Стар дълг от 600 лв. бил причина за пожара в Созопол

51-годишният Павел Господинов е задържаният за умишления палеж на къщата-паметник на културата в Стария град на Созопол, при който загинаха трима души.

Обратно в новината

Коментари - Стар дълг от 600 лв. бил причина за пожара в Созопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така е знаел, че не са спели, пък не е знаел, че са в къщата!?

Алкохола не води до добро, а до изкривена психика (неспособност да разсъждава обективно) и престъпления, вкл. и убийство

обикновени хора е паразатитен израз

Ей... много сте ми човечни тук! А, когато мте се настанят в дома ви, обират ви, бият ви, заплашват ви - траете... ама нека ви! И, да ВИ кажа, дома си е МОЙ, и когато МИ се настанят в него, ще гледам да са по-голяма тумба вътре, преди да го подпаля!! Не защото не ценя човешкия живот, а, защото Държавата ни докарва до там - че да се саморазправяме! Аман от циганотолерантщина!

Ако се махнат финикийските знаци, какво ли ще е оправданието - нещо липсва, що ли е?

Крумови закони: За палеж с жертви - на кладата...

Тия по морето са готови на всичко за пари! Хората в Созопол са много лакоми. През летния сезон скъсват кожите на хората, за да могат после до април да ядат и пият.

Не знаел??! Обитаема къща в която живеят хора, ма разбира се, най-логично е да предположиш, че няма никой.

браво бе... убил ги и той горкичкият не знел че са вътре...само дето възрастната жена с инсулта дето не може да се движи, как точно е планирал да че ще избяга?

Милият той! Направо да го съжалим, че и помощ да му съберем, а?! Не бил знаел, че има хора - айде, бе! А тая бабичка на легло с инсулт сигурно е скокнала са едно кросче преди лягане?! Непредпазливост! Как пък ли не! Като е имал претенции, че са му длъжници, що не е завел дело както си му е реда?! И сега прекрасният ни, демократичен съд ще му сложи някое лекичко наказанийце, щото той горкичкият просто не е знаел, че като пали къща може да има хора в нея! Писна ми, бе!!! Писна ми от тая смахната "правосъдна" система в България!

Не се е обърнал към правосъдната система, защото като получава наем, трябва да плаща и данъци...

Глупости говориш бе пръдльо ,буташ пак твоята партия напред."Харакирито " и ГЕРБ... Махалата и половината град е пропищял от него ...каква политика ,за какъв герб говориш като изобщо не го познаваш.Тракиец ,родителите му са дошли в Созопол преди доста години ...Див и своенравен ,така и не успя да вземе нищо от созополският манталитет.Ще го изкарат неадекватен и ще го пуснат.Това е.

"Созополския манталитет" В Созопол всеки местен иска да направи мръсно на съседа си, само заради това че го е погледнал накриво. Кълнат се един друг и се мразят. Това е "созополският манталитет"

Каква непредпазливост, нещастник, има трима загинали-това ли е сплашване. Докато съда робува на измислени самопризнания е така. 3 трупа 0т 5 до 15. Затова не палят и убиват.Ще излезе след 3-4 години и пак ще убива. Ако някой го е завлякъл, материално има съд. А за убийците смърт. Нали черпим опит от Америка. Защо там има смъртно налазание и затвор за стотици години, а в България човешкия живот е оценен по малко и от този на кучетата.

Значи, грубо казано и сметнато, 600:3 = 200 лв. на човек...и едно куче (изгоряло е и кучето им, невинна животинка... Толкова ли струва човешкият и кучешки живот ? По 200 лв. на човек... тц, тц, тц... Изрод, да гние в затвора.

бивш хазаин без легитимен договор за наем и без платена една стотинка данък на получените наеми...и е толкова прост, че не се притеснява да говори за това....като е ояетен да отиде с договора в съда и да носи квитанции за платените наеми или банкови извлечения ако има такива.....

Прапуснахте да кажете, че този подпалвач и извратеняк е бивш милиционер, член е на ГЕРБ и като такъв е смятал, че ще му се размине смъртта на три човека. Този тип е олицетворение на Борисовата хунта и не цялата дясна паплач - криминална, пиянска и фашизирана, свряла се под крилото на ГЕРБ. Странно е , че МВР на Цветанов пропуска такива подробности, от които хората да си направят изводи що за типове са на власт в тази бивша държава...

Имате нужда от специализирана помощ.

Какви готини хора сме само, защо не ни обичат по света - не знам!

само циганин ще е този. или турчин ...

цар киро е виновен ...

не, чист българин си е ама с цигански манталитет. за съжаление не е много рядко явление

"причиняване на смърт по непредпазливост на три лица" ??? Тези от полицията и прокуратурата да не са луди? Това си е чисто предумишлено убийство на трима души. Друг е въпросът защо оцелелият е бързал да избяга вместо да помогне на жена си поне - били са будни по време на пожара! Докато законите ни позволяват подобен изрод като подпалвача да се размине с 2-3 години затвор няма да се оправим.

Ако знаеш коя е къщата, ако знаеш съседните къщи кои са, можеше да не заздадеш този въпрос, а дали е нямало кой да предупреди пожарна и съседи. Тогава може би щеше да е причинил смърт по непредпазливост на много повече лица. Това ли ти е проблема, че съпругът е "бягал" да вика пожарна и помощ. И дурето да не се опрандава, след като е знаел къде живеят понастоящем 100% е знаел че не са съпруг и съпругата само. Можело е да изгори половината Созопол (старият созопол)

смешно и жалко обвинение-на жертвите ли се подиграват с него или на целия български народ-нарочно ги подпалил а пък без да иска ги убил... що за малоумщина

"На Павел Господинов е повдигнато обвинение по член 330, ал. 3 от Наказателния кодекс за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на три лица." В смисъл че е бил непредпазлив и не е успял и четеримата ли да ги палне?

бивш хазаин, но бъдещ пандизчия! тъпанар...

Излиза, че искал да им стори нищо лошо.Запалил къщата на Дарик.Значи има нещо срещу Дарик. В противен случай е палеж с цел убийство.

Ама прави сте ..как може заради пари да се прави такова нещо ..а на мен заради пари искат да ми вземат къщата имам заем ..а хора ми дължат пари но не ми ги връщат...и какво е най правилно аз ли да се подпаля...

Къщата е венеца на живота на българина НО кое е по-важно за теб ? Къщата или Ти и Твоето семейство?

Е това е дилемата...и от психиката на човека ще реши кое да избере.. защото всичко е важно...

Е тва какво е : На единия ден пали и убива, на другия ден дрехи му дал и тези думи не се връзват "Въпреки че не са ми платили една част от наема, никога не съм имал резки взаимоотношения с тях. Снощи дори му дадох дрехи на Георги да се облече. Никога не съм търсил саморазправа с тях. Георги има да дава и на други места пари за наем. Просто той изведнъж напусна къщата, но аз съм доволен от него, защото съпругата ми беше със счупен крак и той управляваше нашата кола, тъй като аз бях лишен от правоуправление, но никога не съм се отнасял към него зверски, Незнам просто...

КАК МОЖЕ ЗАРАДИ ПАРИ ДА ТРЪГНЕШ ДА ПАЛИШ ???? Колко къщи са били застрашени ??? Да разбирам да ти дължи някой пари и да не ти ги връща с години не е приятно .Но 3 жертви ???????

Много леко обвинение. Какво значи " умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на три лица"?!?! Знаел ли е че има хора вътре? Знаел е! Значи трябва да е умишлен палеж и предумишлено убийство на 3 лица! Много нещо не ценим живота в България

самопризнания???? Не важи. Ами доказателствата???? След яка обработка- психологическа и физическа ще си признаеш каквото искат от теб. Пред съда важат само доказателствата.

Направо разби мивката!!!

Значи - пали ги нарочно, докато са в къщата и ще го съдят за "убийство по непредпазливост"? Странни закони имаме... Какво излиза: 1. Имам зъб на някой; 2. Решавам да го убия; 3. Или го прегазвам с кола, или му запалвам къщата 4. Убийството не е предумишлено. Шансът за сделка с прокуратурата е огромен... минимална присъда.

НЯКЪДЕ ПРОЧЕТОХ ЧЕ СУМАТА БИЛО ОКОЛО 600 ЛЕВА..БОЖЕ ТРИМА ЧОВЕКА СА ИЗГОРЕЛИ ЖИВИ ЗА ТАКАВ СУМА................ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯХМЕ..............

Има ли значение дали са 600 или 6000 или повече? Става въпрос за пари, които се печелят, а ЖИВОТА?! Той няма очевидно НИКАКВА цена .

С SMS-СИ СЬБИРАМЕ ПАРИ ЗА ТЕЖКО БОЛНИ ХОРА, ОПИТВАМЕ СЕ ДА ГИ ИЗВАДИМ ОТ КАЛТА, А ТОЯ ИЗВЕРГ- ЗДРАВИ , ПРАВИ И ЖИЗНЕНИ ХОРА ДА ГИ ПОДПАЛИ, ДА ГИ ЗАТРИЕ С ЛЕКА РЬКА ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ. СМЬРТ ЗА ТОЗИ ЩОМ ЖИВОТА НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. ТОЗИ ПАВЕЛ НЕ НИ Е ЦЕНЕН И НЕОБХОДИМ.

Ептен подивехме!!!