МЗ: Нова формула за определяне на проценти ТЕЛК ще има до началото на февруари

Постъпили изключително много препоръки, които изискват да се преразгледат, обясни зам.-министърът Тома Томов на брифинг забавянето на новата Наредба за медицинска експертиза

Обратно в новината

Коментари - МЗ: Нова формула за определяне на проценти ТЕЛК ще има до началото на февруари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като няма какво да ядат ,ами яжте пасти..

Краварите изпитват ужас като ги питаш що източиха парите на България!?

" Разбирам проблемите ви, търсим решение, увери зам.-министърът." ?! Не, не ми разбирате проблемите! Нещо повече. За 5 години сте ми изплатили около 50 000 инвалидна лева пенсия. А протезирането на тазобедрена ми става струва към 6 000 лева. Нали, някак да се върна на работа и да плащам данъци и осигуровки.

Стотици хиляди патазитират на наш гръб.Държавата мълчи и снася милиарди от нашите пенсии за да хрантути кресливите гласоподаватели!

важно да има з а укрофашистите за бг пенционера няма 5 звездни хотели

Да помним "заслугите им", всичките - орезаха плащанията на болничните на работещите; орезаха масово телковете и оттук оставиха много възрастни хора на легло без правото им на социален асистент ; преведоха 6 милиарда за несъществуващи самолети на краварите, откриха още две окупаторски краварски военни бази в България;, въведоха социалните услуги и кражбите на деца от родители те им....платиха милиони като поръчаха 13 милиона неизследвани от никой препарати за масови насилствени инжектирания на населението и плащаха по 10 лв от бюджета за инжектирана отрова. По статистика на българите са инжектирани 4,5милиона от боклуците по 10 лв , което значи 4,5 милиарда лева от бюджета ...а за глобите от по 300 лв и 5000 лв през 2020 година и за побоищата на хора под колоните на министерски съвет , всички си спомняте... Същите фашисти и бандеровци от гроб- - ран/ът- СДС предлагаха събиране на 1000 лв принудително от семейство за издаване на невършещ нищо повърхностен технически паспорт на жилищата и къщите; сега същите фашисти от гроб/СДС предложенибиха отпадане на клас прослужено време от заплатите на българите и предложиха да бъда похарчени още 3 милиарда за нови несъществуващи краварски самолети...за усраинските бежанци бяха гласувани 480 милиона лева по предложение на тиквата от Банкя...

Без изобщо да вкарвам политически елемент, но наистина наредбата от 2018 си я промениха ГЕРБ. Има допълнения и изменения от 2021 и 2022 и те не са в полза на инвалидите. Истината е, че в момента хаосът е още по-осезаем. На ниво ТЕЛК, на ниво НЗОК и на ниво осигуряване на лекарства. Изключвам времето на пандемията - тогава целия свят си беше в хаос, но за ситуацията в момента оправдание няма. Според публикациите, има растеж и икономиката върви отлично, ПП са управлявали страхотно, Президента управлява страхотно, ГЕРБ преди тях са управлявали страхотно. Това, разбира се е черна шега. Изобщо не става въпрос за някакъв лукс или мрънкане. Става въпрос за оцеляване. Физическото оцеляване на човешко същество не може да бъде обект на цинизъм. Не бива. А за фалшивите телкове изобщо е без коментар - това са десетки, ако не стотици хиляди престъпления, които струват огромни пари - това е газът за няколко месеца на цялата страна. Няма оправдание за службите, полицията и прокуратурата. В сериозна степен, това е национална сигурност.

Тая комисия винаги се е бавила нарочно - така се забавят и пенсиите на болните . Един път минали през тия комисия, хората не искат да повтарят, въпреки, че много често решението не е точно и обективно . И нещо много важно, което комисията ще пропусне : Вероятно ще намалят процента на инвалидите в колички, без да осъзнават, че инфраструктурата ни не им позволява придвижване навсякъде . Кураж ...

Какво се правите ,ще чакате докато реши комисията .Месец,два без доход не е болка за умиране.Трябва решенията да важат половин година и отново ТЕЛК,предложението е внесено от група депутати.

От 5 години имам ТЕЛК, 2 пъти съм бил на комисии, и не е имало безпричинно забавяне...

Уточни от коя група депутати е било предложено това орязване на проценти през 2918. Давам ти жокер, започва с главна буква Г и завършва на Б

Лошото е ,че системата за подпомагане на хората с истински увреждания е обрасла с фалшиви телкови решения и никой няма кураж да бръкне там. И аз имам високо кръвно , но си пия хапчетата и си нося гривна , и на мене ми хлопа понякога дъската , но не съм си извадил телк от психиатър , не мога да чета без очила , но не се водя сляп , благодарение на някой тарикат доктор.За такива болежки, които са характерни за възрастта , не трябва да се натоварват комисиите , защото са лечими или могат да се поддържат в определени граници от личния лекар. Но има доста хора, които си докарват средства като следят за всяка вратичка , която отваря закона. А има толкова страшни заболявания ,за които е непростимо да се чака преосвидетелстване и да се оставят с мизерни пари, заради " умници" инвалиди.

Е приравнен на свидетелство управление МПС. Минаваш през 15и комисии и след това на годишен да не би да ти е изчезнала инвалидността. Това за хора с липсващи крайници и по-лошо. Гавра. Помощите са мизерни. Касата се източва - Митьо очичките имаше инвалиден стикер на Ламборгинито си. Не знаех че умствените инвалиди управляват МПС-та. Но други са важните неща по плана за развитие. Идеята за България минава през ариезиране от усраинци-бегълци с цел отлагане на бърза асимилация от Турция. Това е пожелателният вариант. Само за 33 годинки. Мамини синчета. За това чудо трябваше да притежават половин Южна Франция, а те там са на хавлия.

На мен ми спряха пендията а още не съм минал на поредния телк инвалид от 30г и на всеки 3г трябва да го доказвам

Пожелавам на всички дето ни хулите да станете като нас инвалиди с пенсий под 400лв не ви кълна амин

А тези, които професията им е абонат на ТЕЛК? За тях кво прайм!? Плащаме едни пари за да могат едни други хора да лежат и пърдят...

Трябва да се смени алгоритъма, а не формулата! Стига с тия остарели формули, искаме промяна , промяна, промяна ...

бегай бе духач! теб нали путю ти дава достатъчно, кво ривеш?

има десетки хиляги българи, които не ги пускат на ТЕЛК! Има хиляди българи, на които им държат процента от 45 до 49% за да не вземат пенция! и сега сравнете инвалидните пенции с това което ни струваха "бежанците" и което е над 2400лв на месец! има ли такава държава?

Кво остава за уязвимите инвалиди и болни хора...шибан фашизъм, ама не срещу евреи, а срещу етнически българи...

всички с над 30% инвалидност и особено тези, които са осакатени но "бг медицината" или "бг администрацията" трябва да получават някаква доживотна компенсация!

Имаш плешивия Гелев , имаш и 60 000 полЮцаи

особено в малките населени места и медицинския персонал и местната администрация познават отлично десетки хиляди българи с множество заболявания, които НЕ ги пускат на ТЕЛК и НЕ поличават пенсия! ама като няма социални служби, социяла политика и като няма изобщо държава!

Лично присъствах на ситуация,при личният ми лекар, от която бях потресен. Млада майка- видимо на 15-16 години, беше събрала документи за ТЕЛК, на детенцето си - на шест месеца. На въпроса:- какво му е на детето?, отговорът беше - Кашля,като мен и майка ми! В тези няколко думички се крие една огромна язва в ТЕЛК. Оказва се, че всички ,от така нареченото малцинство- без изключение, са с ТЕЛК. Кой с астма, кой с ишиас, кой със кръвно - ВСИЧКИ. Ето затова, нито една партия не иска да оправи този проблем - защото всички пазаруват гласове от гетата! Май наистина трябва да станем президентска република!

има ли 30% заболеваемост от фрима - има епидемия! има ли 30% инвалидизация - има инвалидна пенсия! има ли 64 години и няма пенсия по трудов стаж - да има социялна пенсия

Мама им Дееееееааа изроди !! Ще помагат на уркопитеците , а ще взимат на нещастниците мизерните пенсии.... Изрод български !!

защо нмяма телефони за бърза помощ на свободен достъп? ако човек няма телефон или наблизо няма хора как да поиска помощ? защо хората с инвалидност или възсратните нямат безплатни социлани телефони за искане на помощ или на консултация?

трябва да има социлно доставяне на елелктрически ток! всеки туземец трябва да има поне 100 квт безплатни на месец (3,3 квт поне за осветление на ден) ! сега има хоира без ток в ужасно положение!

Има нещо гнило в "Дания".

Aзь съм с 90%телк с мозъчна клапа. как ще се определи процента ми .по-голям или по-малък ше ми стане

В България има МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ и програмиран ГЕНОЦИД към народа,лечители като доц Георги Панов обслужват чужди на България интереси и им се плаща в долари да провеждат ГЕНОЦИД в ТЕЛК-овете.

Не може повече реалните увреждания да се подменят с по-леки едни! Само защото лекарите тъпанари не искат да изучат занаята си! И угаждат на кефа на Министрите!