Кабинетът обеща без ранно пенсиониране на полицаи и военни

България ще ограничи възможностите за ранно пенсиониране на военни и полицаи. Ще се приемат промени за изравняване на възрастта за пенсия на мъжете и жените.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът обеща без ранно пенсиониране на полицаи и военни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всички работещи в България трябва да има пенсионна възраст. За учители и за работещи в "Бърза помощ" ще има пенсионна възраст, а за държавните служители в МВР няма да има. Така ли". Няма да стане това, уважаеми синдикати. Трябва да има справедливост.

Достойнството Максе, не е даденост, ей така априори. Нито за военния, нито за полицая, нито за доктора, нито за Папата. Никой не е по-достоен от своите постъпки, а те не са по-достойни от решенията му, а те от направения избор. Никой избор пък не е по-достоен от мотивацията заради която е направен. Истинското достойнство е на този избор, който се прави всред конфликт от противостоящи мотивации- To be, or not to be-когато рискуваш някой да те нарече заради него, че си глупак. Достойнството зависи от ценностите които те управляват.

А като се добави и пенсионния фонд в работоспособна възраст финансирането става и тройно.

Максе, да не си под пагон в оставка бе брато? За луд, не си луд, нито си глупав, но за това пък си бая пристрастен. Моите уважения, но за хора с мъжки професии, военните и полицаите са бая хленчовци, говоря от личен опит. Има и такива за уважение. Но май всичко опира само до пари. Касае се за двойно финансиране: веднъж от бюджетите на силовите ведомства и повторно от гражданските бюджети на общини и предприятия давани за охрана, давани на същите тези идеализирани от тебе хора. А в личен план не бъркай правата с привилегии.

Сега вече всеки ще мечтае да работи за МВР за мизерни заплати и и без социален портфейл. Висшист с езици- надали иска да работи за тях.

военнослужащите в повечето поделения не знаят защо са назначени, като излязат на пенсия споделят, 20 години в армията бях, назначиха ме от улицата без да съм учил за военен-голям живот, (кафета, партита, понякога отчети пред по горните началници какво сме правили и се чудем какво да пишем, два самолета изправни, а 10000 стоящи във ВВС) и сега ако живея до 85 години ще взимам 40 години пенсия 5 пъти по голяма от на баща ми, не е ли време да се спре това ненужно ранно пенсиониране на военните, не е ли време да се съкрати тази огромна по численост и не ефективна, не модернизирана армия, не е ли време да се закрият толкова излизащи скъпи на държавата поделенията на ВВС в които няма самолети, а само личен състав на заплати

Вместо да мислят как да удължават възрастта на полицаи и военни, да помислят как да вкарат мързеливите младежи на работа, и то принудително. Каквато работа има, такава ще работят. Всеки случай за професори, доценти, художници и кинаджии вече "работа" няма. Кафа от чантаджии и преписвачи. ПРИНУДИТЕЛНА РАБОТА, това е.

Но трудът на полицаите не е ефективен и полезен, за да имат такива претенции: По пътищата и кръстовищата в София няма контрол, всеки отнема предимство както си иска преминава от едно платно в друго, пресичат две непрекъснати линии без мигачи и създават условия за катастрофи, но няма кой да ги санкционира и да им вземе книжките, защото полицаите дремят на някой уютен ъгъл! Накрая, като се пенсионират си намират пак някое уютно местенци и отнемат работата на младежите! Нали са свикнали държавата да им е длъжвница! А те на нея и хората , не!

Сам си каза къде те стяга чепика - назад към Бай Тошо! Военна прокуратура, единоначалие, демократичен централизъм и априлска линия. Курвите на властта мислят че свобода, човешки права и законноост са мръсни думи. Важно е какво нарежда началника, а не какъв е закона. Закона е за безпартийните, привилегиите са за "колегите"

Този нещастник Христосков да отиде да поработи десетина години в мина или в металургията,пък тогава да го питам кога ще иска да се пенсионира

Мина и металургия е много по- тежка рааота от на полицая и военния! Освен това сега в полицията и армията се влиза доброволно и сигурно с дебели връзки!

18 20 годишен мъж извършва правонарушение и бяга по улицата след него не 1 а 5 полицаи на 50 60 годишна възраст го гонят единия от които с памперс а останалите с патерици в ръце е тогава България ще развие киноиндустрията по отношение на парадодиите.

Не се опитвайте да убеждавате разгневените на армия и полиция тролове и орки - безсмилено е. На мека китка угодия няма.

Чл. 59. (1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.

ЗА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ТОЗИ КОИТО ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ ! ТОВА Е УРОНВАНЕ ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК И ПОЛИЦАЙ !ИМА ОПАСНОСТ ЗА СУВЕРЕНИТЕТА, ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА ДЪРЖАВАТА И ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА !

имат само оръжието на своя страна!

Вече България има друго име и то е Булгаристан - Туркистан ! Братя Българи да сваляме гащите и да се предаваме доброволно без армия и полиция ! На нас война не ни трябва, ние сами ще се предадем ! Ердоган ще си постигне целта ! БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ МОДЕРНА ТУРЦИЯ !

БЛИЗНЕТО И ЦАЦУРКАТА ДА СИ ВЗИМАТ БИБЕРОНИТЕ И ПАМПЕРСИТЕ И ДА НЕ СЕ БЪРКАТ В СИГУРНОСТТА ДА ДЪРЖАВАТА НИ !

ОТ ТУК МОЖЕ ДА СЕ СЪДИ, ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА ! МЕКАТА НА ПРЕСТЪПНОСТТА В ЕС Е БЪЛГАРИЯ !КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ИМА ДЪРЖАВА БЕЗ АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ !

АКО НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛИ ДА НАПРАВИ ТАЗИ ПРОМЯНА В ЗМВР ЗА ПРОСЛУЖЕНИТЕ ГОДИНИ ЩЕ ВЛЕЗНЕ САМ В ГРОБА СИ. БЕЗ АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ СМЕ ОБРЕЧЕНИ ЩЕ НАСТАНЕ ПЪЛЕН ХАОС И БЕЗРЕДИЦИ ! ДА ЖИВЕЕ ПРЕСТЪПНОСТТА ВЪВ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ! ЦАЦАРОВ НЕКА ДА ДЪРЖИ БИБЕРОНАТА ОЩЕ !

УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ, КОЙТО ОПИТА ДА НАПРАВИ И УНИЩОЖИ СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ СЛОЖИ САМА КАПАНА СИ !

НЕКА ДА МАХНАТ НАПРАВО ПОЛИЦИЯТА, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПРЕМАХНАХА ВОЕННИТЕ, СЕГА ВСЕКИ МОЖЕ ДА НИ ЗАВЛАДЕЕ ! ТУРЦИТЕ ЩЕ СИ ПОСТИГНАТ ЦЕЛТА...ОСМАН ВЕЛИКИ ....БЪЛГАРИЯ Е БИЛА НАША И ПАК ЩЕ БЪДЕ !

Кога брюкселските чиновници ще се обърнат към българските управляващи със заплаха за съд за извършване на геноцид над населението в държавата България? Кога ще се обърнат с нота за ниското заплащане на заетите в сигурността на страната. Как така тези хора работят с Европол и Интерпол, как така получават такива ниски заплати? Така не е ли заплашена евроатлантическата сигурност?

Да си вадиш хляба с пот не е е като да седиш зад бюро, да се помайваш какво да направиш докато премяташ молива и гумата и да си чешеш чаталя. Станете и вие военни или полицай и тичайте да воювате или гоните престъпници до 65 години, ако ги доживеете разбира се и не си запълните трапа я от инсулт, я от инфаркт, я от нечии нож или куршум.

Кога и с кого за последно сте воювали? А да, редовно тежко екипирани тулупи бият невъоръжени деца, студенти, майки, писатели и други подобни опасни терористи. Ако ти потрябва полицай се крият и си прехвърлят отговорност, но за министри и депутати са на 24часово разположение. Толкова са усърдни в обслужването на всяка власт, че професията им се доближава до тази на околовръстното! - Какво работиш? - Започва с П и ми плащат на улицата - Ясно - полицай

заради такива като теб сега сме на такова дереже. На такива като теб все военните и полицията са им в устата, щото там е място за истински мъже, но се намират и устроени от някого "парашутисти" като теб. Не разбрахте ли с тъпите си мозъци, че когато плюете и обругавате собствената си армия и полиция сами без пари правите това, за което което чужди служби и държави биха похарчили огромни суми за да създадат такова обществено настроения срещу тези наши държавни институции.

Политиците и големият бизнес няма да се уморят да настройват хората срещу армията и полицията заради привилегиите им. Така отклоняват вниманието от собствените си кражби. Ето ви един пример с официални данни на НОИ: През 2012 г. за запушване на дупката между платените от действащите военни и ченгета осигуровки и необходимите суми за пенсиите на пенсионираните военни и полицаи са отишли 350 млн лева или 0.35 млрд лв, Това са много пари. Но на общия фон са просто дребна сума. Защото през същата тази 2012 г. разходите за пенсииса били 8.36 милиарда, а приходите от осигуровки са били 3.83 млрд. Тоест общата дупка е била над 4.5 млрд лв. Иначе казано, бизнесът и държавата не покриват 4.15 млрд лева (без недостигащите пари за пенсионираните военни и полицаи) - виждате, че голямата липса не е заради парите на военните и полицията. И още - няма как 25 000 военни напр. да плащат пенсиите на всички пенсионирали се преди тях - защото намалявт бройката. При соц-а армията беше 140 000, много от тогавашните военни и сега продължават да получават пенсии. За да се стигне изравняване, сегашните военни и ченгета трябва да плащат по около 36-40% от заплатите си за пенсионни. Това просто няма да се случи. Да, ранното пенсиониране е привилегия, да 20-те заплати също. Но нека направим още едно сравнение - същите 20 заплати се взимат и в съдебната система, а там (с ВСС, Инспекората и НИП) са над 15 000 човека - повече от половината армия. Я да видим: - Началникът на отбраната взима малко под 3 000 лв, командващите СВ, ВВС и ВМС - под 1 500. Това са четиримата на-висши военни. Останалото е надолу (лейтенант взима под 1 000 лв). - Средната заплата за магистрати (съдии, прокурори и следователи) е 3150 лв., за съдия-изпълнители - 2561 лв., за съдии по вписванията - 2486 лв., за служители - 1225 лв. Не е за учудване, че когато съдия от по-горните етажи напуска съдебната система, получава обезщетение над 100 000 лева.

В скоро време няма да има пенсионери, щото с тези изисквания няма да ги достигнем, а и безработицата....Следва: като не можете да издържите на непосилните изисквания, просто умирате, ще дойдат роби от други държави и нещата пак ще са наред

Най-после!!!! Здрави, прави, в трудоспособна възраст се пенсионират я имат 40 г, я нямат.. Точат пари от държавата за космическите 20 заплати на куп, плаща им се пенсия и за капак си остават на работа, че да не секва далаверата. Какви са тия привилегии, до кога? Комунизмът падна! Да не говорим, че и щабът им е твърде голям за бездействието, което извършват..

Превилегиите ги копираме от американци, германци, французи, англичани, италианци, турци, руснаци. А те са най тъпите нации в света.

Само че тези държави имат истински армии, а нашата е бутафорна и има само представителни и паразитни функции. Там е разликата.

Служебното правителство е само да проведе изборите. С тия въпроси ли трябвя да се занимава?

Предлагам пенсионната възраст да стане за всички 95 години и песнийте еднакви за всички по 5000 евра. Държава мисля това ще я устрои?

На някои са им много големи устите и почти всички са изключително "компетентни" по въпросите и на военните и на полицията, но ако на същите тези (не дай си боже) бандит посегне на имуществото и семейството им, ще реват като разпрани, че искат целият отряд на Expendables 1, 2 и 3 .... поне ....

Ако реално погледнем и сравним 90% от полицайте и военните,с работниците особено в малките градчета вижте какво се получава: 1) запалатите за 90% от работниците са 400-500 лв, като осигуровките са на минималният праг или на 4 часа и не по желание на работниците! 2)тези хора в пъти са по-стресирани вследствие на 25 годишен криминален преход съдържащ в себе си разграбване, привитизаций, съкращения, безработица, несигурност, шуробаджанащина и т.н.Повечето не доживяват до 65 години, и преждевременно се разболяват от рак, диабет инфаркт и т.н.3)Ако дожиевее до 65 го трудно може да събере необходимият стаж, поради дълги периоди на безработица.4)Слушал е по рекламите за екскурзий и почивки. 5)Няколко десетки пъти глобяван и рекетиран, за управление на МПС БЕЗ колан, без светлини, без ... и т.н Ето бегло сравнение със за полицая и военният пенсиониран на 47-48 години.Те са като загладени и охранени кралски коне,взел на куп 20000-22000 лева брутни заплати, с пенсия по-голяма от 90% от работниците, и охрана на банка за още 450-550 лева.Цял живот почивал по ведомствени хотели за 12-15 лева храноден (вариант на ол инклусив), говорещ по нискитарифни мобилни планове, с дрехи за цял живот и извън него дори.Нямащ даже и една глоба за колан, светлини и т.н.Преценете сами.Това, че малка част ай ти специалисти взимат повече, не дава реална представа за истинското положение на нещата

,, Sad But True,,- Тъжно, но това е самата истина.+1

1.На служителите на МВР и на МО, при пенсиониране, да им се изплащат не 20, а 100 брутни заплати! 2.Пенсионната възраст за служителите на МВР и МО да стане 82 години и 4 месеца, а необходимият стаж - 72 години!

Когато се настъпят нечии привилегии, настава неистов яростен вой и съпротива. Хайде стига привилегии!!! Цената на всеки труд се измерва с количеството заплащане. Има толкова други професии по-бързо и по-силно амортизиращи човека от военизираните. Ранното пенсиониране първо на първо означава източване на пенсионния фонд, който се пълни от тези, които умират на работното си място. Истината е , че военизираните държавни ведомства са силовите структури крепящи Властта, и естествено е тази Власт да се грижи за това, поне тези групи да са доволни, ако иска да запази своята власт. Друг въпрос е, че с повишението на годините за пенсия само се кърпи пенсионния фонд, но това има негативно влияние върху нивото на безработицата, и в период, когато тя е голяма, увеличаването на годините за пенсия е крайно неуместно.

Държавата вместо да се чуди още какви глупости да измисли и да ни връща със столетия назад, по добре да помисли как да си напълни хазната. А това би могло да стане като не продава държавните фирми на безценица а напротив да продължи да създава нови такива които обаче да работят като частните. Освен това на България в момента и трябва собствен газ и нефт. Ами при това условие какви са тия мораториуми за шистовия газ? Ти нямаш пари да се облечеш и нахраниш а си седнал да ми мислиш за природата. Природата няма какво да я мислете тя си се оправя успешно и без нас. За друго можеш да мислиш когато си сит и облечен.

65 годишен милиционер като го пратят в сигаански квартал да въдвори ред не само ще го бият, но и ще го онодят. Ще тръгне да преследва престъпник, а онзи ще спре в някое кафене да чака милиционера да го настигне. Да не говорим, че ще станат малцина желаещите за милицията, армията, пожарната, рудниците и прочие. Можеше просто да се забрани на пенсионери да работят в МО и МВР. Вместо млад човек със семейство да заеме длъжност те ми сложили пенсионер, а младите да гладуват. Това е престъпление!

Абе, Абдул, аз досега не съм виждал ни един търчащ полицай. От колите си не слизат, всички са още на 30години с шкембенца. По твоята логика какъв е смисъла на съществуването на частните охранителни фирми, където са само пенсионирани военни и полицаи?

Ами щом могат пенсионери да работят в МВР, значи работата е подходяща и за по-дърти. Освен това охранители има и на 70 години, значи и в охранителна полиция може.

Абе какво се джавкате за едни пенсии и какво някой си получава, като стане на 60-65. Живота е това което неусетно ви се случва и преминава покрай вас всеки ден, докато планирате бъдещето и работите за него.Така че вие не живейте докато сте в разцвета на силите а планувайте да го направите като се пенсионирате.. разчитайки на 'голямата' пенсия тогава.На човек тогава в повечето случай му трябват пари за лекарства и храна, два чифта дочени дрехи(да ги пере и подменя) и 2-3 чифта гумени галоши.Така че не им завиждайте много на военните и полицията.През активния си човешки живот те са на кайшка, не могат да пръднат без да искат разрешение.За нищо не бих дал свободата която имам извън тези две системи (особенно да пътувам където и когато ми е кеф) пред голямата им пенсия после.

Това за доченото костюмче го кажи на пенсионер от друга държава, който си взема спестените пари за пенсия от внасяните осигуровки, облича си бялото костюмче, взема си съпругата и се отправя на пътешествия и отдих. Там осигуровките го осигуряват- това са си негови пари, удържани от неговия труд и от неговата заплата. Тези пари могат да се изтеглят по всяко време и се унаследяват- т.е. нищо не се губи. Не биха го позволили.

То за бялото костюмче, пътешествията и жената ясно(не всички и на запад могат да си го позволятват), а дали на пенсионера ще му става още, както на младини.Това е по-важното и прави пътешествието пълноценно.Затова си джъткайте и живейте докато сте млади и ви става...

Не можех да си представя, заварчик на 65 годишна възраст да се влачи в двойните дъна на корабите и да заварява ,ама и това съм виждал! Или пък електромонтьор да връзва жици на пенсионна възраст. За миньори да не говорим. Ами корабните специалисти? ТеЗи които работят на непоносим шум ,вибрации и висока температура в машинното? Шофьори на транспортни средства превоЗващи пътници? С памперса и напред! Че то за военните и полицаите е ясно!Няма как да са полезни на органиациите си на такава възраст освен ако не са с високи рангове в йерархията. Ами пожарникарите защо забравяме? Как виждате наш Боку качен на пожарникарска стълба на височина десет метра? Не го виждам това нещо никак!Затова правилната професия си е избрал -политик! Там няма страшно от опасност!

Доколкото знам на мисия отивате доброволно и ви се плаща не зле! Така че , жалването Ви е безпредметно! Не дай си Боже стане война, военните не могат без НАТО да защитят страната и за един ден! За полицаите да не говорим- некадърност, корупция, посредственост се ширят масово! Като не се чувствам защитена по никакъв начин от вас, защото трябва да работя до 65 години, за да можете вие да се пенсионирате на 50 и да си харчите високите пенсийки!

На нас война не ни трябва. Ние сме си умряли и без война... Достатъчно е да падне малко дъжд или сняг. Чалгата също умори доста... От безпаричие и безработица хората спряха да раждат, а от болести и стрес въобще не им е до секс. Отделно джигитите по пътищата и пияниците... По- умните са зад граница, а останалите работещи ще хрантутят паразитите и ще се пенсионират на 65 години. Ако доживеят!

това стават толкова престьпления,и обири на банки те си играят на стражари и апаш от скука. имат информация иобират,крадят, убиват..........

Наемния войник не заслужава съжаление. Той е Жалък е заради своя избор.

бяха , военните пьлни неграмотници с привилегий

Честито на дамите!

45год. яли,спали,скатавали се,взимали рушвети,без норма и без отчет,без грам умственно развитие и накрая 20 заплати и голяма пенсия.Това е живота на военните и полицаите в България.

Ей тъй, между другото, ще изравняват пенсиите на жените и мъжете. Прецаканите жени със сигурност ще са повече от прецаканите военни, но това някак си е по-невидимо. като се сервира с пикантерията за военните и полицаите. Така се прави политика! А честито!

Прецакани са мъжете, драга! Възрастта за пенсиониране на мъжете трябва да спре да нараства докато не се изравни с тази за жените.

До 65 години мъжете ще работят още 1 год. и 4месеца. Жените още 4 год. и 4 месеца

СЕРИОЗНО?!?!? И как точно си представяте 63 годишен човек да патрулира с полицейска униформа по улиците и да гони престъпници или военен на мисия по памперси?! Колкото до това, че не малка част от тях остават в системата и след пенсиониране - всъщност ВИЕ допускате да бъдат назначавани. ВЪВЕДЕТЕ ЗАКОН, С КОЙТО ДА НЕ СЕ ДОПУСКА или забранете да вземат и пенсии, и заплати едновременно, а 1-ва категория при пенсиониране САМО за тези, които служат във военните формирования за военните и които участват в акции или патрули за полицаите. ТОЛКОВА е просто, че недоумявам как може всички управляващи да са толкова ТЪПИ!!!

... освен това, ЗАЩО никой не споменава нищо за ранното пенсиониране и 20-те заплати на служителите от съдебната система и защо никой не обявява публично на колко години се пенсионират и КОЛКО точно са им и пенсиите, и заплатите?!?!?!

Шило

На 65. Пише го в ЗСВ.

Милчо, спарва ти шапката. Защо според теб всички полицаи и военни след като се пенсионират продължават в охранителния бизнес? Защото са немощни? Защо армията наема частни компании в които работят пенсионирани военни да охранява военни обекти? Не ми отговаряй.

Защо им дават накуп 20 заплати при пенсиониране и напускане? През целия си трудов стаж те са взимали огромни заплати, огромни привилегии, огромни отпуски са ползвали, безплатни карти за пътуване, пари за дрехи и т.н. и т.н. Питам: След като са взимали големите заплати, не сме били във война, доброволно са отишли на тази работа, по-скоро служба, на какво основание им се дават 20 заплати необлагаеми накуп? Пенсионират се на 45-50 години, 20 заплати, голямата пенсия и хоп цивилен, и на другия ден охранител за 500 - 600 лв. Ами дайте на всеки така. Защо е едни са по-богомозанани от други? С какво са допринесли повече от миньора, учителя, лекаря, работника? С какво? Носят огромните си тумбаци 5 минути преди тялото. С това ли?

Разковничето в случая е, че ти не си запознат със спецификата на нито една от изброените професии, нали?!? Военен и полицай могат да работят допълнително единствено като учители или лекари и да им се заплаща допълнително, но колко от тях имат такива познания и умения. В общия случай останалите са само на тези доходи, местенето по гарнизоните се е превърнало в ежедневие и въобще "пей живот!". По-долу някой подхвърли нещо интересно - дано не ни се налага 65 годишен полицай да ни спасява от 20-25 годишни хайдуци или 65 годишен войник да ни пази границата от 18-20 годишни агресори...

Що не станеш военен, като е такава далавера?

Що не стана военен ли? Мога ама не искам, за разлика от военния, който не може да ме замести.

време,жените се пенсионираха на 45 год защото са подили 4 деца , на 50 год .се пенсионираха редовно. ами ние сега не можем и да мислим за пенсия, бе идиоти .вие си бьдете милионери за 5 год няма кой да ви плаща усикуровките и да влива свежи пари в дьржавата....само се краде

народа работи в чужди дьржави ???????????работят 10 год. и взимат пенсия. ТУКатрябва да си роб гял живот за да КРАДАТ ТьЙ наречените политици

Прост народ, прости властожелаещи!?!.. До скоро докторите бяха убийци и касапи и масово се "хейтваше", че и 500 лева им стигат. Малко преди това учителите бяха тъпанари и некадърници и заплатите им не бива да се вдигат със стотинка. Сега пък полицията и армията рано се пенсионирали и не бивало да получават парични компенсации при пенсия... Една Турция плаща по 100 заплати при пенсия на военен, Франция - 40 заплати. У нас за 20 заплати се излива куп помия. Та нали и съдиите вземат 20 заплати при пенсия, ама що някой не пробва да им скочи, а?!? С такова умствено деградиране и унищожаване на всичко правено в онова лошото време до къде мислите, че ще я докараме? Засилили сме се към дъното, и ако някой казва че сме го стигнали, се оказва че сме го и пробили и продължаваме все надолу!

Много си прав, но няма кой да проумее това. Кухите мозъци само в канчето на полицаите и военните гледат,ама не искат да станат такива. Защо съдиите и прокурорите все ги забравят? Защо не преброят и техните заплати, привилегии, пенсии? Що не си гледат собствената паничка и да не пишат по форумите глупости на търкалета.

запретнете ръкави, че много песионирани военни от ерата на варшавския договор, с по 500 кинта и нагоре пенсии трябва да ги хрантутим. А на празен лист искаха 3 да ми пишат, и да ме направят офицер кашик във Велико Търново.

Те се биеха и ни защитаваха от извънземните! Повече пари заслужават!

val55

Увеличете възрастта, и няма да има армия и полиция хептем, не че сега ги има, но все пак се крепят на ръба. Това, ще коства много повече на държавата във всякакви аспекти. По правилно е да се взема пълна пенсия, когато направиш годините на нормално пенсионираните при възраст. След, като се пенсионираш, никой да няма право да започва работа, която се заплаща от бюджета. Правилно е, като направи служителят годините за стаж или годините за пенсия да се пенсионира при по горните условия. Задължително осигуровките трябва да се плащат от служителите, и само застраховката живот да се плащат от държавата в специален държавен фонд за тази цел...... Може да има изключение след пенсиониране за работа, която се заплаща от държавният бюджет, но пенсионера нетрябва да взема пенсия, и да си плаща всички осигуровки без изключение. Плащането на тях, ще осигури добъвъчен процент или преизчисление на пенсията, ако заплатата му надхвърля тази при пенсиониране. За целта не е необходимо служителят да прекъсва работа и тогава да започва отново. Пенсионирането да се извършва при навършване на годините за стаж или възраст без изключение, а служителят да може да продължи само ако за позицията на този пост няма нито един кандидат/и..... Винаги трябва да се прави разлика между полевите и "чантаджийските" длъжности, а оттам и условията за пенсиониране, съответните бонуси, и размер на пенсията при пенсиониране, иначе се поучава гнила или обърната пирамидална ситуация, като сегашната..... Не са много прави тези, които използват епитети, като чантаджии, шапкари...защото основната дейност в армията, и полицията е свързана с голям стрес и натоварвания, които винаги оказват влияние върху психическото и здравословно състояние на полевите служители.....Отделна работа е числеността, кой и как си върши работата или се прави, че работи, а за това отговарят началниците и техните изисквания стига да ги изискват......

Apollony

Всичките коментари, които защитават това решение са на хора, които изобщо нямат поглед върху термина военен, а най-вероятно и на хора, които никога не са ходили в казарма. Примерно военните както и полицаите дават 24-часови дежурства на всеки 3 дена, а това нещо в продължение на 20 години, тотално скапва организма. Просто ще ви кажа - не им завиждайте, защото колкото и пари да вземат и въпреки по-ранното им пенсиониране повечето от тях са вече живи трупове.

Apollony

забравих да спомена също и масовото им отклонение от психичното здраве. 20 години да ходиш по улиците и да чакаш всеки един момент от къде ще те гръмнат, май не е лесно???