Промените в Конституцията вече са внесени в парламента

Проектът за промени в Конституцията е внесен във вторник в деловодството на парламента. Той е публикуван на сайта на Народното събрание.

Обратно в новината

Коментари - Промените в Конституцията вече са внесени в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези промени са прах в очите на лаиците. Промените няма да допринесат за нищо, освен за едно: Политическата класа цели да има все повече влияние в съдебната система и все повече "наши" хора във ВСС. Както е казано "разделяй и владей". Това не е реална съдебна реформа. С какво точно ще доприне се това? На обществото и магистратите е нужно прекрояване на съдебната карта на страната с цел по-бързо и качествено правораздаване; да се преустанови практиката с конадированите магистрати, което ще стане с намвременни конкурси, както и опростяване на процедурата по обжалване на конкурса; освен това е необходимо да се опрости и без това безкрайно формалния процес; необходимо е отделния прокурор да е независим, не всеки горестоящ да прави каквото си пожелае с неговите актове и кариерно развитие. Това е част от реалната съдебна реформа, а не да занимават обществото с разделянето на ВСС и намалянето на мандата му, с цел "обладаването му", вместо това да помислят за премахване или поне значително намаление на парламентарната квота във ВСС. Просто казано политическата класа няма и грам срам по пътя за постигане на целите си.

да има реално осъдени и пратени в затвора политици, министри олигарси, банкери и "кръсници" и т.н. Свински черва са всички, без значение цвят, нюанс или партия! може само да завиждаме на румънците....

ИМ ГО КАЗА- ТЕЗИ НЕ ИСКАТ ДА РЕФОРМИРАТ! МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ!

Не фалшиви прЕмени, а нова конституция. Израел държава 8.4 млн. души 120 чл. парламент до 2 мандата на депутат. ТУКА СЕ ТУПА ТОПКАТА И СЕ ИМИТИРА НЕЩО СИ.

Третата инстанция що така се бави с присъдата за Цецо? Миналата седмица трябваше да е готова, а сега вече Цецо и промени в Конституцията внася ...

И от този балон нищо няма да излезе

Предложението е смешно. Вместо да намалят броя на депутатите, да въведът пряк избор на вишите магистрати, да въведът мажоритарен вот, да опредлят конкретен срок за завървне на едно дело, те създават нови структори. Като разделят ВСС на две, те просто ще се оправдават с другите и ще казват, че това не тяхна работа. Четворната колиция само симулира дейност. Те не са в състояние да накарат магистратите и държавните служители да си вършат работата, за която получават заплати . ОСТАВКА!

Добре и точно казано!

И през миналия век сме били свидетели на всякакви водевили, но тези на сегашния "герой" Боко Тиквата, са ненадминати! Светиня МУ удари у земята и моето "произведение" Данко Хайрсъзина, а Гочоолу и Дочоолу са бледи подобия на боса ГРОБарски Цеко Ушето! Ще ми се да ви честитя "новата" съдебна система, ама надали....

"Разделяй и владей!" Това се случва в съдебната власт. Че и повече пари за харчене ще искат и то по време на Валутен борд. И то за управление на управляващата администрация в съдебната власт. Как не ги е срам и как може да проявяват такова невежество и да очакват и ние да сме като тях!

За сведение - на магистратите заплатите не са актуализирани от 2011 г. /за разлика от останалите държ. служители, и, разбира се - депутатите/. И то въпреки изискванията по закон заплатата да е равна на 2 средни за страната. А след като средната се е увеличила, то е очевидно, че на останалите държавни службици са увеличени заплатите. Наскоро беше публикувана информация, че около 6 800 души в БГ взимат месечни заплати над 10 000 лв. На младши прокурор в Румъния /която толкова искате да стигнете/ заплатата е около 3000 евро. Това е 2 пъти повече от заплатата дори и на висши магистрати. И освен това - магистратите не са виновни за калпавите закони и за политическия натиск. Както се вижда от нововнесения проект за конституция, въпреки широко прокламираното желание да се осигури пълна независимост, парламентранта квота за членове на ВСС остава. И тя е половината от ВСС. Ето това е политическа зависимост.

за конституцията бързат да въверат антибългарски поправки,а за лошия изборен закон-не,за да вилнеят купувачите им на гласове

народът не случайно е казал: Нов бродей със стари проститутки не става!

......Промените в Конституцията вече са внесени в парламента... --- Промените в Парламента вече са внесени в констрируцията! А иначе по-прото казано: Няма Нито конституция нито Закони! Има волята и кефа на Европата и на някои от управляващите у нас!!! ----

Справедливостта няма да дойде от човека на греха и това смятам че е повече от ясно за българите лъгани толкова години. Справедливостта ще дойде от Бог и знаете кого да търсите. Спасението е лична, а не колективна отговорност.

Промените ще изхвърлят ли : юруш, сарайската секта и шайката на серж ?

ръцете!

не проститутка , а парламентът не е пазар. Но те май не го знаят, кой ли ги избра?

Трупът колкото и да се гримира пак мястото му е в гроба!

Абе, Готини, Вие не бяхте ли казали и заклели, че това не се прилага повече? Защото: Да живее комунизма, капитализъма, пол.икономията и да е все толкова Велик ИВАН и аз! Защото е добър. Оцеляващ. Но Вие сте готини- Грозни, Дебели и Красиви ?!

Те са внесени , но БКП/БСП не ги желаят , а то се знае добре защо от умните хора!

Това са промени внесени именно от БКП/БСП и няма повод да се мисли друго. Погледни вносителите и виж колко от тях са свързани по един или друг начин с БКП? Те имат цялата власт, но не им стига, за да си осигурят мълчанието,което цареше по време на комунизма. Изкупиха вестниците, радиостанции и телевизии и пак се чува свободно слово, пак не им е хубаво, защото в Европа ги питат, защо народът мизерства, а те живеят като царе? В съда цари хаос, защото не искат да се вижда, че си имат съда, който съди "правилно". Те не искат валутния борд и симулират банкови проблеми, те не искат и свободна икономика и симулират конкуренция, а самата комисия е недостъпна за обикновения човек. Това е една феодална България, която без ЕС няма шанс да се модернизира.

Калпав народ, искахте комунизъм - нищо не направихте. Искахте капитализъм - нищо не направихте. Искахте монархия - оплюхте си царя. Хем ви боли, хем ви сърби. От вас и оборска тор не става, хан Аспарух ли ви пръкна такива недомислени, не знам.

БРАВО! ВСЯКО НАРАДНО СЪБРАНИЕ СЪС СВОИ ВСС - СВОИ ХОРА... МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ПЕЕ И СЕ ВЕСЕЛИ... ИМА СВОЙ СЪД И ПРОКОРАТУРА...!

Ами ако са като тия по добре да се сменят по често и без това основните упреци от ЕК са към СС , апропо към ВСС ...

Осъденият на две инстанции внесе предложения за промени в Конституцията, подписани от 132-ма депутати от герп, рб, пф и бдц.

НЕ на промените ! Искаме НОВА КОНСТИТУЦИЯ!

нАИСТИНА НЕ СИКАМЕ ПРЕМАХВАНЕ НА ПАРТИИТЕ ИЗОБЩО- А НА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ТЪМНО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО ... А ТО СЕГА МАЙ НЕ Е МЯСТОТО ДА ГИ ИЗРЕЖДАМЕ КОИ СА ТЕ... С КОМУНИСТИЧЕСКИ МИНАЛО И ПРОИЗХОД.., ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ- НАПЪЛНО ПРАВ :))))))) НЕ Е Л,И ВРЕМЕ НА ВЛАСТ НАЙ-НАКРАЯ ДА НЕ СА КОМУНИСТИТЕ ????????? ИЛИ ТИ СИ ОТ НЯКОЕ ПОРЕДНО ТЯХНО ЛЯВО ИЛИ ДЯСНО КРИЛО ???

Каква Конституция, какви пет лева! Да правят като румънците, за да може вносителите да отидат в пандиза! Още повече, че вчера им го казаха в очите, че политиците трябва да са на топло. Ц.Ц. кога?

дали промениха закона за сексуалното суглашателство на 17 години,за да могат булгарите да имат по добро соцялно полозение...?

В сравнение с неграмотните макета сме швейцарци. Така че сърбоманите да си мълчат, че са смешни.

Привеждат ни законодателството в синхрон с новата световна полицейска държава. Обикновено такива инициативи се ускоряват след поредното посещение на премиера и политици на отговорни длъжности в някой съседни държави.

А след Промяната в Конституцията , ако няма осъдени ???????

Конституция се променя само от велико народно събрание ... КАЗАХ !ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗАКОНИТЕ?

Досега е променяна 4 пъти без ВНС, някои неща се променят без, някои текстове задължително от ВНС.Когато се чете, трябва да се чете наред.

Конституция на Република България (Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г., изм. и доп., бр. 85 от 26.09.2003 г. изм. и доп., ДВ. бр.18 от 25.02.2005 г., бр. 27 от 31.03.2006 г., бр.78 от 26.09.2006 г. - Решение 7 на Конституционния съд от 2006 г., бр. 12 от 6.02.2007 г.)

Да се върне член 1-ви и да се забрани официално пускането на мнения от хората. Поне да е официално, че от троловете на РБ под всяка новина за Русия, човек не може да прочете мнение на обикновен човек. То бива фурнаджийски лопати да се пишат демократи, ама и да ми се правят по католици и то папата прелива вече чашата.

ЗАЩО ДА ПРОМЕНЯТ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА КОНСТИТУЦИЯ.ВЪРНЕТЕ ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ.

Това не е никаква реформа! По-скоро целта е подмяна на едни хора с други с разделянето на две на ВСС! По принцип и сега така се избират членовете, само където не са разделени на две, но с това разделение се цели подмяна на съвета и вкарване на собствени послушковци... гОУема рИформа... Затова се скараха на Моника, че нищо не била направила в Румъния!

Аз съм против разделянето на ВСС, защото: с обособяването на прокурорска колегия, депутатите ще кадруват в прокуратурата изпълнителната власт ще управлява прокурорските актове законодателната власт ще си осигури тишина и спокойствие,както и изпреварваща информация съдиите ще покриват своите и ще издигат само от своите съдиите ще прикриват от обществото реалните проблеми и само за известно време ще твърдят, че има "големи" успехи. Вместо само да намалят броя на депутатите във ВСС , депутатите създават потресаваща безконтролна бюрокрация с два бюджета. Това не са реалните промени, а покриване на народното напрежение и очакване за справедливост в съда. Справедливост няма , няма и да има, защото политическата класа навлиза още по- дълбоко в съдебната власт. ДОКАТО ИМА СЪДИИ ОТ НРБ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДС ЩЕ ИМА РЕСУРСА ДА ПРАВИ, КАКВОТО СИ ПОИСКА.

Какво става ? Същите маскари дето ограбиха КТБ сега ще ни сменят конституцията

Господа управляващи. 1.Ушиването на нова униформа не е реформа; 2.Твърдим, че с тези промени в конституцията само си чешите езиците.Аргумент: Атанасов много иска и защитава тези промени.Емпирично е доказано, че това което иска Атанасов е опасно за България; 3.Тези приказки за промени,е своебразен ход на PRа на Борисов.Ако случайно или под натиск, или чрез изнудване,или чрез сделка с ДПС вземат че се приемат тези промени,Борисов ще ни проглуши ушите , че зад него стои конституционно мнозинство,Опасно е да се подклажда култа към личността Борисов;

залъгалки,че се върши нещо! Както каза и румънката као искат да действат мож еи без промяна в Конституцията.

Боже какво доживяхме Атанасов да прави теманета на БСП.Каква гнусотия.Да целуваш там където си плюл,където си храчил.Много нечистоплътна личност.

Атанасов,знаеш ли каква грамада от лай-на с които си оцапал БСП трябва да изядеш,преди да седнат да говорят с теб!

И с'я к'о? От цаците пра'йм акули или обратното?

всички тя са една банда от престапници ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.