Платформа падна от 5-ия етаж в София и рани двама работници

Двама работници пострадаха, след като метална плаформа падна върху тях от петия етаж на сграда на бул. "Цариградско шосе" в София.

Обратно в новината

Коментари - Платформа падна от 5-ия етаж в София и рани двама работници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Току що по Нова ТВ,чух за нещастието.Защо на първа страница няма Днешна информация за ранените-нито наДир-а ,нито на Днес-бг??Крие се информация ,може би защото обекта не е на случаен човек?Или по-точно както е писал 41-тоалетна?И да знаете-понеже са били без каски,затоваса си паднали на краката.Иначе от тежеста на каската сащели да паднат на главите си. Дано да оздравеят и без последици е най-важно сега

Ох я дайте друга причина. Въжета на асансьор няма как да се скъсат. Те почват да се размотават усукват и задират по шайбите. Най много да блокират падането. Тая платформа щом се е строполила чак долу нещо друго ще е. Къде са ѝ спирачките по порелсите на платформата?

Хората по света правят сгради по 100 етажа, а тук на 10 етажна сграда се истепааа.

тази тоалетна трябва да има и собственик

Представям си този асансьор, който падна без нищо как ще вдига коли до шестия етаж ;)) Пази боже българин да ти прави паркинг на етажи..

защото от глобални познаия се затъпява повече.

Питайте шефката на ДНСК проверяван ли е строежа и Разрешението за сероеж и КОЙ и се обади, зада няма проблем с РАЗРЮЕШЕНИЕТО ?????????

И паркинг ще ви построим.

От цялата новина има и радостна част, строеж на автоматичен паркинг... И това ако не е добра новина...

Ти ще си качиш ли колата на паркинг чийто лифт за коли къса въжета? Аз не!

Глейте сега и един паркинг не може построим

невежи отвсейде.

Щом си от ГЕРБ може и платформа без въжета да пуснеш , после виновни са пострадалите защото нямат каски, а кой да им купи и дали е само това, ако имаха щяха ли да спрат платформата с каските. Тоя строеж има ли специалист по здраве и безопасност на труда и къде е бил, разайтана работа, що народ се избива от некомпетентност, но Бойко ти пак прати инженерите да пасат овците.

Какво се чудите - всичко е ясно . Хората са били без каски !!!! Ако имаха - и от 10-ия етаж да е паднала платформата - нищо нямаше да им има !!!!

На един самолетоносач един го засмука турбината на самолета. На оня му стърчат краката от въздухозаборника. Двигателя се пръска във всички посоки. Пилота почти се побърка. Ония дърпат краката и изпоприпадат нашия човек жив нищо му няма. Не си закопчал каската и тя била засмукана изпреварващо преди главата му. В следствие на което двигателя се разпарчадосал. Командира на самолетоносача го вика и му казва, че от сега нататъка да прави каквото иска с каската си и повече няма да го наказва за нищо.

ФИЛМА драги ,само кажи?

КРАКАТА И ТАЗА ЩЕШЕ ДА МУ СПАСИ КАСКАТА, ТЪЙ ЛИ? АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ! ПРЕЗ ПЛЕТ НЕ СТЕ ВИДЕЛИ СТРОИТЕЛСТВО, АМА МНОГО КАТЕГОРИЧНИ МНЕНИЯ КОВЕТЕ...

Очевидец е казал, че са работили без каска. Не е ясно как каската е щяла да ги предпази след като са им пострдали долните крайници.

Не но показва отношението, към работата, безопастността и законите - просто никакво. Тъкмо това отношение е довело до падането на плочата.

ако падат с главата надолу-ББ каска носи ли,носи- и наснимки го има

Работници в товарен асансьор. Скъсани стоманени въжета - на 500 години ли са? А разрештелно за строеж, а проврки на асансьори и други уредби там, аквалификация на работници,обучение и умения -резултати.Инструкции за работа?....... Невжество на всички нива административни и оперативни.Нищо чудно че по морето има сгради като кулата в Пиза, за проектиране да не говорим.

Целата работа се е състояла на 300м от Камарата на строителите в Република България, а какво ли става в Русе, Каспичан, Брацигво, и така нататък!?! ?Измамници!Кмета е назначил комисия, която да разследва делата му!?!?Айде де!

Задължен съм Ви ! ...ама Тогава - излиза че инцидентът е Йощ-ПоСтрашен ! щом въжетата на подемника за коли са се Скъсали Само от теглото на работниците !!!

У дома ли вика някой!

..у Дома часовника Трака с Яркички стрелкички..Тик-так ! Тики-така ! --> уйде на 'наште' влака ! (Браво !)

преди валидиране идентификация е потребна!

Тази сграда е проектирана за надземен паркинг с асансьор, направена е само от метална конструкция, и според мен ако духне по силен вятър цялата ще падне...

Аман от тия 'наште' и Врътките/Измамите/Безчинствата-им ! - от сума-Ни време Апелирам ЗА Повсеместно изграждане на Точно-такива паркинги... И ! - ей го в на какви ги 'натвориха' 'наште'... (Задължен съм Ви !)

Поринцип леко само да кажа тка се строят такива нещица т.е фермите трудно ги духа вятъра / ако някой знае какво е ферма да не се тормози пиша за лаиците с вятъра/, че дори и тъпите японци така си правят малки небостъргачи ама те не са критерии, а да може и някой кран да погледнеш около теб:):) п.п Проблема е само в начина на изпълнение и аз лично паркирам по далече от този "паркинг" щот ме е страх да се не гътне.

"Очаквайте подробности!"... "журналисти", аз по-скоро бих казал "чакали"... Само мърша, кръв и полови органи трябва да има в "новините"... отвратен съм...

модератора трие всичко наред и дори не публикува написаните коментари за долната статия

Вижте, Колеги... - съгласен съм че Вероятно Взривявам Всичко-и-Всички с визията-ми, ама хайде да Сме Тотално Откровени ! ... Работят ли Хората за единия-му къшей Хляб у Нас ? - Да. ... Смее ли някой да каже гък на 'наште' ? - Не. ... Сме ли в Социална Катастрофа ? - Да. ... Сме ли на Пътя на мигранти/бежанци ? - Да. ... Сме ли Лидери на Всички Отрицателни класации ? - Да. И ! - ВсичкоТова Продължава-ли-Продължава !!! Какво Тогава се кумим зер ?!

да им падне на краката. не е безнадеждно обаче положението и е сигурно поправимо.нека на първо време се види поименно днешната номенклатура в администрацията.

Очаквате че тия 'наште' у администрацията биха Допуснали някой Дори да надзърне Реално изотвътре ?! - Абсурд ! ...а Ако имате предвид да Стъпим ала Десант/Абордаж - Трябват Ни Колеги с Ясно-Каква Експертиза !

КОМШИЯТА СЕ ВЪРНА СНОЩИ В 2 ЧАСА И НАПРАВИ СКАНДАЛ С ЖЕНА СИ! НЯМА ЛИ ДА ГО ОТРАЗИТЕ? БАХТИ НОВИНАРИТЕ!

...и Вие - Бяхте Тогава у комшията ли ? ...:-)))))))

е виновна.Беда другари,беда!

ВНИМАНИЕ!ПАДАЩИ ПЛАТФОРМИ!

Абе що ли Не Ви ...помоля да Изкажете какво Искате да кажете ?!

Невежество се нарича причината,липса на държава условието!

Що бе? Има едни 800 хиляди държавни чиновници. Те са държавата.

те са чиновници- ти си държавата ама чакаш платформа и на твойта глава да падне!

Пусти мързел. Даже ги мързи да обезопасят една платформа.

Не бе. Плевнелиев е виновен, че не е отишъл да им я обезопаси.

Причината за тежкия инцидент се изяснява. Винаги четем и слушаме едно и също нещо, причините се изясняват, но никой никога не ги отстранява. Затова според мен всички държавни институции са се превърнали в статистически бюра и социологически агенции.И това ше бъде и основната причина един ден българите и Бъгария да изчезнат, поради това , че у нас се установяват само причините, но не се отстраняват.

Браво ! ---- Вие-Лично, Колега - В Работната Група по Строителство ? ...по Технически въпроси ? ...по Контрол ? ... Всъщност - защо-не И в други ?!

Въпросът/ите - Е/Са към Колегата Петров, Колеги !

Тези , които работят в държавните институции да не би да са патагонци?Щели да бягат българите...От кого ще бягат?От себе си

Първо това трябваше да е паркинг,после е изграден от общите работници които поддържат сградата,по подобие на вече съществуващт такъв,но първия е построен от фирма специялизирана за подобен вид строеж. Така наречения паркинг е до АТМ център, а не до експоцентъра. Хората не знам как са, но положението им е много тежко!!

причината се нарича липса на държава!

+++...+++...+ !

Държава с лош матрял не става.

А с 'управляващи' които са Доказани махленски шмекери и/или Наследствени Вагабонти Нищоиманяци ?!

Ако имаш запек пак ли държавата е виновна?

Дано пострадалите СА наред ! ---- Строителен/ремонтен бизнес у Нас ?! Технически Контрол ?! Контрол и Охрана на Труда ?! Обезопасяване на строежни/ремонтни площадки ?! - Да ! - таквиз Базови-дори нещица НЯМА. ....т.е. Пак, и Пак, и Пак ! : ---> Двустъпковата, Хора !!! това е А-то и Я-то ЗА Изправянето на България и Нас-Всички.

Каква е тая пуста двустъпкова бе чоджум?

И на туркче И на мешере -- Все Си Е : - стъпка Първа - Тотално СКРАПИРАНЕ на Вонята която 'наште' Целево шкякат Навсякъде И ! - Едновременно стъпка Втора - Изграждане на Адекватно и Ефективно Управление чрез Работни Групи Експерти ! ... Реални, Доказани и с Абсолютно-Никаква партийщинка. Селектирани и Работещи ОТ и ЗА Нас-Всички в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност.

Това е кръгов паркинг на 6 етажа. Строежа е частен и държавата сега няма нищо общо, но качеството на строителството изглежда спорно. Всичко стана пред очите ми.

Държавата е дала разрешение за строеж. Ама ако е дала. За качеството си прав - липса на заварки, подръчни материали и ламаринки и т.н.

точно тези новини са любима храна за самотната ми мозъчна клетка

Фиуу, приятели, проблема е че няма кой да контролира контролиращите!

Всяка Воистине-Система ЗА Адекватно и Ефективно Управление - Задължително включва И контролиране на контролиращите, Колега ! ... И да ! - Двустъпковата Е .

Това че нямаме оборудване,машини и кадърни хора строители (не мангасари и фесове от селата) - нЕма значение ! Важно е да вземем обществената поръчка т.е. да ни я дадът, ние да се отчетем на правилната партия и това е.

Никакъв контрол няма над тези фирми и те си правят каквото си поискат! Контрола наистина е нулев! После като се обърне колата се вдига една пушилка , ама всяко чудо за три дни!

КОНТРОЛА ОТ ТЕХНОНАДЗОРА, ДНСК,ИНСПЕКЦИЯ НА ТРУДА В СТРОИТЕЛСТВОТО Е НУЛЕВ!!! НУЛЕВ КОНТРОЛ!!! Н У Л Е В К О Н Т Р О Л! ! ! ! !К О Н Т Р О Л А Е Н У Л Е В! ! ! ! !

Точно така!!!!!!