МЗ поиска от ЕК количество ваксини срещу COVID само колкото е необходимо за България

Държавите следва да имат възможността да закупуват бройки, които реално са им необходими, посочват от министерството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами Боко като се хвалеше как ще поръча 18 милиона дози, и двойно по-малко да са, вече са платени. А дали ще се използват, това вече е друга тема на разговор. Българите отдавна изплатихме всички ваксини, дори и тези, които няма да се ползват и в бъдеще.

България няма нужда от ваксини, връщайте поръчката, хората тук не са толкова малоумни като запада!

Не, просто по време на пандемията нямаше ваксини, а никой не бе мислил, че в България ще има излишък ,заради антиваксърите. Но щом българите не искат, бива въобще да не се поръчва та остомври месец пак болниците да се напълнят.тогава ще ревнат всички що нямало ваксини.тъпаци.

ами Пфайзер и Модерна какво ще правят , ако не са балъците да им купуват боклуците ?

Необходимите ваксини са 0! И нито 1 повече. Ковидът свърши и е видно по статистиката от НСИ. Да остават единични бройки.Махнаха мерките и постепенно смъртността на седмица спадна с 1000+ човека. Сега сме в съвсем нормални граници и дори по-малко, че измряха. Преди с мерките 20 седмици поред над 3 хиляди починали и преди 2020г. такива по 4753 починали, сега са по 1800+ почиващите. Няма абсолютно никакво основание за каквито и да е ваксини. София е с най-много ваксинирани (още декември ли съобщаваха 46%), а други региони 2 пъти по-малко (тогава имаше около 20%). Та София бе единствената в страната в червената зона за заразени на 100 000. Постигнаха с този идиотизъм с мерките към 70 хиляди повече починали от средата на 2020г. - преди го изчислявах. И трагични резултати, като 2.6 пъти повече умиращи на констатирани спрямо средното и 7+ пъти повече спрямо населението. Държави по Африка реално без ваксинирани са пъти по-добре от нас. Или пак ще ни разправят, че ние сме най-недесциплинирани на света и затова сме най-зле на милион след Перу (80+% ваксинирани, макар и проблема при тях да е преди това). Тези с ковид мерките да ги пращат в психиатрични заведения, че са опасни за околните. Това са обсесивно-компулсивни разстройства страх от вируси. Такива ги лекуват преди. Хората дишат и дъвчат бактерии и в организмите им са в килограми. И където Кантарджиев разправяше, че трябвало да си миете ръцете поне 12 пъти, такива специално ги лекуваха. Както даваха по Дискавъри, как един вече само 7 пъти си мажел със сапун ръцете за миене, а не като преди 40+ пъти. Избиват и на професионални отклонения. В мании за чистете, често изпадали изнасилени жени. Това са болестни състояния.

Малко бъркаш причина и следствие, ама нейсе...

Няма паралелен свят, където да се е карало нормално при ковид, за сравнение. Да се сравнява например със САРС-КоВ-1, който се води пъти по-смъртоносен и когато е мерен по света, в България умират по-малко хора от предни и следващи години, е спорно, че разпространението може да е друго. Но има факти. Като броят починали повече. Тук е много по-зле от средното. И защо където са най-много ваксинирани (София) има най-много заразени на броя хора. Както и че си говореха глупости и противоречаха. Може да ги оспориш, като пуснеш те какво са казвали. Очевидно не знаят какво е правилно, но го налагат. Дори докараха и икономическа криза, освен тази с газа и тока. Както и други последици, които в бъдеще ще се проявяват - обучение, алергии, страхове, свобода и така нататък. Когато не знаеш крайният резултат, е по-добре да не правиш нищо, че може да докараш по-лош. Това че правеха глупости и беззакония, е абсолютно доказуемо. Например дори не можаха да преценят кога свършва извънредното положение (13.05.2020г.) и приеха извънредната епидемична обстановка ден преди да е влезнал в сила закона (14.05.2020г.) и лъжат във всяка заповед за решение номер 325 на министерски съвет уж от тогава (първите заповеди са от 13.05.2020г.), а нямат и правото на такива заповеди. Потъпкаха конституцията, че е върховен закон и други закони не могат да го отменят, да не говорим за заповеди. Като това за равните права на хората, потъпкани със сертификатите. Където само полиция може да ти иска паспорта, а не в някакви магазини. И какви ли не други неща.

Иди се прегледай. Само антиваксъри задръстваха болниците , ревяйки, че здравеопазването и докторите им били виновни. От ваксинираните починали не познавам ;)

ЧУЖДЕНЦИТЕ- китайци и негри нека се ГЪРЧАТ в мишешка дупка, навсякъде, дори и на улицата, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ !! Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации.. Всички Китайски и араби, продаващи, МАСКИ И ВАКСИНИ да бягат ДАЛЕЧЕ от България. Негри- маймуни да ходят с ТОРБА на главата навсякъде, дори и на улицата !! Ясно е че Китайските Ислямисти искат да УНИЩОЖАТ Икономиката на България и другите държави по света и така да ги ЗАВЗЕМАТ... Затова и РАЗПРОСТРАНЯВАТ Китайския Корона- вирус, КОВИД и неговите мутации- омикрон, делта... А идиоти, като оня предател Боклук Борисов ЗАТВОРИ българските магазини , ресторанти и всичко в БЪлгария.. Така хората, които изкарваха по 500 лева месечно от Бизнес, ФАЛИРАХА... И разни араби и китайци искат да ЗАЕМАТ мястото им.. Тия от"" Продължаваме Промяната"" трябва да пратят в ЗАТВОРА, пандиза, всички китайци ( китайски вируси, китайски магазини и китайски Ресторанти)... А после да ги ИЗГОНЯТ от България, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с китайските корона- вируси и да НЕ ни КРАДАТ Бизнеса, Парите и Работата.. Някакъв Китайски Измамник- Пун се е домъкнал в България, по Черноморието в големите градове.. ТОя има няколко милиарда долара като Цветан Василев, който избяга в чужбина.. Обаче Предателя Цветан Василев направи ЗАВОД в Сърбия и дава пари и работа на сърбите.. И ИЗНАСЯТ стоките за продажба в чужбина.. И сърбите ЗАБОГАТЯВАТ.. А Китайския башибозук Нашественик тръгна да РАЗПРОСТРАНЯВА китайски корона вируси, да РАЗБОЛЕЕ българите и след това започнал да прави Китайски Магазини и Китайски Ресторанти, за да ОТКРАДНЕ Бизнеса и Работата на Българите... И така българите стоят ГЛАДНИ и без Пари и без Работа.. Трябва да пратят китаеца Пун, в ЗАТВОРА и да му вземат милиардите долари..

Мамичката ви сатанизирана, отсега подгрявате населението за есента да го маскиратеи затворите пак .. всеки ден ни се напомня .. да не би да забравим смърт за вас боклуци бесилка за всеки един сатанист и кунчевист

Ама вас ви е страх от хигиена. Какво толкова , че през грипния сезон ще си сложиш маска?! По-добре ли ще ти на легло или в болница?

Хигиенизирай се годишно, не страдай за останалите :)

В Еврогея е така. Никой не те пита от какво имаш нужда. Важно е алъш вериша да върви. Лайняната фрау прави бизнес с Пфайзер, нали мъжа й беше там. Нея не я интересува, че сме 6 млн души, от които и 1/10 не са фенове на ваксините й, но тя ще ни проодаде 10 млн ваксини. На нас ни трябват няколко хиляди, колкото са ни сороските мастии. С американските самолети същата работа. Никой не им иска тоя скъп скраб, то и няма надежда да ги получим, но сме ги предплатили, а сега ще ни продават и още, които пак трябва да им плащаме предварително. Няколко милиарда какво са за нас ? Ние сме богати. Швейцария на Балканите. Дрипата на Европа.

Не си на молкия пръст на европците. Уж китайци и американци измислили вируса , обаче европците за месеци изнамериха ваксини. Като имаш акъл - с или без вирус, все кинти изкарваш. А ти си карай на 8ст на пост.

А как разбраха колко са необходими на България?! Тук хората не са ваксинирани, защото не са искали, а не защото не е имало "ваксини". Така че и да доставят, и да не доставят, все тая.

Абсолютно безмислено е България да купува толкова ваксини. Който искаше да се ваксинира, вече се ваксинира. Другите нека си разчитат на имунната система.

Откриха се биолаб.,но тези продължават с опитите.Е няма мирясване

залежали вакси в братска Укрьйна

Тъй де, таргетна от пфуйзер трябва да се изпълнява от фес и калинките в него

О, и “слава на украйна”