Вижте какво ново има в наредбата за дрегерите

Нова наредба за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества от шофьори действа от 28 септември 2017 година.

Обратно в новината

Коментари - Вижте какво ново има в наредбата за дрегерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тест за алкохол и наркотици въведоха. А кога ще се въведе тест за грамотност на тези с купените книжки? Чувам, че напоследък някои училища за два месеца давали диплома за основно образование, нищо, че не си се научил да пишеш. А неграмотния шофьор е по-опасен от пияния, най-малко защото няма хабер от правилник и закон.

Много си лош :) Отдавна говоря , че при подновяване на книжките да се въведе изпит , но не искат.Знаеш колко бизнесмени , дупетати и т.н. ще останат без книжки :)

Лентичките са само прах в очите. Свободно се продават на пазара напитки със съдържание на канабиноиди (THC включително). Масата от лекарствата на пазара са производни на синтетичните наркотици. Същата пародия като дрегерите - отчитало ми е 0.2 при консумация на кафе и цигари в повишено количество - два пъти съм давал кръв за да докажа, че не съм употребявал алкохол. Цирк, поредния цирк.

няма такъв, който 'ги осъди' защото пил вода за уста, на всяка вода си пише ясно съдържа ли алкохол, или няма алкохол и дали ще я употребяваш си е твой проблем. Няма закон в МВР, който да уволнява за алкохол, отстранен си от работа в рамките на деня, тъй като си неработоспособен, никой не те уволнява. Май ти си прекалил с алкохола и си съчиняваш пълни глупости.

Водата за уста не се пие, бе Бригооо!:) С нея се плакне устата, а после се плюе!:) Човекът ти казва, че ако си използвал вода за уста с алкохол/но не си я пил/ пак може да ти покаже дрегера....

При най-малкото съмнение, че може да покаже нещо дрегера, отказвайте теста, никой не може да ви накара насила или да ви вземат кръв насила. В най-лошия случай глобата е 2000лв и 18 месеца без книжка, но това подлежи на обжалване (има много начини да падне) и най-важното не се водите осъждан, а е административна мярка.

Кръв се взима принудително след като го постанови съдията... случаи бол :-)

А докато съдията го постанови/което отнема време/пиеш айран.Абе не трябва ли да се санкционира прекомерната консумация на айран?

Принудително може да се вземе само на баба ти хвърчилото.

За алкохол има определени норми, които отчитат преди колко време и какво количество е изпито и дали водача в момента е под влияние. Затова под 5/1000 е законно. Обаче за марихуана говорят за някакви седмици и там няма долна граница. В същото време четем всеки ден за убийци на пътя пияни, а не си спомням за напушен такъв. Не защитавам употребата на каквото и да било зад волана, включително и телефон, но ми се струва, че се създава неправда и база за корупция.

това, че не помниш си е твой проблем. Хиляди дрогирани келеши и не само се блъскат всеки ден, дали с марихуана или амфетамини/кокаин все тая. Последен пример - надрусан гинекиолог блъсна с БМВ-то си Бентли на Тракия преди месец, карайки в аварийната лента. Потърси инфо в нета.

Чудно! То и сега по-възрастните пациенти и тежките случаи ги отпращат да умират по линейки и чакални.

Добре, обаче аз живея в Холандия и легално си пуша трева от време на време.Та какво става когато някой уикенд се прибера до БГ, спрат ме, направят ми проверка и излезе положителен теста? А аз да кажем съм пушил преди 3-4 дни легално в Холандия? Реално нито карам под въздействието на марихуана, нито пък съм извършил нелегално действие. Доста ми е чудно как ще се процедира при такива случаи.

Тревата ти е изпила мозъка след като задаваш подобен въпрос! Ще ти отговоря- даваш фира и пиеш една студена вода.Остави фирата, ама от дрога няма някой да е прокопсал!

Под определението дрога спадат и цигарите и алкохола. Захарта също. Я сега кажи, употребявал ли си ги някога, ако е да, значи са ти изпили мозъка, момко. Логиката ти кърти.

Тони, дипломиран инженер на мид-синиър позиция с IQ138 (мерено от Менса) съм. Какво ми е изпила тревата викаш? Отелно, че пуша 3-4 пъти годишно... Въпросът ми си е доста адекватен. И това, че имаш следи от марихуана в организма не означава, че караш под въздействието ѝ.

Винаги носи пари в брой може и в евро

ФГД, аз подкупи не давам. Ако съм в нарушение си плащам фиша. Ако не съм и се опитват да ме изнудват (за 12 години зад волана ми се е случвало няколко пъти), то седя и ги чакам докато ме пуснат.

Започват проверки и в парламента :) всички са положителни на кокаин и алкохол в големи количества над средните в ЕС

Контролът е за отговорни занимания като шофирането.Депутатстването не е в тая категория.

Не, че ме интересува пряко е така за спорта. Ако някой го хванат с наркотици в кръвта отпреди 20 дена това ще се оптразява ли на присъдата му в съда? Аз и шпротив това нямам нищо понеже смятам наркоманите за утрепки ама е така просто питам?

Да разбирам ли, че смяташ себе си за утрепка също? Не ми казвай, че не пиеш алкохол или не пушиш цигари. Дори захар не ядеш предполагам. Светец бе, светец.

Вдига се наУчното ниво на Дир-а. Четат "Journal of Chromatography", явно. Вакуумните епруветки с консервант и антикоагулант /хепарин/ не са никаква новост, има го и в "пеницилиновите шишенца" за многократна употреба. Някоя фирма е решила да направи внос, по-удобно е, но не безплатно. Добре, че се занимавам с хроматография 40 год., та разбрах какво пише в статията.

Sm3hurk0

В началото и аз си мислех за хепарин, ама тия сложни понятия, които вмъкват в терминологията ме объркват. :)))))

Ако някой е станал неволно "пасивен пушач", седейки до клиент, пафкащ канабис в същото кафене, то дори 2 седмици след това ще е "виновен", ако е участник в произшествие. Справедливост ?!

Разбира се. Гражданите са длъжни да уведомяват оргните на реда, когато са свидетели на престъпление, а не спокойно да си стоят в кафенето.

Според закона употребата на наркотични в-ва сама по себе си не представлява престъпление, но тяхното разпространение - ДА!

Колко пъти си подавал сигнал до органите, като си бил свидетел на деца пушещи цигари и пиещи алкохол? А за превишена скорост? Сам дори не си вярваш.

Sm3hurk0

"Затова и уличеният шофьор ще си ги плаща накрая" А какво става, ако се окаже, че е само уличен и теста не е положителен ?! Ще връщат ли парите или това е нов начин да се спонсорират болниците ?

Sm3hurk0

Препрочитам новината и ми се струва, че ще остане за шофьора само това, което прави тази на снимката - да духаме... на дрегера.

проба кой ще ми вземе?

Като начало, гледай Полицаят и полицайките (1982). Ако си по-голям, пусни си кабеларката, ама не прекалявай ;-) Иначе има и полицайки в КАТ, дано си късметлия...