Мечка нападна хамбар и вила в Чепеларско

Мечка нападна хамбар и вила в местността „Лопуха" край Чепеларе. Инцидентът е станал тази нощ, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Обратно в новината

Коментари - Мечка нападна хамбар и вила в Чепеларско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отявлени защитници на мечките, но не и на хората, да прекарат една нощ вързани за някоя борика в Родопите в района на Чепеларе. Може да си вземат не един, а колкото пожелаят спрейове против мечки.

Предпочитам мечки да ми идват неканени на гости отколкото цигани.Щетите са несъизмерими.

с мечка е да се действа по следния начин. Изчаквате да се приближи колкото се може повече, и започвате да я замервате с лайна и тя ще избяга. Колкото по-близо дойде, повече ще е матреала, с който ще я замеряте. Гарантирана работа, не са нужни спрейове, да и правите свирки и т.н.

Като прочетох за отряда за бързо реагиране и се сетих един виц: Отива някакъв ловец в гората за мечки, вижда меча бърлога, приближава се тихичко и изпразва двете цеви във бърлогата. По едно време усеща потупване по рамото, обръща се и гледа огромен мечок, а той му проговаря: - Ще ми стреляш по бърлогата, а? Сега имаш два варианта - изяждам те или сваляш гащите и се навеждаш! Опънал мечока пишман ловджията, а той върви засрамен към селото, но замислял как да го върне на мечока. Връща се на следващия ден със бомба, мята бомбата във хралупата, гръмнало, тъкмо се зарадвал и отново потупване по рамото, отново мечока го опънал. Връща се ловеца трети път, носи гранатомет, дебнал дълго и накрая стрелял във хралупата. Пак потупване по рамото, обръща се и гледа мечока, а той му проговаря отново: - Абе аз не мога да те разбера ти ловец ли си, пе/ал ли си?

Как да познаем дали мечката обитаваща района е стръвница? Ако намерите свирка в изпражненията или надъвкана опаковка спрей в храстите, сигурно е. А за защита носете револвер .454casul или .500S&W.

Виновен е Борисов, Цветанов и най-вече Дянков!

Изсечете цялата гора, па ревете, че мечките нападали. На вас ако комшията бутне общата стена и ви вземе една стая от апартамента, нама ли да го нападнете?

"Препоръчвам, когато хората са в планината, поне един да носи свирка или спрей за мечки"-а пък аз препоръчвам че който го е страх от мечки просто да не ходи в гората.Че с тези свирка и спрей....на наакване ми мирише..

Вместо да тровят пчелите алчните арендатори да отгледат повечко пчели и да дадат малко и на мечките . Горките защитени ама гладни. Абе както сме ние в НАТО. Само дето от натовци не сме защитени.

Запомнете:Ако не дай Боже ви подгони мечка се бяга по нанадолнище-така има шанс да се измъкнете.В баир и ако се покатерите на дърво със сигурност ще ви хване!

То вече няма хора по отдалечените места в България, така че, няма страшно!

ВСИЧКО ХУБАВО АМА СНИМКАТА Е НА АМЕРИКАНСКО ГРИЗЛИ (КОДИАК) ДЕТО Е ПАК КАФЯВА МЕЧКА , НО ДВА ПЪТИ ПО ГОЛЯМА ОТ ОБИКНОВЕННАТА (ИМА ГИ И НА КАМЧАТКА) :)))

Ай стига бе !?

По извивката на ухото ли я позна?

Кафявата мечка е европейският вариант на гризли баце (пак толкова голяма и страшна е)

Фидосова откакто е извън парламента, гладна си остана горката. Да я вземе Бриджит Бардо при нея.

Бриджит Бърдо не се занимава със диви свини порода "Монтанска ояла се"!

Мечката може да контактува с хората и да не им прави нищо. Има хора, които посрещат мечка и и дават плодове, хляб, вода, дори и мед и нищо не им се е случило. Тази мечка не е месоядна и е търсела нещо за ядене, което не е страшно. Все пак мечките имат някакво логическо мислене и действат според влечението си за храна. Освен това няма нужда да се истеризира, когато се види мечка, защото и нея я е страх и си тръгва ако и се остави място да си тръгне.

На мене па една Мечка още ми носи мед!

"Има хора, които посрещат мечка и и дават плодове, хляб, вода, дори и мед и нищо не им се е случило." Ето по този начин мечките могат да се социализират, да не изпитват ествения страх от човек, а да го свързват с храна и целенасочено да търсят контакт с човека. Това е най-глупавото нещо, което може да се направи по въпроса. Дивото трябва да си остане диво и да страни от хората.

Из инструкция на парка "Йелоустоун" : За да разберете дали една мечка е кафява или гризли приближете се тихичко зад нея и я изритайте здраво. После бързо се покачете на близкото дърво. Ако мечката се покатери след вас и ви излапа на дървото - значи е кафява, ако първо събори дървото и след това ви излапа - значи е гризли! " :-)))

"Спрей за мечки". Мухахаха... :D

Майка му мечка

Да! И той мечка и майка му мечка, ама не напада хамбари, а европейски парламент му се прищял!

ВСИЧКИ МЕЧКИ -КУРС КЪМ 42 Н.С. ТАМ ИМА МНОГО ХРАНА,НАЙ-ВЕЧЕ ПЧЕЛИЧКАТА-МАЯ И НЕЙНИЯ КОШЕР.

..ако 800 бройки се води "свръх популация", какво да кажем за 1 000 000 тъмнозелени, дето разбиват по една вила в минута, а не годишно?!... ..абе, я да не питам такива неща, че БХК дебне..

странно защо обаче - и техния отстрел е забранен. А всъщност би трябвало да се водят вреден дивеч...

Онези са мангусти, а не мечки.

Това е Руска мечка!!!!

. . и- ще свърши неощавена пред камината ;-))

Кучетата ни ядат, сега мечките, утре идва ред на вълците. Бе хора, ние вече сме изядени от политиците, няма накъде.....

Предпочитам да нося спрей за мечки. Със свирките е рисковано. Или ще ми се падне свирка без топче или глуха мечка.

най-ефиксно било да се намажеш с ......изпржнения. откъде ще ги вземете ли? при тази ситуация били в изобилие...

Еми така ще е като хамбара и вилата са се правили на отворени хак да им сега и да внимават да не им хвръкне още някоя дъска!

По-добре ловците да стрелят по опасните за хората животни, отколкото да убиваме сърнетата, и да размножаваме мечките. Ще ни изядат бе.

не мой да закачате мечето- то си е калпазанче по рождение. още няма какво да яде по поляните и се нуждае от помощ.

Че има гладуващи хора в България цял свят знае. Но щом и българските мечки ги гони глад..., вече става напечено.

Ми , гладни сме!!?

За две неща: първо, да не я сбъркате с агнешко, и, второ - дано не е руска!!!

Ръшаните имат бели, кафяви и "черни" мечки -бол!!

От ГЕРБ са виновни за нападението! За един мандат да не вземат мерки....ша пратя баретите!

Те баретите....най-много с още един герой да се сдобием като ги пратиш....

О, индианецо! :)))))) Как ме разсмя, ако знаеш!!! :)