МЗ: Нова формула за определяне на проценти ТЕЛК ще има до началото на февруари

Постъпили изключително много препоръки, които изискват да се преразгледат, обясни зам.-министърът Тома Томов на брифинг забавянето на новата Наредба за медицинска експертиза

Обратно в новината

Коментари - МЗ: Нова формула за определяне на проценти ТЕЛК ще има до началото на февруари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може повече реалните увреждания да се подменят с по-леки едни! Само защото лекарите тъпанари не искат да изучат занаята си! И угаждат на кефа на Министрите!

В България има МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ и програмиран ГЕНОЦИД към народа,лечители като доц Георги Панов обслужват чужди на България интереси и им се плаща в долари да провеждат ГЕНОЦИД в ТЕЛК-овете.

Aзь съм с 90%телк с мозъчна клапа. как ще се определи процента ми .по-голям или по-малък ше ми стане

трябва да има социлно доставяне на елелктрически ток! всеки туземец трябва да има поне 100 квт безплатни на месец (3,3 квт поне за осветление на ден) ! сега има хоира без ток в ужасно положение!

защо нмяма телефони за бърза помощ на свободен достъп? ако човек няма телефон или наблизо няма хора как да поиска помощ? защо хората с инвалидност или възсратните нямат безплатни социлани телефони за искане на помощ или на консултация?

Мама им Дееееееааа изроди !! Ще помагат на уркопитеците , а ще взимат на нещастниците мизерните пенсии.... Изрод български !!

Има нещо гнило в "Дания".

има ли 30% заболеваемост от фрима - има епидемия! има ли 30% инвалидизация - има инвалидна пенсия! има ли 64 години и няма пенсия по трудов стаж - да има социялна пенсия

Лично присъствах на ситуация,при личният ми лекар, от която бях потресен. Млада майка- видимо на 15-16 години, беше събрала документи за ТЕЛК, на детенцето си - на шест месеца. На въпроса:- какво му е на детето?, отговорът беше - Кашля,като мен и майка ми! В тези няколко думички се крие една огромна язва в ТЕЛК. Оказва се, че всички ,от така нареченото малцинство- без изключение, са с ТЕЛК. Кой с астма, кой с ишиас, кой със кръвно - ВСИЧКИ. Ето затова, нито една партия не иска да оправи този проблем - защото всички пазаруват гласове от гетата! Май наистина трябва да станем президентска република!

особено в малките населени места и медицинския персонал и местната администрация познават отлично десетки хиляди българи с множество заболявания, които НЕ ги пускат на ТЕЛК и НЕ поличават пенсия! ама като няма социални служби, социяла политика и като няма изобщо държава!

всички с над 30% инвалидност и особено тези, които са осакатени но "бг медицината" или "бг администрацията" трябва да получават някаква доживотна компенсация!

Кво остава за уязвимите инвалиди и болни хора...шибан фашизъм, ама не срещу евреи, а срещу етнически българи...

има десетки хиляги българи, които не ги пускат на ТЕЛК! Има хиляди българи, на които им държат процента от 45 до 49% за да не вземат пенция! и сега сравнете инвалидните пенции с това което ни струваха "бежанците" и което е над 2400лв на месец! има ли такава държава?

Трябва да се смени алгоритъма, а не формулата! Стига с тия остарели формули, искаме промяна , промяна, промяна ...

А тези, които професията им е абонат на ТЕЛК? За тях кво прайм!? Плащаме едни пари за да могат едни други хора да лежат и пърдят...

Имаш плешивия Гелев , имаш и 60 000 полЮцаи

Пожелавам на всички дето ни хулите да станете като нас инвалиди с пенсий под 400лв не ви кълна амин

На мен ми спряха пендията а още не съм минал на поредния телк инвалид от 30г и на всеки 3г трябва да го доказвам

Е приравнен на свидетелство управление МПС. Минаваш през 15и комисии и след това на годишен да не би да ти е изчезнала инвалидността. Това за хора с липсващи крайници и по-лошо. Гавра. Помощите са мизерни. Касата се източва - Митьо очичките имаше инвалиден стикер на Ламборгинито си. Не знаех че умствените инвалиди управляват МПС-та. Но други са важните неща по плана за развитие. Идеята за България минава през ариезиране от усраинци-бегълци с цел отлагане на бърза асимилация от Турция. Това е пожелателният вариант. Само за 33 годинки. Мамини синчета. За това чудо трябваше да притежават половин Южна Франция, а те там са на хавлия.

От 5 години имам ТЕЛК, 2 пъти съм бил на комисии, и не е имало безпричинно забавяне...

Какво се правите ,ще чакате докато реши комисията .Месец,два без доход не е болка за умиране.Трябва решенията да важат половин година и отново ТЕЛК,предложението е внесено от група депутати.

Уточни от коя група депутати е било предложено това орязване на проценти през 2918. Давам ти жокер, започва с главна буква Г и завършва на Б

Тая комисия винаги се е бавила нарочно - така се забавят и пенсиите на болните . Един път минали през тия комисия, хората не искат да повтарят, въпреки, че много често решението не е точно и обективно . И нещо много важно, което комисията ще пропусне : Вероятно ще намалят процента на инвалидите в колички, без да осъзнават, че инфраструктурата ни не им позволява придвижване навсякъде . Кураж ...

Без изобщо да вкарвам политически елемент, но наистина наредбата от 2018 си я промениха ГЕРБ. Има допълнения и изменения от 2021 и 2022 и те не са в полза на инвалидите. Истината е, че в момента хаосът е още по-осезаем. На ниво ТЕЛК, на ниво НЗОК и на ниво осигуряване на лекарства. Изключвам времето на пандемията - тогава целия свят си беше в хаос, но за ситуацията в момента оправдание няма. Според публикациите, има растеж и икономиката върви отлично, ПП са управлявали страхотно, Президента управлява страхотно, ГЕРБ преди тях са управлявали страхотно. Това, разбира се е черна шега. Изобщо не става въпрос за някакъв лукс или мрънкане. Става въпрос за оцеляване. Физическото оцеляване на човешко същество не може да бъде обект на цинизъм. Не бива. А за фалшивите телкове изобщо е без коментар - това са десетки, ако не стотици хиляди престъпления, които струват огромни пари - това е газът за няколко месеца на цялата страна. Няма оправдание за службите, полицията и прокуратурата. В сериозна степен, това е национална сигурност.

Лошото е ,че системата за подпомагане на хората с истински увреждания е обрасла с фалшиви телкови решения и никой няма кураж да бръкне там. И аз имам високо кръвно , но си пия хапчетата и си нося гривна , и на мене ми хлопа понякога дъската , но не съм си извадил телк от психиатър , не мога да чета без очила , но не се водя сляп , благодарение на някой тарикат доктор.За такива болежки, които са характерни за възрастта , не трябва да се натоварват комисиите , защото са лечими или могат да се поддържат в определени граници от личния лекар. Но има доста хора, които си докарват средства като следят за всяка вратичка , която отваря закона. А има толкова страшни заболявания ,за които е непростимо да се чака преосвидетелстване и да се оставят с мизерни пари, заради " умници" инвалиди.

Да помним "заслугите им", всичките - орезаха плащанията на болничните на работещите; орезаха масово телковете и оттук оставиха много възрастни хора на легло без правото им на социален асистент ; преведоха 6 милиарда за несъществуващи самолети на краварите, откриха още две окупаторски краварски военни бази в България;, въведоха социалните услуги и кражбите на деца от родители те им....платиха милиони като поръчаха 13 милиона неизследвани от никой препарати за масови насилствени инжектирания на населението и плащаха по 10 лв от бюджета за инжектирана отрова. По статистика на българите са инжектирани 4,5милиона от боклуците по 10 лв , което значи 4,5 милиарда лева от бюджета ...а за глобите от по 300 лв и 5000 лв през 2020 година и за побоищата на хора под колоните на министерски съвет , всички си спомняте... Същите фашисти и бандеровци от гроб- - ран/ът- СДС предлагаха събиране на 1000 лв принудително от семейство за издаване на невършещ нищо повърхностен технически паспорт на жилищата и къщите; сега същите фашисти от гроб/СДС предложенибиха отпадане на клас прослужено време от заплатите на българите и предложиха да бъда похарчени още 3 милиарда за нови несъществуващи краварски самолети...за усраинските бежанци бяха гласувани 480 милиона лева по предложение на тиквата от Банкя...

важно да има з а укрофашистите за бг пенционера няма 5 звездни хотели

бегай бе духач! теб нали путю ти дава достатъчно, кво ривеш?

Стотици хиляди патазитират на наш гръб.Държавата мълчи и снася милиарди от нашите пенсии за да хрантути кресливите гласоподаватели!

" Разбирам проблемите ви, търсим решение, увери зам.-министърът." ?! Не, не ми разбирате проблемите! Нещо повече. За 5 години сте ми изплатили около 50 000 инвалидна лева пенсия. А протезирането на тазобедрена ми става струва към 6 000 лева. Нали, някак да се върна на работа и да плащам данъци и осигуровки.

Краварите изпитват ужас като ги питаш що източиха парите на България!?

Като няма какво да ядат ,ами яжте пасти..