Кадафи: Ако падна от власт, ще има джихад

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви, че води борба срещу тероризма и изрази недоумение от липсата на чуждестранна подкрепа, в интервю за френския вестник "Журнал дьо диманш", цитиран от Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Кадафи: Ако падна от власт, ще има джихад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера тия наши управници , взели да пращат хуманитарна помощ на либийците , а бабата от 2 -я етаж на нашия блок , ако не и дадем нещо за ядене ще си е все гладна и тя като хиляди наши пенсионери , за тях няма помощ. Това не е хуманитарна катастрофа , а тотална катастрофа ! Има толкова богати страни в света - те да пращат. Ако може и на нашите пенсионери.

Ако паднеш от власт - джихад..Ако останеш на власт - пак..Удари си феса в земята и си бий камшика по света. Иначе може да украсят с теб някой уличен стълб..

Прав е полковник Кадафи,по добре е да остане на власт иначе наистина става страшно в Северна Африка!

цитирам каддафи, които винаги ще ми липсва с лудостта си...та, цитата е: "даар, даар...зинга, зинга"...тая му реч ми е любима ....много добре ще пасне с бразилска карнаавална музика....и с жени с пера....уцудващото е, че още не са го убили....явно човека е луд, но не е чак толкова тъп

Стиииииииииииииииииигааааааааааааааа, престанете!! Това е ненормално, по над 20 минути в началото на всичките новинарски емисии вече половин месец, сутрин, обед и вечер в България е тая скапана Либия. Не ме интересува, това да не би да решава немалките ни проблеми на нас българите в българия? Кой им нарежда на новинарите да мълчат за ежеминутните увеличения на цените в мизерната ни родина? Стига с диваците от либия, какво зависи от нас умрелите от глад българи, че да оправиме вътрешните политически проблеми на богатата либия? Има държави с политически и кономически ресурс, които имат авторитета и правото да се намесят и да сложат ред там в либия, но българия е тъпа, мизерна, нищонезначеща, бедна, държава с корумпирани политици, къде е тръгнала да дава акъл и да осъжда Кадафи или който и да било друг в тоя свят. Държава, която допуска собствените и граждани да стават ежедневно бежанци и емигранти, заради глад и мизерия няма правото да дава мнение по такива хуманитарни кризи!!!

Другарят Борисов каза, че сме готови да отблъснем вълните бежанци от Тунис... и некви там други араби, даже - Либия!!! Та - като ни потропа бежанска вълна от тия страни - ти да видиш! КОООООООООООЛКО ВЕЧЕ СМЕ ЖАЛКИ!!! Един тунизиец бежанец даже не похлопа на българска граница да се погрижим за него!!!

Съгласен съм с тебе за новинарската политика. Ама така си върви от Тодор-Живково време. Тогава не си виждахме скъсаните гащи, ама се грижехме за социалистическите революции по цял свят. Новинарските ни емисии бяха пълни с информации къде каква соц-революция се е осъществила: Гърция;Алжир;Виетнам;Лаос;Камбоджа;Бирма;Египет;Ирак;Сирия;Йемен;ЛИБИЯ;Етиопия;Ангола;Куба;Никарагоа;Чили;Боливия;Гана;Мозамбик;Гвинея Бисао и Острови Зелени Нос;Иран...Списъкът на "братските"страни, в които нашата комунистическа партия наля НАШИ пари, е безкраен. И това не бяха хуманитарни мисии. Бащите на сегашните социалистически лидери, Станишев, Живков, Борис Велчев, Милко Балев и др., харчеха тези пари буквално за идиощинио. За това, смахнати диктатори като Кадафи, да тероризират собствения си народ. И синовете на диктаторите да могат да ходят в презряните капиталистически държави да си харчат парите: в Монте Карло,в Лас Вегас, в Макао, както това правеше синът на Живков, Владимир Живков.Някои червени форумци се правят на ощипани госпожици, ама ние помним. Помним и това, че имсме милиарди да взимаме от въпросните държави от този "интернационализъм". Сега ходим немили-клети-недраги по пуста чужбина. Пък те, червените олигарси, станаха милиардери. Това е, като сме тъпа и скапана паплач, а не нация!

АБЕ, МАРУЛИ! ДРУГАРЯТ БОРИСОВ РАЗКАРВА САМОЛЕТ НА ТИМ ЗА ЕВАКУАЦИЯ НА ОМРАЗНИТЕ ВИ ЛИБИИЦИ И ДРУГИ - 50 НА 50% ДЪРЖАВНА И ЕС ИЗДРЪЖКА,!!! Нещо да споделите?

Не си разбрал. Това "ЕВАКУАЦИЯ НА ОМРАЗНИТЕ ВИ ЛИБИИЦИ" не е вярно. Нашият самолет разкарва чуждестранните работници и тяхните семейства, които сега искат да се връщат в държавите си.

Другарите от Форума могат да свършат нещо полезно. Да сформират интербригади и да заминат за Либия да се борят на страната на Моаммар Кадафи. Така хем на него ще помогнат с нещо реално в борбата със световния империализъм! Хем и нас ше ни облекчат от своето присъствие!

Абе, охлюв, да сформира бригада оня, когото Боцко назначи и уволни за един ден! Кой беше той, а сливке?

И сваляте самолети на ПАНАМ.

Чети BBC бе - блога на живо ! - войниците от САС заедно с Британските дипломати вече са освободени и пак ще се върнат за още консултации с ОПОЗИЦИЯТА :)))) А между другото Либийската Телевизия на Кадафи призовава за джихад и излъчва прехванат телефонен разговор за това как Британците помагали на Опозицията :))))) Кадаифа яко го е загазил шъ знаиш - Локърби стана ясно е негова работа :)))))

ДОБРЕ! Но днес ВВС-то беше ги написало едни други! Всъщност - я да погледна сега какви са ги измътили, че да имам още едно мнение:))

Извинявам се, ама - няма такава официална информация! Звучи малко - съседката каза!!!

Пише го на БИБИсИ либия револт лайф - Ама го пише на Английски - А ти изглежда си някоя мома женена за они дето се кланят на "Зелената книжка" на Кадаифа и освен на Арабски и на Български на друг не можеш да четеш

ГОСПОДА РЕДАКТОРИ - защо не си опресните новината? Има пленени/арестувани САС войници в Либия ОТ ОПОЗИЦИЯТА (!!!), да не казвам според коя агенция, поне не съм на щат при вас! ТА - ако това нещо не го опресните - извинявам се много, но цялата дискусия тук във форъма е аааабсолютно безсмислена!!! В Кувейт и в Ирак - на времето първите убити и арестувани бяха от САС и се започнаха войни. Тогава бяха само на разузнаване, а сега - охраняваха самолети/дипломати!

Западните лидери осъдиха действията на Кадафи срещу демонстрантите през последните две седмици като брутални и кървави,... ------------- А те сигурно демонстрантите с цветя се бият или точилки са препасали на рамо...

Мачкай, Муамар, с тебе сме!

Първо ще бъдат ударени сателитните ретлансатори потдържани от Руснаци преди град Гариян - от там Кадафито ретлансира новините до либийците - що ли пуснаха американците военната совалка :))))

Много сте тъпи и ограни4ени поже4ето тук,то и затова 6те сме на това дередже во веки веков....ВЗЕМЕТЕ,ТА ПРО4ЕТЕТЕ МАЛКО ОТ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ,ТА ДАНО ВИ ДОИДЕ МАЛКО МОЗАК В ГЛАВИТЕ,ЛУМПЕНИ

Просветли ни малко, моля - кажи какво имаш предвид, не се дръж като Мазен Миро в зимен курорт! Аха да каже нещо - ама изср*л някоя простотия!

Значи, пише се "мозЪк". Използвай го...

САС-овете бяха още преди две седмици за да охраняват кацащи/излитащи евакуиращи англичани самолети. И никому - НИЩО ЛОШО не са направили!!! Това им е стара практика - да се грижат за хората си. Вярвай ми, да плениш сас-аджия, КОГАТО ИМА ПРАВО - ще пратят да ги приберат!

Забравих да кажа - англичаните накацаха военни самолети БЕЗ разрешение от когото и да било! И сега - смях, ама не толкова - ОПОЗИЦИЯТА пленили... или арестували сас-ове:))) Дали няма да ги пуснат утре, защото, ако пазарлъкът е НАТО да удари Либия - не е сериозно някак!

Какво му обясняваш на тъпият доктор от идеа за булгариа. Той получава оргазми като плюе!

да те много добри са англичаните аз мога да потвърдя

сИпай или Сипай си - не знам - но - 1991 и 2003 - кой започна две войни! И кого пратиха за първи път в Кувейт и Ирак? :)) Минаха само САС, пленени имаше, а след това... знае се.

На Кадаифа му се вижда края - SAS (Special air Service) се появяват обикновенно когато трябва да се "засветяват цели" (с лазерни лъчи) за ракетите и бомбите с лазерно насочване използвани от Американците и НАТО за високоточни удари - обикновенно по танкове, авиобази, и други охранявани обекти :))))) А самолетоносача Ентърпрайз вече мина Суецкия канал и е в Средиземно море :)))

тотия дет са ги фанали "бунтовниците" да не са от готиния САС и те? ...)))))

И за какво ме делахте??? Това, че САС-овете са уникални кучета и ги разкарват по цял свят да бършат гъ*о на НАТО - не съм го измисли аз!!! ООО - и разбира се - американските тюленчета - все не знаят/не разбрали за какво става дума!

Какво ни плаши тоя лумпен. Да се видят "другарите" с кого другаруваха 30 години.

Някои имат задачата да натрапват във форума думата "омраза" под някаква форма на коментар за коментарите. Същите непрекъснато споменават не на място името на Левски и Библията.

Напълно съгласен ,донякъде.Ако при нас имаше подобни събития ,да са загинали десетки хиляди. А ,вероятно семплия българин не си дава сметка какво значи джихад.Утре можем да осъмнем без Президентство ,Министерски съвет ,Банско ,Слънчев бряг и доста невинни българи. Тогава ще си казваме -чия кауза защитаваме?

То пък БГ на всяка манджа мерудия - тя ако не "помогне" хуманитарно то не може. На себе си не можем да помогнем, има хора, които имат нужда тук, тръгнали сме на други да се увираме.

Тоя няма ли да го трепят вече? На либийците им е писнало от него. Заслужават си истинската свобода хорицата. Но не и с "помощта" на американци или който и да е. По добре ще е сами да решат съдбата си. Така няма да обвиняват после други държави за избора който са направили.

а, този е лъд, може и да го направи.ваи за нас които сме долъ. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най-важното което се разбира от този форум е колко много сляпа омраза има у българите! Това е неизлечимата болест на нашия народ - просто няма начин с толкова чернилка в душите да съградиш нещо хубаво - няма начин! Ние сме християнска страна само на хартия. Не може със злост да се бориш за нов ред или нов морал - нещата са несъвместими! Българите имаме истинския пример - Левски! Като четете постовете разбирате защо Левски е титан, сякаш случайно роден в България!

Хахахахха. Този съвсем изкука. Щял да дойде Бин Ладен.....Кой? Американското актьорче, с което плашат света от няколко години?

ах,колко е "хитър" този мръсник

заяви дългогодишният автократ, който воюва с армия, авиация и артилерия срещу демонстрантите против 41-годишния му режим, предаде БТА. я виж ти той срещу демонстранти ате срещу терористи ...интересно много интеерсно г-жа Петрова....пардон "независима" БТА

Кадафито ще го стигнат клетвите на мнозинството българи. А вие, неговите поддръжници, позор за вас, национални предатели!

смени си името,не ти отива да говориш глупости с това свято име.

Самодържавие, самовластие, автокрация (на гръцки: αὐτός, "сам" + на гръцки: κρατέω, "управлявам, властвам") е разновидност на монархическата форма на управление. Представлява държавно устройство, при което държавния глава притежава еднолично политическата власт. При самодържавието носителят на върховната власт притежава всички права в изпълнителната, законодателната и съдебна власт. При това той може да осъществява тази власт, както съвместно с аристокрацията, така и еднолично. В последния случай, властта на монарха в страната става неограничена, а самодържавието приема форма, идентична с абсолютизма. Днес често се използва като синоним на деспот, тиран и/или диктатор, въпреки че всяка една от тези думи има отделно и различно значение.

Горките араби!Те още не знаят,че са центъра на света,и че все още са най-богатите на петрол.Ако бяха по-грамотни,щяха да имат стандарта на Канада.И ако петролните шейхове бяха солидарни с Иран и Ирак плюс Мубарак и Кадафи и останалите арабски водачи-щяха да са могъщи и тогава можеше да се мисли за разпада на САЩ и други сега съществуващи империи.Да се мисли,че след революциите ще им светне-наистина е късно.Това е могло да стане преди да ги яхне Америка.От тук нататък арабите трябва да се оповават единствено на ядрената Иран-заплахата за световния ОКТОПОД и Израел.Кадафито е бил грамотен политик и ръководител-не като нашия ТАТО,но либийците ще го помнят и споменават,след като падне,както ние нашия.

само дето в Иран няма араби....

Eй, все ще се намери някой да оплеска хубавите постове. Да - в Иран има перси, не араби, но всеки с IQ над 80 е разбрал постът по-горе и неговият смисъл.

И като се възцари един мир, едно блаженство! Ти ако си спомняш ТаТо и цункаш портрета му, други хора имат глава на раменете и не се кланят на сатрапи! Много робски душици има още в България - твърде много! За вас трябва да се редуват Тато, Чавес и Кадафи!

Ако имаш предвид хора с обръснати глави,с два пръста чело,дебел и нагънат врат си на прав път брато.Другото е лош материал.Само дето много бързо живеят такива,но ...........

няма как да са солидарни с иран или ирак,повечето малки петролни държавици са изкуствено отцепени....кувеит би трибвало да е ирак....а другите или иран, или саудитска арабия....все 1 мъка донкия да е солидарна с българия?....вижте как ни мразят..мъка донкитата....the muka donkeys ......иъиъиъ

само ни пълнят главите с глупости,за да викаме леле тия колко са зле,а невиждаме нас си.от 30 дена там воюват ,загинали 30 човека при нас за това време от птп са загинали двойно.

Никак не е ясно какви са тия мирни жасминови демонстранти - повечето деца и юноши - въоръжени с миномети, картечници и шмайзери!!! Изобщо всичко е една бъркотия - елитни британски войскови части пътуват с океански кораби, за да оказват хуманитарна помощ; кораби от американския флот се отправят към Средиземно море, НАТО обмисля дали аджеба да предприеме военни дейстния и всичко това преди още ООН и Съвета за сигурност да е взел подобно решение.?!?! Чудни работи стават!

б ирак хямасе терористи по времето на садам сега има хали в либя нямасе но сега сте има много така мислете малко да е здрав кадафи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това, което казва Кадафи, вероятно е самата истина. За съжаление алчността замъглява и разума и логиката. Консолидацията на радикалните ислямски сили, комбинирана с мощна вълна от беженци, без яснен статут, кой, кой е, ще вкара хиляди терористични клетки съвсем законно в Европа. От друга страна Европа ще загуби тотално симпатизиращите й и цивилизовано настроени араби в самата северна Африка. От този момент европейските и американски интереси тръгват в диаметрално различни посоки, и ако ЕС запази инерционната си подкрепа за САЩ, го чакат тежки дни.

Това, което казва Кадафи за ВЪНШНАТА политика на държавата му е очевидна и безпорна истина. Протестиращите либийци (или тези, които ги карат да протестират) имат претенции относно ВЪТРЕШНАТА политика. Т.е. хората там от години наблюдават, как чужденците работят в държавата им, получават много пари и как ги харчат. Някои от тях са пътували и видяли, как живеят другите в Европа. ИСКАТ И ТЕ ТАКА. Това е спорът между либийците и Кадафи. И той трябва да се решава между тях, без външна намеса под дулата на НАТО-вски оръжия. Нека да правим разлика между вътрешна и външна политика, когато коментираме събитията! Впечатленията ми за страната са от преди няколко години.

Какъвто и да го наричат - Кадафи им е казал истината. Ама, пуста алчност за нефт, за колонизиране на народи, а послед суровините да ги продават на борсите скъпо и по-прескъпо и няколко процента от населението да държат всичко в ръцете си,демонстрирайки "демократични" ценности и напредък, а останалите - мизерия. Това е целия номер прикрит зад известни клишета

свещената война вече е почнала,а Кадафи сигурно чака да му порасте червена брада за да е по атрактивен на бесилото

еи та ти пак кои си коя че ше изпрашаш хората на бесилото.бог ни е сасдал и бог ше ни прибере. бсичко друго е убиисво.ти навярно си сериен yбиец и ти достави yдоволствие.

и сега разбрахте ли какво стана.цялата борба.бутането на кулите близнаци е дело на америка и ,,ал каида.,,като те се защитават.или цялата работа беше избурши руце с арабите.е чакаи де .кадафи е прав.вижте вестник от англя.всичката опозиця която се бори да го свалят са вуоражени с такива оружя че каратешница в казармата е играчка.еми как ще поступи боико ако сега нападнат всички казарми и си вземат хората оружие.сущо като кадафи

Ако беше здал властта нямаше да се стига до тук. Ако беше всичко мирно в деня когато хората протестираха и не го искаха, нямаше да има картечници и тн. Но какво каза Кадафи? Аз властта не здавам, ще се бия до последния куршум! Мисли малко преди да пишеш поредната глупост и да защитаваш убийците!

1992 в Лос Анджелос що не я сдадохте бе демосрат?

Колкото и да е луд Кадафи, трябва да се признае че е прав. Северна Африка се превръща във втора Сомалия. Европа е пряко застрашена.

Тук правилния въпрос е - защо държава осигуряваща 2% от световното потребление на петрол не просперира, а се превръща в Сомалия ??? И отговора е, Кадафито просто толкова може. За това трябва да бъде сменен.

я виж някой статистики и тогаз да не паднеш в лайната като видиш че територията БГ е по назад от Либия?

Прав е за ислямизацията,но тя няма да е инспирирана от ислямистите а от " кандидат спасителите" на либииците в настоящият момент.Времето ще покаже каква е била целта на тези размирици в арабските држави,защото нищо случайно не се случва там - еле па в няколко държави наведнъж ! Както се казваше в един филм : "Ако нямаше престъпност щяхме да я създадем за да оправдаем съществуването си"....

още един цитат (не помня на кого): "Ако няма търсене на оръжия, създайте война, за да не умре производството им!"

Защо ли се случва това в Африка и то едновременно? Не е ли много съмнително?? Нека журналистите отидат при Буш-старши и при Горбачов да коментират. И какви бяха тия странни подписвания на договори в бурно море само двамата??? Новата Ялта! Светът трябва да знае!

нещоне стоплих??? представители на "най-почтената" професия???ти си пил газ!!!

Никаква свещена нойна няма да има,само плаши гаргите.Той самият се бои от божието наказание,което ще го достигне,колкото и да удължава агонията си,. Народа вече прогледна.Видяхме как се е гаврил със нашите сънароднички.Че и харедвал бъгарките за лябовници.Но не официални съпруги, със унижението на любовници.Защото за една българка няма по-унизително за нея от това да я искат само за любовница.Българките са умни,интелигентни,чесни и справиедливи и много работни.Зако пък Кадафито да не си куса и красива българка.Но му приседна.Ще има справедливост.Жалко за загиналите,но на мойна като на война.Аз вярвам във справедливата кауза на вдигналите се срещу режима на Кадафи

еи та ти пак кои си коя че ше изпрашаш хората на бесилото.бог ни е сасдал и бог ше ни прибере. бсичко друго е убиисво.ти навярно си сериен yбиец и ти достави yдоволствие.

Забравил си, че същите тези, "вдигналите се срещу режима на Кадафи", заливаха Зеления площад, скандираха и искаха от Кадафи да бъдат обесени няколко броя от тези "умни,интелигентни,чесни и справиедливи и много работни" българки.

Ако такива "демонстранти'' излязат по улиците на Париж и Лондон как ли ще реагират "властите"???

Със сигурност няма да стрелят на месо с картечници, танкове и авиация, бъди сигурен.

Ам кво ще правят бе пич срещу картечници калашници и РПГ-та с маслинови клонки ли ще ги спира полицията и армията.

тъп ли си или не?? Нац Гвардия да нее въоръжена с тапешници бре пич?

По руската телевизия показаха половин час репортажи на живо от "бойното поле", репортерите бая си бяха уплашени, въпреки че нямаше нито танкове, нито авиация, само един хеликоптер. А за стрелба по граждани - да не говорим. Ще кажете - руска комунистическа телевизия! Ама снимки на живо, не е на фотошоп. Гръмнат няколко изстрела, едните побягнат от селото, после обратно...

DIR.bG какво е това: Съдържанието е достъпно само за влезли в системата потребители със статус 'лоялен' потребител.

*abi*

Съдържанието е достъпно само за регистрирани потребители със статус "лоялен" потребител. Приятен ден.

и защо от въпроса ми беше премахната първата част? не са ли журналистите тези хоито вдигат наи-голям шум за свободата на словото?

Този дали си вярва :) И той, като нашите "политици" се опитва да лъже Европа и Америка със същите лъжи, които използват по митингите пред малоумните си избиратели. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ого, ого, пак си с жълтата фланелка, както винаги...Но иначе си фундаментално прав - шпек саламът поразително наподобява мозъка по отношение на съдържание на белтъци и мазнини. Само, че ти, Ого, това няма как да го знаеш - в твоята черепна кутия си плиска борш, сварен по време на криза, т.е. гола вода си, мужикче!

Може ли да заформим споразумение накрая - Ого е прав, Кадафи е убиец, Ал шпек салам е забранен за употреба в БГ?

Някой си разпъваше шатрите наскоро из Италия и се правеше на много голяма работа. Сега помощ иска.

БЕЖАНЦИТЕ ЩЕ ЗАЛЕЯТ, НЕ САМО БРЕГОВЕТЕ НА ЕВРОПА, А ЩЕ ОСЕРАТ И СУШАТА.

Г-н Борисов, само Вие, можете да свържете Москва и Триполи и да спасите.... мира. Кадафи иска да си купи индулгенции и САМО Вие можете да го уредите. Путин ще чуе САМО Вашата дума. Иначе ще си имат втори Афганистан и ВСИЧКИ ще загубиме много! Либия е готова да даде 2 млр. за Белене и да приеме наши работници, а и оръжие ще купува. Моля действайте бързо за да не изпуснеме и този влак! П.С. и спрете пропагандата срещу Кадафи, все пак, ще сме съюзници скоро:)

Никой ли не успява да схване паралелността във времето на предупрежденията на Кадафи за опасността от тероризъм и обявяването на свещен джихад на Русия бе, тъпаци тъпи?!

много ми харесува подхода на каддафи...плагиатства от западния модел на ....2личие..като му се стреля и казва,че е по...тероризма...по ал каида, де ....така лудите схващат полож ението наи-бързо....ами остава да подпишат 1 докимент за коопереишън между каддафи и уса да се борят срешу тероризъма together....

1 urgent mou....ha-ha-ha