МОН вдига заплатите на директорите в средните училища

Повишени са и добавките за организация и контрол на заниманията по интереси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мдааа, виждам, че си потърпевш от лошото образование. Нищо де, то българският е труден, не е за всеки.

Заслужава ли увеличение директор, който не увеличи заплатите на учителите си от 1 април!? Който унижава, тормози и уволнява неудобните? Чийто братова фирма от години прави ремонтите. И е ясно как се усвоява! Ехооо, мандатност, политически назначения, ревизия. Моля!?

Не вярвам да има директор на у-ще с такава малка заплата. По-скоро това е заплата на учител с 5 годишен стаж, при положение, че минималната заплата на новоназначен учител без стаж е около 1400 лв. Повечето директори са с голям стаж и взимат поне около 2500-3000 лв.

Това е основната му заплата без бонуси иначе надхвърля 4000 лв.

И герб правеше така, когаго наближат избори. Заплатата трябва да се обвърже с резултатите от външно оценяване.

Малко ПР за Денков след вчерашното фиаско на "реформите" му?

В трудовите договори на всички работещи в системата на образованието, получаващи заплати от бюджета, задължително трябва да бъде вписано като "конфликт на интереси" даването на частни уроци - така както на всички работещи се вписва в трудовите договори, че не могат да осъществяват паралелно същата дейност за друг работодател.

Това трябва да важи и за лекарите, а не “оди в частния ми кабинет….. Айде сега дай едни 70лв.!”

Изключването на "конфликт на интереси" е уреден чрез допълнителна декларация, която всеки учител подписва.

МОН, Денков, как не ви е срам. Задна дата, отпуск незнам какво си, а децата неграмотни. Между другото всички министерства увеличиха заплатите на служителите си. Вие кога?

МОН кога ще вдигне заплатите на служителите си?!

Леле, само така! Само на директорите! Че те малко са си откъснали и дали от бюджета. Другите не работят и не са хора да имат нужди. Нещастник денков.

Друго е помощния персонал и хората които искат да станат учители, да са на минималната заплата. Какъв стимул за младото поколение.

Защо?

Защото корабът на българското обучение е под вода. В голямата си част произвежда необразовани деца и затова трябва да бъдат поущрявани виновниците.