17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да го сухат от Пътна Полиция и всички МВР служители!!!!

Слаби са ви писачите ДИР.бг, много слаби. Гледайте какво правят кафявите крачунки - "Става страшно: КАТ с извънредно предупреждение към шофьорите! Съветват ги да карат внимателно , тъй като предстои рязка смяна на времето."

Хайде полицията да си гледа нейните си работи и да престане да "напомня" и да "обръща специално внимание"! Нито са синоптици, нито са инженери, нито, физици! От 4/11 нататък дневните температури се движат 19-20-21-23С След 7/11 го дават 17-15-16С дневни температури. Трябва да съм си изгубил ума напълно, че да си сложа ЗИМНИТЕ гуми при тези температури!? Прочее законът изрично упоменава, че трябва да карате с гуми с дълбочина на грайфера НАД 4мм! Само това. Друг е въпроса, че летни "мокри гуми" с 3 канала за вода над 6мм са убийство през зимата, но те отговарят на буквата на закона. Недомислие и пълна законодателна импотентност! Както това с карането на къси светлини целогодишно.

Минималният протектор по закон е 1,6 мм, а ако в т.нар.зимен период караш с летни гуми, то те трябва да са поне 4 мм. За зимните си е 1,6 мм.

 

Полицията вместо да ръси мъдрости, да почне пак да ходи на всички ПТП, а не да се галят по шкембетата, защото една от причините за разхайтването на слабите шофери е двустранните протоколи при уж леки катастрофи. Заради ПТП и двустранен протокол не ти взимат точки, не ти правят акт и глоба, а ако си паркирал някъде на ръба на позволеното, но без реално да пречиш, могат да ти дигнат колата с паяк, да те глобят и ти вземат точки. Това доказва, че от много години държавата управлявана от различни партии, не се интересува толкова за безопасност и превенция, а да ни плющи с глоби.

Е как пък не бях стоял да чакам КАТ за ожулено огледало при разминаване в тясна уличка (например) или пък за спукана броня в задръстването....Вместо за 15 мин. (макс) да се напише един протокол и всички по живо по здраво, без допълнителни задръствания ще стоим и ще чакаме 2-3 часа КАТ да дойде....Не забравяй, че ако днес някой те е ожулил теб, това не означава че утре ти не може да ожулиш някой, тогава пак ли ще стоиш и ще искаш да чакаш КАТ, или и ти си мислиш "Това на мен никога не може да ми се случи!" За капак на всичко, дори и сега ако един от участниците в инцидента пожелае, пак може да се извика КАТ - виж колко удобно, днес са те чукнали теб и ти викаш КАТ, а утре като чукнеш ти някой, другия може да не е толкова злобен и да ти се размине без Акт... Супер нали? Между другото, когато ти вдигнат колата с паяк, ти се пише Акт от общината, а не от КАТ и не ти взимат точки. Отделно, "неправилно паркиране" изобщо не е нарушение, за което отнемат контролни точки!

Петков, не знаеш какви случки се минават с двустранни протоколи, сега на виновните им се разминава точно заради такива като теб.

Май и теб не те интересува безопасността. Стига да имаш пари да си платиш.

заради такива - спрели на ръба на позволеното пешеходците трябва да минават по въздуха или под земята. Отделно това е безкрайно опасно и предпоставка за ПТП с потенциални жертви. Само да обърна внимание, че това, че чувстване, че светът се върти около вас не означава, че това е така. Правилата и маркировката не са измислени, че да пречат на конкретен човек, а да създадат условия за безопасно движение по пътищата. (е освен ако някой малоумник не е проявил творчество).

Кога ще махнете знака 4 км неравности по пътя, и евентуално самите неравности от "магистрала" Хемус?

Така по естествен начин се регулира превишената скорост. А карай по уличките около женски пазар дори с над 30 км/ч и ще ти опадат пломбите.

Не е като да не го правят мургавите шумахери

карай умно стигни жив

Какво време за смяна на гумите,като го дават 2 - 3 ди 10 градуса,а след това другата седмица до 24 - 25 градуса цялата седмица и циганското лято да продължи?!? При такива температури,кой сменя гуми с зимни,та ние ще се изтрепем покрай вашите съвети!

Аз даже на сняг не слагам зимни гуми. Че ги грее слънцето и се захабяват. Затова не си и купувам. То всичко е в майсторлъка! И в късмета - да имаш късмет да се удариш в нещо меко.

Зевзек

Меки преспи колкото щеш.

Избиваш ли комплекса за малоценност с това иронизиране из форумите?

Благодарим за ценната информация.Колко ли пот е текло в МВР за да стигнат до това заключение.???

Преписвали са от някой авто форум...