Ген. Михов: Охраната на границата е ангажимент на МВР

Председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Михо Михов заяви, че охраната на границата е ангажимент на МВР, а МО може да помага с логистика.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Михов: Охраната на границата е ангажимент на МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха ха и този Михов бил генерал от армията........ега ти вица:)))

Михов да не се прави на идиот - оградите, които съществуваха едно време бяха от типа на оградите на концлагер и тяхната цел беше да спират българите да напуснат страната, а не да спират другите да влязат в България. По тази причина те бяха построени на няколко километра от границата, а граничарите патрулираха в зоната между оградите и границата, та когато някой мине оградата, граничарите да го пресрещнат и заловят. Сега ни трябват огради като на израелците с които спират палестинските откачалки да влизат в страната им и да правят атентати. Те се строят на самата граница, а граничарите патрулират покрай тях за да проверяват и възстановяват целостта им. Тези огради трябва да препятстват пореминав3ането, а не да подават сигнал, че някой е преминал през тях, както е при едновремешните огради. Той мине ли през границата, вече и да го хванеш се пише бежанец, няма как да го върнеш.

По-точно се кръсти Оня, дето нищо не помни! На времето нито можеше да се излиза, нито влиза безпрепятствено. Няма как да направиш кльон (сигурно не знаеш какво е , пусни търсачката), който да спира едните, а да занижава контрола на влизащите. Границата беше направена така, че пиле да не може да прехвръкне в която и посока да е. И наистина не можеше, където аз съм служил. Демократите разрушиха всичко, продадоха оградата и съоръженията и оставиха държавата без държавна граница, каквато трябва да бъде. После закриха армията, създадоха огромна полиция, която да бъде маша ръцете на управляващите и сега е ред да закриваме държавата. Хората са казали, че народ, който не храни своята армия, храни чужда. Скоро ще е...

Абе , еййй. Генералче смотано. Като ти дойдацата б на грани само на генералчета ще ми станах. Как така опозването на границата е работа на МВР. Бе , ти , конституцията знаеш ли си добре. Или трябва да ти я по припомня малко. МВР осигурява вътрешната сигурност и спокойствие на даржавата. А, армията се противопоставя на външни. Каквъто в случая са тези нарушители на държавната ни граница. Другото , което не мога да схвана е , защо няма гранични войски , а гранична полиция. Аз не мога да си представя каква е тая измисьотина. Трето, това не са НИКАКВИ БЕЖАНЦИ. ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ.Взете си го набийте в кухите като лейки глави и го запомнете. Вместо , да ги експулсирате , вие им давате всичко, от което се нуждят , за да паразитират на наш гръб.

"На 10 август 1946 г. е утвърден Закон за създаването на Граничната милиция. Съгласно него Министерството на войната се освобождава от грижите по охраната на границата и при Министерството на вътрешните работи се учредява Управление на граничната милиция, на която се възлага пазенето на границата. Служителите на Граничната милиция имат права на служителите на войската. На 8 октомври 1946 г. с постановление на Министерския съвет Граничната милиция се преименува в Гранични войски."

"През 1997 г. Национална служба Гранична полиция (НСГП) е изведена от състава на Въоръжените сили и е обособена като специализирана полицейска служба за охрана на държавната граница и контрол за спазването на граничния режим. Функциите и задачите на Гранична полиция и правомощията на органите включват наблюдението на зелената и синята граница и граничният (вкл. паспортен) контрол на ГКПП. В състава на граничните сектори, които охраняват морската и речната граница, са включени звена гранични кораби. С приемането на новия Закон за МВР през 2006 г. Граничната полиция е включена в състава на Национална служба Полиция. Днес Главна дирекция Гранична полиция е подчинена пряко на министъра на вътрешните работи."

Пич, ясно е че можеш да търсиш с гугле. Също така е ясно че дебелите депутати могат да приемат всякакви закони за дебелите генерали. Въпроса по същество обаче е, поне това като не свършат за какво ги храним? И армия и полиция!

Съвременните воентни се оказаха добри познавачи на закона. Направо топ юристи са. Никой от тях обаче не каза : Въпреки всичко, за честта на пагона, ние ще отидем в близост до пограничните застави, за да помогнем на Родината. Чест на пагона за тях няма. Готови са да ни лъжат, че ни пазят, до смърт. Крийте се зад закона господа военни, крийте се мишовчета...

т. е. трябва да нарушат закона, заради същества, като теб, които нито са ходили казарма, нито имат понятие от армия! Другото, което е препятствие да се осъществи малоумната идея армията да пази границата са международните спогодби и правила. Струпването на войска на границата със съседна държава се приема за намерение за агресия и нападение. С подобни действия се изострят отношенията. За тези неща трябва и малко акъл да се помисли, а не някакви набедени журналистчета да нагнетяват обстановката ида противопоставят МО с МВР.

Армия отдавна няма. Това, което остана от нея, се изпраща по мисии защото така е угодно на чичо ви Сам. Не знам да има друга държава освен нашата, в която числеността на полицията да превишава тази на армията, така че полицията има по-голям ресурс да пази границата. Ако се налага и министърът им да помага...

нашата милиция е повече на калпак, от американската. що така бе Миме?

всичко трябва да бъде на пазарен принцип. предлагам: да се възстановят вис и сик, да им се даде право да си прекарват през границата каквото искат, с едно условие: жив бежанец да не припарва отсам, каналджиите да бъдат насочвани към гърция с помощта на бухалките. гарантирам, че всичко ще бъде ок. ес ако се разпискат, ще им кажем, че това са us контрактори от black water.

предлагам да командироваме лекари на границата, носят на бой, на студ, не преяждат и говоря всякакви чужди езици и местни наречия.

Ангажимент на армията е охрана на поделенията и местните кръчми.

Заради подобно дебилно поведение, мнение и изказвания нямаме армия. Ако си рязан или мангал ще те разбера, че не ти пука и отношението ти към една институция, която пази териториалната цялост на държавата е такова, но ако си българин и говориш по този начин си нищоповече от малоумник, миришещ на пот и чесън, слушащ Азис. Заради такива меки китки нямаме армия, а вероятно скоро време и държава...

каква армия сънуваш.тя след 1990г. не съществува.сега това е армия от циркаджии.пълна пародия на армия.

Виж сега, от теб не искам да ме пазиш, ако искаш да бачкаш иди пазач на бостана. Аз съм служил като свързочник към ВВС и заради такива като теб не останах там. Разбрах, че те боли за това, че ви карат да работите, а не да служите, ама в момента се налага. Ако не ти се работи, да те вземе Михов в личната си канцелария.

Грешиш! Армията охранява само кръчмите. Поделенията отдавна се охраняват от охранителни фирми на които се плаща от бюджета. Няма го вече наряда като едно време.

Гранични войски бяха под шапката на МВР!!! За момента РЕШЕНИЕТО на казуса е лесно!! Граница с Турция е ВЪНШНА за ЕС- ДА отпуснат пари от Брюксел и да се създаде Граничен отряд със седалище в Малко Търново!! Така ще се решатТРИ ПРОБЛЕМА!! .- Назначават се местни хора на кадрова служба - познават района -. Намалява безработицата там -границата ще е надлежно покрита!!Редовите полицаи ЩЕ РАБОТЯТ на терен в районите си !! Не като сега - НИЩО нито в насалените места , нито на границата!!

те не ни искат в Шенген, ти ми говори за разни екстри. нали уж границите ни били мнооо добре пазени, пиле не можело да прехвъркне, пък на.. влизат и излизат като че ли е на баба ми врата на двора.

те точно това е проблема, че БРЮКСЕЛ НЕ ДАВА ПАРИ!!! Лани га даваше МВР нямаше проблем с границата, усвояваше до стотинка (не че никой не минаваше нелегално границата). И сега ако БРЮКСЕЛ ДАДЕ ПАРИ МВР пак "ша са опраи".

да накарате военните да работят ?? на границата ?? да бе, как пък не ! как ще играят табла и белот там ? и после, кой разгради границата ?? кой махна огражденията ? то хубаво да командироват полицаите лятото по плажовете, ама зима е, студ, сняг, недейте така. после трябва да ги пенсионираме не 1 категория, а - 1 категория, като че ли са участвали във война.. иначе, за мисии в Афганистан, Ирак и прочие топли, добре платени места, желаещи бол.

На армията не им е работата да охраняват границата. Това е работа на полицията. Така е било, така и ще бъде. Навсякъде по света е така. Задълженията на армията са съвсем други. Можеш да го прочетеш, ако искаш в ЗОВС. Даже при бай Тошо армията не се занимаваше с тази дейност. Тя бе поверена на МВР-войски под шапката на МВР, които нямаха нищо общо с МО. И другото нещо, което очевадно не знаеш е, че военните не работят. Те са служащи и служат. Служат, за да не дойдат рязаните да ти напълнят трибуквието с човечета. Друг е въпросът, че от 25 г. армията е разсипаха за сметка на полЮцията.

искаш да кажеш, че синовете ми, който служиха като граничари, всъщност са били полицаи ?? направо ще им кажа да си вземат военните книжки и да бягат да им дадат първа категория труд.

Какви са тия безмислени понятия - служещи и служат? Какво спориш с човека? Плашиш го с гарги като преди 89 г. А ти ще седиш, ще лапаш като търтей и ще те гледаме, за да ни "овардиш". Напълнили са ти главата с човечета.

Трябва да се създадат ЧастниВК или ДВК, според зависи, "Охрана на границата". Със стимули по охрана, за ликвидиране на нарушители със съответните стимули. Така държавата би заобиколила някои еврогейски ценности, като тези да приютяваме ислямисти алкайдисти и бременните им жени, които после в десетки хиляди да ни ги връщат от запад.

Невероятна наглост е да се кара МО да се занимава с неща, които не са в правомощията и спицификата на армията. По време на "демокрацията", армията е сведоха до 25 000 души, а полицията е направиха над 65 000 души. Почти три пъти полицията да е по-голяма от армията е меко казано малоумно. Не се сещам за друга държава с подобна аномалия. И въпреки раздутия щат на полЮцията, не могат да се справят с елементарни неща, които са им задължение. При подобен случай в нормалните държави ще има уволнени и подадени оставки. Когато говорим за нормални държави обаче не трябва да говорим за БГ.

Ангажимент на армията е охрана на поделенията и местните кръчми.

Много точно казано! Тези, в чиито глави протича мисловен процес, ще си отговорят защо армията беше унищожена, а числеността на полицията рязко увеличена... Нищо случайно няма...

Вучков иска военните да му вършат работата по границата с Турция, ама не дава средствата от бюджета на МВР, отделени за Гранични войски да минат към военното министерство...

В кaкво днес се състоят зaдължениятa нa един професионaлен войник? Зa кaкво почучaвa зaплaтa? Съседкaтa роди две децa, докaто получaивa зaплaтa от aрмиятa. Зa 5години слижбa е ходилa нa рaботa около 5-6 месецa. Кaзвa, че все повече млaди жени постъпвaт в aрмиятa зaрaди нищопрaвенето.

Дрънкайте глупости, говеда, а в същото време башибозука пълни страната ни! Точно по времето на този хубостник Гранични войски ги нагласиха да минат в МВР. И сега вместо наборна войска да дава караул и границата да се пази по 24/7, като се стреля по всичко мърдащо за 10 дни домашен отпуск, група полицаи, никога не били на тая граница, охраняват с пистолети отвреме навреме и оттук-оттам. Един снайперист на дърво би свършил много повече работа от тях, поне него каналджиите трудно ще го забележат.

я кажи кой хубостник изкара Гранични войски от МВР през 1997ма?

Засрамете се господа и дами военни! Кажете какво искате да работите докато се водите на работа? Защото ако попитат хората, лошо ви се пише. Хората просто не ви искат.

къде се загуби?

Извинете, господа политици, но нали сме бедна държава? Кой ще храни още 700 дебелогъзи търтея с всичките им привилегии? Стига толкова!

върни се в кухнята си и не се меси

Трябва да бъде ангажимент на армията охраната на границата, ама нали армията я закрихте, та сега няма кой!

"С приемането на новия Закон за МВР през 2006 г. Граничната полиция е включена в състава на Национална служба Полиция. Днес Главна дирекция Гранична полиция е подчинена пряко на министъра на вътрешните работи." аман от разбирачи.

отдавна министъра спазва европеиските закони,а в тях няма расизъм ! аман от разбирачи

Можем да спрем бежанците ако сложим мутри с големи бухалки на границата.След 100 метра може да скрием по един катаджия във всеки храст.гаранция,че ще се върнат бегом откъдето са дошли.

Милицаите били с много чувствителни задници. Не можели да се возят на дървени пейки във военен камион! Наемните войници пък не искали да пазят нашата граница, непрестижно било. Друго си е да лапкат долари по мисиите. Е, ние баламите от наборната армия пазехме всичко и то не на работно време а денонощно. За това ни се броят двете години 3-та категория труд!

Прав си. За нас 3-та, няма пари, кал и глад, а за тях, докато си живуркаха в държавни жилища, вземаха бол пари, лапаха кюфтета и поркаха кат свине 1-ва.

Привет на кашимерията! Прав си!

Този чичко знае много добре хала на армията, която разформирова. Ако ги пратят на границата, ще лъснат следните неща: 1. Редовият състав е толкова малко, че няма да се справи. Останалото са "генерали" и "полковници". 2. Всичко е окрадено за 20 години напред -нямат нафта за камионите и нормални дрехи и боеприпаси. 3. Подготовката им е такава че ще стават много нещастни случаи.

За жалост и много от коментаторите във форума са на нивото на министрите на вътрешните работи и на отбраната, да не говорим за Кунева. За информация на всички, които се опитват да обясняват как преди 1989 г. границата се е охранявала от армията искам да припомня, че Управление "Гранични войски" беше в състава на МВР и това, че има думата "войски" не означава, че са били подчинени на армията. Така имаше и "Вътрешни войски", които също бяха в МВР. Това, че после някой измислени политици премахнаха "Гранични войски" заедно с войниците охраняващи границата и измислиха "Гранична полиция" е тема за дълги разговори. Питам какви са задълженията на "Гранична полиция", освен да рекетират заедно с митничарите хората преминаващи КПП-тата. Още нещо, което много пишещи не знаят поради некомпетентност по въпроса- всички войници навремето, преди да отидат на браздата в граничните застави преминаваха обстойно обучение в Граничните отряди. Сега полицаите се захвърлят на браздата без подобно обучение, за да се отчете дейност. Голяма част от сегашните полицаи дори не са ходили в казармата. И последно, армията е задължена да защотава държавата от ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ, а не от бежанска вълна. А мисиите в които участваме са част от задълженията ни, като членове на НАТО. Броя на армията също е съобразен с НАТО. БА в момента е около 20000 души и се очакват съкращения, а МВР е около 60000 души и някой иска да им се помага. Защо, да не би да са се преборили с престъпността и ходенето по границата да я е увеличило? РЕФОРМИ В МВР ТРЯБВАТ... ИСТИНСКИ!

как ще те оплюят сега троловете...

Знам, но някой трябва да се опита да ги ограмоти! Троловете не са опасни, опасни са тези, които са на тяхното ниво по знания и опит, а сега ни управляват. Тези тролове във форума имат шанс да прочетат другите мнения и независимо, че не ги приемат, поне могат да видят и другата гледна точка. Онези обаче, дето ни управляват са се обградили с такива тролове като тях, те не четат форумите, обкръжението им ги хвали от сутрин до вечер и им създава фалшивото чувство за непогрешимост. Да изреждам ли поименно?

От действията на такива "много компетентни" като тебе държавата е на този незавиден хал. Българска му работа - сам българин - юнак, двама - чета, трима - чета с предател. За това орките ще продължават да прииждат и да ни задушават. А когато стане нетърпимо, няма връщане назад. Всичките "разбирачи" ще последвате орките към западна Европа, барабар с ръководството на гранична полиция, МО и всички останали фигуранти.

комунизма свърши бате. сега е демокрация,хората се придвижат свободно.

54321=15 . Нямаше ли нещо по изборите с 15 ? Имаше , имашее . Та петанайска - не се обаждай повече . Ясен си ни .

ще скъсеш чорапогастника,запази хладнокръвие

Искам в армията да се работи, за да се заслужи 1-вата категория труд. Ти гледаш по закон, а аз говоря за морал.

Браво, ашколсун, аферим. Кажи го още веднъж, за да разберем всички, че преди 1989 г., армията нищо не е правила, освен безмислени учения. Сега колко трябва да са в тази армия, за да продължат да не правят нищо?

Един безполезен "генерал" от една несъществуваща вече армия. Или по-точно чантаджии с големи заплати и завидни бонуси при пенсиониране. Не ви ли е срам бе, тюфлеци? Едно време лежахте на нашите гърбове, когато безсмислено губехме по две от най-ценните си млади години. Защото и тогава доктрината ви беше имитация, но поне имахме войска. Сега е останала само едната имитация и обилното ви хранене.

и в Шумен разни групавелки между войници и войнички, ама за 1000 -2000 лв. да работят ли ?

Това е неоспорим факт, но погледнете във всяко РПУ, да не говорим в областните дирекции на МВР и в самото министерство колко униформени женици има. Те с какво се занимават? В службите КОС има, има и квартални инспекторки, има и къде ли още не. Тази еманципация и т.нар. равенство между половете предизвика назначаването на куп жени на длъжности несъвместими с реалните условия в които трябва да работят. Отнася се еднакво и за МВР, и за БА. Представете си жена- картечар или автоматчик, както и жена шофьор на началник! Същото е и жена квартален инспектор, която трябва да познава и работи с боклуците в квартала. Тези недомислици водят до дереджето на което сме. Вината е изцяло на недоправените политици, които избираме и ни управляват, а не на тези които са назначени на тези длъжности. Така е в цялата държава за жалост- навсякъде се назначават "наши хора" и когато стане белята се питаме какво стана.

Стига с това МВР, бе! Ние сме подготвяни за квартални, а не за кашици!Иаме един сапьор и един робот и вие - де бре!

вас трябва да ви закрият.за нищо не ставате.само да лапате.

Михов получава едни парички, затова мнението му изобщо не е компетентно (каквото и да му пише в трудовата книжка). Калашник с бойни патрони е много по-добро от макаров със стоп патрони.

И този човек в едно друго интервю по БНР даде негативна оценка на армията, а същия този беше на кормилото на БА дълго време. Така че няма право да говори, а сега е в комисия по отбрана. Не е ли комично :)) хахахахаха

Г-да вземете пример от САЩ и африканските мисии........всички бежанци в един демократичен лагер до границата в ХАРМАНЛИ ЗА ОКОЛО 100 000 КАПАЦИТЕТ...ВИСОКИ ОГРАДИ...МЕД. ОБСЛУЖВАНЕ....МАГАЗИНИ...РЕГЛИРАНО ИЗЛИЗАНЕ НА ЕКСКУРЗИИ ИСЗ СТРАНАТА...С ДВЖАМИЯ И ЦЪРКВА............ПРИЕЛИТЕ КРЪСТА.....ВРЕМЕНЕН СТАТУТ И ВРЕМЕННО ОЗЕМЛЯВАНЕ ПОД НАДЗОРА НА бхк-ПЕДЕРИТЕ. ОБИРАНЕ ПРЪСНАТИТЕ БЕД НАДЗОР МУСУЛМАНСКИ ГОВЕДА В ОБОРА КРАЙ ХАРМАНЛИ.........ПАЗЯТ ----АРМИИЯ И ЖАНДЪРМЕРИЯ....НЕ ПОЛИЦАИ-ТЕ СА ВЪТРЕ-ПОЛИЦЕЙСКИ УЧАСТЪК........ПРОСТО И КУЛТУРНО - ДЕМОКРАТИЧНО.........ЗАБРАВИХ на летище Узунджово два Спартана на армияте репатрират поетапно бежанците в родните им краища.

Нека три пъти по-малката от нас армия, дойде да ни измете нааканото. Ние си чакаме 20те заплати при пензия и не смятаме да се прецакаме накрая.

Tочно вас BMP трябва да ви закрият.че вие сте по зле и от армията.

Нормалните хора виждат в горното сарказъм.

Армията.......... Армията е моооного заета..... Да чака за апартаменти и кюфтета........

Що не вземете да идете в бившето ШЗО в Плевен, да видите платените войници и войнички какво правят? Къв го дремат и какво вардят? Защо да храним безделници бе ген. Михов?

не е само в плевен.в карлово е същото.

Да не изпращат Карловската луканка? Ей, ще ме скъсат от смях. Сега ще ореват държавата, да не би да ги накарат да работят. не може така, те са 1-ва категория. Те не могат да работят.

НА ГРАНИЦАТА!

Тамън ще се научат да стрелят. Да им дават награда 5 лева за хванат нарушител.

Абе баж си е за войската тази работа... И без това тия лехуси нищо не вършат...

Дали България ще е добре или не, зависи от политиците и! Ако народа го разбере, като гласува - ще мисли, а не само да попържа.

Ей на този май не му стига генералската пенсия,че тръгнал акъл да ръси.ПАРАЗИТИ отърване от вас няма.

Явно комуниста -демократ още не е схванал новата доктрина на Сащ ЗА ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ФУНЦИИ НА АРМИИТЕ В НАТО. 1.ВСИЧКИ ШКЕМБЕЛИИ ОТ вОЕННАТА ПОЛИЦИЯ НА ГРАНИЦАТА. 2. спецназ групите на БА-на границата...обезпечават разузнавателно и оперативно/ефективно-задъжания/ полосата в тясно взаимодействе с ограничен полицейски елемент. 3. Лежащите и готови за бой с народа жандармерия- на границата до 80% от състава.Стига са пърдяли в казармите си. 4. НАЕМАНЕ НА безработни младежи от погрраничните райони, като държавни служители...браво на идеята на м-р н мвр. ....Всичко друго е мижим да те лажем.........

Разбирач, всеки знае за работата на другия и се изказва за неща от който ме разбира. Това е проблема на комплексарчета като теб. Жандармерията е най-натоварената служба в МВР.

иска да скатае шапкарите от работа! Каво правят военните-седят си в поделенията и пуичат! Че за нищо стават това е ясно, поне да виснат малко и те на браздата! Аман от шапкарско мислене и военни закостенели моизъци!

Този убостник е член на АБВ, представяте ли си какво ни чака ако тия чалми вземат повече гласове на изборите. Нова коалиция с ДПС, нови дивашки извращения в районите, населени с популации орки и гоблини, масово нахлуване на орди ислаямисти от изток.

гимнастичките да се почепат малко на границата,белким спрат потока,пък и гришо и кубрат,защо не и футболистчетата.

Мисля, че точно по времето на генерал Мйхов стана разграждането на България... и премахването на гранични войски и въобще премахването на армията ни зависише точно от този човек...

ген.михов е наи големия предател.такива трябва да бъдат осъдени на смърт,без съд и присъда.

Г-н Генерал функциите на Армията е да защитава границата и цялостност на държавата , така че не сте прав да заблуждавате хората ! Аз не знам да имате таин договор с ДПС да пропускате бъдещи техни гласоподаватели ! Тези паркетни генерали и полковници да излязат и да си заслужат заплатите ! Гранична полиция изпълнява функции на падари , навремето падарите пазеха нашите череши и лозя и само викаха видя ,видя ! Колко струва на държавата един нелегален пришалец , дайте тези пари на охраняващите като премия или като заплата и ще се оправи работата ! Оградата трябва да се направи по-бързо , тя ще реши проблема 50% , а охраната другите 50% ! Армията ако я имаме може прекрасно да се справи с охраната на границата , бюджета позволява , част от старата ограда временно може да се използва !Ако въведете строги мерки по границата Шенгена ни е в кърпа вързан , гласувайте строги закони за незаконнопреминаващи !

Бившите източногерманци още се оплакват,че не можели да минат през границата ни.А сега минават,като на парад всички люде от долината на дългите гащи.

Ама как така ще накарате военните да работят? Те вече не могат. По-добре да си седят по поделенията и да чакат, защото може и да се лучи нещо лошо. И тогава ще се повикат запасняците, а военните пак ще дават акъл. Те за това ги обучават. Остана само книги да пропишат. А може и във филмовата индустрия да ги вземат.

с цялото ми уважение към Вас,но нима не знаете,че армията ни е по-малка от след Ньойския договор,защото България се командва от САЩ.Те искат армия само за пушечно месо.България не е независима.Тя е в ръцете на ,,елит,,който е купен.Защо вие полковниците ОР не им дадете малко акъл на тия некомпетентни властници.Поучете ги,ограмотете ги в действие.Както кадзват:Не ми давай акъл,пари ми дай.

И какъв е редът в МО? Няколко взвода на безмислени мисии, а другите чакат "тръбата да свирне"? И това за първа категория труд и цял живот лежачка. На времето граничарите бяха деца по на 18-19 години, които с брезентови дрехи и цинти вардеха безплатно сигурността ни. Армията ни от 50 години е чиновническа. Ай сиктир от ред. Искаме и морал малко........ А реда се пренарежда от законодателя, по желание на обществото. А обществото го иска. Защото няма кой да го варди от злосторници всякакви.

Мисля си дали има нещо,което да ни е наред-полиция,армия,правосъдие,образование,здравеопазване,икономика....може би само Гришо,Лудогорец и гимнастичките.

Коя армия и коя полиция??? Армия НЯМА от години, а полиция дал Бог, ама само името и е полиция.

Днешните полиция,армия...Хвани едните,удари другите.Давали клетви,носят пагони.а народа ги храни с заплати по 1000 лева на месец.Не искат по чукарите и това е.Май трябва да се закрият и да се създаде частна армия и полиция

Изказване на антибългарин и предател! Какво значи да се преосмислят бе? Да си отворим границата и да пускаме ордите от изтока тук ли? Тия малоумници ще погребат България. Затворени зад 3 метровите си огради в луксозните квартали на София, те "преосмислят" ценностите на българския народ. Еничари!

Коя гранична полиция Гн. Михов? Тази която пие по "едно малко вино" и после пияни заляни сядат зад волана за да смажат някое дете в бебешка количка? Или такива които се обръщат в деретата с камионите си/последно около Нова Година събитие? Или тези които участват в трафика на същите тези "емигранти" както ги наричате? Оле мале от такава полиция.