Полицай е тежко ранен, намушкан с нож от психично болен

43-годишен полицай от РПУ-Кубрат е в тежко състояние в болница, след като е бил намушкан с нож от психично болен мъж в разградското село Юпер, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Полицай е тежко ранен, намушкан с нож от психично болен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, няма ли кой да обясни случващото се. Отиват полицаи да арестуват въоръжен мъж, той ги застрелва. Отиват полицаи да арестуват мъж с нож, той ги заколва. Какво ли ще стане, ако отидат да арестуват сериен изнасилвач-ще ги нае.бе ли?

Болен - неболен, за такова деяние - доживот! Така е, като се подиграват с полицията, а като оберат и пребият някой, тичаме да подаваме жалби в приемната...

за всички некомпетентни които пишат .оръжие се използва при неизбежна охрана и абсолютна необходимост.и двете са биле на лице . но въпреки това не се е стигнало до употреба на оръжие от страна на полицая.

кой е виновен отговърът е неизползваното оръжие от полицая

Luna0102

100% е бил наш Болен, предпочита психиатрията пред затвора.

Добре бе, кой ги обучава тия нашите полицаи? Можели толкова абсурдно нелепа ситуация изобщо да възникне! Двама полицаи (не един), въоръжени, предупредени къде отиват - и единият почти загинал!!! Колко оставки още трябва да се подадат в тая дължава, за да спрат да мрат нашите полицаи поради некадърност на техните шефове и тия, дето трябва да ги обучават!!!

На 9-10 лоясяли Органи и една нежна птичка, за красота Расождат, като шафери отстрани ВЪРЗАНИ арестатнти по маршрут " Затвора - Съдебна палата - Затвора" Такива уморени, потпухнали лица имат, много пъти съм ги оплаквала баба Тудорица

Лайно или говедце, постъпва с ВРЪСКИ по РОДНиНСКИ За цивилен, "Пот прекритие", или работа като "УХО" То като плондер, "Мека китка", кара сребристо Беемве, а мозака, на 5-6 г. дете Ми как иначе, така шъе

Дървосекач , стига се кри !

Някой наема ли се да направи обзор на всички новини свързани с нападения от психично болни. Преди около година директорът на клиниката в Раднево предупреди какво следва. При 7-800 лева заплата в България с/у 7-8000 евро в Европа нали се сещате ...

всички престъпници ги изкарват психично болни,за да не ги осъдят.случаят е същ.

ТИЯ ЛУДИТЕ ЗАЩО СА НА СВОБОДА??ЗАЩО НЕ СА В ЛУДНИЦАТА?? Могат спокойно да нападнат обикновен гражданин и да неносят последствия. арестуваха ли го и дали му наложиха наказание??

ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ ЗА ЛУДНИЦИ И ЗА ЛЕКАРИ!

Този трябва да бъде затворен до живот, където му е мястото. На всички ни писна да се страхуваме за живота си от такива "безобидни" психари. Ако няма роднини, които да се погрижат за него и да носят отговорност, да го приберат завинаги в някоя лудница и това е!

Защото лудите са сред нас и се увеличават главоломно ! Ако се огледаш и около теб няма луди , значи лудия си ти !

Защото, за да отиде на лечение, трябва някой да е сигнализирал за състоянието му. Той сам на лекар няма да отиде, защото шизофреникът обикновено смята, че целият свят е болен, а той е здрав. Затова трябва някой да е подал оплакване, за да бъде принудително лекуван. А ние в нашата държава не правим така, кютаме си и гледаме да се пазим поединично.

Безопасния луд ще го оставим ли още да ходи сред хората?

Не разбрах Светлю Лазаров ли е планиран ювелирната операция и дали е използвал Лясковския опит по задържането.

Разстрел на момента!

МВР - професионалисти както винаги!

Баси ташака - имало данни за болния че се разхожда от 1 седмица въоръжен с ножове, обаче полицията бил -внезапно намушкан- И кое точно е внезапното ?!

"От полицията уточняват, че психично болният мъж е криминално проявен" - само това е достаттъчно условие да се изпратят повече хора. в МВР пак правят паешки работи!

Психично болна бутна сестра ми на слизане от трамвая и сега е с изкълчен глезен. Така че ..................

Така че политиците трябва да заделят пари от бюджета за модернизиране на лудниците и за заплати на лекарите там. Сами виждате колко е важно тези хора да се лекуват. И се благодарете, че нямате роднини, които да са болни. Самите болни не могат нищо да направят за състоянието си. Обществото трябва да се погрижи за тях.Това е подобно като при старите хора. Всички ще остареем един ден, но никой не го е грижа, че нямат пари за ядене. И с лудите е така - на всеки може да се случи да му се роди дете с отклонения или да се разболее близък от шизофрения, но всички викат веднага: "Разстрел!".

отново срещаме неподготвен полицай, станал жертва на тъпите си началници и малоумните политици у нас! Кой, кога, как, къде и защо подготвя полицаи, отговаря за преподготовката им, за периодичните обучения и повишаване на квалификацията? КОЙ, КОГА, КЪДЕ, КАК ???? Не само на полицаи, ами на всички работяги им се полага това, за да няма после невинни виновни и най-вече жертви и оскатанеи! Ама на политика му е важно да бъде избран, ако ще и само от цигани!

Ние ще строим ДРЕВНО ТРАКИИСКА подводница с гребла тип /стелт/ и Русия е свършена !

Слабо подготвени са,завалиите. досега резултатът е 2:0 за психично болните ,ако броим касапницата в Г.Оряховица.

Каквато държавата такава и полицията.Хванали Иванчо от пътя и станал полицай.А бе хора поне гледайте американски филми да видите, как действа полицията.Вие на сватба ли отивате или да приберете някого, в случая психично болен?Не може да имате юнашко доверие, хората са различни.Влиза се предпазливо с насочено оръжие за да не бъдете изненадани.

Аха, и ги осъждат за неправомерно използване на сила и не знам си какво ...

+100, но трябва да им покажеш нагледно как точно да влизат : ) Шегата настрана, найстина трябва да са по-предпазливи! Жалко за ранения полицай, дано се възстанови.

Прав си за тоталната неподготвеност на БГ полицията, но в частта "Гледайте филми"... много се изложи. Филмите са за забавление на плебса, има си други начини за подготовка на силови структури.

Като минат кучета- човекоятци, почвам да треперим, а те са "умни" и разбират, почват да се забат и, некой хора, се насират! Други за кораш, с джобно ношче лутат по свето, но Власта охранява зорко на Ония гъза, И ха са разбрали, ха са те забрали Само Те, с два пищова на гз, трети пот корема пушка на рамо, а от "Тойтата" ГРАНАТОМЕТ! И още педесе гавази, те пък със КАЛАШНИКОВ Дет са вика, ДА ВИ ПИКАМ, на тая РБ- " ДЕМОКРАЦИЯ ", КАПЕЛИ И ШМЕНТИ !

ЛУД УМОРА НеМА, ЧЕ И ТИ...

невалиден и полуграмотен

Три пъти в Пазарджишката Академия , Два пъти в Симеонофския Унивирситет, и в Пожарникарското, свръски ни мъ приеха ? А ти, за журналиЗка ли, та записаха Тате купи ли ти камера, да лУташ до Ландън, и Парижо, да снимаш как сесади пиперо difko st.gazora

дя-до

Евала има правим на нашите полицаи - отиват да приберат луд с нож и той ги напада "изненадващо". Егати балъците! А ние чакаме да ни пазят. От кого - от себе си ли?

Според мен,виновни са лекарите, които,вместо да го затворят в психиатрията, са го пуснали .Те трябва да понесат отговорност,защото това е много тежка психическа болест,с опасни и непридвидими действия ,както и се е случило.Дано се оправи полицайчето!Защо не ги обучават как да действат?

Ти чуваш ли се изобщо какви ги говориш ?

дя-до

И като как лекарите ще затворят луд, след като полицаите, които трябва да го арестуват са се провалили? Пращиш от мозък!

Така е в БГ болници-свърши ли ти кленечната пътека и те натирват да се спасяваш. Не е важно дали си добре или не си.

Дано се оправи, че ... полицаи, пазете се - престъпността и лудостта стигат неподозирани размери и агресията спрямо вас тепърва ще нараства. И стига сте търпели престъпници и корумпирани - както сред вас, така и по улиците. Всичко при вас ще се върне личи

жалко за момчето ,този няма да бъде наказан след като има тази диагноза.аз също пострадах по подобен начин и нашият човек имаше същата диагноза и съдът му даде 3 г.пробация.Дано момчето да се оправи.

Интересно какво щеше да стане ако вторият полицай беше стрелял на месо и неутрализирал лудия? Вече в колко случая полицаи /дори тежко въоръжени/ стават жертва на луди и се питам това нашата полиция ли е?

Милиционерска му работа - отива при психично болен мъж, за който има оплакване, ЧЕ СЕ РАЗХОЖДА С НОЖ и ВНЕЗАПНО Е НАМУШКАН. Абе тия хора на какво ги учат? Думи като професионализъм, постоянно обучение, трнировки и т.н. чували ли са изобщо?

В МВР няма обучение на състава,нито в школите за първоначално камо ли след това,факт! Какво е по-добре си знаят редовите полицаи

Имаме сериозен проблем с психично болните хора. 1. Не е ясно кой отговаря за състоянието им - пият ли си хапчетата, ходят ли на терапия, влошава ли се състоянието им, пият ли алкохол. 2. От друга страна, обществото ги изолира напълно - няма социални програми, нямат работа, т.е. никакви занимания, освен да стоят сами и да пият примерно. 3. И третия голям проблем е парите, с които трябва да се издържат. Тези пари са обикновено някакви минимални социални пенсии, които стигат само за мизерно съществуване, а не за нормално лекуване и живот на болен човек. И да не забравяме, че този тип болести не е ясно кога и как могат да се отключат и малко или много всички сме заплашени от тях в някаква степен, без да е ясно как можем да се предпазим. Дано полицаят да се оправи.

Информация по точка 3 - Всички лекарства за лекуване на тежки психически заболявания са 100% заплащани от НЗОК и МЗ.

Държавата трябва сериозно да се замисли за хората с психични проблеми. Тези хора са сериозна заплаха за цялото общество. Те трябва да са настанени в домове позходящи за състоянието им и да са под постоянен контрол. Тези неща не са маловажни и трябва управниците да се замислят сериозно върху тези проблеми.

Какви управници, какви 5 лева, ами и те са психично болни, не виждате ли до къде ни докараха.

психично болният мъж е криминално проявен и с диагноза "параноидна шизофрения", поставена през юли 2013 година от ТЕЛК-Русе. Пак станахме за смях.. ТЕЛК не може да поставя диагнози... Тя само издава документ въз основа на проведените от специалисти решения...

МВР-хирург ни е драснал по рамото смелия "Орган", И от тук нататък освен за луд, обвиняват "Опит за предумишлено убийство" Наритват го ЯКО в корема за "Съпротива" После марта, гроп незнаен, Срастбургер, Присъда, РБ-народа офчи плаща, плаща , То не беше един път не беха два , десетки са! Дали не е по-добре, да дойдат турците, а слет месец-два РУСИЯ пак да ни освободи !

Каквато ни е действителността, такава ни е и поезията ! Боже опази !!!!!

Ас съм белестрис, в "Работническо дело"исках по въпросите на каратизъма да пиша Внедриха там некой си Костов, Кагебис, по късно Гъргамел го кръстих, а аз, бях отблъскнат

Бойко е виновен.

Кофти, но ако трябва да сме обективни пак системата е виновна.... В развитите държави полицаите са в добра физическа форма, минават често тестове за издръжливост, задължително минават обучения по самоотбрана като крав мага например, което е възможно най-добрата система към момента... Нашите полицаи са дебели, неподвижни и без бойни умения, нито с такива за самозащита, факт!

Нашите полицаи човече нямат право да използват помошните средства като палки, белезници, пистолети. Ходят ей така като на гости. Докато някоя шапка отгоре не му заповяда бий с палката или стреляй с пистолета той сам няма да се сети пък ако ще и да го убият. Това е то тъжната истина! Как да разчиташ такъв човек да те пази. Полицаите пазят само онези които техните началници заповядат да пазят - мутри, цигани депутати!

За да не съм голословен гледай това: youtube com/watch?v=PA1LMTp8bpE На клипа няма нито един полицай който според мен да е в перфектна физическа форма, престъпникът е по-як, нооо затова за палки белезници и пистолетите на кръста им защото ги използват!

това мисля не е пистолет , а трейзър и точно в такива случаи е безценен

Много филми гледаш!

Филмите ги гледам на живо, защото изкарвам доста време в годината извън бг.... Отделно съм поживял 7 години навън, а и съм прочел това онова... Отиди във Франция, Швейцария или Испания и виж как изглеждат полицаите, умнико! ;) Прочети също така малко и се образовай, селянин...

Дано се оправи човека ! Но всичко в БГ се разпада-Институциите не са в състояние да извършват дейносттта, която им е определена по закон. Линейките за спешна помощ - не са оборудвани и хората си измират Полицаите не са обучени и не са снабдени с нужните пособия Здравната каса няма пари за болниците В Министерствата цари пълно безхаберие за дейността, която трябва да извъшват До кога ще търпим и ще си пишем по форумите ?

При това тотален. Дано полицая се оправи. Той какво е виновен... Всички се борим за оцеляване. Кой само за личното, кой и за това на обществото...

Абсолютно съм съгласен със 75 % от изброеното. За линейките, конкретно, те горките нямат вина, независимо от нивото им на оборудване. Да споделя какво видях вчера, около 9,30. До медицинския пункт на плажа на Бургас - паркирана линейката на концисионера. Вратите широко отворени и вътре, на кушетката /извиняваме, сигурно има специализиран термин/ спи един лешперин. Още двама, влезли вътре на сянка, пият кафе и пушат цигари. На въпроса ми, защо така, най-невъзмутимо ме пратиха на майната ми. Завъртях два-три телефона, никакъв интерес дори да чуят за какво става дума. Та затова си мисля, че проблемът с линейките, като технически средства е второстепенен.

Термин има, но добре че не си ги снимал. Че тогава колко термини щеше да научиш...

Докога българското и европейско законодателство ще толерира психично болните?!??!??? Тези хора са увредени и за това трабва да са или в болница или в клиника за лечение на психично болни или казано по просто в лудница. До кога ще стоят на свобода като са опасни за нормалните хора около тях? Ако трябва да се обособи затвор за психично болни, защто сега факта че са болни не ги пази и не ги вкарват в затвора!!!!

Съгласен съм с теб, но в подобен случай 1/4 от населението ни трябва да е в подобни заведения...

Хайде да ти пожелая да имаш работа с българската съдебна система... Корупцията е достигнала до заплаха за националната сигурност... Като им го кажеш в лицето, че не си вършат работата ти казват, че си луд...

хехе - снимката на задниците е перфектна илюстрация на бг ченгилщината:)))

некадърни сиви мекици, които гледат само как да намажат нещо чрез изнудване на мафиотите...

Абе не гледате ли американски филми поне бе, а в действителност нещата са още по-прецизни, защото всеки полицейски автомобил е снабден: 1. Компютър 2. Камера 3. Бронежилетки 4. Допълнително оръжие - пушки тип помпа или автомати. 5. Електрошок със жици за дистанционно действие. 6. Разполагат и с нервно-паралитичен спрей. Достатъчно беше да имат евтините 5 и 6, а не да се разчита на ръкопашните умения на полицая или уменията му на психолог! Дано се оправи човека!

Десния "Орган" изпълнявя каратиската хватка "РЪЦЕТЕ МИ СА ВГЗ" Един от най-опитните в професията, ескпремиер, движи с "ЛЕВА РЪКА В ДЕСЕН ДЖОБ"

През 2013 пациентът е бил на 43 години.Тогава е диагностициран като шизофреник.Шизофренията обаче рядко дебютира при пазиенти над 30 години.

Ако ще си говориме за медицина, рядко не означава никога. Освен това, диагностициран на ... не означава заболял на ... И шизофренията не дебютира колега, дебютират балерините.

Правилмо,отключва се.И остава скрита около 15 години.Нека си разправят глупаците,че хремата и лудостта не могат да останат незабелязани.

Че е диагностициран 2013 г., не означава, че и преди това не е бил диагностицирван. Това пред ТЕЛК са периодични прегледи, които следят състоянието.

си помислих ,че Сидеров е убил полицай.

Бареков бил :-))

Само не пращайте Лазаров и баретите - ще има още загинали полицаи :(

ТЕЛК не поставя диагнози.Тази работа е свършена от някой психиатър.

В ТЕЛК в случая задължително е имало психиатър и ТЕЛК въобще не е длъжен да приеме поставена от преди диагноза.

В ТЕЛК приемат и пари,и диагнози.

Старейшини и Форашки, какво ги учите, само на КАРАТЕ ли,тия "Младшите " Лут, въоръжен, посрет нощ !! Не може ли първо на кафе, на дискотека да го поканите, и там, тарикатски, щрак белезниците Мнноого аджамийска работа ! Дивко, кмета Ви на Свинщина Ст.газора, и то припрно, да го похвали Началника, и сайсра!

Ей фОраШка, ти не разбра ли че не си особено интересен с глупостите си, които най-малкото тук са уместни?