Около 50 коли се удариха в тунела ”Витиня”, има жертви

Трима души са загинали, а най-малко 14 са ранени при верижна катастрофа в тунела "Витиня" на АМ "Хемус". Сред пострадалите има бременна жена и дете.

Обратно в новината

Коментари - Около 50 коли се удариха в тунела ”Витиня”, има жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не се поставят камери за наблюдение вътре в тунелите за да може при нужда да се свали записа и да се разбере кой какво е направил,а не да гадаят какво се е случило.

ИДИЛ свалили руски изтребител. Самолетът изгорял /на видео/, пилотът изгорял/без видео/, личната му карта/на видео/ цяла! Бах мама му, какви здрави лични карти правят братушките!

Сайбъртрон ял кебапчета и пил боза. Към тунелите го е натиснало и без да иска се е изтървал. Течно и мазно естествено. Със съвсем съобразена скоророст се е обърнал да си оближе д*-то и тогава тези които са карали зад него с несъобразена скорост са го ударили. Глоби за всички шофьори участвали в катастрофата. Да се назначат повече служители на КАТ. На всеки завой катаджия.

Към Максим Василев - да съгласна с Вас, това е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ и нее само единствен. Долу ръцете от България, терористи!!

Ух, аман от този руски дир.бг. Ало, дировците, престанете да морите българския народ, аман от военнолюбци.

Като се има предвид, че всеки втори е джигит... Пак добре, че са само 50.

България се оказа на опашката в класацията за качеството на инфраструктурата на 99-о място от общо 140 изследвани страни. Това става ясно от доклада на Световния икономически форум за конкурентоспособността, цитиран от Сега. С по-добри магистрали и шосета от българските са класирани страни като Камбоджа (94-то на място), Танзания (92-ро) и Ботсвана (71-во). Преди България, на 98-о място, е Зимбабве, а след нас на 100-тна позиция е Бурунди. Изостават още страни като Аржентина и Босна и Херцеговина. Но пък държави от бившия соцлагер като Хърватия (19), Естония (48), Унгария (58) и Армения (72) заемат доста по-предни позиции. Не можем да се сравняваме дори с Албания, която вече е на 52-ро място в тази класация.

Това е ужасна трагедия. Колкото и пъти да прочета или погледна снимките, толкова пъти се просълзявам. Надявам се всички хора, неволно участвали в инцидента, бързо да се възстановят и съвземат от шока. Бог да прости загиналите!

Именно причината е разлятото нещо по пътя - кой виновен за смъртта на хората, кой ще понесе отговорност за инцидента ???

Да не визирате мен Аааааа няма да стене Вдигам винетките

3-те тунела по магистрала Хемус, които са строени по бай Тошово време са от малкото тунели в Европа, в които е запазена аварийната лента с нормални размери, всеки който поне малко е пътувал ще потвърди, че тунелите масово се строят само с 2 ленти за по-евтино, така че в този тунел видимостта е повече от добра независимо от 2-та плавни завоя в него и би трябвало водач с нормални реакции да може да спре без особени усилия при нормални пътни условия - суха или полумокра настилка. Но тук случаят е друг и нас се опитват да ни изкарат дебили, всички участници в мелето твърдят, че са се пързаляли като шейни, следователно по пътя е имало разлят на достатъчно голямо разстояние хлъзгав агент - нафта или масло или смес от двете, което е причина първият микробус да поднесе в завоя и след това да бъде ударен от словашкия ТИР, след което всички останали се нанизват в тях, защото на практика са без спирачки по нанадолнище. Така че смятам, че преди катастрофата в тунела е минал камион, който е разлял с голям дебит като минимум едно 1000 литра хлъзгав агент, като този акт може да бъде само и единствено умишлен и за мене това си е един перфектно изпълнен терористичен акт с гарантиран успех и нулева разкриваемост, понеже няма камери.

В България не само пътищата са абсурдни, но и прекалено много шофьори карат опасно, нагло, безотговорно. Няма ли най-накрая да нистина да се затегне контрола за спазване на правилата за движение, наказанията да се изпълняват и да станат много по-строги. Жалко за невинните хора, да почиват в мир!

Според теб 50 души по едно време на едно място и всички са олигофрени???!!!Или АПИ не си е свършило работата?

По-скоро е първото.

А защо не запазите коментарите за себе си тъй като не сте професори по шофиране и защо просто не помълчите в знак на уважение: 1. към жертвите, 2. към разходите за поправяне на всички тези коли които са една тотална щета 3. към разходите които всеки от тези хора ще направи за да си купи нова кола или поправи съществуващата? Надявам се, че имате представа, че част от хората не си карат колите просто защото им се кара, а изкарват прехраната си с тях по един или друг начин. В камиона със салатите дори има блокирана храна която може да се развали ако не му работи хладилника. Всичко това са разходи - преки, косвени, времеви, и всякакви.

Защо трябва да жаля за фирмени камиони или частни разходи?

ЦИСТЕРНА НА ЛУКОЙЛ ЛИ РАЗЛЯ НАФТА В ТУНЕЛА?

Тия 50 катастрофирали коли и камиони трябва да са били от джигитите а? Ще ги затворите ли господин Премиер?

Докато не се научиме да шофираме правилно така ще бъде. Не може да се изпревара в лява лента на магистрала с 80 - 90 км. , не може на равен хубав път да се кара с 60км. при ограничение 90 км. не може в дефиле на завои да караш с 50 км, а като стъпиш на правата осечка да ускориш до 100 км. Всичко това изброено от мен е нарушение и по пътя на логиката от последните дни също трябва да се криминализира.

И мен ме дразни, но не е нарушение. А всеки има различни реакции и умения. Освен това, за лявата лента си прав само ако ти караш в предела на разрешената скорост. Аз се старая и на нарушителите да не преча, но те са много нагли понякога.

И един на хиляда да не спазва правилата, пак може да предизвика куп неприятности. Но когато на хиляда само един спазва правилата, се намираме в България и всичко е възможно.:(

ИнДЖИнер Лазаров от АПИ да се "изходи" по въпроса за катастрофата? Ще каже, че магистралата е прекрасна, няма дупки, равен асфалт. Аз пък питам защо тази магистрала е в такова тежко състояние и докога ще е така? Къде отиват МОИТЕ и ВАШИТЕ пари от винетни такси? На чия съвест ще тежат пострадалите?

В БГ-то видно без работа няма да остана ! Колкото и да е жалко е факт, сервизи никнат като гъби след дъж , дори и най вече където не им е мястото, ама така е в живота за едни е нещастие за други радост! Парадокси по български уви!

Шило

Колега, ако не бяха жертвите, разбирам да се бъзикаш, ама...Не, че принципно не си прав, де.

Пътищата са абсурдни, Хемус е смешна магистрала - с всички ограничения и ремонтите можеш да пътуваш 6-7 часа до Варна, а Тракия е смях - кръпка до кръпка по стария участък, но пък цяло лято имаше "сериозни ремонти" та до Пазарджик се пътуваше 3 часа, вижте какви пътища имат дори в Гърция - всичко свети, пътувалсъм цяла нощ до Атина без да се уморя. Дори в Румъния, Сърбия даже и в Албания пътищата са много добри, а в България - шофирането нощем си е направо екшън както и да го погледнеш - както викаше един приятел - нощно време през Петрохан дори 'полиция' да те спре - газ и това е ... там по това време истинска полиция рядко има.

Ако в Румъния пътищата са доста по-добри, значи те са доста по-зле като шофьори, тъй като жертвите на милион при тях са повече.

В Б-я да караш кола си е цяло изкуство.не разбирам този синдром на "мъжкарско"шофиране,да не се отстъпва ,да се кара толкова близо до колата пред теб,да не се съобразяваш с пътната обстановка,закъде бързаме,по дяволите,да умрем по-бързо.да си правим шоу по пътищата,да ни е интересно,понеже животът ни е еднообразен и не се помръдваме да си го направим по-интересенс иизключение да караме колите си като луди.Глобите са смешни,връзкарсвото е над всичко,дори над живота ни!!!!!

Това дето го описваш като "мъжкарски синдром" го правят или престарели дядковци с ладите или жените.Кога жена ще ти пусне на кръстовище или да ти даде път да я изпревариш(ако те види де)

На българина война не му трябва , още повече автомобили да се внасяг и това му е достатъчно да се изтреби в мирно време! И по мощни да са !

Въведената скорост по магистралите от повече от 120 км/час е безумно.Магистралите са неподържани ,настилките износени и изтощени в по-старите участъци ,новите участъци са строени с икономии за сметка на безопасността.

първо, никой не те кара да караш с максимално разрешената скорост, второ, до всяко едно място в България можеш да стигнеш без да се качваш на магистрала, карай си по другите пътища и ни остави нас, глупаците, да си рискуваме живота. само че загиналите на магистрала от 2 годин, откакто вдигнаха скоростта, са по малко от 10% от всички загинали в катастрофи

Пич, никой не те задължава да шофираш с 140 -160.

Вредоностното ти изказване е разултат единствено на объркването ти. Максимална скорост от 140 не е задължителна скорост, никой не е длъжен да кара с такава скорост. За целта има знаци със задължителна минимална скорост. Това е друго понятие. Объркването го използват КАТ да увеличава постоянно терора над шофьорите.

-------------------------- да позная ли какво ви чака със софийското метро? или вие както винаги не искате да чуете истината? а? ---------------------------

Костов е велик и гаврош е неговия пророк!

Костов ТИРа ли е шофирал, или буса?

Безспорно е тежко произшествие.Има жертви и щети.Вече се комплексирах-пише само за катастрофи,гонки и летища.Не може ли и нещо по весело и лекомислено-напр. Цв.Василев,КТБ,къде са парите,кой налапва активите.Добре ни бъзикат!

Висока скорост и недостатъчна дистанция е причината! Защото зад волана сме нерваци и ГОЛЯМА работа , а реалността е съвсем друга! Много комплексари много! На война сме без оръжие

ДИСТАНЦИЯТА НА МАГИСТРАЛА ТРЯБВА ДА ПОДДЪРЖАТЕ ОКОЛО 100 МЕТРА МИНИМУМ. ПРИ 140 КМ/ЧАС ТОВА Е ПОЧТИ ВИНАГИ ДОСТАТЪЧНО ЗА НЯКАКВА АДЕКВАТНА РЕАКЦИЯ. МАЛОУМНИТЕ КОМПЛЕКСАРИ, КОИТО СЕ ЛЕПЯТ НА 10-20 МЕТРА ТРЯБВА ДА СЕ ОЗАПТЯТ С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА. 100 МЕТРА ПОНЕ! 150 ПО-ДОБРЕ.

наредени през 150 метра коли, некомплексар всезнаещ, очевидно неук да управлява нормално МПС?

викаш на магистралата от 150 метра да тръгна да те изпреварвам и да заема лявата лента за близо километър. абе вие въобще мислите ли като пишете или е така, лаф да става. а направо да вземем да спрем всички, щото ти ще минаваш и се притесняваш ако има други коли около тебе

Най лесно се помни, че дистанцията трябва да е две секунди. Гледате преднате кола, виждате гога минава край неподвижен репер (например стълб, знак ...), вие трябва да минете край същия репер след най-малко две секунди.

Е, ТОВА ПРАВИ ОКОЛО 78 МЕТРА...

Да и като оставя сто метра дистанция при скорост 130 км пред мен влиза тиквеник с 90 км. без мигач и кво праиме? Изправям се на спирачката и ми се обръща сърцето поне три пъти.

Ей затова са ни проблемит, щото на тариката му отвръщаме по тарикатски. Повече няма да коментирам. А за катастрофата така и не разбрах (при толкова много медии и очевидци) разляти петролни продукти ли е имало та не са могли да спрат всички или е било просто мокро и хлъзгаво

Ами ти ако караш с 90 в лявата лента, естествено че ще ти лепне някой за да те изпревари.Лявата лента е за изпреварване!!!!Малко хора го разбират.Като тръгнеш за Италия и Германия хората си карат 120-130, ама не видях някой със 70 на магистралата.

Високата скорост в България убива! Пътищата в България са убийствени! Няма сигнализация, няма маркировка, няма нищо, а само смърт! Не се ли наядохте на жито? ойко, кога ще оправите пътищата? Кога както в Италия ще пише от 100 км, че еди къде си има инцидент? Кога ще има сигнализация,че има инцидент еди къде си? Кога ще направите ПЪТИЩА и мантинели, светещи? Осветени магистрали? УБИЙЦИ!

без да погледнеш в огледалата за задно виждане също! Гарантирано!

За половината катастрофи са виновни американците, за другата половина руснаците. Едните, че не можаха да ни налеят демокрацията, а другите това което ни завещаха.

много по-ниска скорост от разрешената за участъка също! Гарантирано!

разбирам, че тежкотоварен камион рязко е ускорил и е застигнал 10 пъти по-лек от него микробус, като умишлено го помита за кеф на следващите го автомобили, ама без да иска се завърта напречно на посоката на движението, което довело вместо до кеф, до ужасна трагедия. Това пък води до разсъждението, кое ще ме удовлетвори повече, дали дописникът да си пререже вените, дали да се обеси на високо дърво или най-добре в традициите на първата герберска "империя" направо да се самозапали.

ДИСТАНЦИЯ! ОТДАВНА СЕ КАНЯ НЯКОЙ ДЕН ДА СЛЯЗА И ДА ПРЕБИЯ НЯКОЕ ГОВЕДО, КОЕТО СЕ ЛЕПИ НА БРОНЯТА МИ ОТЗАД НА "ЦАРИГРАДСКО", ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ КАРАМ СЪС 100-110 ПРИ РАЗРЕШЕНИ 80... АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРИ! ДИСТАНЦИЯ!

Включвай аварийните за кратко или докладвай в кат. Винаги помага. Веднъж дори го проследих, защото келеша се уплаши и тръгна да бяга.

НАТИСКАМ ЛЕКО СПИРАЧКИ ДА СВЕТНАТ СТОПОВЕТЕ ПРЕДИ ГОВЕДЦЕТО ДА СЕ НАВРЕ СЪВСЕМ.. МАХАМ, ГОНЯ ГИ И ПСУВАМ КАТО КАРУЦАР... ПО-ДОБРЕ ДА ПРЕБИЯ НЯКОЕ ДЕБИЛЧЕ ПРЕДИ ДА Е ЗАТРИЛО СЕБЕ СИ И ОЩЕ 10 НЕВИННИ..

Кавалчо, значи и ти си нарушител щом караш с 100-110 при разрешени 80 км/ч

Ами излиза че комлексар си ти...НАправи път на този дето бърза - не му знаеш случая.Обаче самият ТИ си най великия и караш със 110 при 80 разрешени..ГУЕМ как така някой ще те изпреварва???ТЕБ????ГУЕМИЯ????Иначе другите са комлексари според теб....

Този тунел е трагедия - като се почне от настилката и се стигне до осветлението ... пълна мъка. Минавал съм от там стотици пъти и винаги съм се молил леко и бързо да изляза. Наистина имаше преди време едни куки след тунела дебнеха за превишена скорост обаче идеята е че НИКОЙ ИДЕЯ СИ НЯМА КАКВО СТАВА ВЪТРЕ В САМИЯ ТУНЕЛ. Докато не се оправят нещата така ще е, прост народ търпи и си трае - не е нормално да има места, дори по-зле и от това - близо до Асеновград това лято минах през тунел в който въобще нямаше осветление. Обаче ние си плащаме данъците и си траеме, в масовия случай - това е грешката. Обещания много, действия почти никакви. Тези бездарници които са на власт само един 100% наказателен вот ги оправя - обаче пак се юрнете да гласувате за даскалицата от Самоков и сие. Аман от неуки, гладни и лакоми хора с мерак някой да им покрива сметките.

А аз не бях минавал от години и ми се наложи преди месец, реално магистралата е ужасна, тунелите... само ни лапат паричките от данъци и за нас кур.

ами и те семеиства хранят(фандъка и буда) и те трябва да откраднат я сантиметър от магистрала я европеиско фондче,че и безвъзмездни има даже,и главен контролиор риба ама цаца.еба ти и шибаното управление и измислената държава.

Много причини може да се измислят, които да прикрият истината. Дори в протоколите пишат яловата "несъобразена скорост" , обаче кога ще си вземем поуките никой не казва. Защото никой от властимащите не иска тази промяна. Овчи манталитет, стадни инстинкти и глупост, примесена с дебилска гордост от возилото. Това са водещите показатели на масовия български шофьор. Един такъв злобен, пълен с омраза и незачитащ другите по пътя си. Ето затова толкова много са се наблъскали. Не е важно образованието. Човещината е важна! И точно тя ни липсва. Очеизвадно си личи. Но, още ни е трудно да повярваме, а едва чак след това ще пожелаем да се променим... затова поне не се заблуждавайте с разните одобрено-подсладени новини, които ви натрапват.

Убити по българските пътища от 1951 г. до края на 2014 г. - 57 532 души! Убити през 2014 г. - 660 души! Убити от началото на 2015 г. - 93 души! Заради целенасочените усилия на обществото след 2009 г. се забелязва намаляване на броя на убитите при катастрофи. Ако между 1998 г. и 2008 г. са умирали средно по 1000 души на година, сега жертвите са между 600 и 700 на година. Внушителен брой, зад който се крият хиляди лични съдби, семейства и човешко нещастие.

Най интересното е че след 1968ма в България умират над хиляда човека на година в катастрофи!!! Интересно как никой нищо не е правил за безопасност по соц времена! Нали тогава не се купували книжки?

От началото на лятото съм попитал 50 жени да обяснят как работи двигателя на лек автомобил Резултата е шокиращ.35 категорично отказват да отговорят като изтъкват причина че се подиграват с тях.10 си признават че изобщо не знаят за какво става въпрос и 5 казват че това не ги интересува

И това какво общо има с човещината на пътя? Защо ти е да го знаеш, ако не знаеш правилата за движение, ако не цениш добрите обноски и не уважаваш живото и достойнството на околните??? Казваш важно е само какво имаш отпред, между краката и няма значение какво правиш?

Ти за атомонтьори ли си ги изпитвал? А на бас, че и ти не можеш да обясниш как работи двигателя, освен, че се въртят някакви бутала и клапани.

Оправяли сме се и с пожари в тунела.Трябва обаче да имаш опит.Днес кошмара е продължил и след това.Тъй,като разни величия са се изтърсили на място, вместо да направят това,което сме правили винаги-свободната тръба на тунела се прави двупосочна и колоните тръгват, те са отбили автомобилите отдолу през Витиня и там тапите продължават.Ама трабвя акъл и опит!

Гледайте интервюто на хората в катастрофата и стига сте говорили глупости за превишена скорост!!!

не само с тях, и с тия, които не са катастрофирали. и те казват абсолютно същото. ама така е най-лесно за милиционерите, нали иначе трябва да се размърдат, та да намерят кой е разлят нафтата, пък ако се окаже "наша" фирма, трябва да се чудят как да нагласят нещата та да няма отнемане на лиценз и глоби. а сега кеф, пострадалите виновни и готово. как па така всички 50 автомобила бяха в превишена скорост.

Ами ако се окаже Лукойл???? Това направо си е Олигарх + Путин....

BVMunchausen

Винаги когато съм минавал през тунелите - спазва се ограничението на скоростта от 80. Има единици, които минават със 100, даже някои и с повече, но НИКОГА не ми се е случвало да видя 50 автомобила на куп да карат с превишена скорост!!!

Щрауси , извадете си главите . Тираджията е жертва , той не е виновен. Виновни са собствениците на камионите , които ги преправят механично за да не отчитат работния ден на шофьора и го карат да работи по 48 часа без сън и почивка . Как си мислите , че издържат тези мъже _ мъченици. Ако сега проверят тира ще му намерят магнита , и докато не стане при нарушение да се отнема лиценза на фирмата а не да се глобява шофьора всичко ще си продължава. Собствениците на тирове плащат на проверяващите предварително големи суми и се чувзтват безнаказани. вижте от любопитство некой път как едни тирове се спират , а други като наближат / и им видят номера и името на фирмата / им махат с палката да продължават. Помислете защо. Защото корупцията е огромна и вие тук още много пъти ще си ревете и умувате.

Примерно ПИМК...Никой не ги спира и особено гондолите се карат основно от неопитни шофьори.

ИД и Путин взети заедно не могат да избият толкова народ, колкото българската глупост и простащина.

Така ще бъде, докато не спрете да издигате в култ лайнарите, които през целия си детски живот са живели на село и са акали във външен кенеф, а попадайки в големое град и получавайки свободийо (гарантирано от Великио костовистки преход) се взимат изведнъж за недосегаеми. Сами си ги избрахте! Сами им помогнахте. Алал да са ви! Жалко за невинните жертви :(

Ако не ти харесва великиот костовистки преход, бегай да живееш в Молдова или Приднестровието. Мурзилски коментар

До там ще ни докарате! Промити мозъци костовистки, със жалка мания за величие ...

Всяка седмица пътувам по магистрала Хемус два пъти .Сърцето ми е свито .Има шофьори,които си мислят ,че са единствени на пътя.Изпреварват на неподходящи за изпреварване места.А да не говорим за тировете.Карат с несъобразена скорост изпреварват колите.Ужасно е .Хора ,които сте зад воланите,спрете тази ужасна война !Ако немислите за другите ,мислете за собствения си живот!

На магистрала няма неподходящи за изпреварване места.

Всеки месец пътувам по този маршрут. Всеки път в тунелите Ечемишкам Витиня и ..... дол (забравих му името) ме изпреварват с поне 120, при ограничение 80 ....

ало ...пътуващия...ти в коя друга държава ако си ходил си видял ограничение на магистрала в тунел че аз съм обиколил 30-40 страни и не съм видял такова - то затова е и магистрала - да може през цялото време да се кара с 120 км/ч !

така е и мен ме изпреварват,карам с 90-110 и винаги намалявам скоростта на тунелите на 80 заради камерите и летят покраи мен с над 120.

Не мога да си обясня как тировете изпреварват коли на магистрала като са ограничени на 90,какви са тея идиоти с колите и какво изобщо правят на магистралата.Като им се мотае по пътищата да карат по национала.

Незнам как е в България, но в тунел не трябва да се изпреварва. Трябва да има намаление на скоростта преди тунела. В САЩ, при влизане в щат, на магистралата има поне десетина табели с информация за мах скорост, минималната скорост, скоростта за камиони, колани и т.н. В много щати има табела: no tolerance. Т.е. полицаите няма да се поколебаят да ти напишат акт за превишена скорост в Арканзас , ако караш със 68 мили/час при лимит 65 мили/ч.

Не е важно какво ти си мислиш че е правилно. Има закон. В тунел не е забранено изпреварването. Образовай се първо. Има ограничение на скоростта. Ти какво би направил ако камион кара с 30км/ч в тунел??? Хайде да ме малко по-сериозни!

Заради такива като вас и аз карам със свито сърдце, защото една лента ви е малко, а страничните огледала на колата за вас е за красота, и нормална скорост според вас(щом камионите ви изпреварват на магистралата) е 80??!!!С такава скорост на магистрала в Германия глобяват. А и защо ще ви изпреварват в дясната лента???може би защото карате с малка скорост в лявата?задайте си тези въпроси и ще успеете да намалите предпоставка за ПТП.

основно тегло на българина на пътя. наскоро някакви идиоти селски кметове искаха да режат крайпътни дървета за да може идиотите на пътя като излизали в канафката да не се удряли...булгаристааан

Войната по пътищата продължава с променлив интензитет. Мисля си обаче, че всички в тунела са имали страхотния шанс да не пламне някоя кола, че всички щяха да изгорят.

Та, да поприключа. Тук някакви странни типове се опитват да ме убедят, че течностите, когато се разлеят върху наклонена повърхност течат СРЕЩУ наклона, а не по него. А И НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЕБИЛИЯ - ОПИТВАТ СЕ ДА МЕ УБЕДЯТ, ЧЕ НЯМАЛО ПОНЯТИЕ КАТО "НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ"! Тия пичове и зиме и лете, на сняг, студ и слънце - все си карат по един и същи начин! Та: Скоростта не се ли съобразява с метеорологични условия и т.н.? ЗА КАКВО ИМА ЕДНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗНАЦИ ТОЧНО ПО ВИТИНЯ - ПРИ ДЪЖД, СНЯГ - 70-90 КМ/Ч? ИЛИ ЯВНО НЕ СИ ГИ МЯРКАЛ?

Стою

Глей ся, тия знаци не са ти "съобразената" скорост. Тия знаци са ти максимално разрешената. Понятие като "несъобразена" скорост е единствено за КАТ-аджийските протоколи, щото законът им разрешава.

Направи опит. Ще ти струва 4лв. Купи олио пробий го и се разходи във вашия вход от от горе надолу и в съседния вход отдолу нагоре и виж дали има разлика. Само се пази да не изядеш шамарите от някой съсед движещ се с "несъобразена скорост"!

Ти май не си гледал интервюто на един човек който е бил в катасрофата: "Всички бяхме с не повече от 60-70 км/ч но изведнъж колата почна да се върти и да нямам контрол над нея!!!!" Когато му споменаха какво е казал главният комисар че тази катастрофа е заради превишена скорост, той се ядоса и каза "глупости на търкалета" с висок тон!

има дами които виждам че са ми праснали минусите-Моля не използвайте огледалото за задно виждане за да видите " Как съм". Аз значи на дясното каквото видя ,видя та и волана да ви държа. После е какво пък станало. Я някой ми звъни по-телефона -е разбира се точно когато мадам изпреварва. Спирате колата колеги на удобно място и вежливо и казвате да си смените местата. Иначе акшън

да се отнемат книжките от жените и от столицаните.

А на теб и другите с твоя умствен багаж да има се издаде немедленно ЖЪЛТА книжка!

И още нещо интересно: Ударилите се в тунела - ОК, а тези които са се наудряли НА ВХОДА НА ТУНЕЛА (и непосредствено пред него) - и те ли са се пързаляли по "нещо"??? Не е несъобразена скорост и неспазване на дистанция ли???

стига с тая несъобразена скорост, такава дивотия има само у нас. и е начин държавата да си измива ръцете и да не носи отговорност. между другото, разлива е започвал доста преди тунела (пак според свидетели, които не са участници в катастрофата). та викаш те лъжат щото си нямат друго занимание

Въпрос на време беше да стане подобна трагедия- тунелите са тъмни, преминаването от светлина към тъмнина тотално заслепява шофьорите, не стига това ами от началото на годината течат ремонти с отцепени в една лента километрично участъци без никакво развитие. Жесток трафик по всяко време на денонощието, международни тираджии, обезумели от хиляди километри шофиране, и точно в тунелите и преди тях този трафик се обособява в една лента и така километри....... и месеци.....И НЕ НИ РАЗСЕЙВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО С ГАДНИТЕ СИ ЛЕШОЯДСКИ СНИМКИ, КЪДЕ СА ЖУРНАЛИСТИТЕ И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКОТО РАЗСЛЕДВАНЕ?

Защо да търсим истинската причина. По-лесно е "несъобразена скорост", нали?

А какво друго очакваме на територията? Икономическо чудо?

В този объл тунел тировете трябва да се движат в средната лента.

Хаха тоя пък нацяло изтрещя

ти у лево и си мълчи

Лелеее колко сте зле,които твърдите,че ако нямамагистрали нама да има и жертви,излючително лош материял...

на пътя е имало разлив, това го потвърждават не само участниците в катастрофата, а и такива които не са катастрофирали. само че според онова дърво главния секретар виновна била "несъобразената скорост", щото по тоя начин държавата, респективно кат си измиват ръцете и за всичко стават виновни катастрофиралите. ако бяхме нормална бяла държава, всички пострадали щяха да осъдят държавата, че не си е свършила работата. ама тука най-много актове да им съставят, че трябва бюджета да се пълни

Разлив на какво? И разлятото "нещо" се е стекло не ПО НАКЛОНА на тунела, а СРЕЩУ НАКЛОНА??? Ако ти е интересно - прочети какво съм написал по-долу. И - 100 катастрофата е заради несъобразена скорост и неспазване на дистанция! Защото 50-те коли са се събрали/наудряли за няколко минути, че има и ударили се в началото на тунела - още в светлата част току на входа!!

хората казват какво е било, така че дали да вярваме на тях, или на тебе и кат. освен това разлива да не ти е река, че да върви по или срещу наклона, при разлив на нафта или масло се образува филм, които смесен с дъждовната вода става на пързалка. сръбския тираджия, които заедно с българския си колега е предотвратил още по голяма касапница също казва че е имало разлив на нафта.

Просто от цистерна е изтекло горивото. Толкова ли е слобно да разбереш. И ще ти припомня култовата реплика на един полицай: Въпрос: За каква несъобразена скорост говорим, Автомобила се е движил с един километър в час? Отговор:Трабвало е да кара с НУЛА.