18-годишен без книжка загина, след като помете връстник

18-годишен неправоспособен младеж загина при катастрофа с мотопед в пловдивското село Брестник снощи, а 19-годишен пешеходец е с опасност за живота.

Обратно в новината

Коментари - 18-годишен без книжка загина, след като помете връстник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В посочената статистика, а и в други подобни, не съм чул да се споменава никъде от тези ранени по пътищата, колко от тях остават крайно инвалидизирани? Някой интересувал ли се е изобщо? Те са ранени и като че после нищо им няма, оздравели.... Осакатихме се и се изпотрепахме сами!!!!! от простотия и неграмотност

sawo

Няма кой да следи за спазването на закона - това трябва да се поправи, а не постоянно да се увеличават наказания, които така или иначе няма да се приложат...

ПИТАМ:ИМАЛИ ДЪРЖАВА И КОЙ СТОИ НА ВЪРХА?ДО КОГА,ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА СПАНЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ МВР???ДО КОГА,ДО КОГА???

Едно време по байтошово време когато уж умаше държава също доста селски младежи се трепеха с ЧеЗета, ЕмЗета и симсони. Та явно си е ген.

3евзек

По байтошово жертвите бяха същия брой, но мепесетата бяха десеторно по-малко. Но може би това се дължи на другия тип автомобили. Москвич с еърбег виждал ли си?

Викаш до синковеца ти, дето ти уж си възпитал, държавата да назначи по един полицай, лекар и пожарникар, та да го контролират какво прави. А твоята роля на родител каква е?

Да чука майка му!

Отново в в Българските села младежи без книжка управляват като диваци моторни превозни средства. Това е традиция на българските села- деца, без книжка да упрвляват коли и мотопеди и да сеят смърт сред невинни. Докога в Българските села ще бъде безнаказано и позволено да се упарвляава без книжка МПС?

Някой обърна ли внимание, че в последния абзац на статията пише, че са приети (само) на първо четене в ПараЛаМента завишените санкции и то преди година? Докато не минат и на второ четене и не се публикуват в ДВ, те не са факт. И с к'ви глупости се мотаят родните ни депутати та не ги приемат?

Ами как с какви, приемат закони да не се снимат шофьорите в колите си отпред за да не стават поводи за семейни скандали за някои политици....

Обичам ежедневните новини в българските медии! Със събуждането си отваряв ведро съзнанието си за да чуя добрите новини за убйства, войни по пътя, войни по света, блудства, нарушаване на закони, ликуване на сънародниците ми при нечия смърт, повишаване на цените, защото било време, Х фактор, фермер търси жени, глоби за клошари и шофьори и други радости от действителността ни. Та се чудя, дали да претрепя някой с колата си, или да взема да помогна на някой непознат? Моля само за сериозни предложения или (-) минуси. Благодаря предварително.

Вземи си стари броеве на "работническо дело". Там такива новини няма. Има само позитивни новини как едикойси преизпълнил петилетния план за 3 години, как капитализмът загива и как аха ще дойде кумунизъма.

Еееех, Доброто Старо Време... Едно време, какво време имаше!

А това наказания ли са? За тези бабаити и убийци трябва доживотни присъди, а не да ги галиш с перо !!!

Доживотна присъда за умрял?

pompai

Не сам злобен ,но добре да умре сега а не след като затрие после 5 човека заради възпитанието което са му предложили родителите .Дано другото момче оживее.

Поредния донор. Лека му пръст.

Идиоти!!!!!!!!

Държава, къде си?

Държавата не ражда. Родители, къде сте и какви сте? Защо не си възпитавате децата както трябва? Те не само се самоубиват, но по-лошо е, че убиват хора.

Мечо, държавата не ражда, но създава предпоставки за раждаемостта, както и създава предпоставки за смъртността. Ако се замислиш, основите и порядките се полагат от държавата, която се е оттеглила отдавна от задълженията си. Естествено че и родителите имат огромен принос във възпитанието. Но как да се замислят на нещо друго совен физическо оцеляване на семейството, всеки 3-ти българин живее под границата на беднотата.

Браво! Естествен подбор!!!!!

За съжаление действителността не прощава. На село да караш без книжка и пил е класическо изпълнение и местния полицай е напълно наясно с това, дори и участник в тези "геройства". Но естествения подбор дефиниран от Дарвин при нас върви с пълна сила и не ще да спре.

Мат'риала се самозатрива.

Не става ясно дали за въпросния мотопед е необходима книжка.

За мотор до 49к.см.,на който максималната скорост не надвишава 45км/ч(мотопед) ти трябва категория "М" ,която може да се изкара на 16 год. и също така я дават при изкарване на кат.(А,Б и т.н.).А за моторите над 49к.см.(мотоциклет)ти трябва кат."А",която може да се изкара на 18год.(до 350к.см.)

3евзек

Има изключения. От ЗДВП: 1. категория АМ - мотопеди - двуколесни или триколесни превозни средства с конструктивна максимална скорост не по-висока от 45 km/h, както са определени в чл. 149, ал. 1, т. 1, букви "б" и "г" (категория L1е и категория L2е), с изключение на тези с конструктивна максимална скорост, по-малка или равна на 25 km/h, и леки четириколесни превозни средства, както са определени в чл. 149, ал. 1, т. 1, буква "л" (категория L6e);

Отчайващо е положението в селата около Пловдив и в междуселските пътища.Колко са с книжки,колко без книжки,редовно се кара с над 120км/ч.Патрул не се е мяркал сигурно от 10г

Само около Пловдив? Май си правиш вятър на устата.

Баси, значи ако разфасовам някого без книжка, вместо 0 до 5 години ще ми дадат 0-6.... Супер ! Айде МАЧКАЙТЕ, даже може да платите на някой да ви отърве от някой ваш противник!

Майните водят във класацията по най олигофренски катастрофи.

Класацията я водят, неумни селяни от столицата.

васко

Я чети да видиш бе майно какви ги вършите,като диваци сте на пътя,задминавате вече и Пеуничанитеее:)

Само да замоля да се прави разграничение между "селяци" и "селяни", щото ние от селата, никому не сме виновни!

Нескопосана работа, както обикновено. Докато не въведат текст в НК "При причиняване на смърт или телесна повреда след употреба на алкохол, наркотици и/или управление без книжка, деянието се третира като предумишлено убийство (или опит за такова) и се наказва със затвор от 20 до 30 години", нещата няма да се оправят. А досегашните глоби трябва да се увеличат десет пъти, и при неплащане в някакъв определен срок - аре у лево...пардон, в панделата! Или пък (както е в Бавария) при неплащане в срок автомобилът се поставя на наказателен паркинг по много "дебела" тарифа до заплащане и на глобата, и на "хотела". Хайде да видя тогава колко "мераклии" ще останат!?

Това е идеята на геноцида, когато може сами да се избиваме... ма като е прост маТ'ряла да им се радва !

Най-накрая добра новина! Лошото е за пешеходеца.... дано се оправи.

В такива случаи може да има вина и пешеходецът.От материала не е ясно.

МВР да вземе да се саморазпусне. Сутринта чета за тъпанарско предложение за изменение на закон, а те не са в състояние да контролират каквото и да е, или не им позволяват.

Предложението си е супер! Освен конфискация и 3-4 години в панделата + доживотна забрана за управление на МПС!

За по- сигурно вземете автомати "Калашников" осъдете и застреляйте и роднините му! Може да приберете и всички останали 18 годишни младежи от околията и да ги накарате да карат бързо и после да им съберете колите и да ги дадете на децата на полицаите, за да дават пример.

Добре че келеша е дал фира!