КАТ глоби 13 хил. шофьори и 500 пешеходци за седмица

От 30 юли до 7 август са санкционирани 13 286 души за нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР. Санкционирани са и 500 пешеходци.

Обратно в новината

Коментари - КАТ глоби 13 хил. шофьори и 500 пешеходци за седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата ни глобява за всеки купен литър гориво поне половината от цената (1.30 лв.) за себе си във вид на акцизи, данъци...Останалото е просто гарнитура. В замяна получаваме мачкане, прецаквания, лоша инфраструктура, забогатели паразити-политици, назионализиране на влогове в банки в целия им размер, лъжи и прочие гадости.

Защо изобщо на нито един катаджия в града не му правят впечатление редовно паркиращите няколко мутренски коли на ул. "Христо Ботев" близо преди кръстовището с ул. Сан Стефано и непосредствено след знак за забранено спиране ?!!

И какво от това? Нима катастрофите станаха по-малко и жертвите по пътя намаляха!

Най много са нарушенията за превишена скорост,постоянно патувам,кадето се даде сигнал за разбит,или олегнал път,или с много дупки,вместо да извърши ремонт се слагат знаци ограничаващи скороста,и хоп скрити с радара нашите юнаци с патлаци засичат за скорост.

Ами спасението на давещите се е приоритет единствено на самите давещи се. Ние сме сложили знак, че водата е мокра! (Ние сами сме си виновни, че търпим нещата така)

"КАТ глоби 13 хил. шофьори и 500 пешеходци за седмица" Заглавието би трябвало да е "КАТ написа фишове и актове за 13 хил. шофьори и 500 пешеходци за седмица" Щото от писането на фиш/акт до плащането му разликата е голяма. Като почнат да ги събират тия глоби и на българина да му се бърка в джоба по друго ще стане. Са е....разграден двор - диволандия

Мутрогерб настъпват с всички сили явно. засилват се репресиите и глобите, вместо превенцията - това което реално може да намали катастрофите и произшествията. явно бюджет има да се кърпи ;)

затова основен приоритет са им пътищата. Ако не беха ГЕРБ още щех да си кара без книжка, ама те. Фанаа ме.

за къде го фаанаа? и защо се увеличават произшествията? малумниците не разбират, че така компрометират мерките и хората настръхват все повече срещу тях, дори и когато се случи нещо добро.

Обявявам началото на общонационална кампания: ДА ЗАКРИЕМ ПАРАЗИТА КАТ!

Паразита КАТ изземва функциите на общинска полиция с едничката цел - да пълни бюджета. Никъде по света, освен в бившия СССР, няма специална репресивна структура за Контрол (не за Помощ) на пътя.

Въпрос: И след като закрием КАТ какво ще правим с пияндурниците по пътищата и тези без книжка ?!

В САЩ имат полиция за тази цел. Нямат КАТ и се справят чудесно.

личи си ,че имаш катаджия в семейството

А бе, келеш неграмотен, коя държава в света си е закрила контролните органи по пътищата?! Личи си, че имаш доста неприятни срещи с КАТ по пътищата!

"Други 1519 са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани и каски. Установени са 445 водачи, седнали зад волана под въздействието на алкохол и трима след употреба на наркотици. 618 са установените неправоспособни шофьори." Какво викаш контролира КАТ след като само за 7 дни са изловили толкова разхайтен народ? Тези хора са карали и преди така. Просто сега НЯКОЙ КОНТРОЛИРА КАК КАТ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА и се е наложило КАТ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА правилно и да си салужи заплатата. БАС държа, че ако котрола продължи една година, в края на годината държавата ще изпита остър дефицит за КАТаджии.

След дълбок анализ на резултатите стигам до извода, че не ни е разхайтен народа. Резултатите показват колко ни е корумпирана полицията.

Браво! Хайде сега пак по старому - скатаване зад храстчета и под дебела сянка, до следващата акция, когато ще се наложи да си вършите работата! МЪРДИ КОРУМПИРАНИ!

Добра новина , но плачевното е негативното настроение на българина. Добре от КАТ искат или Вие предлагате. Тук нещата са сложни. Но ако има рекет , звъннете , изчакаите да доидат други и ако това е система , т е Вие водачите не мислите за пари под масата , ако служителя знае че няма да работи т е ще изхвърчи дали ще посмее . Корупцията е създадена от хората , че винаги наи напред предлага гражданина , научава служителя а след това реве . Да , добра политика , глоби , да се научим, Друг по голям проблем е какво ни показват тези богопомазани горе и приказката ами те след като могат защо и аз да не мога. Елита следва да се замисли за личния си пример .

За една седмица по пътищата видях стотици дупки по настилката, някои дълбоки по метър. Имаше и съборени мостове, неработещи светофари, изпочупени, откраднати и повредени пътни знаци, имаше и такива, скрити зад дърветата, за да не се виждат добре. Отделно ми поискаха два пъти по 20 лева за непоставени колани и един път 10 за това, че крушката на мигача ми се е разхлабила и не контактува добре. Няколко пъти чаках две баби на пешеходна пътека да си разменят поздрави и последната рецепта за готвене и всяка вечер ме будиха поне по два пъти форсиращи мотористи, бездомни кучета и пияни пешеходци. Искам и аз да се оплача на някого.....

Арменският поп е на Ваше разположение 24 часа всеки ден! ;-)

Народе вдигай се отново на борба-да закрием този паразит и народен изедник наречен КАТ!!!

МВР ООД под сянката на ГЕРБ прави добър бизнес от нещастния гол и бос български народ.

До вчера бяха чисти сълзи ненапити. Добре че дойде ГЕРБ три години предсрчно, че да спаси децата на КАТаджиите! Кофти опорна точка.

Вчера един смръдлив джигит в центъра на Перник мина на червено докато пресичахме коректно булеварда. Аз не се сдържах и започнах да ръкомахам а той започна да ми давава знак да пресичам по-бързо и това при положение, че аз имах предимство. Това джигитите са много мръсни същества!...

13 000 към...500! Излиза, че пешеходците едва ли не са праведници и жертви. А кога ще влезем истински в ЕС, където няма санкции срещу водач, блъснал произволно пресичащи си пешеходци където им скимне????? Айде стига по въпроса, баста! А вие си продължавайте с балканските си тъпотии. Я по-добре си кажете сметката, че направо да ви превеждаме съответната сума, ако ни платят нещо в края на месеца.

13,286 иейй, не са ли много за една седмица, бе ???

браво браво се си мисла че имаме поне 1000 катаджии в страната, ма и 500 да са, това прави 4 глоби средно на ден... тежка работа...

А пък аз съм от почти 2 месеца в БГ и нито един катаджия не съм видял. Нито полицаи съм мернал, с изключение на двама с чанти през рамо на главната улица в Пловдив, които подвикваха хайляшки на познатите си. А къде са катаджиите да глобяват нагло паркиралите коли върху целия тротоар и непозволяващи на пешеходците да минават.

Докато не оправят банката, ще видят данъци, глоби и осигуровки друг път. Настъргват откъде може в продупчения бюджет, аз обаче предлагам да се спестят 2 милиарда лева годишно на данъкоплатеца от полиция и армия.

1з28ш глобени и з00 000 платили в брои

М/у другото, СЕГА СЕ ЗАМИСЛИХ - и самата цифра - 13286 глобени за ЕДНА седмица, която обикновено е 7 дена... Малко смях ще дойде или КАТ си правят ПР!!! На ден били по 1900 глоби... ДОБРЕ ДЕ - АМА АЗ В ТОЗИ ПЕРИОД ШОФИРАХ НОН-СТОП, ЕДИН КАТАДЖИЯ НЕ ВИДЯХ, НЕ ВИДЯХ И ЕДНА КОЛА СПРЯНА! Е, КЪДЕ ПЪК ПОСТИГНАХТЕ ТОЗ НОВ "ПРОИЗВОДСТВЕН" РЕКОРД??? Шофиране - нонстоп София и ходене до Пловдив.

Лобисткият закон да светят фарове през деня го прокара Фодоска в интерес на производителите на ксенони, акумулатори и крушки. Ксенонова крушка -138 лв, баласт с живот 2000 часа за същата за Мерц след 2002 г 950 лева-. Акумулаторите на фарове умират по-бързо. Производителите от Хелла хвърлят капи от радост за българската простотия.

И кво от това, днес един селяндур без книжка с БМВ, утрепа едната си спътница, а другата е с черепно-мозъчна травма. И няма да ги лежи най-вероятно...

618 неправоспособни шофьори? И каква е санкцията за това? Сигурно някаква лека глобичка, за да може другия път като се качи на колата да убие някой.

Ужас! Колко много селяндури зад волана! И десет пъти повече убегнали от зоркия поглед на КАТ! Хора спрете се! 13 000 в нарушения за няколко дни! Въобще никой не спазва правилата после хленчат имало катастрофи!

аман от полиция, толкова много , затова даржавата ни е на т. хал. Да хванат тия с хотелите, заводите

Така ли ? И къде я видя тази многобройна полиция ? Защото аз за 2 месеца тук не видях никаква.

Най-много са нарушенията за управление на МПС с превишена скорост - 2 204. Други 1519 са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани и каски. Установени са 445 водачи, седнали зад волана под въздействието на алкохол и трима след употреба на наркотици. 618 са установените неправоспособни шофьори..... Събираме горните цифри. И заповаме да се чудим - ДО 13286 ДУШИ - КАКВИ ДРУГИ НАРУШЕНИЯ Е ИМАЛО??? 1,000,000 казах - СЛЕД ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА (в София!) ДА СЛОЖАТ ЕДИН КАТАДЖИЯ - НА ДЕН ЩЕ ПРАВИ ПО МИНИМУМ 500 АКТА! ДА - АМА - НЕ!

Кога беше референдума, който превърна не носенето на колани в нарушение ? Или превърна изискването за ползване на фарове през деня в нещо задължително ? Кой и кога реши, че ако изпиеш 2 малки ракии заслужаваш тежки наказания при шофиране ? Порочна практика е органи, които не са избирани да получават правомощия да се разпореждат и да нареждат на обществото "за негово добро". Пътят към несвободата минава през отделянето на пряката народна воля и поверяването на решенията на "експерти". Ето по този начин например "експерти" по максимизиране на печалбите в хранителната индустрия ни хранят с гадости. Примери има във всяка сфера.

Е , това за двете /шестте ;-)/ракии ми идва в повече. Но за другото съм съгласен.

дя-до

Тъпите катаджии би трябвало да се срамуват от този резултат, защото той показва колко инфантила и безполезна е цялостната им дейност по опазване реда по пътищата.

по-скоро показва колко папат седмичн когато не ги "гледат" в ръцете.

Браво! Стригането на овцете върви с пълна сила...

Чудесно! Но къде отиват парите ни от глоби,данъци,винетки,ГО и тн ,някой знае ли?! Защо само санкции и задължения ,а по пътищата и улиците зеят дупки,дупчища и цели кратери?!?!? Тоз асфалт по -скъп от злато явно ,или някой мнооого краде....

По интересен е въпросът къде отиват парите от акциза на горивата. Повярвай ми, там сумите са доста по-сериозни от всичко останало. А и си е малоумие от страна на изпълнителната власт -- по-добри пътища значи повече ползване на автомобила, а оттам повече приходи за бюджета.

..където са отивали винаги. Официалните глоби заминават в Републикански бюджет, неофициалните в джобчето на катаджията:)

Състезанията са до гръцката граница... от там нататак 50-60 км/ч без изпреварваници, че немой се върна на село,требе плати 9000 евра за глобата нашенците..

Ето един перфектен начин за пълнене на хазната, и приходи за полицията....да ама не...къде..къде отиват тези пари....и защо се така не се спазват правилата именно от основните виновници...истината е само в корупционата политика на България....глобява се само избирателно бе хора

бройката на 'хванатите' нарушители е смущаваща. колко ли не са хванати?

Защо КАТ не застанат пред Общините ,да видят колко отговорни фактори говорят по мобилни и шофират?

ебават се с държaвата. направо всичките в затвора!

"13 хил. глоби" аз си го превеждам като "КАТ прибраха 130 хиляди рушвета за седмица, а на тези, дето нямат поне 20лв. в себе си - съставиха актове!"

Вчера дядо е бил бит от полицаи,защото карал колелото си с товар,над допустимия за колело с 26" гуми.Спрели го,и като се легитимирал,го пребили заради етническата му принадлежност.

Би ли разяснил случая? Да можем да реагираме адекавтно?!?

А дали въобще има случай? Някак си много учебникарски написано ми звучи, твърде стилово издържано, като внимателно премислен компромат...

Очаквам коментар...

Опиши малко повече от инцидента, много биха взели отношние по инцидента.

Какво отношение по изнесеното от ня/икой в анонимен форум?! Защото за да е инцидент, трябва да има и други данни, нали? А пък моята буля я отвлекли извънземни, преоблечени като полицай - давай, вземай отношение... Мога да си измисля и подробности, ако искаш...

малко са ако е за "ГОЛЯМОТО СЕЛО" !!!!!!!!!! в софия трябва поне сто хиляди глоби да има за селяндурите ;)

Що не ползват хендсфри,като закона е такъв,а си лафят по мобифона,докато дрифтят с патрулките???

ПОДКРЕПЯМ, контролът е задължителен, на всички нива. Да спре избиването по пътищата.

контрола - добре, но значителната бройка на провинените говори за доста голямо изчекване на мат'ряла като цяло.

малко са ако е за "ГОЛЯМОТО СЕЛО" !!!!!!!!!! в софия трябва поне сто хиляди глоби да има за селяндурите ;)

Си брато :)Като си софиянец,вземи малко се понаучи да пишеш.

Чингиз Кхан само една седмица ли работи в годината? А какво прави през останалото време?

КАТ е репресивен държавен орган създаден да прибира глоби, а не да помага на водачите по пътищата.

От тия 502 пешеходци със сигурност е имало и цигани. Как са санкционирали циганина, след като той е казал ,,аз съм безработен и нямам пари" ??? И какво са му санкционирали тогава??? (а може да е имало и безработни българи)

като е безработен, да не пресича на баба си на хвърчилото...

Ама е пресякъл. И каква е санкцията тогава?