Български учен получи награда за клинична етика

За първи път учен от Източна Европа получава наградата за клинична етика във Вашингтон.

Обратно в новината

Коментари - Български учен получи награда за клинична етика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪМНИТЕЛНИ СРЕДИ! ТЕЗИ,ЗА КОИТО СКОРО ЧЕТОХ КАК "НАГРАЖДАВАТ" РЕДИЦА УЧЕНИ РАБОТИЛИ ВЪРХУ ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ РАКА ! ВСИЧКИТЕ ЗАГИВАТ ПРИ НЕИЗЯСНЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ! ТА,ПАЗИ БОЖЕ ДА ТЕ ЗАБЕЛЕЖАТ И ОТЛИЧАТ НЯКОИ ХОРА !!!

Радвам се и се гордея с така присъдената награда,но в същото време ми е тъжно.Защо ли?Защото за постиженията на нашите учени не научаваме първо от медиите в България .Те ни занимават ежедневно с пошли неща.За големите постижения нямат време и потенциал да напишат и кажат добра дума.Разочарована съм, за пореден път.

Въздухарски награди. Биоетика! Бе що не погледнат реалния живот и етиката в здравеопазването - болници, ДКЦТ-та, клинични центрове? За етика и въобще за медицина и дума не може да става. Има закон за здравеопазване, закон за защита правата на пациента - кой га спазба в Бг.?

someone

това е проблема на българия - все някакви отделни хора взимат някакви награди в чужбина и си оправят личния живот, все индивидуални единици, няма никакво усещане за единство, взаимна подкрепа - нито вътре, нито навън, все някои сам за себе си.

За какво ни занимавате с това, че някаква си госпожа, за която никой нищо не знае, взела, че взела някаква си там измислена награда, за която пак никой не е чувал? Това на нас какво ни носи? Освен това нашите професори много добре ги знаем колко струват... У нас образованието и науката на нищо не приличат така, че чак ми е чудно как изобщо някой е чувал за нашите "учени". Аз като си спомня на какво приличаха учителите ми в даскало...

все пак, за кoe става дума?

Занимавам се със здравеопазване и не ми стана ясно защо са и дали награда. Мога да си представя колко осведомява тази новина типичния читател. Да не би да имате лимит за броя на думите в статия?

Ами няма и да разбереш. То каква медицина у нас, та само етиката ни е проблема. И в Плевен богати пациенти толкова много, че се чудят как да им угодят етично. Чисто и просто влязла е в полезрението на някои съответни служби. Нищо чудно да я готвят за наследничка на Кристалина или Иринка Бокова.

и гадно ми стана, като прочетох коментарите. Това, само българите го можем!

А приказките и ""АЗ САМА""????? От коментарите се разбира пределно ясно че никой не е на ясно какво точно е допринесла лекарката като се вижда какво е здравеопазването ни. Според мен награда би следвало да се дава за практическо приложение на нещо за добруването на хората независимо в коя област а не само приказки

На мен.

someone

ха добър ден.

Български учен получи награда за клинична етика --- абе не знам за ква етика става дума но българските професори имат всичките награди за клиничен и академичен садизъм и осакатяване о объркване на пациенти, студенти и аспиранти! ---

Тая професорица, дето на награждаването се е изразила така, че от пет реда изречение трудно може да се разбере какво точно казва ... поне да беше научила родния си език, преди да почне да се прави на толку велика ... "не малко високо квалифицирани...", и какво била постигнала сама, и колко била велика ... за ква етика изобщо става дума?! Пак нещо сбъркано в статията, в професорката и в превода също ...

Каква е тази дисциплина "клинично консултиране" и какво допринася повече от амбулаторното консултиране със специалист? това е непознат термин за широката медицинска публика и беше редно да обясните първо кое е повечето на това"консултиране".

Хайде стига сте плашили гаргите с някаква си престижна награда по медицинска и биоетика. Знаете ли с какво се занимава биоетиката - дали да се трепят недоумрели пациенти (евтаназия), дали са вредни ГМО-тата, дали да се правят експерименти с гръбначни биолог. видове; тук, ако искате може да отнесете и показното разфасоване на нещастното жирафче в Дания с цел да бъде предотвратен инцест в зоопарка им. За такива "много сложни" проблеми и "велики открития" става НА въпрос. Милионите, които се прахосват за тях са нищо, сравнени с баснословните печалби от престъпните манипулации на човешката природа и въобще живота на Земята, на които услужливите "изследователи", като нашенката допринасят с перверзния си "интелект".

Дрън дрън ярина! В България всички професори са с купени дипломи така че не ни занимаваайте с глупости а пишете за истинските новини. Ако искате нещо позитивно- пишете за нови открития в областа на медицината по света ( не в България защото тук няма такива).

че си агориген - сички го разбраха. нали си чувал за Чирков? човека си е жив и е спасил повче хора от колкото ти си успял да напсуваш в живота си. а по въпроса за дипломите - не може да си купиш проферсорстовото. взети са мерки по въпроса. трябва да публикуваш определен брой статии, да изнасяш лекции.... това не ти е турски/гръцки зъболекар завършил у нас.

Информацията е оскъдна и неясна, но като ,че не е най-етично да се мрънка от наградения за това при какви обстоятелства работи.Освен това е професор в Р.България?

Но това означава, че трябва да изработят 92 000 подобни награди за всяка учителка за клиничната етика, т.е. търпението пред униженията, на което е подложена! А дано, ама......

в тая новина отново не пише нищо за Чоков от галиче ! боковистите дезинформират хората ! Остафка на новината !!! ОООООООООООСТААФКА!!!!

Освен общи приказки в статията,нещо по конкретно не можахте ли да напишете? Става вече много досадно в дир..