Цацаров: Безумие е автогонките да станат престъпление

Аз съм категоричен противник на идеи, манифестирани от КАТ, като криминализиране на автогонките, заяви Сотир Цацаров. Борисов се уплашил от 20 мотора на пътя.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров: Безумие е автогонките да станат престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе Сатире, а бе Цацо, Ако ще и 1800 да станат членовете щом се отнасят до сигурността, безопасността, здравето и най-вече живота на гражданите, какво безумно виждаш в това?? По-добре ли е да се предизвикват произшествия, да се генерират пострадали, да се лекуват (знаем как, колко струва и какви са резултатите), да се фабрикуват инвалиди и после цял живот НИЕ да се грижим за безгрижието им (пенсии, лекарства, придружители и т.н.) И ОГРОМЕН БРОЙ УМРЕЛИ???

Вярно е - такива хора се учат само когато лично пострадат и при това сериозно от някакъв надрусан или къркан талибан решил да се прави на мъж с автомобилът си.

От 15 години висши, нисши и от всякакъв калибар магистрати и министри се изхвърлят с "компитентно" становище, че нарушенията на закона и правилника за движение по пътищата " ... не е точно престъпление, ма то било без умисъл, ама то да ги галиме непослушните момчета ...". Правят се непрекъснати отъстъпки и намаляване на наказанията и ... резултатите не закъсняват - България от жертви по пътищата губи и осакатява повече граждани, отколкото загубите на американската армия на годишна база в Ирак (докато бяха там). Наглостта, безпардоността и неспазването на ЗДП в БГ е невиждано никъде другъде в ЕС ! ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЦАЦАРКОВ: АКО ВЪВ ФРАНЦИЯ КАМЕРА ТЕ ЗАСНЕМЕ СЪС ПРЕВИШЕНИЕ НА СКОРОСТТА НАД 50 КМ/Ч ТЕ АРЕСТУВАТ ДО КРАЯ НА ДЕНЯ !!! АКО В БГ УБИЕШ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ЗЕБРА БРЕМЕННА ЖЕННА - АКО ТИ Е ЗА ПРЪВ ПЪТ И СИ НЕ ОСЪЖДАН - УСЛОВНА ПРИСЪДА - ВЪВ ФРАНЦИЯ 8 (ОСЕМ) ГОДИНИ КАТО НАЧАЛО !!!

безумно е коремно влечуго да е във властта но факт

А Борисов с каква скорост е карал?Предполагам,че не е карал с 60.Между другото да попитам защо коли с над 100 к.с.плащат по висок данък от коли под 100к.с.Това значи ли,че по мощните коли трябва да карат с по голяма скорост,щом си плащат затова?

Тоз и Ц. ВЕЛОЯТНО НЯМА ДЕЦА И ШОФЬОРСКА КНИЖКА

Пак,предизборно изказване на Цацата!...

Ще се избият кой повече да му се подлага. Средновековие. Вчера един искаше да се подпиша на благодарствено писмо до нашия гербаджийски кмет щото му сменили изгорялата крушка зад блока. Получих спазъм в стомаха. Факта, че стадиона не можа да побере чалгарите на псевдо концерта на дългия показва колко жалко е племето населяващо тия земи.

ако някой джигит с 200 му помете децата на Цацаров, да го питам дали ще говори такива глупости. Да се постави на мястото на роднините на убитите или на инвалидите, па тогава да дрънка. Естествено, че е престъпление да се шофира с 100 км в час по малки квартални улички, където разрешената скорост трябва да е 30.

Цацаров за пореден път доказва, че е малоумник! Да не би и той да участва в тях или залага на тях?

ама нещо което си е престъпление, няма защо да става престъпление, друг е въпроса дали за него има наказание, кво ли учат тия прокурори?

пътищата не са писти

Най после някой да каже, 4е Гергана Паси е безумна!

Тоя Цацаров е боклук и вече омръзна и на тези, които го харесваха. Не може все да си контра и да очакваш някой да ти симпатизира. Това е проста психология на масите. Боко може и да е тъп, ама без наказание няма страх а без страх няма оправия.

Наказателен кодекс има, ама съдебна система няма. Да обявяваш нещо за престъпение преди да е извършено е шизофрения. А властимащите винаги ще се измъкват и ще те набутват в крайпътните канавки, ти ще си виновен по презумпция, щот си се намирал на пътя ИМ.

Има закон за движение по пътищата и за всяко нарушение трябва да има съдебно произнасяне в срок от 24 часа. Полициято ще ги хваща и ще регистрира престъпленията, а съдия ще решава в каква степен са нарушили закона и каква мярка да им се наложи! Правото им на подготовка на защитата и самата им защита трябва да изтича в рамките на същия срок в който трябва да се произнесе съответния дежурен съдия и след това решението на този съдия трябва да става не обжалваемо.

нима това което посочваш (за безогледно каращите и газещи на всякъде цигански каруци) "Ако гонките бъдат криминализирани, по тази логика престъпление ще е и карането на каруци на места, където това е забранено, това е безумие", не е престъпление?! Тогава не ни остава нищо друго освен да ти кажем, че ти не си никакъв защитаващ законите в страната Главен прокурор, а си някакво си адвокатче на беззаконието. Не е вярно, нали или пък на истина е така, а ?!

ves

Я да видим чии мамини синчета ги правят тези гонки ,пилят гуми и т. н.? Как тогава искате законите да са строги.И ние малоумните балъци търпиме да ни мачкат, газят,убиват! ДОКОГА?

Цацаров е прав, че с популистки мерки като промяна в законите, вместо полицаи на всички места, където се провеждат гонки, нищо няма да направим. Много е лесно гръмко да се обяви и доживотен затвор, въпросът е като не се хванат такива пишлемета и бъде убит човек, не дай, Боже, адвокатите ще се позоват на спазването на човешките права на убиеца! Полиция на всички места за гонки и отнемане на колата на "дрифтиращите" тарикати, плюс глоба, това е далеч по-ефективно от затвора. И по-бързо. А убийците да бъдат съдени за предумишлено убийство, по най-тежката процедура, дано това поне малко облекчи мъката на семействата. И за всичко това не са необходими законови разпоредби, а организация!

Защо се дърпаш бе Цацар? Защо ? 99% от нормалните българи /Избиратели/ го искат, а ти НЕ. Царят /народът/ иска, пъдарят /назначен от/ не дава.

Щото като се обади съседът ти и каже "Видех го Геле да пили гумите" ти заминаваш за 1 до 3 г. в пандиза да те чукат мангалите, а съседа да опъва жена ти. Я пак помисли дали искаш да е толкова лесно.

Не съм фен на Борисов,но не мога да разбера позицията на Цацаров. Изглежда тоя човек не ходи по улиците. Извън града се кара колкото ти върви автомобила.За моторите да не говорим. В градовете е страшно. Пак бясно препускане с мотори и автомобили. Цацаров се тревожи,че наказателния кодекс щял да "набъбне". Е,и какво?Щом трябва да се озъптят част от българските граждани е добре да се действа. Срещу безумците на пътя трябват безумни решения! За справка: В Англия разрешената скорост на автомагистрала е 70 мили в час /това са 113 километра в час/.

Трябва да се озЪптят неграмотниците, които имат мнение по всички въпроси.

в населено място...?!?!?! ...кое бе цацаров ти се струва безумие?! или залагаш на гонки?!

Омръзна ми да слушам тоя негодник. Всеки път се опитва да ни поучава и да се репчи, когато е свързано с увеличаване работата на прокурорите. Ами първо да си погледнат съдебната система на какво прилича и тогава да ни дава акъл....

Цацаров освободи мястото. Или ще ставаме нормална държава или премахвайте всякакви наказания.

След филчев мислех, че и каквото добиче да назначат за "главен прокурор', все ще да е по-читаво, ама яко съм се лъгал...

малко прасе, защото не се знае какъв нерез ще стане. "- Цаца, ама риба. - Риба, ама цаца," - един прочут диалог в българският филм, "Кит.

Изплашил се човека, че може да го вкарат в скандал и да му падне рейтинга, вместо да го вдигне като ги спрат и им обяснят как трябва да бъде, голем държавник.

Изглежда в БГ са останали само ИДИОТИ , които всеки ден се надпреварват да заобикалят закона.Катo otидат в друга държава се смъкват по ниски от тревата и спазват законите,защото там са никои и законите са сурови за всички, На българина не му трябва Демокрация, защото не я разбира. ТРЯБВА му ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА,ЗДРАВА РЪКА И СИЛНА ПОЛИЦИЯ, ПО времето на Т. ЖИВКОВ как нямаше престъпления и циганите работеха, не смееха да се обадят и не ходеха по централните улици. С тази псевдодемокрация се даде свобода на престъпниците и мангалите. А МОЖЕ БИ ЕДИН ПУТИН ЩЕ НИ Е ОТ ПОЛЗА!

Хайде мий по-бързо чиниите и отивай да чистиш кенефите.

Безумие е една цаца с претенции ьа акула да се гаври с българското правосъдие.

Ей Цаца, пача очилата, какво друго е, ако не е престъпление да караш баез книжка, да дрифтираш между другите автомобили, да летиш със 150 в населено място, да шофираш мъртво пиян, или дрогиран? Кажи какво е бе, фабрико за лайна ?

правилно... ми да намалим наказателният кодекс на 100 члена, че да не създаваме работа на прокуратурата....... Тоя е пълен идиот!

Горкият, уплашил се бил. Ама какъв ни е деликатничък само, с перце да го галиш, че да не се счупи, като порцеланова кукличка е ... а пък как се грижи за нас, лелееее, ето сега иска драконовски мерки, за да спре това грозно каране по пътищата, предполагам в скоро време ще имат право да управляват автомобили, както си искат, защото това винаги е било така, само неговите също така деликатни и нежни служители на НСО ... Идилия, как да не си мечтаеш да живееш в тази прекрасна, просперираща и процъфтяваща България.

Цацаров въобще с какво е съгласен?

Стою

Със старото статукво. А Б.Б. Се плаши вече и от сянката си. Защо ли?...

Може ли повече информация какво точно се случва с автомобила като му се свалят номерата? Остава на място ли? Извозва ли се? Накъде, ако да? От кой? Как става впоследствие обратното поставяне на номерата?

ще разбереш като свалят и твоите номера.

Карай си колелото, човече! Недей да остроумничиш излишно.

Това не е проблем на тоя който ти сваля номерата!!! Варианти : пътна помощ, каране на риск от яка глоба, носене на гръб!!!

Цар Тиква има заешки уши!

И сърце.

Г-Н ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: ВИЕ НОСИТЕ ОЧИЛА, НО ЯВНО ИМАТЕ И ПЕРДЕТА НА ОЧИТЕ ЩОМ КАТО НЕ ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА НА ОКОЛОВРЪСНОТО И БУЛ. ПРОФ. ЦВЕТАН ЛАЗАРОВ, ЧЕ И ПО ДРУГИТЕ УЛИЦИ НА ГР. СОФИЯ И СТРАНАТА ОТ ШОФЬОРИ - ПРЕСТЪПНИЦИ! В ТАКЪВ СЛУЧАЙ - ЛЕКУВАЙТЕ СЕ, ЗАЩОТО НЕ СТЕ ГОДЕН ЗА ПРОКУРОР! АЗ СЪМ ПОТЪРПЕВША ОТ ТАКИВА ШОФЬОРИ. УДАРИХА МЕ ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА ЗЕЛЕН СВЕТОФАР ЗА МЕН И ТО ВЪВ 2-РОТО ПЛАТНО. ИМА ГО ЗАПИСАО В ПРОТОКОЛА ОТ МВР ВЕРОЯТНО ПО ДАННИ НА СВИДЕТЕЛИ, ЗАЩОТО АЗ СЪМ БИЛА В БЕСЪЗНАНИЕ. СЪС СЕДЕМ СЧУПВАНИЯ СЪМ И С ПИРОНИ. ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО БЕШЕ НАКАЗАНИЕТО ЗА ШОФИОРА - 1000 ЛВ. ГЛОБА И ОТНЕМАНЕ НА КНИЖКАТА ЗА 6 МЕСЕЦА, ЗАЩОТО НЯМАЛ БИЛ ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. СРАМ! ДАНО ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ВИ И НА ВСИЧКИ ПОТКУПНИ МАГИСТРАТИ! ИСКРЕННО ВИ ГО ЖЕЛАЯ, ЗАЩОТО ВИЕ И В МОМЕНТА ПОДКРЕПЯТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ВИНАТА ХВЪРЛЯТЕ НА МВР И КАТ. НА МВР И КАТ ИМ ВРЪЗВАТЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН РЪЦЕТЕ - КАТО В МОМЕНТА ИМАЩИТЕ ВЛАСТ ИСКАТ ДА СЛОЖАТ КАМЕРИ НА РЕВЕР ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО НА ПОЛИЦАИТЕ. А НЕ ТРЯБВА ЛИ ТЕЗИ КАМЕРИ ДА БЪДАТ СЛОЖЕНИ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ, НА МЕСТАН, ДОГАН, БОРИСОВ,ЦВЕТАНОВ, МИКОВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ, ПРОКОПИЕВ, РАДАН, КОСТОВ - ВЪОБЩЕ НА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ. НО В БЪЛГАРИЯ СИГУРНО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ПО-ВЕЧЕ И ОТ ПОЛИЦАИТЕ, ЧЕ И ЗАКОНИТЕ ГИ СЪЗДАВАТЕ НА ПО ПРЕСТЪПНИКА - ТА ПО-ЛЕСНО ВСИЧКО ДА СЕ ПРИБАВЯ НА ПОЛИЦАИТЕ! ДА, НАИСТИНА - ПРОБВАЙТЕ, НЕКА ТЕЗИ КАМЕРИ ДА БЪДАТ ЗАКАЧЕНИ ДЕНОНОЩНО НА ВСЕКИ ПОЛИТИК - ПАРЛАМЕНТАРИСТ, ПРАВИТЕЛСТВОТО, КМЕТОВЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРОЧИЕ И ПР., ТА ДА ЧУЕ НАРОДА КАКВИ ГИ ДРОБИТЕ. УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ ЩЕ ИМА БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ!

БРАВО!!! МОИТЕ АДМИРАЦИИ ЗА ТОЧНОТО И АНАЛИТИЧНО ИЗКАЗВАНЕ! БЪДЕТЕ ЗДРАВА, УВАЖАЕМА ГОСПОЖО!

Безумие е, че все още си ти , Цацаров, главен прокурор на България. Не само гонките, но и още редица други престъпления, минаващи като нарушения на обществения ред, трябва да бъдат криминализирани, както и да бъде направена пълна подмяна на състава на съдебната система. Имате ли кураж да го направите, г-да Политици?!

Не 800, а 1800 да станат членовете - все е тая, като са тъпи и противоречащи на други членове или закони. ДА направят 100, ама ясни и категорични члена! А не да разправят глупотевини - ако разкажеш за гонка, няма наказание. Ако не разкажеш - глоба от 2 до 10002 лева... На баба им хвърчилото!

В нашата България полицаите не се занимават с мотористи защото им бягат а не им се създават главоболия да ги гонят. Под сянка чоплейки носа в дебнене на подходящата жертва - това е бизнесът ... да гониш мотористи не е правилният бизнес.

г-н Цацаров , той и г-н Борисов го спомена това - 10000 ранени за година ако лечението им струва 100 лв., това прави 1 000 000 лв. загуби, само че то струва минимум няколко стотин лева , а в тежките случаи хиляди , да не говорим за трайната инвалидност при немалко от катастрофите. Тези пари се вземат в крайна сметка от данъкоплатците, ами то така пари за съдийски и прокурорски заплати няма да останат

Дайте възможност на КАТ ,да стреля по всеки джигит,с тази Промяна в НК се цели точно това,катаджийте да едновременно полицай ,прокуратура и съд последна инстанция. Дайте да направил премиер началника на КАТ,с пожарникарчето

Само ще допълня, че веднъж ме спря полицията в Сащ, даде ми глоба за непозволен обратен завой. На тръгване, аз се бях ядосал и изхвърчах с пълна газ и гумите присвириха. Същия полицай ме догони пак след 200 метра и ми даде втора глоба за хулиганска проява. От тогава се научих как да правя обратни завои и как да потеглям. Мотористите пък тук като ги спрат и мотора го качват на платформа, а моториста в патрулката до районното да пише обяснения. В нашата България обаче е разпасана история. Цацаров пък съвсем ми падна в очите. Да погледне как се решават проблемите в развитите страни, а не да говори с гъза си.

Не само трябва да се криминализират,а да се конфискуват колите от автогонки,а участниците в тях да влизат и в затвора поне за 1 г. А мотористите-самоубиици ,ако карат с 50 км. над ограничението да се осъждат ефективно,защото са потенциални УБИИЦИ на платното и да им се отнема свидетелството завинги. ПРОКУРОРИТЕ ДА СИ ЗАРАБОТВАТ ЗАПЛАТИТЕ,КОИТО НЕ СА НИКАК МАЛКИ!

Отнемане на автомобилите за да се научат голфаджиите.

ДАНО на Цацата да му размажат децата някой от тези с дето карата над 60км. превишение или пиян!!! И тогава искам видя как пак ще го осъдят пак условно! Лицемерен тъпанр, като си мисли, че има пари и никога няма да го стигнат тези неща както обикновените хора!

Разбира се, че могат да се намалят авто произшествията, но се иска твърда политическа воля и после прилагане на санкциите. Какви санкции ??? Ами вижте как е в другите държави - напр. в Англия ГО не е на колата, а на шофьора, и е аритметично по-голяма, ако имаш нарушения. Караш пил - книжката на трупчета, втори път караш пил - в пандиза. Караш без книжка и имаш произшествие - в пандиза. Правиш катастрофа /виновен си/ - на съд, без значение има ли загинал или не, ако щетата на другото МПС е над 50 %. Онези свидни наши дупетати и министри да направят това, и да видят как и застрахователите ще ги подкрепят, особено за ГО и за съд след ПТП за щета над 50 %. Правиш автогонки - на съд за хулиганство и т.н., и т.н. Не знаят как да решат проблема ли ? Знаят, ама те нямат топки за това ! Освен това, вместо да дават по 5000 лв. да оборудват колите на КАТ с камери, да сложат повече камери в населените места, и записа от тях да се приема за доказателство в съда !!! Всичко друго е ала-бала !

Бокичччч, майна, и ние простосмъртните така се плашим като видим колите на НСО да отнемат предимства и карат с над 150км ...

Тва не верно. Бат Боце и двеста моториста не могат го уплашат.

Всеки би се уплашил не само Борисов , малко или много уплаха е присъщ на всеки от нас! Много мотористчета като се качат на тия мощни машини и се мислят за голямата работа вече , а то не е така! Лошото е че пречат на останалите и денем и нощем също безпардонно нарушават тишината! Трябва ефективен контрол, взимане на книжки на моторите и яки глоби дори затвор и ще се оправят работите!