Двама младежи и дете загинаха след удар в автобус

22-годишен шофьор без книжка, 10-годишният му брат и 18-годишен техен приятел загинаха при катастрофа край добричкото село Каблешково, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Двама младежи и дете загинаха след удар в автобус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трима мангала по-малко!

Еееххх,ромаллеее...Добре ,че не са нацелили някой невинен с книжка ... А такива неща стават всеки ден ,защото ,аз всеки ден съм на пътя ,но не скивам един катаджия ,с изключение на залегнали такива зад някой знак с ограничение 40-50 км/ч ... А карам от 1973-та и съм имал случаи ,когато на участък от 15-20 км,са ме спирали два последователни пътя за рутинна проверка ...не за нарушение ...Ама това бе в онова лошото ТОТАЛИТАРНО време !

Това е нещо като естествен подбор.Ако се направи анализ на ситуацията ,бащата дава на сина си да шофира знаейки , че той няма свидетелство за правоуправление , а като добавка качва и още един син.Това , ако не е висша форма на малоумие и тотално оскотяване ,здраве му кажи.А ако си представим следната идилична картинка , че вместо автобус се бяха натресли в кола на семейство с дете и колата е със същите габарити като опела,тогава какво щеше да стане, а

Мангусти смрадливи естествено. Хайде трийте .

Ще продължават да се увеличават неправоспособните водачи ако няма ефективни закони! Я да лежат по 2-3 г. в затвора да видим колко ще се осмелят после... А колкото до бащата, сега трябва да понесе цялата отговорност, все едно той ги е убил!

За какви ефективни присъди говориш ти ? над 15 000 хиляди души годишно. Това си е като един набор в казармата. Ето ти идеалното попълнение за охрана на границата, или да се отворят тухларните и да им стопят лагерите за няколко месеца, пък да видим дали ще седнат пияни или без книжка зад волана. Това е свинска работа ... 15к. човека в затвора кой ще ги храни ? ти ли ще им вариш супичка ? ... бульонче в цистерна може би ? по 1 цистерна супа на ден за 2 хранения ... обед и вечер ... сутрин ще им се раздават по 2 филийки хляб .... бульона дарение от Маги малки тайни ... :D :D :D

Това, че ще излежават присъда не значи, че няма да работят!

По-лесно би било: хващат те да караш, без да ти е издавана книжка - директно ти изземват МПС-то в полза на държавата независимо чия собственост е. Единствено изключение ако се докаже, че МПС-то е крадено. Само дълбоко бъркане в джоба, може да оправи таз дивотия....

Интересно ми е ако подобни отрепки се натресат в тебе очевидно без гражданска , книжки и подобни какво става със щетите по собствената кола

Ако имаш каско ясно. Ако не има един фонд, който поема щетите на тези без гражданска. Ама то да се отървеш без сериозни наранявания, мани колата.

Не случайно се издават свидетелства за правоспособност (колкото и корумпирани да са те), все пак има процент контрол. Поне те учи на отговорност. Когато си позволяваш да караш без книжка, значи си безотговорен.

предлагам да се отвори една - две кариери за камъни и който кара без книжка и е пил или опиати е вземал да чука камъни 2 години за една паница леща и филия хляб..само така простите тъпи нередовни българи ще се осъзнаят...Бог да прости починалите

Милите деца...дано почиват в мир...

МАФИЯТА НА ВЪРХА, А НАРОДА ОСКОТЯ. РЕЗУЛТАТИТЕ НЕ ЗАКЪСНЯХА.

Трябва малко ред да се вкара за неправоспособните шофьори:първо-висока и непосилна глоба; второ-ако не може да се плати-конфискация на автомобила, ако естествено не е станал за старо желязо;трето- затвор, ако изобщо е излязъл жив от ситуацията......

Защо "непосилна глоба"? Нали в този случай човекът не може и няма да я плати? Какъв е смисълът и, освен да ти олекне на теб от някаква вътрешна злоба?

Няма никаква злоба.Никой няма страх от нищо, като няма пари за глоба, няма да кара без книжка, а ако кара ще си понесе следващите последствия: конфискация на кола, затвор!

Простотията, неграмотността, невежеството, липсата на възпитание ще ни затрие този народ, селянията, която заля големите градове, тези хора, които до преди 30 години не знаеха как да си напишат имената станаха политици, шофьори, знаят какво е МОЛ, но отново не знаят как да си напишат имена!!!!

Смисълът е да не сяда зад волана, ако няма книжка, защото няма излишни пари за глоба

Бащата няма да има възможност пак да позволи на неправоспособния си син да шофира. Ама той си е виновен.

Къде ги хванаха тези 500 шофьора? По пътищата няма катаджии!

Ми то и каруцата се кара без книжка, и без диплом за начално/основно образование! Ако тази власт не ми даде да си карам както си знам, то няма да гласувам за нея!

Циганска баница.

5000 или 10000 лв. глоба или колата заминава за скраб

На такъв и Господ не може да помогне. Както се казва - сам си го е търсил. Простотията нема край еййй

А санкциите,са замръзнали и не мърдат-до кога,бе?

ЗАТОВА ЛИ СУТРИН ПО БНР ПРЕМАХНАХА ИНФОРМАЦИЯТА В 7,00 ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА"МАГИСТРАЛИТЕ" И КОЛКО ЖЕРТВИ ИМА ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ???

Малоумието по пътищата на родината ни е с нечувани размери!

Средностатистическата българска сган е така.

Напишете им имената бе!... Присира ми се от толерастията към древното племе и всякаква паплач полазила държавата

Вместо да се радваме, че поредния селски лумпен без шофьорска книжка е загинал, по-добре би било да изискаме категорично да се промени законодателството ! Управление на МПС без наличие на валидно свидетелство за правоуправление, както и управление на МПС под въздействието на опиати (алкохол, дрога) да се наказва ефективно със затвор от 1 до 10 години, според тежестта на провинението ! При причинено ПТП и увреждане на други лица, включително и пътници в автомобила на виновника, наказанието да бъде от 5 до 15 и повече години ефективен затвор, без обжалване и право на замяна ! Имам чувството, че зловредни субекти-садисти управляват държавата ни и ЕС, чиято цел е страдание за невинните и повече кръв ! Това прилича на филм на ужасите и наистина е такъв, защото умишлено не се предприемат адекватни законодателни мерки !

От колко години глобата не е помръднала

Естествен подбор, 3 малоумника по-малко!

КАТ ще проведе ПиАР акция: "не на дърветата покрай пътя". Докато няма кой да сакционира и най-малките нарушения и да има постоянно присъствие на пътя на полицаи, този ужас ще продължава. Няма кой да ме озапти, а аз съм сигурне, че на мен няма да ми се случи, а и баровците така правят и никой не ги пипа. Борисов, изкарай полицаите на пътя.

Малоумния баща ще си носи хубава обеца на ухото

Има време да натъркаля още 2-3 мангалчета...не го мислете

За да се спре тази война по пътищата, в която загиват повече хора,от колкото държави, в които се водят войни трябва да играе сопата!!! Крути мерки трябват срещу пияни шофьори и такива без книжки,както и срещу такива,които си купуват книжките и срещу тези,които им ги продават!!! Пращайте ги да копаят тунели и да вършат тежката работа при строежите на инфраструктура,като да не им се заплаща за това,просто да работят за държавата... Ако трябва и по 100 тояги им ударете публично,отделно в затвора да си полежат,защото всички се чувстват безнаказани и си правят,каквото си поискат!!! В България няма съд и затова цари хаос!!!!

Жалко за невръстното дете!Всичко останало в тази злополука си е точно на мястото.Да му е честита сега на малоумния баща загубата на двете му деца!При подобни катастрофи човек си мисли, че някак неправоспособния е взел колата зад гърба на родителите си.В случая обаче не е за вярване - да позволиш не детето си, неправоспособен шофьор да те вози в автомобил, при това рискувайки живота и на по-малкото дете от семейството!Евалла на родителски кретенизъм!От сърце му желая на този баща да откара здрав и прав поне до 100 години и дано е поука за останалите подобни "добре възпитани и отговорни" родители!

Немой да се косиш оти ке ти мине! Тоя бащица сигурно си има още десетина. Така ,че две по-малко... А па и млад е още ,ще си изпраска още някое. Така де ,в "къщата" сега се е отворило още място.

Добре че бащата е оцелял за да осъзнае какъв тъпак е.....

Е, как ''тъпак'', ще осъзнае какъв тъпак е?! И ти ги пишеш едни, няма осъзнаване, ... Той, ако е осъзнавал какво прави, нямаше да си погуби децата ...

a сега ,да го видим тоя баща как ще е живее от тук нататък...добре че не блъснал челно лек автомобил...

На такъв и Господ не може да помогне. Както се казва - сам си го е търсил. Простотията нема край еййй

Ако мислиш, че много му пука, нямаше да позволи на сина си да шофира. Просто ще си направят още едно две чавета заради детските и това е!

Бащата е позволил на неправоспособният си син да кара и си е научил урока по най-тежкия начин. Дали не са били роми, те карат без книжки, тъй като нямат образователен ценз за курса?

Не са!...14-15 годишни,карат,като луди непрекъснато и то българи,за съжаление!

След 15-20 години - бледолик ще може да излиза извън София единствено в Танк Армата с активна защита - за по-бедните, а по-богатите с Абрамс или Меркава. Свиквайте с живота в Балкански Бантустан!!!

Бащата как ще си прости сега глупостта, която е направил?

този тъмнозелен има още 5 такива вкъщи. да им даде автомобила и на тях

Ниско интелигентни, самоуверени индивиди с високо самочувствие без покритие, по пътя е пълно с такива. Да направят глобата за шофиране без книжка 1500-2000лв. и нещата ще се успокоят малко. Всеки може да плати 200 лв.

На мангала и 10 000 лв. глоба да му напишеш... все му е тая - има да дава. И не му пука - няма какво да му вземеш.

Може да е свил ключовете но ако баща му ги е дал не ми се вярва той трябва да си понесе наказанието. Е детето му го няма по голямо наказание от това. Няма жалко и за другите деца бог да ги прости

Да се конфискува автомобила и тогава ще се оправи работата.

Крайно време е да се криминилизира карането без книжка.

Гледам бай Мангал пак е вилнял из пътищата...

Интересно бащата, който е жив, как обяснява на другият баща на загиналото дете, че е бил там е позволил това мазало да се случи?!

Нещо такова: ам карами ний изведнъж - рейс пред наз, и стана белята.

ами така ще е! Племето видя, че и да те хванат без книжка, санкциите са никакви, така че за какво да се мори? А другото си е национална особеност- аз знам как се кара и ей ся глей как шъ им разкажа играта на тия...

Интересно ми е дали ако имаше книжка щеше да е невинен. Постоянно стават катастрофи причинени от правоспособни шофьори предприемащи неправилно изпреварване.

Да де, но най-вече се трепат по селските пътища, където няма КАТ и на това разчитат. Това с книжката е и превантивно, дори в някои страни даже се иска година стаж шофиране с придружител-правоспособен.

Ми аре да не взимаме книжки тогава и да няма изпити, т*к такъв

Естествен подбор! Добре, че няма невинни жертви! Само жалко за 10 годишното дете, то още не е знаело, но за другите малоумници не ми е жал!

... тате, некой чука ...

Или, докато стъкмите грозната картина- "Мазало" ще ни занимавате с добричката сага в Каблешково? Том щото няма подлези и надлези от Йоде Фандък строени, а в София като са вече направени катастрофи има верижни, с участие на млади смели джегити* от г-жа Фадък наречени

Ти си от тези "над половината българи", които одобряват бащицата на нацията. Неграмотни, злобни, душевно осакатени. Но доволни да ги таковат и омайват със сладки приказки. Е, ако има и нЕкоя службица, целуват ръка и гласуват до дупка.

Аз съм с 2 висши и пак подкрепям Бойко. Я кажи, като си толкова грамотен, каква е алтернативата за България? С имена, ако може

Двама младежи и дете загинаха след удар в автобус Поредният селски "празник" в черно.

Ето това е Съдбата... Нелепата Съдба Безотговорен и явно малоумен баща позволява на сина си, без книжка, да кара колата и да утрепе и себе си и брат си и приятеля си... НО БАЩАТА ОЦЕЛЯВА!! Как ли ще живее с тази мисъл до края на живота си, ако изобщо има съвест?! Наказанието е жестоко - не само да надживееш децата си, а и да си пряко виновен за тяхната смърт...

В закона има понятия като "престъпна небрежност" и "убийство по непредпазливост".

Много ги надценяваш мангалите. Ще си живее животеца без угризения, ако мангалката още може да ражда, ще си народят още чавета, да заместят умрелите. Ич не им дреме!

и сериозни санкции дори придружени с полагне на ОПТ. да боядисва бордюри 10 дена в центъра да го видят всички да видим дали няма да си вземат поука. Нямат работа и не са ангажирани затова и мислят глупости

А какво стана с тухларните...там за тях място няма ли?

БХК незабавно да осъди България в Хага! Шофьорът на автобуса е расист! Защо не е скочил в канавката, след като е видял развеселен ромей да шофира? нарушил му е гражданските права - десетгодишната мангуста е ходила да си търси булка!

Не че нещо, но без книжки обикновенно карат тъмно зелените. Те от такива неща не се впечатляват. : "Ша го мием или ше праим друго"......

За съжаление и все повече българи карат без книжки или пък имат книжка само формално, а шофират по-зле от примати. Както е тръгнало, вместо да интегрираме тъмнозелентите, те нас ще ни итегрират.

Аз имам само един познат, който кара без талон, защото няма точки... Но дори и това не е без книжка... напрактика. Явно аз обаче познавам само "балъци".

Бог да прости децата................ Съмнявам се, че бащата ще се помири с мисълта, че е можел да предотврати това.

Аз съм в потрес. Дори нещо повече. ХОРА! В тази кола е бил бащата на управляващия без книжка пишлегар! И сигурно се е кефил какъв пичага е синът му. Те ти сега! Язък за другото момче и детенцето! А бащата вече е наказан. Цял живот няма място да може да си намери. Така му се пада. По-тежко наказание от това да знаеш, че ТИ си убил децата си едва ли има.

И още нещо - представете си как се чувстват родителите на другото момче. Те са го пуснали сигурно с мисълта, че щом с тях ще има възрастен човек всичко ще е наред.

Какви чувства, тези са от тъмнозелените. Те нямат чувства, имат само първични животински инстинкти и не подлежат на дресировка.