Метровлак дерайлира в Москва, има много загинали и ранени

21 души са загинали, а над 160 са пострадали при катастрофа в московското метро, сочат последни данни. 3 вагона са дерайлирали без да се преобърнат.

Обратно в новината

Коментари - Метровлак дерайлира в Москва, има много загинали и ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По принцип смятам, че трябва да имаме доста хладни и сдържани отношения с Москва. Но, да се използва инцидент като този за злорадство е долно, МНОГО ДОЛНО. Разберете най-после. Това е трагедия която може да се случи навсякъде.

Господ забавя, но не забравя! Да им е честит на братята Крим и гражданската война в Украйна, предизвикана от другаря Путин!

Не само, че си кух.Ти си пълен вакуум.

О НЕРАЗУМНИЙ И СЛАБОУМНИЙ ЮРОДЕ-БЕСОВЕ

подобни изказвания те принизяват до нивото на русофилите които се радваха на жертвите на торнадото в щатите и пак видяха божията намеса...

На руснаците им даи да се бият и водка, друго не става от тех

Смотан,"ь" е на втория ред до "z" отдясно. Иначе поне си знаеш името.

а бе тия хохлите са не само прости а и долни жалки същества.А НАШИТЕ ПОДЛОГИ ЩАТСКИ НИ ДУМАА ЗА САММИТА В ФОРТАЛЕЗА.БРИКС КАЗА СБОГОМ НА ДОЛАРА

Каквото ще да си говорим, трагедията е страшна, под земята, притиснати, без достатъчно въздух, незнание за това какво става и пълен страх от неизвестното, аз лично бих се уплашила до смърт. Ако пък си и ранен е нечовешко. Ако беше се случило в САЩ, ТВ щяха да гърмят за новината, а сега никой не забелязва. Дано поне оцелелите се оправят и намерят покой.

ако беше във ФАЩ ние щяхме да забраним да дрънкат ...и тук много ни слушкат ако не си в течение)))))

Това е трагедия и е грозно да се правят някакви политически изводи или да се злорадства, все пак загинали са хора човешки същества.....Но като знам как комунистите злорадстваха след свалянето на украйнският самолет и гибелта на 40 украйнски военни причинена от путлериските гадове...какво може да се очаква!

Киевските фашаги са виновни без коментар ТОЧКА!......но ние ще отмъстим другарю Путин......Бог да простни загиналите!....и да благодарим на Бога че при ж.п.катастрофата у нас загина само един човек....Бог да го прост!

А ета так бъйла и по каманистическаму! Мъй живьоли так харашо! Хехе, колко са ми смешни комунетата. От щастие покрай успехите на колхоза ще се изпотрепят! Браво, браво! Де се вика, има естествен отбор на тоя свят!

чудя се коя ли майка циганка или помчака е изсрала такова малоумно нищожество на белия свят! Само замърсяваш атмосферата, но то от биологични фекалоидни отпадъци като теб какво да се очаква....

Слушай бе циник. Подигравай се на бременни булки за да не може да те стигне. Навсякъде по света стават такива случаи. Ама на тебе зомбе, само комунетата са в главата ти. Нещастник. И не се качвай в метро!

Проруски сепаратисти са обстрелвали с установки Град жилищни квартали на източния град Луганск. Това обяви Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна, цитиран от Униан. В атакуваните райони живеят цивилни граждани. Има жертви, като точният им брой все още не е установен.

гееец Бегеец еврогеец! Пак ръсиш тук лъжи!! Имай малко срам тролска отрепко и се разкарай от тук отивай възхвалявай укронацитата и Обонго някъде другаде в форум!

От няколко дни празнувам заедно с народа на КНДР спечелената от тях световна купа по футбол.

Напълна възможно е това да е грешка на автоматиката на системата. И тя е създадена от хора, а безгрешни все още няма. Същевременно отново дразни това безмислено, типично КГБейско желание да се скрие истината, да не би случайно някой да си помисли, че това е грешка на някой другар или /О, Ужас/ на системата. Да си спемним Норд Ост, Беслан, изрода Чекотило, "инкасаторите" от Харков и още много. А иначе, жалко за трагично загиналите. И тях са ги чакали майки, бащи, жени, деца

Мирише на атентат, доста грамотно направен, явно ще са бандерите, няма кой друг да е !

Много странно съвпадение у нас и в тях. Запознати ли сте как дерайлира влак. Много просто. С потреперване на земята. На същия принцип със свличане на земни маси.

Както винаги всичко е по руски. 3 ма загинали ....5...10 ...сега 19, а в същност никой няма идея колко са. Винаги е така при руснаците. Когато потъна курск - нямали радиовръзка....били май добре и после след 1...2 дена минаха 100++ имена след новините.

търсиш под вола теле. Този начин на оповестяване на жертвите се практикува навсякъде по света.

Според ММ всичко в света трябва да е като във вестник "Лична драма". "МОСКВА в кървища" Загинали 100 ранени 1 000 напилисе от мъка 10 000

далечко са от 700 жертви в тубата на Лондон ама карай....))))

това е хакерски акт,бъгнали са системите на метро влака,дали не са Анонимните,и за нашия влак пак те са виновни.хакнали са му спирачките

Е как от едно удряне на спирачки ще дерайлира влакът...трябва да е имало и друга причина.

Тая причина рязко набиване на спирачки ми звучи малко неправдоподобна! Какво ще да е това рязко спиране? Дори и да блокират колелата на мотрисата, те просто се плъзгат по релсите и трудно би се стигнало до дерайлиране. На мен ми намирисва на атентат, който се прикрива поради някаква причина.

Това е катастрофа със 70 км/час. Тука нашите ни омайваха че няшият влак е дерайлирал със 100 и само машиниста загинал. А иначе очаквам до три ммесеца шефа на КГБ да рапортува, че повече няма технически причини влаковете на метрото да дерайлират, защото са получили по един пълнител като част от процедурата за техническа профилактика. Това нямя да върне жертвите, но все пак ще спести вероятни бъдещи.

Съболезнования на семействата и близките на загиналите ! ---- Не са хубави тия работи... (, каквито и да Са)

Страшна трагедия!

терористите! те вече имат в свои ръце и кибер-тероризъм. Тази лъжлива аларма като нищо може да е активирана именно от терористи, а е ясно, че Москва и Русия като цяло, са мишени на всякакви изроди радикални ислямисти, чеченци, абхазци, и прочие антихристияни. Не може да има спокойствие никъде вече, и ние да не се приспиваме с лъжливи изводи за липса на риск от тероризъм. Не пропускайте и нахлуването у нас на терористи като "спящи клетки" чрез т.нар. бежанци.

А болшивиките?

Те работят с милиони

извинявай, какъв си по религиозни убеждения? не си християнин, не си и муслиманин - те не биха били толкова злобни под една катастофа. сподели, дали случайно не си от някоя расистка религия, за която смъртта и болката на всеки освен от 'богоизбраните' не е важна,а?

Гаден народ сме и това си е.

Само преди няколко месеца насред Чикаго при много съмнителни обстоятелства влаков състав от метрото -блю лайн на открит участък-тръгна сам без човек/!?!, преодоля 2 автоматични и 2 механични системи и кататрофира след 3 мили в празни вагони на следващия стейшън. Веднага полис отцепи района и дофтасаха ФБР -да разследват дали няма умишлено действие.Дадоха тел на граждани ако някой нещо е водял , знае или се съмнява да помага с инф.

хората останали близа час (!?!) затворени в мотрисите, а след това излезли и тръгнали по релсите... При тази катастрофа, близо час никой да не се притече на помощ? Е това вече е безхаберие, каквото може да има само в Русия или България. Лека им пръст на загиналите. Нелепа работа...

Обичам хора коите нищо не разбират ама коментират всяка тема. Хаосе ти запознат ли си с правилата за действие при такива ситуации? Знаеш ли колко хора са били затворени? Как преценяваш че час е много или малко? Ако в една авария има пострадали и непоатрадали на кого първо се оказва помощ? Знаеш ли на какво растояние са били вагоните от станцията? МЪЛЧИ НЕВЕЖО!

Хаосе разбрах те! Трябваше веднага да отворят всички врати. Хората да почнат да скачат по релсите, да ги убива тока, а тези които не искат да умират от напрежението да бъдат претъпкани от паническата човешка вълна. Не се досетих извинявай но простотията ти е безгранична!

Под земята ли да се притече някъде там?!

Хората докараха 150 линейки и 8 хеликпотера за извозване на ранените. Толкова в цяла България не може да се съберат. Техническите екипи и следователите, които начаса довтасаха не ги броя. Отделно имаш ли си на идея колко време трябва да дойдеш от един кватрал на Москва до друг Това не ти е като от Западен парк до Люлин. Диаметъра ма МКАД е около 50 километра. До момента са извадени всички от вагоните и в момента се разчиства тунела, като обещанието е че до утре вечер щ е е почистено.

Нашето метро е много по-съвреммено и по-качествено от Руското. София е западна столица, слава Богу.

логично е метро направено 2000 година да е по новао от 193 и коя си. А за София западна столица малко си се объркал, н сигурно не си ходил по западните столици. А между другото Москва е по на запад от София :)

Как така Москва е по на запад от София бе братко:)?Ти съвсем ме насмете!Гледам картата, гледам....да не бъркаш изток и запад?

Софийското метро работи с руски влакове, при това не всички са последен модел, някои са още от преди 1989 г. Не че има нещо лошо в това, но за да сме точни. Сигурността идва не от това, дали метрото е "западно", а от това, как се поддържа и кой го използва.

Японската АЕЦ е Западна и защо гръмна и отрови света?!

Възможен тет-акт. Държавна сигурност в БГ трябва веднага да разследва има или няма чужда ръчичка в двете БДЖ-аварии ! Много съвпадения -банков удар, ЖП удар. И накрая тотален хаос в БГ. какво е нивото? Приватизация на БДЖ или приватизация на РБ от чужди приватизатори. В САЩ еври-каждий ден на жп линията по 2 пъти на ден Пикап Форд се качва на жп линията, спуска железни колела и започва да се движи по релсите като жп състав за проверка на разстоянието между релсите и дали няма подготовка за шашма.!!??!! Алоуу. Аварията в Калояновец е много съмнителна. Дека е сега бат'ви Стою от селото, да ви подгони набързо ще си кажете кой на кого служи и на кого се кланя.

Или става въпрос просто за безхаберие? ;)

Спад в напрежението по релсите =\= дефектни вагони.

Типично по руски - първо 3 после 5.... Помните ли театъра с терористите - пак 1 -3 8.... Помните ли училището в Бейслан? Лъжат до дупка тези. Жалко, че толкова хора невинни си отиват!

Още от Сталиново време си е останало като система да се публикуват само потвърдени данни. Убит е когато е пристигнал в моргата. Ранен, когато е приет в болницата, свален самолет, когато се получи табелката със заводският му номер и т.н. Възможно най голяма обективност. Поради това когато се дава информацията се дава и времето когато е дадена.

Ако се стигне до там, че журналистите получават индормацията си от моргата или от правителството какво се е случило в страна.... да ти е*а журналистиката. Това го има само при комунизма (Корея, Китай, Русия)- пресятата информация е манипулация.

глупости прах в очите на хората ами Курск, "табелката" я изкараха чужди водолази май след 3 години никакви потвърдени данни, целта е да се опази имиджа на вожда така е още от Сталиново време

96 - Кой те лъже бе ТЪПЪНАР ? Ти искаш веднага да ти дадат точно колко са загинали, само че не може да стане.

Няко неможе да брои?????

Някои умират от раните си в последствие смешнико.Ползвай си главата не само за баланс.

За да се избегнат подобни трагедии и у нас, трябва спешно да се подменят влаковете в софийското метро, които сега са същите руски подвижни ковчези! Бог да прости невинните жертви, а нас да пази от комунисти и русофили!

на нещо друго! Московското и Софийското метро са несъпоставими по нищо. Бегай си играй с подобните на теб!

Определено си жертва на глупостта си.Ако влезеш в Московското метро ще онемееш и повече няма да пишеш глупости.

Ако влезеш в Московското метро, може и да не излезеш жив!!!

Атентат. Чиста проба. Няма да има покой за Русия, докато се насажда тази непрекъсната и първобитна омраза към този изстрадал, но велик народ.

този народ е изстрадал, защото, както и българският, си отглежда и търпи бандити, които да го яхат. И обвинява за всичко лошо не тези бандити и себе си, а "лошия Запад"

Ееех... нали бяха три жертвите? Дано не стават повече.

Първата работа на мужиците при такава авария е да вземат алкохолна проба на машиниста. Това там за спирачките да го разправят на чукчите.

Еееееххххх.... Ако тази система беше въведена и тук.... Ако бяха взели проба на материала на баща ти-от колко мъки щяха да ни спасят........

Ае доносник, ти веднага се фърли на амбразурата, а?

Защо не казваш нищо за катастрофата с влака край Стара Загора. Там също загина локомотивен машинист. Много простота в нашата България се е наплодила, от къде ли!!!?

Жалко за руснаците. Още по-жал ми е обаче за българите, защото драскачите в тоя форум живеят сред тях. А дали сте фили или фоби, няма абсолютно никакво значение. Нивото ви е "нашите" са винаги прави, "чуждите" са винаги грешни и "най-обичам, когато "чуждите" страдат".

"Не ме интересува, че че ми изгОри къщата, ако изгОри и на Вуте плевнико".....Това сме ние.

Така е, прав си. Но още по-лошо е, когато дори "нашите" за тях не са българи. Веднага скочиха да защитават руснаците или украинците. А нито един не скочи да защитава БЪЛГАРИТЕ - в Украйна има българи, защо ги забравихте мили сънародници???

Умнико, един българин, наясно ли си на чия страна са в конфликта българите по тези земи? Хунтата им осигури изучаване на "украински" език, нещо като македонския и писане на латинаца, вероятно и католицизъм. Та те против хунтата ли са или я поддържат. Сънародници имаме и във всичкип страни с които граничим, а и по далеко, Бавария, Уелс, Ирландия, също и в Италия, Франция и Испания. Нито дума за тях. Дори позволяваме на дойчо да казва че е гот. Осведоми се повече преди да пишеш. Българи има и в Казахстан.

Дано нашите хора обърнат внимание на нещастния инцидент, защото нашите мотриси също са руски. А недай Боже, при нас подобно нещо ако стане, няма хеликоптери за ранените.

от написаното ,ПРИЧИНАТА за дерайлирането е ФАЛШИВА АЛАРМА И ПОСЛЕДВАЛОТО ВНЕЗАПНО СПИРАНЕ .КОЙ е виновен за фалшивата аларма ? И тук май СИГНАЛИЗАЦИЯТА НЕ Е СЪОТВЕТСТВАЛА НА МАРШРУТА КРАЙ ГАРА К. ПРЕДИ ДНИ . ВЪЗМОЖНО Е ДА Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ИЛИ НЕКОМПЕТЕНТНО ИЗРАБОТВАНЕ , СГЛОБЯВАНЕ ,ИНСТАЛИРАНЕ -икономически саботаж ,религиозен,политически ,етнически ?

С тези не е необходимо да се воюва те ще се избият сами

И тука ли успя да пуснеш стомашночревните си продукти

Нищо подобно, те не са като усарите да избиват собствения си народ като ги пращат постоянно на военни мисии, не са и като евреите, които избиха толкова свои хора в концлагерите. Неуместно изказване , когато става въпрос за жертви най-вероятно на терорстичен акт...

А такива като тебе сами ще си отидат по пътя на естествения подбор!

Тоя буквописец е със сто ника. Но името му е Иво Божков. Той и бегеец се пише но е продажна сган. Проверете кой е Иво Божков!

От протестната мрежа!

Не знам за Русия но направо Бог си ни пожали при влаковата катастрофа, доста страшно изглеждаше,..... бог да го прости машиниста!.....Колкото до пороя и градът по времето на посещението на Лавров може би сте прави...може би беше някакво предупреждение!

А Хиларица като идваше миналата година, виелицата дали не беше предупреждение? Колко пъти захожда да кацне еър форс-а? И като стъпи на пътеката долу, спря снега. Аре четете ги знаците и за двете страни. Явно небето ни предупреждава за "Големио брат", независимо от коя страна е!!!

Наказа ни заради вашия прайд, който вие си правихте Съботата. Защото бог книга ни е дал, в която е речено с камъни да ви побиват, но ето софиянци ви ръкопляскаха и затова в центъра би градушка като каменен дъжд!

А може би става въпрос за прикрит атентат!? Как така спирачката се е задействала автоматично? Нещо не е ясно за първоначалната причина. Много съжалявам за загиналите. Бог да ги прости, а другите дано оздравеят.!

За хеликоптерите обаче-нищо не пишеш... Е,к`во да пишеш а?? Че са надуваеми с хелий по нова технология на НАСА ли?? `Що се обаждаш неподготвен бе???

За съжаление, подобни малфункции на техниката стават: амортизация, човешки грешки и тнт Все пак железният път остава най сигурният: за справка, за полугодието в Русия при ПТП са загинали над 10000 човека...там е истинският проблем

бог да прости загиналите и дано оздравеят бързо ранените

извинявай за присмеха, но след като не си падаш по питки, педал ли си или просто кастрат?

Бог наказва Русия заради УКрайна,имало възмездие :)

Абе-не знам,нас защо ни наказва така,да се раждат между нас такива като теб.... Сигурно твоите родители,бая са згазили лука за да им се случи това!!!!

И нас ни наказа заради Русия - градът се изсипа в деня, в който Лавров беше тук.

Не знам дали е наказание или нечия грешка, но се замислям, че и нашите мотриси са руски.

Кофтии. Ама се очакваше де. Така става като почнеш да се занимаваш с неща дето не ги разбираш.... Като дърпаха дявола за опашката не мислиха, сега вече е късно...

Искате да кажете, че те от 1935 година се занимават с нещо, което не разбират?

НЕква нова синтетика употребява пичът!!! Като му гледам драсканиците обаче-яка е!!!

Прави ли ви впечатление, че новини за катастрофи в чужбина се тръбят винаги, ако у нас нещо се оплеска. Или репортаж за фалирала банка в Португалия, след като нашите се уляха с КТБ.. Такива неща се случват навсякъде, но ги чуваме само за да се притъпи реакцията от собствените ни проблеми.. А кога ще чуем за осъдена медия в Бг, както стана в Англия?

ей това са лошите неща в живота...да се намериш, преживееш или не...за жалост подобна ситуация егати, гледам, чета и ми е тежко...

Защо трябва да политизираме даже човешката трагедия?Руснаците така, руснаците иначе! Ние да не сме най-хубавите?Руското метро в сравнение с метрото в Лондон и Париж е много по-красиво!

Добре започна, ама защо трябваше да слагаш сравнението?? Искаш да кажеш, че на тебе ти харесва повече или че другите нямата право на различно мнение?

Голяма трагедия ,която за жалост се политизира от тъпите драскачи тука.. Да почиват в мир горките хора,дано са на по-добро място..

Ъъъъъ много ме ъъъъ дразни ъъъъ говорещият ъъъъ. Направо ужас ъъъъ

Управи си Езика !

руска му работа.

Политизирането на подобни човешки трагедии е характерно за безчувствени, безнравствени и долни твари и уроди, така добре подвизаващи се в българската политика. БОГ да прости невинните жертви! Засрамете се, ако знаете какво е то срам! Едва ли....

Дали злобееш срещу Америка или Русия няма значение - все си дребнав, злобен човечец, който най-двулично се ползва по един или друг начин от открития, направени от тези по своему велики нации!

какво са открили руснаците??? За 300 години от САЩ са излезнали самолети, компютри, телефон, електричество, крушка... от Русия ... пиянство и самовар!

И ракетни двигатели.... И системата КИБИНИ-оная`дето "пише" по 70 оставки на минута батка!!!!! П.П.. Нали забележки за правописа правиш бе пич а?? `Що продължава-кратуната ти-да не приема,че ново изречение започва с главна буква?? И самолетът-не е американско откритие батка... Електричество ли??Батка-Тесла в САЩ ли е учил бе???

Пий ракия и учи история!

Преди да налагате вашето си впечатление. ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА ПЪРВИЯ САМОЛЕТ са американските братя вригхт, а етническият им произхо е смесен-германски,холандски,английски и швейцарски - wikipedia

Ти едва ли си даваш сметка каква глупост си написал, но все пак да кажа: самолети по това време са се строили във всички големи страни и изобретенията са навлизали бързо навсякъде, телефонът е измислен от шотландец, електрическата крушка, също като самолетите, се е развивала във времето, а в съвременния вид с нажежаемата жичка е патент на руснак, който Едисон просто е купил, колкото и да не ти се иска. Но там, в Америка, всичко е изобретено от Едисон, разбира се - нещо като вица за руския слон.