На 7 декември 1941 г. Япония напада военноморска база Пърл Харбър на Хавайските острови

Нападението идва на фона на преговори със Съединените щати след наложена търговска блокада от англо-саксонските държави, която заплашва бъдещето на японската текстилна индустрия

Обратно в новината

Коментари - На 7 декември 1941 г. Япония напада военноморска база Пърл Харбър на Хавайските острови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами Би ли ми казал кои са тия територии дето рузвел с имперските си интереси е завладял и присъединил към съединените Американски щати???? 'Щото за любимата ти Русия тогава съветски съюз веднага мога да ти кажа. Пък кой знае защо не окупираните от твоята Русия тогава съветски съюз държави стават еталон и за развитие и стандарт на живот докато всичко към твоята Русия става е талон за тирания и мизерия.

Викаш днес в САЩ и останалите капиталистически кочини по света и у нас няма тирания и мизерия! Ти кретен ли си? :-)))))))

Чрез тази атака Япония се стреми да попречи САЩ да превърнат Тихия океан в свое владение. В крайна сметка САЩ отвръщат с атомни бомби, използвайки факта че другите все още нямат Бомбата. За това светът и най-вече Русия трябва да поддържа ядрен арсенал + ракетни носители, иначе САЩ ще погълнат цялата планета.

Ами в такъв случай и Украйна спешно трябва да се снабди с ядрени бомби защото любимата ти Русия и я нападна и искаАми в такъв случай и Украйна спешно трябва да се снабди с ядрени бомби защото любимата ти Русия и я нападна и иска да ѝ завземе територията.

Две атомни бомби и една ядрена централа от уестингхаус , даже и ние се каним да си внесем такава срещу няколко милярда.

Да би мирно стояло, не бе.чудо видяло, затова ядоха и атомните бомби, така ще стане скоро и с Хамас, Русия и тем подобни главорези

Едно показно е Пърл Харбър. Решиш ли да се биеш с Америка , атомната бомба не ти мърда....Хахха. Смешници - толкова ги е страх ,че ще затрият света заради глупостта си и амбициите си!! Дано се намери кой да ги спре, че никой не иска да си играе с Чичо Сам вече!!

Никой не иска? Почти цяла Европа, Австралия, Япония, Ю. Корея, Индонезия, Тайван, Мексико, Канада, Сауситска Арабия, Катар.. Турция? Най-развитите държави в света май си играят с чичо ти Сам! А напоследък май и Аржентина иска...

Говориш за марионетни правителства, а не за мнението на обикновените хора.

Турция?!! Май не следим актуалните новини. Турция е на косъм да влезе във война с Израел!! Това значи и срещу САЩ , реално! Хич и не му пука на Ердоган за чичо САМ и НАТО.

След това щатите пускат две атомни бомби над Япония. В знак на благодарност и почит на паметта на загиналите днес Япония нарича сащ свой съюзни

Искали са да капитулира безусловно, алтернативата е Япония да стане комунистическа чрез окупация от страна на руснаците и китайските комунисти. Заема стратегическо място като врата към Тихия Океан за Корея, Китай и СССР, последното е и основа за спора за Курилските острови

СССР напада Япония и анексира Курилските острови на 18 август СЛЕД капитулацията на Япония (15 август), която всъщност слага край на ВСВ.

И понеже са загубили една битка и са им смачкали малко самочувствието, отвръщат директно с атомна бомба.!!! Това ,ако не е страх и жалко поведение ....горките те , разрушили са им базата за разрушения и решават да замърсят с радиация една четвърт от света.....жалки, жалки, жалки

Директно с атомна бомба? 1941-ва е Пърл Харбър, Атомните бомби са 4 години по-късно. И то след доста конвенционални боеве.

По това време американците нямат армия. И американците не желаят по абсолютно никакъв начин да се месят във войната. Защото- цитирам- те европейците пак се бият защо нашите мъже трябва да умират за тях. Та така другарю. Обаче помощта на Съветския съюз за Хитлер не е теория а доказан факт. Това че съветският съюз воюва заедно с Хитлер при превземането на Полша също е доказан факт. Това че руските и съветските офицери се прегръщат и вдигат наздравици за превземането на Полша също е доказан факт. А пък понеже си тъпичък- нападението на Япония над американците е заради нахлуването на Япония в Китай и други държави от региона. Японците се опасяват че американския флот може да прекъсне доставките на гориво за японската армия.

Наистина сте малоумни. То и Германия не е имала армия в началото на 30-те...

Рузвелт е търсел начин да вкара САЩ във войната заради имперски интереси

Германските танкове затънали още в началото на Русия. Абе другарю А какво правиха пред Москва? Що не ги победихте още когато са били затънали:)))

Не знам кой измисли тая простотия. Причината е нападението и окупацията на японците в Китай и останалите държави в тоя регион. Пък ембаргото засяга крайно необходимото за тая война гориво за японците.

Пърл Харбър е причината за Хирошима и Нагазаки. Който сее ветрове, ще жъне бури.

Има нелишена от логика теза, че американците, търсейки повод да влязат във войната, са провокирали японците да ги нападнат.

Че виновни са извънземните. Но пък е доказан факт че всяка руска подлога се опитва да пренапише историята и непрекъснато лъже.

Факт е, че козяшките тролове са малоумни, не мислят, не четат, а само серат по форумите.

Колко милиона души наброява американската армия тогава за да си търси повод да нападне Япония??????????

След няма и седмица България обявява война САЩ И Великобритания/!!!!/! Не че имаме нещо против, посолството/ тогава германското/ ни накарва! Последиците още ги теглим!

Това става защото ние сме по това време сключили съюз с ОСТА- Германия Италия Япония. Разбира се вие винаги пропускате дребната подробност, че когато България сключва съюз с Германия, Съветския съюз вече е най-верният съюзник на Германия. И че за разлика от България, която не е воювала с чужди държави на чужда територия- Съветския съюз воюва заедно с нацистка Германия при превземането на Полша.

Добре са направили. Често трябва да им се напомня на краварите, че не са всесилни.

Че на германците половината им танкове спрели още в Беларус, по блатата, а пък половината от хората им замръзнали много преди Москва. Както се казваше преди: руснаците имат мощен съюзник - генерал Зима. Или както заявил още преди ПСВ един немски висш офицер: "Руската армия може да бъде победена, но руската зима - никога." Друг е въпросът, че на немците не са им били осигурени дебели дрехи.

То зимата е както за немците, така и за руснаците.

Украинците с които вашата Русия воюва- дали знаят какво е украинска зима и украински сняг?

Ако Япония не беше направила тази глупост,сега в Москва щяха да говорят на немски.

Уместна забележка, днес на какъв език се говори в Будапеща, Букурещ, Варшава, Прага и Берлин? Руски ли?

По времето на съветската окупация задължително трябваше да се знае руски. И в България също задължително се изучаваше руски език в училище.

Днес е задължително да се знае английски. И какъв трябва да е изводът?

Аз само да отбележа, че Хаваите стават част от САЩ 10 години по-късно,някой има ли обяснение какво прави огромна военноморска база по средата на Тихия Океан и какво на майната си са защитавали хамриканците?

Чукча писател?

Моя грешка, американците анексират Хавайските острови през 1993-та, а стават отделен щат през 1953-та. Което никак не променя въпроса чий го дирят американците по средата на океана? Марианските острови също, а също и куп острови, собственост на САЩ. Джапанките поне са ясни - спират им нефта и налитат на бой

Защитават си интересите и разнасят демокрация - каквото винаги са си правили :)