Над 10 големи пожари в Кюстендилско, огън се разрази и в Пловдивско

Изгорели са къщи, двама са пострадали край Долно село. Овладян е пожара при Бучино, огънят гори на два фронта в Горен Балкан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се забрани веднага износа на дървесина....

Нека палят още стърнищата...

10 големи пожарА, неграмотници!

Не се ли изпълвате с национална гордост като се сетите, че имаме поръчани и платени на хартия Ф16, а медицински хеликоптери и такива за борба с пожари йок!?!

Изпълваме се с презрение и погнуса, от такива долнопробни комунета като тебе!

Интересно е ти и твоята рода с какво и къде ви завари 09.09.1944 и след това 10.11.1989 Да не се окаже, че си лъснал при оная омразна власт.

Важно е да пазим "задния" фланг на НАТО от руски агресори...Приемаме само негри..

Много случайности почнаха да стават по света. Искат да изгорят домовете на хората, да ги разрушат чрез наводнения, земетресения, да нямат собственост и по-лесно да ни направят комуна, която ще се управлява като кошара.

Първо, не си "тя", ами си гнусен педерас. Второ, само пълен идиот би му хрумнала тая глупост за умишлените пожари при 40 градуса

На милиардерите глобалисти мислиш ли, че им пука за 40те градуса и хората. Гледайте малко,де. Те си го казват официално дори. Давос, Мавос, СЗО-та, ООН-та, световни банки. И си го пишат дори. Някои пишат и книги- Швабс утописта например.

В новината натрапчиво се вижда че огъня се върти около депа за отпадъци. Там където едни хора берат "желязо" - палят гуми и кабели за да извадят метала. По принцип тая социална група е известна с непукизма им - те са като марокански скакалци - където минат трева не никне. Лошото е че стават все повече и ще ни е*ат майката - и на нас, и на страната, и на държавата.

Смях, смях по джипката... Има ли кой да осмее непукизма на сегашните?

Очакваха се пожари при тези ненормални температури, които продължават все още..... дано ги овладеят ...

Нали не се заблуждаваш, че пожар се пали сам? Това в 100% от случаите е дело на човек. Самозапалване в БГ ако има, то е на 100 години 1 път.

И 1 път на 100 години няма. Единствените естествени пожари са възможни от мълния или от вулкан. В България вулкани няма. Мълнии има, но въпросните пожари не са от мълния. В природата, дори и 50 градуса да стане, една гора не може просто ей така сама да пламне от слънцето- за това се иска температура от над 100 градуса. Елементарна физика. Остава единствената възможност- те са човешко дело. Или нарочно, или от немарливост!

Нещо май си спал в уроците по физика. Бъркаш температура на изпарение на вода с температура на запалване - дървото почва да гори при около 140, хартията - 220 градуса.

Може много да те изненада, но пожар може да се запали сам без мълния или вулкан. Най-добрият пример е наблъскано с влажни въглища мазе. Самозапалват се. Не помня точно реакцията, но кгато съм прибирал намокрени въглища, първо се премятаха под един навес докато изсъхнат, а чак след това отиваха на камарата в мазето. При добро слънчево греене и подходящо овлажнен торф се получава същото. Също така много лесно се палят сухи треви от изгряващо слънце при едра роса - получава се ефекта на множество малки лупички и голямо количество лесно запалим материал. А ако няма едра роса, достатъчно е да има разхвърляни стъклени бутилки - великолепни лупи са понякога.