Местните жители във Венеция са на изчезване

Венецианците, които все повече намаляват, протестираха, за да привлекат внимание към проблемите на всекидневния си живот.

Обратно в новината

Коментари - Местните жители във Венеция са на изчезване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

миризливо и порутено градче.доста скъпо и много надменни местни жители.втори път няма да го посетя.

Скъпо, миризливо и снобарско място е Венеция. Преди 17 г. когато отидох за първи път не беше така пренаселено от туристи и беше чистичко и подредено. Скъпо беше и тогава, но си заслужаваше. След това още няколко пъти ходих и всеки път Венеция изглеждаше по-зле и по-зле. Миналата година не можеш да се разминеш от хора. Толкова пренаселено не съм е виждал никога този град. И много мангусти и чернилки щъкат и гледат да ти продадат някакви незнайно къде произведени ментета. Очила,часовници, фанелки и какво ли не. Превърнаха е на бит пазар красивата Венеция. Покрай гранд канале са сергия до сергия с джунджурии, шапки, джапанки и сувенири. Народ, сергии и улични търговци. Няма го обаянието, красотата и романтичността на онази Венеция, която познавам. Вече и на гондола да се качиш си е цяло приключение. Ако все пак някой е решил да ходи там най-доброто време е пролетта. Не е толкова горещо и не мирише толкова. И никога не ходете събота или неделя, а през седмицата! Малко по-спокойно е и не е чак такава лудница.

Прави са венецианците! Достатъчно е неудобството за местните в курортните места. И аз живея в курортен град в България, вземи само цените тук и синаясно! А заплатите и пенсиите са същите като навсякъде в страната, дори само цените ни убиват, да не говорим за другото!

На изчезване са защото всеки който иска домът му да стане хотел,се изнася,а държавата прави абсолютен ремонт и всички печелят!Не ги жалете толкова!

Мисля, че и софиянците отдавна изчезнаха. Скакълците (провинциалистите) напълно ни изядоха.

Ти си порядъчно тъп. Ограмоти се малко бе селянче. Виж къде е Венеция на картата.

В кой ЕС? На шериата!

шиптъри, роми, негри, араби, геойове ще са н0вите коренни жители според еврогейските ценностти

Ванга си го е казала 2025 г мюсолмански Рим.Бездействието на властите както у нас циганизацията така и там алчни за пари води до разруха тези красиви кътчета в последствие които ще бъдат населени от бежанци.Излезе и новата книга след изборите на Тръмп на Кадафи оказа се жив .Международния заговор срещу джамахирията.Частичен превод от китайски на руски има в руските сайтове.Той казва ние бяхме буфера на тази мигранска вълна както Турция е сега.Било е платено да се инсценира неговото покушение от двойник след като руските служби са го уведомили за готвения атентат от френско-английска коалиция.Твърди че това е политика на Брюксел спрямо собствените си народи безгрижие и безхаберие за обезлюдяване на територии

Да, красив град, но проблемен за постоянно живеене. На сградите покрай централните канали е забранено да се правят каквито и да е ремонти и промяна на фасадите. Забранено е простирането на пране. Добавяме и скъпотията, миришещите канали, липсата на нормални улици и коли, тълпите туристи.

Не ти остава нищо друго, освен да ходиш по ресторанти и да ебеш.

Да почнат да отглеждат домати и други такива, като не искат да живеят от (скъп) туризъм. Отдавна се използва хидропоника.

Разкошен град! Това, че каналите са мръсни и вонят е пълна лъжа. Градът е изненадващо чист, за огромната пасмина, която го посещава.

Проверено - градът смърди на канал, дори и да не е лято.

напълно ви подкрепям не съм бил там но са ми казвали че смърди а аз съм минавал покрай нея.на логически след като къщтите им са във вода то ми интересно къдели отиват фекалиите им за това вие сте прав

Е, какво искат кото сградите им са завръни във водата??!! Суша ли да настъпи??

пикаят и с...т разни навлеци от цял свят под прозорците и във входа /както си го знаем ние, българите/, и вие ще надигнете накрая глас! Каналите са се овонели на мърша и фекалии. Трябва Бокова, вместо да ламти за още и да ни излага, да направи нещо чрез ЮНЕСКО да затворят града, който потъва, да впрегнат мегапроекти на японци, американци, холандци и германци, опитни в такива работи, за предотвратяването. И да разкарат нахалните пълчища гълъби от пл. "Сан Марко", че не може и секунда човек да остане на спокойствие и неос..н!

И--- защо си ходил там ? Червен килим ли си очаквал ??

Като вземат по 3 евро за тоалетна от туристите не протестирет.Като пръднеш взимат по 2 евро като кихнеш взимат по 1 евро.Айде баста.

Ако ми разкарат дъртите мъ..ри с гондолка за 30 мин. 100 евро.

Скъпо е още как. То за туристите е скъпо, кво да говорим за Венецианците. Добре, че са супермаркетите coop в които хората да могат да си пазаруват на разумни цени. Иначе в повечето ресторанти - наливна голяма бира 8 евро.

Използването на хора и домашни животни и растения за охрана на тежко увредени региони след Ноевия потоп е въведено пробно. Тази година проучвахме влажна зона Белене Има видимо обезлюдяване.>Подобно с е наблюдава във всички населени места вкл в свищов.

Дреме ни! На тях пука ли им, че България се стопява?!

Тъпо парче си , пич! На теб не ти "дреме", но на света му дреме за Венеция. Докато за теб на никой, ама на абсолютно никой не му дреме:)

Му дреме на света за Венецианските търговци! Дрислю.

няма страшно,всички ще отидем в Рая !

За мен Венеция преди 10-15 години беше романтика, скъпа ... но красива, сега е евтино търгашество ... мургави, черни и жълти се пазарят и циганят в хотели, ресторанти и по сергии ... не бях се замисляла, че градът е обезкървен!

дори за туристите е вече непоносимо- гмеж и снобария....скоро няма да повторя :(

Споко Тръмп ще направи стена!

А, бе, венецианци, сменяйте тази вода в каналите. Лятото вони да се къса. Даже и комарите припадат.

...Местните жители във Венеция са на изчезване.. --- ами българите? 2 милиона отвлечени 2 милиона убити и осакатени ... некои пише ли в италия за това?

Отвлечени??? Убити? Леле майко! И от кого , бе? Извънземните ли пак?

Louis

Те като българите...

Обратно на българите, щото венецианците бягат от високите цени, а ние си пращаме децата при високите цени.

Ти къде си "прати децата"?

МИ ТО И СОФИЯ СЕ ИЗСЕЛВА , НО ЗАРАДИ КУЧЕТА ГЕРБЕРИ КРАДЦИ КОЛИ НА ТРОТОАРИТЕ ФАНДЪКА БОКО ЦЕЦО И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА

Злобни идиоти винаги успявят да се промъкнат и там, където по никакъв начин не би трябвало да са. Но извън глупака от "потопа", прекрасната Венеция отдавна има проблеми, които затрудняват живота на жителите му. Преди две години приключи огромен проект, който укрепи морското дъно около града, за да го предпази от потъване. Все пак им остава утехата, че живеят в един от най-красивите и романтични градове на света.

Ти па си един софианец Галошите са още пред вратата сигурно

Щото се изселва ли стана 2 милиона? Викаш от 5 стана на 2:)))) Кретен