Наказват шофьори нарушители с отнемане на повече контролни точки

Промените в нормативна наредба, актуализирана от МВР, бяха публикувани в "Държавен вестник"

Обратно в новината

Коментари - Наказват шофьори нарушители с отнемане на повече контролни точки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицията изгоре. То те са най-големите нарушители. Вътрешен контрол ако има такъв да се нареди в близост до някой участък и само да вади и вади точки.

Някой бръсне ли ги тези точки за нещо изобщо?!?

Отдавна никой не бара контролните точки.

Не отнемане на контролни точки, а директно отнемане на колата трябва да има.. Защото както виждаме, коли се карат и без контролни точки, че и без книжка..

Sm3hurk0

"За каране без предпазен колан или неносене на каска шофьорът/мотористът ще губи 10 контролни точки. " Тия не знам с какво ще ме стигнат за да ми кажат, че съм бил без каска :)))) Мотористите носят каски, за да може да ги разпознаят, ако има ПТП и да не им се разхвърчи мозъка по платното, ако имат такъв ! :))))

С тия глупави точки се излагат като кифлажии. Кой го боли к--ра за точки„Всеки инструктор ти ги възстановява за 10 лв

И кой ще ги отнема тия точки като няма кьорав катаджия по улиците?

Простите КАТ-аджии знаят само да взимат точки на обикновените шофьори, а на убийците с мощните коли нищо не им правят. Интересно как ща хванат някого за неправилно изпреварване. Друго: аз досега НЕ СЪМ ВИДЯЛ някой КАТаджия да следи за даване предимство на пешеходна пътека. НИКОГА! През 2019г ми взеха 6 точки за непоставен колан; тези точки трябваше да ми се възстановят служебно след 2 години. Аз проверих в КАТ, не след 2 , а след 3 години не ми ги бяха възстановили. Като питах защо, не можаха да ми отговорят. Трябваше аз да се разправям и да си губя времето, за да ми върнат точки, а те бяха длъжни сами да направят това нещо. Някой в КАТ не беше си свършил работата. Ама нали е прецакан обикновен човек, на кого му пука? Е после да не се чудят, че всички ги псуваме.

Така ли ше спасявате държавата от фалит,калинки еворатлантически с глоби,и произвол??!

всичките тези мерки са предназначени за и без това обеднелия и осиротел бг водач на мпс. сагата с нашите и свойте продължава и ще продължава за още дълги години занапред, защото гарван на гарван око не вади. а поколението на борците ще си вади пачките и занапред и ще са помазани от институциите в държавата.

А на убиеца местан колко точки му отнехте? И защо още не е в затвора? Отново и отново мародерство над обикновените хора! ОТВРАТ!

Има някакъв резон за доста над разрешената скорост или червен светофар, да взимат точки. Но карането из квартала без колан си е нарушаване на правата ми.

Имам книжка от 6 години като 5 вече съм шофьор достовчик. Е мама му стара как аз за 6 години емам само фиш за дневните светлини и пак си върша работата?

Май са забравили да отнемат точки на тези над 1.2 промила защо ли?

Щеше да е отнемане на право ако някой ти беше дал това право. Не се опитвай да се оправдаваш с това. Няма да се оцени.

Това промени в ЗДвП ли са? Кога са гласувани?

Каква глупост.За алкохол се отнемат по малко точки от превишена скорост.Явно си оставят вратичка да пият и да карат.

Скъпи контролни органи,ако искате да ловите нарушители ще ви посоча две места: 1.бул.,"България"-от Околовръстен път и Бояна,до бул."Гоце Делчев"Там най -бързите,карат в дясната лента,в близост до тротоара,не с 80км/час,а с 150. 2.Около Южния парк, въпреки многобройните светофари.Щом светне зелено, болидите от Формула 1 пасти да ядат.

Затова на 2.04 да внимаваме за кой гласуваме и да сме всички на гласуването!!!

Съгласно статистиката на КАТ (докато публикуваха тази статистика), най-много тежки инциденти, завършили със смърт, са регистрирани следствие на отнемане на предимство, като неправилното изпреварване е с преобладаващ процент. Е, за неправилно изпреварване ще отнемат 3 (ТРИ) точки, докато за други неща 26!!??? Чакай после нещо да се оправи в тази страна!!!!!!

Използват това, че наказанията се налагат съгласно наредба на министъра на вътрешните работи, а не са прописани в закона/правилника. До колко е редно служебен министър да предприема подобни промени, е друг въпрос. Следващото НС може да промени ЗНА в това направление.

Резонен въпрос. Особено като се има предвид, че за разлика от глобата, тук трябва установяване на шофьора. Да допълним и крайно съмнителния начин за възстановяването им, за разлика от идиотен теста в Германия...