Наказват шофьори нарушители с отнемане на повече контролни точки

Промените в нормативна наредба, актуализирана от МВР, бяха публикувани в "Държавен вестник"

Обратно в новината

Коментари - Наказват шофьори нарушители с отнемане на повече контролни точки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласно статистиката на КАТ (докато публикуваха тази статистика), най-много тежки инциденти, завършили със смърт, са регистрирани следствие на отнемане на предимство, като неправилното изпреварване е с преобладаващ процент. Е, за неправилно изпреварване ще отнемат 3 (ТРИ) точки, докато за други неща 26!!??? Чакай после нещо да се оправи в тази страна!!!!!!

Скъпи контролни органи,ако искате да ловите нарушители ще ви посоча две места: 1.бул.,"България"-от Околовръстен път и Бояна,до бул."Гоце Делчев"Там най -бързите,карат в дясната лента,в близост до тротоара,не с 80км/час,а с 150. 2.Около Южния парк, въпреки многобройните светофари.Щом светне зелено, болидите от Формула 1 пасти да ядат.

Каква глупост.За алкохол се отнемат по малко точки от превишена скорост.Явно си оставят вратичка да пият и да карат.

Това промени в ЗДвП ли са? Кога са гласувани?

Използват това, че наказанията се налагат съгласно наредба на министъра на вътрешните работи, а не са прописани в закона/правилника. До колко е редно служебен министър да предприема подобни промени, е друг въпрос. Следващото НС може да промени ЗНА в това направление.

Май са забравили да отнемат точки на тези над 1.2 промила защо ли?

Има някакъв резон за доста над разрешената скорост или червен светофар, да взимат точки. Но карането из квартала без колан си е нарушаване на правата ми.

Щеше да е отнемане на право ако някой ти беше дал това право. Не се опитвай да се оправдаваш с това. Няма да се оцени.

А на убиеца местан колко точки му отнехте? И защо още не е в затвора? Отново и отново мародерство над обикновените хора! ОТВРАТ!

всичките тези мерки са предназначени за и без това обеднелия и осиротел бг водач на мпс. сагата с нашите и свойте продължава и ще продължава за още дълги години занапред, защото гарван на гарван око не вади. а поколението на борците ще си вади пачките и занапред и ще са помазани от институциите в държавата.

Имам книжка от 6 години като 5 вече съм шофьор достовчик. Е мама му стара как аз за 6 години емам само фиш за дневните светлини и пак си върша работата?

Така ли ше спасявате държавата от фалит,калинки еворатлантически с глоби,и произвол??!

Затова на 2.04 да внимаваме за кой гласуваме и да сме всички на гласуването!!!

Простите КАТ-аджии знаят само да взимат точки на обикновените шофьори, а на убийците с мощните коли нищо не им правят. Интересно как ща хванат някого за неправилно изпреварване. Друго: аз досега НЕ СЪМ ВИДЯЛ някой КАТаджия да следи за даване предимство на пешеходна пътека. НИКОГА! През 2019г ми взеха 6 точки за непоставен колан; тези точки трябваше да ми се възстановят служебно след 2 години. Аз проверих в КАТ, не след 2 , а след 3 години не ми ги бяха възстановили. Като питах защо, не можаха да ми отговорят. Трябваше аз да се разправям и да си губя времето, за да ми върнат точки, а те бяха длъжни сами да направят това нещо. Някой в КАТ не беше си свършил работата. Ама нали е прецакан обикновен човек, на кого му пука? Е после да не се чудят, че всички ги псуваме.

И кой ще ги отнема тия точки като няма кьорав катаджия по улиците?

С тия глупави точки се излагат като кифлажии. Кой го боли к--ра за точки„Всеки инструктор ти ги възстановява за 10 лв

Sm3hurk0

"За каране без предпазен колан или неносене на каска шофьорът/мотористът ще губи 10 контролни точки. " Тия не знам с какво ще ме стигнат за да ми кажат, че съм бил без каска :)))) Мотористите носят каски, за да може да ги разпознаят, ако има ПТП и да не им се разхвърчи мозъка по платното, ако имат такъв ! :))))

Не отнемане на контролни точки, а директно отнемане на колата трябва да има.. Защото както виждаме, коли се карат и без контролни точки, че и без книжка..

Отдавна никой не бара контролните точки.

Някой бръсне ли ги тези точки за нещо изобщо?!?

Резонен въпрос. Особено като се има предвид, че за разлика от глобата, тук трябва установяване на шофьора. Да допълним и крайно съмнителния начин за възстановяването им, за разлика от идиотен теста в Германия...

Полицията изгоре. То те са най-големите нарушители. Вътрешен контрол ако има такъв да се нареди в близост до някой участък и само да вади и вади точки.