Коментари - “Виваком” пусна новата 4G мрежа - до 5 пъти по-бърза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички оператори си правят реклама, че техните 4G мрежи били най-бързите, особено ТелеМор... на който ползвам само 2G-то (обикновен gsm) От 1 месец съм с 4G на БиваКон и от любопитство тествах в така рекламираното приложение за тест на връзката - OOKLA, и какви мислите данни ми дава това приложение!? От различните тестове със сървъри на ТелеМор, БиваКон, МенТел и ФахТелеком излиза, че най-добри данни на Upload/Download има единствено БиваКом, които дори не се рекламират. Най-бавни скорости дават именно ТелеМор! След тях са само ФахТелеком и то за Upload. Най-бърз пренос на данни имат БиваКом, следвани от МенТел. Тест на 4G на БиваКон от различни места в София и извън нея, по АМ "Хемус" и "Стума" при движение с 120 и 220 км/ч. - резултати отлични! Няма забавяне при гледане на видео филми, разговор и зареждане на страници. Впечатление направи теста при 220 км/ч по АМ "Струма", което бе без никакви прекъсвания по време на гледане на филм онлайн и телевизия в реално време! А що се отнася до въпросните тестове на OOKLA мога да кажа, че те НЕ СА ПАРАМЕТЪР за отчитане и всичко зависи от сигнала и антената от която идва! Отидете в Елин Пелин! Там има една огромна чиния. При тест в този район стрелката откача и отчита стойности които в София едвали ще можете да отчетете. Резултатите от Елин Пелин са на 2ри и 3ти ред отгоре надолу и са направени от движещ се автомобил. Другите са от София от различни сървъри като по-високите стойности са на БиваКон. Умалено изображение link Така че ТелеМор да ме извиняват, ама тая реклама за най-бързата мрежа... да си я бутнат някъде! Лъжат хората!!! *Имената на операторите са променени по подразбиране, за да не е реклама!

Пуснали 4G ама само в сънищата си. Къде е комисията за защита на потребителите и тия от комисията за електронните съобщения и не знам си там какви глупости и да ги щракнат тия боклуци от Виваком за подвеждаща реклама. Докато не покриеш 100% от населението на страната с 4G никаква реклама, защото рекламата достига до всички и се отнася за всички. А сега трябва да тичам насам натам и да го търся това 4G както едно време търсех Цитрона по ъглите в Люлин и на мотела на Ихтиман.

Изобщо не вярвайте на тази компания - гнус ме е дори да и напиша наименованието. Те са тези, които набутват на хората ненужни планове и договори с претекст, че щели да говорят безкрайно много от стационарните телефони и по-възрастните им седят абонати само защото трудно си променят мисленето.

така и не можах да я заредя тази страница от моя мобилен телефон ...

Не 4G, и 40G да пуснат, пак няма да се върна към Виваком.

Аз също не бих им ползвал никога отново телефонната услуга, камо ли интернета

На вилата - 35 км. от София направо е 5G. Не мога да говоря по телефона , камо ли интернет. Имам карти и към трите оператора и трите са от един дол дренки.

Абе тъпи журналя , престанете да рекламирате нещо което все още го няма в България. LTE не е 4G ,а 3,5G (наричат го 4G, защото е прототипа, но не е истинското 4G). Ако някой от вас си направи труда да отиде в страна в която има 4G и види интернета , ще разбере ,че разликата е от тук до небето. Буквално интернета е по-хубав от този на някой домашни кабеларки.

Всички оператори пуснаха LTE едновременно. Някъде в средата на Април.

Живея във Финландия.Тук проблема с мрежите го решиха като всички оператори ползват едни и същи транслатори и си поделят разходите за развитие и поддръжка!Защо е нужно всеки да изгражда собствена мрежа ...цената в крайна сметка се плаща от крайният потребител! Не ли?

Абсолютно коректен коментар. За съжалени ение сме на Балканите и тук всеки е много "велик" еи сам си пизгражда мрежата. Такова нещо като NETWORK SHARING сигурно ще се появи и тук, но сигурно поне след 10 г. Най-голямото постижение на мобилните оператори е тъй нареченото ANTENNA SHARING при което използвата едни същи антени на ограничен брой обекти и не рядко това обаче свъразно с технически проблеми.

Защото вероятно във Финландия са разумни и не са алчни! А по принцип - колкото повече хората си мислят, че прогресът се състои в необуздана консумация и удобство, толкова по-бързо ще ги принуждават да живеят - 100 пъти, 200 пъти, хиляди пъти по-бързо!

ЛОЛОМАН, тук у нас, в България се вихри невиждана простотия, в комплект с лакомия. Всеки с малка чурка се прави на мъж и се надува като корабно платно. Няма ефект, няма икономика, няма технологии - само глупави министри и политици, прости, лакоми, тъпи, но щастливи, че управляват една рая! България е политическа държава и в нея всичко е политическо! Няма икономика, няма образование, няма правосъдие, няма сигурност, НЯМА МОРАЛ, НЯМА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА! Има ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ти си доказателство за балканския синдром, щом в икономическа сфера се опитваш да пробутваш идеология. Далавераджийте партия нямат - те имат само лакомия. Когато ГЕРБ изобщо не съществуваха, в България вече имаше вече 3 мобилни оператора.

Всъщност имаше планове за Network sharing но не се случи по външни за България причини ...

Стефчо, не бъди смешник! То няма нормално покритие за провеждане на телефонен разговор, ти за 4G се буташ. На магистрален участък 50 км от Ботевград до София телефонният разговор прекъсва 6 пъти. И това от миналата година, при все множеството оплаквания. Много сте зле баце, много, но не мога да Ви сменя защото е служебен!

Хайде да не говорим глупости, 4G мрежа още няма. Това се води 3.5G - поинтересува те се малко. Факт е, че Виваком избиха рибата с новите си пакети. Мисля да сменям оператора скоро, че Ментел взеха сериозно да дразнят.

За първата част си прав, ама като оставаш при тия, хрантутиш същите хрантутницидето осмукаха ктб. Другите поне са с ясен собственит, а тея са КОЙ?