Фирма осъди НАП за рекордните 3,4 млн. лева

Фирма от Пазарджик осъди НАП на рекордното обезщетение от 3.434 млн. лева по Закона за отговорността на държавата - за нанесени вреди от провалила се сделка.

Обратно в новината

Коментари - Фирма осъди НАП за рекордните 3,4 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mного поучителлен пример как се придобива имот безплатно, като ти го плаща държават с ДДС.

Що е това "приходна администрация"!? Брюкселска измишльотина. А коя е разходната администрация? Не може така да се говори, не може-е-е-е-е-е-еееее!

НАП Пазарджик 2 пъти ме изработиха със здравните осигуровки, вместо за 3 години досега съм платил за 6 години. Оплаквах се къде ли не, ама нямаме държава и институции и съм прав по закон, но нямаше как да ги съдя за 400 лв. Ето има Господ и и си го получиха.

Нема страшно,ако в нашата родина има 6,5млн население тия 3,4млн лв се падат по 0,52 стотинки на човек. А дали са 400 или 400,52 все тая

Мършите от НАП да си платят от заплатите

Не може страните да черпят блага от едно бъдещо несигурно събитие-дали в предварителния им договор е записано изрично, че заличаването на ипотеката върху имота ще стане с пари от възстановено ДДС.Кой е посочил срока, в който ще бъде възстановено това ДДС-имало ли е договорка с НАП за този срок?Отделно от това има една нормативна забрана за продажба на имот, през някоко ръце, в рамките на 1 година с цел ктрупане на печалба.Тази печалба следва да се отнеме в полза на държавата.

"Става дума за туристическа сграда в Ракитово със застроена площ от "192 кв. м" (!?) и поземлен имот от 6000 кв.м. Цената на сделката е 5.7 млн. лв. без ДДС. Върху имотите има учредени ипотеки, които пазарджишката фирма е трябвало да заличи с парите от възстановения ДДС. Веднага след първата сделка фирмата започва втора - продажбата на въпросните имоти на трето дружество. В предварителния договор е уговорена цена от 8 140 000 лв. без ДДС" .. Как мислите, а ? Далаверка от всякъде ! Купува земя на 950 лв/м2 и продава на 1356,(6) лв/м2 ...в Ракитово , между Велинград и яз.Батак./Цигов чарк . Нито има минерална вода, нито ски писти, нито е на брега на язовира ? Най-скъпите Обзаведени апартаменти, не земя !, на пъпа на София се продават на 4000-5000 лв/м2 . Някой може ли да даде реална информация за цена на земята във Велинград , Цигов чарк , Банско, Пампорово ? Ще стане ясно дали е заигравка - далаверка : препиране на едни парички, или игричка с ДДС, или далаверка с участието на НАП-играчи за да се ощипе най-безопасния и лесен платец - Държавата ! Така де, Ония в Софето пладнешки крадат милиони от Държавни заеми, Строителство на магистралки и мертостанции, саниране на блокчета и ред евро-програми .., та момчетата от Пазарджик да не опитат да щипнат едни 3 млн лева .. трохички !.. Пък да са само те ..?! Разграден двор , щото държава НЯМА , куче влачи , диря няма ! ПП ОСВЕН , ако и Траките и Римляните не са заровили в този парцел цялото злато на империите си ! Или , ако там не е паднал златен метеорит от няколко (стотици!) тона самородно злато !? :D :D :D

Чета коментарите и се усмихвам ехидно. Но не, защото не уважавам мнението на коментиращите, а защото знам доста неща. Какво искам да кажа? Ще коментирам само за този случай. 1-во: А бе хора, наистина ли вярвате, че "случайна " фирма ,ще осъди НАП ЗА ТАКАВА СУМА?!! 2-ро: Поровете се малко в нета или в публичния регистър..и ще видите, да ли ще разберете нещо за вс. тези фирми, които се цитират в статията? Да ама не!! 3-ро: За толкова години, не осъзнахте ли, че най-добрите ДАЛАВЕРИ..СТАВАТ ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН...МИНАВАТ ПРЕЗ СЪДА!!! ВСИЧКО Е ЕДНА ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА СХЕМА ЗА ДА СЕ ИЗТОЧАТ ЕДНИ ПАРИ...ЗАКОННО!!! И-и забележете, отново далаверата става..С УЧАСТИЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ. Кой проспал, кой "забавил" за да просрочат срокове...и хоп..съдят държавата. Я-а, някой от вас да се опита да осъди, която и да е ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ...за мълчалив отказ или за забавен отговор!!???

Спокойно можете да не сте толкова любезен. Четейки коментарите откривам, че онзи с 80% дебили е смекчил нещата. Да не се чудим защо сме закотвени на дъното.

А сега регресен иск на държавата към мърлячите от нап, уж работили, а проспали всички срокове. Да им се отнемат имоти, коли и да дължат пари до припадък.

Да, безмилостната битка с корупцията започна.

Очевидно става въпрос за препиране на едни пари чрез тройна покупко-продажба. 6 декара за 5 милиона, после 8, у Раднево :) Тия за какви ни вземат?

И там във всички подразделения на НАП са навързани като свински черва. Брадчеди, вуйни, баби и дядовци. И най лошото е че за нищо не стават. А толкова млади хора и учени просто се изнасят.

Кой се е осмелил да ревизира фирма на мама на детенцето? Миличкото. Сигурно е изпил и продукцията на КарнобаЧка за две години. Дано и тя да е включена в обезщетението. Иначе никак няма да бъде честно.

туй сигурно е някоя наша американска фирма

Ищците са пропуснали да отбележат в иска, че в имота има нефтени залежи за 130 000 години напред- иначе как квадратен метър в Ракитово ще струва 1300 лв......Но Законът го позволява! Сега е редно виновните служители от НАП- Пазарджик да работят без заплати и пенсии до гроб, че и наследниците им, до изплащане на дължимото! Не ми е ясно защо " отговорността на държавицата" трябва да се плаща от тези, които съвестно си вършат работата и за един телевизор или пералня теглят кредит?

А на кого са тези фирми, ще стане ли ясно??

Ех сега ако тръгне и регресен иск срещу чантаджиите, само си викам ДАНО!

Това не е новина! Преди известно време беше публикувано в Дир.бг

Всички покупко продажби в статията миришат лошо. Лошо мирише и съдебното решение. Само парите не миришат.

Не, че в НАП са цвете, но тук всичко, поне от така изнесените факти - е ясно - НАП са ровили и се борили срещу явна далавера.Но вместо държавата, напр. чрез ДАНС да се разрови, тъй като тези явно не са случайни, хвърля работилите по случая на кучетата.Май много познато звучи!Е кой ще работи, освен идиот за тази бандитска държава и кой ще остане в близко бъдеще-ясно е, дори и свестните цигани, макар и да не са много, бягат.

+++++++ Абсолютно прав си! "З"делката смърди отвсякъде. :)) Работата си е била за ДАНС. Щом данъчните са сгазили лука, ще се плаща. Пак работа на ДАНС е да рови дали данъчните не са рекитирали "фирмата" и да са загубили "играта"? :)) Или просто от некадърност се е стигнало до тук. И те така ..................... !!!

Сега обаче, тези пари да ги плати мърлячът-ревизор, непосредствения му началник и шефа на ТП. А не да прехвърлят на данакоплатците последствията от собствената си наглост. По същия начин, по който гушат по още една заплата от ДМС, така да си възстановят и тарикатлъка.

Ще е интересна справката, за ДМС за съответната година дето са "работили"

мърлячите от НАП пак са проспали нещата, много малко служители в държавната админситрация се стараят, работят все едно им е бащиния...

Еха явно още има за разграбване в тази държава. Я ми кажете как се купува нещо за Х и се продава веднага за 3Х?! Почвам да си припомням сделката за БТК, само че защо царчето не е в затвора за кражбата на века?

НАП фирма за рекет !!колко фирми са съсипани и разорени !!искаш да възтановиш ДДС ревизия,акт и ставаш луд,да съжаляваш ,че си си потърсил правата !!ето защо ги стрелят !!

тези коити могат да купят имот и да продадат много по-скъпо веднага не са случайни. Затова са осъдили НАП. Я да видим как това става от някой обикновен.

TIREX

и как се доказват тези неимуществени вреди като става дума за спекулативна продажба?! смърди от всякъде.

Това е друг начин мутрите да източват данъците, които плащаме.

В НАП работят само връзкари к не ги е грижа дали си вършат работата, защото са с връзки. Докато техния човек е там никой не може да ги изгони от работното място. Няма как да си дават зор, единствено могат да тормозят хората и малки фирми и то от садистичен кеф. Големите никой не ги пипа, а ако ги пипне то е за да вземе рушветче.....

че това е типична схема за измама - купуваш имот на безценица и го препродаваш на пазарна цена. Колко така забогатяха с препродажба на държавни и военни имоти. Но тази схема става само от определени хора, които успяват пожразлични начинида си уредят придобиване на имот на безценица. Тук според мен тази фирма трябва прокуратурата да я разследва как така фирмата купува имот доста по-евтино и веднага го препродава.

Рева с глас, бъркат в джоба на тиквата :)

Честито на печелившите! ... ... Народе!? Пак ти ще плащаш сметката!

Една огромна мошенгия, ужилване на държавата по предварително скалъпена грозна схема - случай за прокуратурата, ама не българската! Все пак дано Върховният съд отсъди правилно и прати тия мошеници да пият една вода. Дано, ама надали.

на прав път си! Някой май бърка в общия кюп и изпразва въздуха на джобчетата си..... Ама к'во ни е наред, че и прокуратурата да е ;) ..... Погрешно е водено цялото разследване - като се почне от основанието!

а така ли? Не българската?! А тогава Цацаров и джуденцата му какво да правят - семки ли да люпат?

Какво означава възстановено ДДС. Този данък така е замислен ,че реално няма как да вземеш нещо от държавата,освен в случаите ,когато инвестираш пари ,които не са от приходи на фирмата или тя трябва да е била на загуба. То за това и се прави задължително ревизия при отрицателен баланс.

от кредити например

Купуваш сграда за 1 200 000 с ДДС. Продавача внася ДДС то от 200 000 лева. Купувача я продава за 2 400 000 с ДДС и внася 400 000 ДДС а държавата трябва да му върне внесеното старо ДДС сиреч 200 000 лева. Има негласна заповед обаче ДДС да се възстановява бързо само на наши фирми, а другите ще чакат ревизия. Имало е ревизии с години и ти си умираш от естествена смърт особено ако си търговец с малка надценка на стоката.

Съжалявям ,но малко ти не си в час.Казах ти ,че така е замислен данъка.Целта е да спечели държавата,не ти ,разбира се ако няма някакви схеми и всичко е чисто. На всяка продажба държавата прибира 20% + върху цената и я плаща последния.Тъй като фирмите продават на печалба съответно и тези 20% се увеличават на всяка транзакция. Като купя за 1 200 000 сграда си внасям като поп 200 000 на държавата. Като я продам за 2 400 000 новия купувач си плаща 400 000 и той по реда си. Да приемем ,че фирмата няма други приходи и тези пари са от кредит или от някой арабски шейх та държавата ще ти върне 200 000 обаче тя пак е 200 000 + от платените 400000. Естествено има мнаго схеми с фиктивни фактури и втория купувач ако не внесе 400000 и е в друга схема за НАП остава чаша студена вода , а и те за това бавят понякога.

Според мен това е схема за източване на ддс ,цените са абсурдно високи за някво село.

,,шемата,, е ясна...??? ,,фирмите,, и ,,нап,, от едната ,,страна,,...!!! от ,,другата,,...народа плаща...!!! стига да си от ,,точните,, фирми...??? е ...щом е пазарджик...!!!??? много скъпи ,,парцелите,, там бе...??? да не е ,,силикон валеи,,??? или ,,банско,,...!!!

Според мен

Западни фирми. И да продадат, и да не продадат, и да спекулират, и да инвестират - все ще изнесат пари от държавата. Построили ли са нещо ?

Западни .. само руски лобисти могат да ди позволят това

Много отт давна е позната схема за источкване на кинти чрез осъждане заради забавяне, не само в НАП. Друго е грозното, плащаме заплати за да не си вършат работата и пак плащаме заради грешките им!

Щука

На мен друго ми прави впечатление - сграда 192 кв.м. и 6000 кв.м. терен за 5,7 млн без ДДС??? Какви са тея цени, бре?!

Е как какви! Това е Раднево! Хонг-Конгът на Китай и Лас Вегаса на Америка - цените явно са високи в Раднево, където всъщност май само се сещам, че имаше психиатрична клиника.

Коментираш, колкото да не заспиш! Къде е Раднево, къде е РАКИТОВО.

Цените не са най-страшното. Вижте структурата на брутния ни вътрешен продукт. Данните са за 2016-та година: БВП - Производствен метод - национално ниво (Млн.левове) Селско, горско и рибно стопанство 3817 Добивна промишленост, преработваща промишленост, енергия, вода 19813 Строителство 3179 информация и творчески продукти; далекосъобщения 5018 Финансови и застрахователни дейности 5867 Операции с недвижими имоти 7777 Професионални дейности научни изследвания, административни 5091 Държавно управление; образование; здравеопазване и социална работа 10837 Ха кажете сега каква стойност са създали банките и застрахователите, та им се признават 5.8 милиарда "продукт". Какъв продукт са създали "операциите с недвижими имоти" ?? Какви са тези "операции" за 7.8 милиарда ? И каква стойност създават ? След като строителството е създало с кървав пот продукт на стойност 3.2 милиарда, идват едни хора, правят "операции" и създават двойно по-голям продукт !? Печелят, изнасят. Без да строят - само "операции". Брех тази пазарна икономика, че и расте даже ! И създава "продукти" - банкови и "оперативни" ! И НСИ отчита, създали сме продукт !?

България - схемаджийницата.

Нормално. Кога чиновник е свършил нещо в срок?

Факт е забавата на ревизията, оттук нататък държавата е отговорна за вредите от забавата си. Това се отнася и за всяка друга забава, просто хората трябва да си търсят правата. Лошото е, че всичко това не води до персонална отговорност, само така чиновниците ще започнат да си вършат качествено и в срок работата си.

В зависимост от решението на ВАС ще стане ясно, дали е било схема за източване на пари от държавата, в която своя роля е изиграла и НАП или не е било схема. Ако не е било такава схема Борисов ще набие канчетата на съда и пазарджиклии ще пият една студена вода!

Борисов е прекалено тъп, за да набива които и да е канчета, в съда или данъчното. На него му дай бухалката и да обикаля баничарниците и магазинчетата в района.

НАП ще ги вземе от нас данъкоплатците ...

ха, ха местните съдилища и администрации са държава в държавата, личи си че прикриват фирмата. А фирмата дали нарочно не е бавела НАП, предоставила ли е всичко навреме.

отговорност!!!!Някой от НАП, стои с подписа си за ревизията!!! СТИГА С ТАЯ АНОНИМНОСТ!Персонална отговорност!!!

Чудна схема, как не съм се сетила ;) Браво, перфектно!

Да преливаш от фирма във фирма ли. Много се сещат, ама на малко им се позволява да го правят. Германците, освен да ни оправят съдебната система, трябва да си докарат и ZOLL, че някои да спрат да произвеждат само "възтановено ДДС"...