

Аргументите им са подобни на отказа на едно село от влакова линия, понеже "Т'ва че ни плаши добитъко!"

небостъргач, като джакузи у селска кочина

Нека строят колкото искат небостъгачи, стига да не са в южната част на София. София трябва да е отворена на юг, към Витоша. В северната и източната периферия спокойно могат да строят небостъргачи. На север от Орландовци и Малашевци, на изток от кв. Левски има достатъчно свободни терени.

А на север е Стара планина с южните й склонове. То трябва малко и да се мисли.

Аз не очаквам селяндурът да оцени достойнствата на дизайна на небостъргача и неговото място в съвременното градско строителство. Така както не очаквам свинята да оцени достойнствата на кладенчовата вода. На селяндура му дай чалга - чалга в бита, чалга в ежедневието, чалга в морала, чалга в естетиката. Слагайте минуси, селяндури!

Прав си, селяндурите и мутрите правят бизнес у механата. Затова питат "За к'во ми е па тва? Ако сакат да се фукат с небостъргач, да си платат на "шефа", демек на мене!".

От Столична община да не се пънат - проблемът е в ЗУТ и ЗУЗСО. Ако някой наистина иска да няма възможност да се строят неограничено високи сгради ТО ТОВА ТРЯБВА ДА ГО ПИШЕ В ЗАКОНА. Ще водят те дела в съда срещу проекти, които не са в разрез със закона. Да водят преговори с депутатите да се промени закона, а не да ни хвърлят прах в очите. САмо ви цитирам един член от ЗУТ - 27, ал. 3: Плътността и интензивността на застрояване не се ограничават в ъгловите урегулирани поземлени имоти със свързано основно застрояване на двете странични регулационни линии. И ако попада и в зона без ограничения по височина , съгласно ЗУЗСО - практически Общината следва да одобри проект с безкрайна височина , респективно площ ако ес докаже, че е технически възможен. Аман от популисти. И ако загубите , а няма как да не загубите, защото проектът е законосъобразен кой ще плаща пропунатите ползи на инвеститора?

Небостъргачите никъде не са грозни! В Ню Йорк има небостъргачи само на Манхатън и те ВЪОБЩЕ НЕ СА ГРОЗНИ! Те са красиви и функционални. По тяхно подобие е построено Ситито в Лондон, Ла Дефанс в Париж, Ситито на Франкфурт, на Токио, на Осака, на Тайпе. Даже Москва, покрай университета Ломоносов и Гостиница Украина направи такъв комплекс от небостъргачи на Москва река. А София ще продължава да има неугледен безличен провинциален вид, съвсем като богатите си новостоличани. Понеже всичко е ДАЛАВЕРА!

арх.си играят с пари ,за да унищожават парка на хората......глупост от 'елита" и корупция....

Че Ганьо ако не подлее водица на някой, който гради, кой...?

Така е!

Това са Софиянски и други мафиоти масони. Крайно време е оная статуя на "света" "София" с бухала и другите масонски символи да се свали от мястото и да се изхвърли на боклука

Има ли някой който да дойде в Пещера, да види как се разширява "БИОВЕТ" който е в центъра на града!

То да беше само разширяването, ами такива отрови изпуска (най-вече през нощта), че хората държат задължително затворени прозорците си.

Аз предлагам ново място за този небостъргач - площадът в кв. Борово, където беше бившата спирка на автобус 204, само на 20 метра от бул. България. В момента е превърнат в паркинг и хората се провират между паркирани автомобили - екшънът е голям, но няма стачки, няма бунтове, ол ис файн :-). Оживено и комуникативно място, с добра инфраструктура, близо до Мол България - идеално за сроеж!

Абе какви небостъргачи какви пет шест? Не ни стига кочината в която се е превърнала София ами и небостъргачи на всичкото отгоре. Та да се захлупим от всякъде. Ние вече не можем да дишаме те Манхатан щели да правят. Ай шъ ги такова да ги вземат дяволите.

Ти кочина виждал ли си? Ако си виждал сигурно си забравил как изглежда. София беше кочина по времето на Тошо. Който помни, вижда разликата - София се превръща в европейски град, независимо от храчещите хейтъри!

По времето на "Тошо" България беше средно европейска държава. Сега е кочина и на последно място по всички основни показатели в ЕС ! По времето на "Тошо" София беше хубав и ЗЕЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ град с обществен транспорт от всяка до всяка точка с най-много едно прекачване и ниски и понисими за населението цени. Сега София е кочина, осрана от коне, между МОЛовете, лайностъргачите и богаташките крвартали се двужат КАРУЦИ обилно разпръскващи конски фекалии, НЯМА 100 МЕТРА НОРМАЛЕН ТРОТОАР ! (без изкъртени плочки, коли и сергии). Градският транспорт е на непосносими за населението цени (80 евро цента за българи срещу 110 евроцента в Париж). Презастрояването, мръсотията, нескончаемите улични ремонти и мутренското шофиране са ТОТАЛНИ И ПОВСЕМЕСТНИ В ЖАЛКА СОФИЯ !!!

"Ще строят небостъргач!" Коментари: УУУУУУУУУУУУУ! "Няма да строят небостъргач" Коментари: УУУУУУУУУУУУУУ! Ами аз да съм - ще си правя каквото си искам, щом общественият отзвук е един и същ, пък парите в джоба ми не.

Че то всеки ако го оставиш ще направи, каквото си иска. Работата на държавата е да регулира законово нещата така че всеки да си прави сметка, какво може и какво не. У нас понеже сме свикнали с "Баце така каза", а законите са така написани, че който трябва, ако познава когото трябва, да ги зобиколи и т'ва всичко го знаят се разчите проблемите да ги решава негово височество премиера слънце или съответния местен цар, президент, премиер, министър, кмет или друг държавен служител, ане закона.

Никой закон не функционира сам. Контролът винаги е в обществото. Ние такъв не прилагаме, чакаме някой друг да дойде и да оправи нещата.

Хахахахахаха, ето къде бил заровен ключа от палатката! НИКМИ ще получи апетитно имотче някъде срещу имот, за който бе предварително ясно, че не може да се ползва за нищо друго, освен за градинка. Е, направиха малко цирк, раздразниха хората от квартала, вдигна се шум... Шапка свалям на мафиотите от общината!

За да имат лумпените къде да си водят кучетата да акат искат да забранят на хората да си ползват имота при влязло в сила съдебно решение.Частната собственост е неприкосновенна.То и зелена площ да остане пак е частна и ще е с ограда.Ама тук в България има има много привърженици на гювеч-демокрацията.Няма вече.........като при бай Тошо.Сиренето е с пари и то доста.

Всичко е схема!

Общината случайно и незнайно спря кръстовището на 2 нива след като ужким всичко беше готово за строителството му и сега се разиграва ТЕАТРОТО че се борила. Извод небостъргач ще има.

Точно този план за кръстовище е ужасен - уж на две нива, но светофарите остават ?!? Трябва бул. България да е непрекъснат, без светофари, без препятствия.

Мафията си е заплюла имот за построяване на небостъргач. Молете се да не си запее и пред вашия прозорец.

А този в Младост ,защо не спрете общинари??????

Флизиьорката обеща т.е. излъга,че ,,уж,, ще спира строителството в Младост.Ало тъпачко къде ти е инфраструкурата за това орезастрояване.По половин час обикалвш да намериш място за паркиране,а после.Дайте им ,,гола поляна ,,като в Лондон и нека строят,а тъка лесно,всемат градинка и сртоят небостъргачи ,а тоя продаже гл. архитект какво се прави на ,,ударен,,той обеща да спре безобразията на предишния.А къде е Фандъкова ,знае само да събира ,,синя,зелена зана,,Отврът са всички.

Така е правилно! В Ню Йорк ако бяха запазили естествената гора, сега нямаше да имат грозни небостъргачи, а красива природа!!!