Данъчни ”вдигнали” оборотите на 5 бара

Близо 4 пъти по-високи обороти са отчели пет от най-големите столични пиано бара, след като данъчни са наблюдавали работата им миналата седмица.

Обратно в новината

Коментари - Данъчни ”вдигнали” оборотите на 5 бара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко прекрасно. Тия данъчни са големи пичове бе... дойдат ти в заведението и оборота скача :-))) Дали да не ги викна и в моята кръчма ?...

да тръгнат по магазините и заведенията по селата в цялата страна. Ако това стане бюджета ще бъде преизпълнен

Добро утро на данъчните! Къде бяха през последно време?! Нещо за оставки или обяснения няма ли да чуе от там?!... Това една игра на котка и мишка и често котката остава гладна!... Най-добре е за всеки обект да се определи патентен данък - който си плати, да работи!... Няма да се укрива оборот, няма да има наблюдения от данъчните!... За вход някои издават касови бележки, но истината е колко си пил, а за това почти никой не дава касови бележки, ако няма данъчни наблизо!... Касовата бележка не те подсигурява по никакъв начин! Измами се правят и след издаването !... А допълнителните касови апарати, чрез които се правят измами, се крият навсякъде!!! От опит знаем как след определен час започват да се издават касови бележки, които нямат абсолютно никаква стойност!... За жалост в България всички са много изобретателни!... Дали това правителство ще ги надхитри - само то си знае!... А идеално - както хотелите ще плащат на легло на година при минимален процент заетост, да направим така и със заведенията!... Ще е малко по-трудна сметката, защото променливите са повече - има или няма вход, среден брой хора на вечер, средна сметка на човек и средна надценка на стоките. Може и да направим по-груба сметка - 365 дни в годината, умножени по квадратурата на заведението - и получаваме каква такса трябва да се плаща!... То тия май са си роднини всичките - Цецко и братя - само кьорфишеци, шум и пушек и ако има, и пари на джоб!... До тук добре, но това е една малка прашинка от батака!... Само дано не се корумпират данъчните!... Не че не са де!... Какъв е този известен пиано бар с оборот за вечер едва 2000 лева?!? Пак лъжат нещо!... Четири е добре изглеждаща и необвързана с никаква мистика цифра!... Като че ли по-съответствуващо на реалността би било число, в което същата се среща във всеки един от порядъците му, например 4444!... О, а да знаете колко пъти данъчни ЗАдигат оборотите на по-малки магазинчета, за които знаят, че няма как да си осигурят правна защита срещу мошеничество от страна на овластените!... Да проверят по колко часа работят тези заведения и на колко и въобще дали осигоряват персонала?!... Оборотът скрит, осигуровки няма или има на 4 часа при работно време 16 часа без полагаеми отпуски!... Докога ще ходят проверяващи, а промяна никаква?! Докога ще страдат и работещите там и държавата?!... Не ми се вярва да са 12 милиона!... Поне 120 милиона изтичат в гушите на мутрите през баровете и дискотеките!... Но Стефанов и компания само правят леки, козметични забежки!... Държавата си идва на мястото!... Станишев проспа възможностите, за това да благодарим на Бойко! Браво, значи данъчните много пият?! Я сега да идат в публичния дом, да видим дали ще го вдигнат там... оборота?!... Констатации, констатации и накрая... пак само констатации!

Лъжа и измама! Нищо не проверяват! Всичко е парлама! Няма нито един хотел със сравнени показатели на отседнали туристи според документите на хотела и тези от проверките на летището! Познайте защо?! Така и със заведенията, да се научат на кого да плащат!

то тия май са си роднини всичките-цецко и братя-само кьорфишеци шум и пушек и ако има и пари на джоб

Добро утро на данъчните. Къде бяха през последно време? Нещо за оставки или обяснения няма ли да чуе от там?.

Това една игра на котка и мишка и не винаги котката хваща мишката . Най добре е за всеки обект да се определи патентен данък който си плати да работи .Няма да се укрива оборот няма да има наблюдения от даначните .

За вход някои издават касови бележки, но истината е колко си пил, а за това почти никой недава касови бележки ако няма данъчни на около.

касовата бележка не те подсигурява по никакъв начин! Измами се правят и след издаването и... А допълнителните касови апарати, чрез които се правят измами се крият навсякъде!! От опит знам как след определен час започват да се издават касови бележки които нямат абсолютно никаква стойност! За жалост в БГ всички са много изобретателни... Дали това правителство ще ги надхитри - само то си знае!

До тук добре, но това е една малка прашинка от батака. Само дано не се корумпират данъчните. Не че не са де ....

Какъв е този известен пиано бар с оборот за вечер едва 2000 лева?!? Пак лъжат нещо

Четири е добре изглеждаща и необвързана с никаква мистика цифра ; Като че ли по-съответствуващо (на реалноста ! ) би било число, в което същата се среща във всеки един от порядъците-му .

О, а да знаете колко пъти данъчни ЗАдигат оборотите на по-малки магазинчета, за които знаят, че няма как да си осигурят (правна) защита срещу мошеничество от страна на овластените.

Да проверят по колко часа работят тези заведения и на колко и въобще дали осигоряват персонала. Оборота скрит осигоровки няма или има на 4 часа при работно време 16часа без полагаеми отпуски . До кога ще ходят проверяващи и промяна никаква.до кога ще страдат и работещите там и държавата,

едва ли някой те е карал насила да работиш на такова място. и първо се научи да пишеш грамотно, пък после давай акъл по форумите.

Не ми се вярва да са 12 милиона. Поне 120 милиона изтичат в гушите на мутрите през барове и дискотеки. Но Стефанов и компания само правят леки, козметични забежки.

Държавата си идва на мястото. Станишеф проспа възможностите, за това да благодарим на Бойко.

браво, значи данъчните много пият! я сега да идат в публичния дом, да видим дали ще го вдигнат там... оборота.

констатации, констатации и накрая ... пак констатации