Белгийска медия: България може да разчита на младите си хора

България, най-бедната страна в Европа, все пак може да разчита на младите си хора, противно на други страни, в които младите с диплома мечтаят само за едно нещо - да заминат на друго място в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Белгийска медия: България може да разчита на младите си хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mnogo to4no kazano.ot 20godini sam izvan BG i ne prestavam da me4taq dase zavarna v moqt dom i da legna na moeto leglo no,vseki pat kogato si otida v otpusk se razo4arovam i sled 20 dni ve4e iskam da si otivam.i taka do sledva6tiqt pat.

Ето една малка светлинка във все по-мрачния 20-годишен български тунел!!! Дано да не е временна!

Аз им се чудя на тези хора. Може да имаш добре платена работа, но безнаказаната престъпност на всички нива и озлобените и агресивни хора си остават. На тяхно място не бих се върнал.

1chovek

Браво и дано има и други хора, които да мислят по този начин. Това е пътят. Родолюбие и много труд, упоритост и търпение и най-важното блага (добра) воля. И нещата лека полека се случват.

няма спор, че младите, способни, свестни и честни хора са бъдещето на България. защото в момента държавата е червива от комунистически доносници, агенти и подлоги, които първо трябва да бъдат отстранени от политическия и интелектуален живот, и да бъдат заменени от млади и неопетнени от комунистическото минало хора. но не такива от комунистически семейства, защото крушата не пада по-далече е от дървото. въпреки, че комунистите си пратиха разлигавените им готованковци да се образоват в чужбина, те се връщат като едни префинени демагози, готови да надминат бащите и дедите си в ограбването и използването на обикновените хора.

баи миле,споделям мнението ви че, младите трябва да не са опетнени но, не е ли краино време да престанем с (комунисти,фашисти и темподобни)и да започнем да си градим страната. в новината ако я прочетете добре пише(да вдигнат-отново-страната на крак)аз това го разбирам като офоцялно признание от запада че страната е била на крак и след като ни демократизираха падна на колене. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

напротив, сега е времето хората да проумеят истината, че комунистите ограбиха България и трябва да си получат заслуженото, за да възтържествува справедливостта. историята е свята, когато е истинна, а в България все още истината се заобикаля или премълчава

В края на краищата живеем така както ние си го правим или направим. Никой не ни е виновен, че сме нация с ниско самочувствие и ред балкански недъзи във възпитанието и манталитета. Имаме потенциал, всичко зависи изцяло от нас.

бих искала всички, които са навън да не забравят българия, инвестираите си парите тук, купуваите си неща в българия, отворете по нещо...не забравяите приятелите си и роднините....много хора са болни и живеят зле...бог да пази хората ни..

Ти нормална ли си?

не забравяйте България, но аз лично не бих инвестирал там. видях много българи, които работиха здраво в чужбина и после съжаляваха, че инвестициите и спестяванията им пропаднаха в една каца без дъно, или наливане от пусто в празно. икономиката и бюрокрацията в Бг се държат от комунистите, които само чакат да прилапат спонсори и донори от чужбина. но няма как, държавата още не е фалирала, само защото българи от чужбина плащат пари за издръжка на своите роднини в Бг

не ги забравяйте , пращайте пари, че да могат да платят всички такси, парно,ток, вода...... изравнени по европейски цени! Нана , ше им помогнат най-добре ако ги вземат при тях, а иначе много сладки приказки редиш почти като реклама звучат.

По повод коментарите за цените. Когато работиш добре и печелиш добре, можеш и да живееш и харчиш добре.

България и сага разчита на младите хора, които изпращат пари на родителите си.Много малко са тези, които ще се върнат тук ,за да живеят между боклуците и айдуците.

Крайно време е да прогоним боклуците и айдуците!!!

Aми, човек като е сам, може и да живее и на гърба някой без пари ! Попитайте нормалните хора, които живеят нормално, имат си кухня, имат си спалня, имат си баня,хранят се нормално по колко плащат и какви разходи имат !

Преди 20 години един Big Mac беше 4.50. Интересно какво ядеш и как е с инфлацията...

искам да опровергая един който казва ,че в Англия само 700 -800 евро няма да ти стигнат за храна , тоя пише пълни глуости , нещо е чул , или чел , но не е вярно ,че е скъпо , аз живея в Лондон от 2 год., и най евтината квартира като си сам в стая е 250 паунда на месец , като в тези пари ти влизат водата ,газта , тока , интернета ,храната също е много евтина -с 50 паунда сам човек може да си изкара месеца и то много добре , водата им е много евтина ,биха ли се къпали по 2- 3 пти на ден ако беше скъпа , газта -евтина , и тока им не е скъп , бензина 1.30 -1.40 лири за литър , и за 2 г. не се е вдигнал , дрехи те , и те не са скъпи , гардеробите им са пълни с дрехи , обувки , чанти ,не говорим за марковите, но и те не са скъпи , като и при тях има непрекъснато промоции на храни , дрехи , и като не ти харесва нещо имаш право до 1 м , с касовата бележка да върнеш стоката , разбира се не трябва да си я ползвал , или купил си 2 хляба , но решаваш , че не искаш втория ,отиваш връщаш го и ти връщат парите и не те питат ама защо и т. н. , на лекар като идеш не ти искат дай ни такса потребителска , както наще в Родината ни взематбез да ти дават касова бележка и така си изкарват на сестрите заплатите само от потреб. такса ,е направете една проста аритметика 250 +50 =300 лири , на месец , та от 800 евро , ти остават500 евро , а да кажа ли , защото някой не го знаят разбира се , че цените в Англия са като в България, но заплатите им са в пъти по -големи , техните управляващи не крадат , а мислят за благоденствието на нацията си , макар това да е интернационална държава , с правила , закони и традиции, и всички ги спазват , който не иска просто се маха от там , с желание всичко може да се постигне , няма невъзможни неща в тоя живот , но нищо не се постига изведъж , гради се с много години , с векове .

Андреева, Ти да не си на диета. Преди 20 години един Big Mac Meal в Лондон беше 4.50, а една супа в ресторанта 5 паунда. Пак по същото време в провинцията - малко колбас, хляб и безалкохолно в магазина беше около 3-4 паунда. Както и да го въртиш, много се съмнявам, че можеш да се храниш нормално с по-малко от 2 паунда на ден 20 години по-късно...

Андреева - единственото вярно нещо в поста ти е, че ако живееш сам на квартира в наема са ти включени ток, газ, вода, но това не значи, че са евтини - питай твоя хазаин. Колкото до храната, ти наистина трябва да си на много строга диета - 12.50 няма как да ти стигнат на седмица за храна. Защо не кажеш колко струва картата ти за градския транспорт на месец, като много вероятно плащаш около 150 месец. Защо не кажеш като не плащаш за лекар потребителска такса как те изращат на специалист 6 месеца след оплакванията ти и те уверяват, че нищо ти няма и те лекуват с парцетамол.

800 евро заплата е неквалифициран труд ако имаш някаква професия нормалната годишна заплата би следвало да е поне 30-40к паунда и на горе

Връщането на младите хора в България изисква една по - силна християнска вяра и това връщане не трябва непременно да се схваща буквално. Вярно е че СПАСИТЕЛЯТ учи да обичаме враговете си, но едно завръщане може да бъде и духом. Ако ние , които сме тук , виждаме и чувствуваме , че младите хора обичат България , те са се върнали . А ако те са се върнали , защото не са намерили къде да избягат , те пак ще си тръгнат!

искам да опровергая един който казва ,че в Англия само 700 -800 евро няма да ти стигнат за храна , тоя пише пълни глуости , нещо е чул , или чел , но аз живея в Лондон от 2 год., и най евтината квартира като си сам в стая е 250 паунда на месец , като в тези пари ти влизат водата ,газта , тока , интернета ,храната също е много евтина -с 50 паунда сам човек може да си изкара месеца и то много дабре , водата им е много евтина ,биха ли се къпали по 2- 3 пти на ден ако беше скъпа , газта -евтина , и тока им не е скъп , бензина 1.30 -1.40 лири за литър , и за 2 г. не се е вдигнал , дрехи те ,не говорим за марковите и те не са скъпи , като и при тях има непрекъснато промоции ,на лекар като идеш не ти искат дай ни такса потребителска , както наще в Родината ни взематбез да ти дават касова бележка и така си изкарват на сестрите заплатите само от потреб. такса ,е направете една проста аритметика 250 +50 =300 лири , на месец , та от 800 евро , ти остават500 евро , а да кажа ли , защото някой не го знаят разбира се , чежените в Англия са като в България, но заплатите им са в пъти по -големи , техните управляващи не крадат , а мислят за благоденствието на нацията си , макар това да е интернационална държава , с правила , закони и традиции, и всички ги спазват , който не иска просто се маха от там , с желание всичко може да се постигне , няма невъзможни неща в тоя живот , но нищо не се постига изведъж , гради се смного години , с векове .

Имаме златни деца.Да ги запазим за България,а не да скитат немили недраги по чужбина или да стават мутри.

Единственият начин младите хора да се върнат в България е да следват пътя на УЧИТЕЛЯ , а той не е бил лек. Но ако вярват в него ще се върнат или тук или някъде на по - добро място , но винаги ще бъдат с НЕГО и България!

"всичко умно избяга отдавна от държавата и в нея остана само материал, който не се котира навън"... ти въобще видяла ли си що за простотия си пльоснала или и в твоята куха глава по боковски освен за лошия матрял друга светла мисъл не минава! Що ли се занимавам с тъпачки и аз?!?

ме притеснява, че почивка на Малдивите ми струва по-скъпо с полет от София, отколкото от Париж. Няма как, ще се местим :)))

Ох, какъв проблем, колко тежко се живее тук?

Ово е стандард, брато! Някои сравняват цените на хляба, някои цените на почивките... яхтите... куолити ъв лайф, дет съ вика!

това ми е ясно на мен. обясни го и на тези, които хабят бюджетни средства за пропаганда "за да ни задържат у дома". поне да не четем тъпи статии :)

"за айфона, колата, плазмата и апартамента " Братчед ти май не живееш в България. Българина НЯМА ПАРИ ДА СИ ПЛАТИ ТОКА, НЯМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ И КИСЕЛО МЛЯКО ЗА МЕСЕЦА, ти ми говориш за плазми и айфони.

Не говоря за дълга от тройната коалиция. Говоря за това че миналата година ГЕРБ взеха ЗАЕМ от международната световна банка, а това НЕ БЕШЕ НУЖНО !!! Все пак управляваха цели три години преди да го вземат. Този заем (ВЗЕТ ОТ ГЕРБ) в момента ТРУПА ЛИХВИ...и които и да са следващите управляващи, ТЕ ще трябва ДА ВРЪЩАТ ТОЗИ ЗАЕМ, а парите ще събират от ДАНЪЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ. Тъй че обедняването на българите ще продължи. Това са фактите и истината. ( аз съм безпристрастен съм, просто напомням какво се случи и какви са фактите)

А дълга (заема) който ГЕРБ взеха от международната световна банка кой ще го връща? Българският данъкоплатец! Тъй че положението ще става още по зле следващите години за българина, тъй като този заем трупа и лихви. А българите са толкова горди че се самозапалват от глад. В коя друга страна се самозапалват от глад и мизерия? Дори в африканските страни го няма това нещо. Българина като вземе заплатата, и като плати сметките, половината вече я няма, а с какво ще си купува храна цял месец? А безработицата в провинцията каква е? Над 60% щото сме много горди. За да не сме най бедната държава да направят заплатите каквито са средните за ЕС. Поне 2000 евро. Хайде не като германските, поне да догоним заплатите в Гърция, Кипър, Италия, Испания. А също и да открият работни места, защото всички фабрики и заводи вече са затворени. В провинцията няма работа, няма и млади вече. Само пенсионери. България не е столицата, а провинцията. А това е най бедния регион в целия ЕС, имаше доклад наскоро за това ако не вярваш.

Кой те излъга, че ГЕРБ е взел заем? Ако беше така, щеше да е вдигне лелия до небето, когато го е вземал. А изведнъж предизборно в шумотевицата пробутвате селски номера от миналия век. ГЕРБ не е вземал заем, а НДСВ. ГЕРБ плати падежи, като емитира ценни книги, но това не теглене на заем, само разплащане на падеж по предишен заем. Още малко ще изкарате, че ГЕРБ е прехарчил 8 милиарда, но без да отчетете, че БСП вдигна пенсиите преди криза и задължи хазната с тези допулнителни 8 милиарда. За такова безумие в западните държавви хвърчат глави! А ГЕРБ в криза изкара за България повече пари, отколкто БСП в период на най-големи инвестиции при влизането в ЕС. При това без да са го заработили те, а предишните 2 правителства. За справка БСП гласува против влизането в ЕС преди няколко години. По-гнило и вонящо от комуниста няма. Това е антиген на човешкия ген, плод на негативна и противочовешка генна селкеция. Ако в целия свят имаше сега комунизъм, целият свят щеше да е с избита интелигенция, беден и страдащ. Слава Богу, че това е само в 26 страни, които се отличават с гореспоменатата бедност и отчаяние на народите си. Глупостта на лумпена е неизмерима и най-вече си го прави сам. Глупостта ражда поквара, грях, бедност и страдание, на което са обречени комунистическите държави. станипев е то котилото и води след себе си същото национално падение, за което споменавам.

БРАТЯ БЪЛГАРИ Спасението на давещите е дело единственно на самите давещи се но не по единично а заедно защото сме един род и една кръв и е краино време да го осъзнаем и това да ни сплото ,а не да ни разединява Сам човек е песъчинка ,но група от хора са вече сила

ЗА ! (Ако позволите - да Не забравяме и сестрите.)

Извинявам се за пропуска в обръщението и то съвсем сериозно

Познавам един, който се върна от САЩ защото не му харесвало. В Б-я по-му харесвало защото в САЩ много се работело.

Сложничко .... А коментарите - просто Са отворена Книга ! ----- В мой-личен прочит : А. Днес не е ни 195ш, ни 19ш8, ни 1989 и Съответно : А.1. Хората са далеч-По информирани А.2. Навсякъде Е мамсиджейс Б. Вярно Е че Има немалко Българ(к)и, Стремящи-се да Вспомогнат за Възкресяването на Земите-Ни ! , и в извадката-ми има: Б.1. И тук и там (където-и-да-е това 'там') Б.2. И млади и не-съвсем, и мъже и жени Б.3. И доктори на науките (Пък ако-ще И каращи такси или миещи-нещо), и недоктори. ======= А че на България просто Неистово Й Трябват Данъкоплатци - то Ясно ! - И да ! - именно-Затова позволете да напомня Най-Учтиво на Всички-Ни : ----- Изграждане на Адекватно и Ефективно Управление у Нас чрез Работни Групи Експерти !

Извинете, забравих : - функционирането на Работна Група както Всички Знаем - е И на място, И дистанционно (Интернет).

Аре млъкни ве, капут. Не се научи да пише смислено тоя.

Воните. Лошо. ... А най-лошото Е, че не е само от джиброиздихания.

Всички край мен получават над 1000 лева заплата, а определени хора стигат до 6-7 хил месечно. Живея в провинцията. Не разбирам ... ?

Бедността не е порок все пак А БЪЛГАРИТЕ са доказали кои са и какво могат

Страх? И що?

Чудно ми е защо някои се прави че не вижда Българската действителност.Няма живот за хората в момента както и надежда за по добро бъдеще, а обезумели от алчност политици се опитват отчаяно да ни отнемат и последните привилегии (пълнейки джобовете си както и тия на родата им)ама нали сме си робско племе и явно ще търпим поне 500 години още....

Добре де за тия тримата имаше статия преди 1 година. Означава ли това, че това са единствените млади българи който са останали? Май други няма за интервюиране :)

и работи на три места за добър стандарт.

Разликата е че тук почва на най високо ниво с най големите отговорности на невъобразимо ниска за САЩ заплата....

мда но и нисък стандарт .. по ниски раходи .. и неговия варянт си има преимущества

прилича на една история, която ми разказаха едни познати, ходили на екскурзия в Лондон. Екскурзоводката им обяснила, че Оксфорд и Кеймбридж с удоволствие приемат чуждестранни студенти, но не им издават дипломи! Така че да не си пращат децата там :)))))) Е, по-тъпото беше, че те бяха повярвали... Въобще ЕС голям страх го тресе от 1-ви януари 2014.

Страх? И що?

ееееееее, ами ходи питай Камерън и компания... що питаш тук. От наплив на милиони и милиарди източноевропейски бълхи с бг и румънски хоботчета, засилили се да източат социалните системи на зап. европа.

Къде ще избягате - да ставате роби на новия световен ред ли? Кой ще постеле за вас - ако си мислите, че някоя държава е подредена и идеална сте пълни будали - ако си мислите, че хората ще ви посрещнат в държавите си и ще ви дадат нещо сте още по-големи будали. Продайте си земята тук, къщите и тръгнете по света да ставате роби - айде няма нужда - не оставям тая земя, вода, природа - добре ми е тук.

Абе човече че като сме в България какво имаме? Ако имам собствена къща като нищо може я да ме оберан или да ми я вземат по "кОлтурен" начин, с подкупни съдии и нотариуси да се изкара собственик на моето жилище. Има драги все още държави, в които има закони, дето даже и да не виждаш и да не можеш да четеш и пишеш, никой няма да ти открадне жилището. Даже ще те настанят в държавно жилище, ще ти осигурят лекр, ще те пратят на училище, ще те пази полицай. Какво още да ти обяснявам

По-скоро си мисля, че това се дължи не защото хората са лоши, а защото никой не го е страх от нищо. Никакви правила и закони не се спазват. Не се спазват защото не се упражнява контрол и всеки като плати или се озъби може да се измъкне безнаказано. Тези, които осъществяват контрол в каквато и сфера на живота да вземете (управниците на държавата, инструкторите на бъдещи шофьори, професорите и доцентите, изпитващи бъдещите висшисти, проверяващите пътните настилки и т.н. )ако почнат да го правят съвестно ще станем по-добре.

Диагнозата е комунизъм. Няма нужда да изброяваш цялата анамнеза. Има си диагноза и тя съдържа всичко, което изброяваш надълго и нашироко. Ако го кажеш за България, ще е същото в: Русия, Румъния, Сърбия, Куба, Севрна Кореа (не и Южна Корея), източна Германия (не и Западна, където днес нещата са светлинни години пред източна, макар че наляха 105 милиарда пари да ги освестят). Диагноза! Недвусмислена, ясно формулирана от времето и 100% доказана. И в това време спорим дали БСП отроци на комунисти ще управляват като продадат България на турците) или нови българи, които с грешки макар строят България сто пъти по-добре от онези изроди. Най-малкото си личи по икономически показатели, щото от 3 управления 3 пъти имаме криза от БСП. Резултатът не оставя никакво съмнение.

Не може да стане това. Повечето българи НЕ обичат реда и дисциплината. Всеки иска да прави каквото му скимне. Обществата на запад работят, защото има ред и той се спазва от всички. България е още на стадия на малкото дете, което не иска да си подреди стаята, но за сметка на това мрънка, че мама и тате не му я подреждат.

Навсякъде по света редът се налага от инстанции, а не съществува защото хората просто обичат реда. Разликата е в това, че в чужбина инстанциите функционират. Вярвам че има свестни и съвестни българи, работещи и в българските инстанции. Тях обаче много ги е страх да се опълчат и да работят по съвест било защото ще ги уволнят (или сплашат по друг начин), или защото "няма смисъл - всички така правят". В навечерието на християнския празник, пожелавам на всички българи кураж и смелост, защото в България трябва да си смел и да ти стиска да постъпваш винаги по съвест. А само така ще се оправим.

Явно се прави каквото и да е само и само да се повдигне морала на най бедната държавица в Европа, това което пише и самите автори не си го вярват, по една случайност може да има някой който неможе да се уреди в Европа и да иска да дойде в БГ защото му е по лесно, но на един такъв има 100 които искат да напуснат родината за да отидат в Европа, а за качеството на живот в БГ мисля че няма смисъл от коментар

Добре ПРИЯТЕЛЮ вИЖДАМ ЧЕ ИЗКАЗВАШ МНЕНИЕ А ЗАМИСЛЯШ ЛИ СЕ ЗА ПРИЧИНИТЕ

Всяка година около 500 медици напускат България. Колко са се утвърдили като д-р Чирков и колко са се върнали? Щото България има нужда от утвърдени медици, които могат да имат клиника у нас , да работят и да правят по - евтини операции или квалифицирано лечение. Ако струва 100 000 евро в Европа , тука може да бъде 50 000 или по - малко без да има разлика в хонорара на водещия специалист. Колко топ специлисти се върнаха в България и почнаха да развиват модерни компютърни технологии, щото ако са топ специалисти , дори и да са забравили чековата си книжка , всички ги знаят и ще им отпуснат кредит. Какво стана с безентропната турбина ? А може би някой е основал частна компания в областта на космическата индустрия, щото не е нужно да се ходи в Калифорния за това , може и в Румъния. Или пък някой е напреднал в киното толкова , че станал топ продуцент в България и дава хляб на българите направили кариера в света , като артисти. Може би някой милиардер е станал корабен магнат като Онасис? Или пък друг се опитва да прави електрически автомобили. Някой е създал нов сорт грозде или ашладисал наш и прави вино на световно ниво. Или пък друг е направил бизнес с маслинени насаждения у нас. Някой е напреднал и има собствена компания за нефт и газ и проучва в Черно Море. Някой е кандидат за нобелова награда и работи в областта на термоядрения синтез с ултра тежък деутерий. Или пък друг прави супер кондензатори като EESTORE , ама наистина. Друг пък е измисли по - енергетично с 25 % твърдо гориво от CL 20 и 100 пъти по - евтино от него И три охранителни компании го пазят да не го отвлекат тайни организации , работещи за чужди държави. Ако дърдоря глупости, моля за извинение.

Здравеи приятелю Във връзка с написаното от теб ще ти изброя само по паметИлия Вълков ( Юл Браун ) Човека които запали водата

ХА ХА ХА ... голям смях ... Кой ви плати за тази статия!

моля ви не пишете тапи статии.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

пишат това, което им се диктува

стой си там. поне след още 20 години ще имаш жилище, което да оставиш на децата си...

Влезте в гугъл и напишете- new american centure след като се запознаете с материала съм сигурен че ще ви се изяснят много неща скъпи мои братя българи!

New American CenturY. Няма лошо, Атака, От камтрейълите е ;)

пълен булшит!за децата на мутрите може да е вярно,но иначе.....

Какво ли бил избрал един млад човек ако му се отвори парашута в чужбина - работа за 700-800 евро на месец или работа за 500-600 лв на месец ? Дилемата е огромна.

и в двата случая парите са малко

Teзи 700-800 в чужбина няма да ти сигат само за наема и тока ! Парите в чужбина не се събират по земята, искарват се с много труд и стрес ! Трябва всеки да опита и така ще се научи да цени и уважава хората !

А замислял ли си се за стандарта на живот в другата държава? Тия 700-800евро няма да ти стигнат само за храна в Англия, без квартирата. Ще живееш много много по зле в Англия с 800 евро, отколкото с 500лв в България.

Кадърните хора успяват и тук и в чужбина. Некадърниците навсякъде са като плевели - пречат и задушават. Това е истината!

о такива късогледи хора просто не мога да понасям ,на тиб ясно лити е че има 3 града с работа в българия.

Айде... Избирайте си: 10 принципа на манипулацията Ноам Чомски 1. Отвличане на вниманието към шумни, но маловажни теми. 2. Изкуствено създаване на проблеми, така че масите сами да поискат определени мерки за решаването им, които са цел на манипулаторите. 3. Плавно прилагане на непопулярни мерки, така че масите да имат време да свикнат с тях. 4. Предшестващи слухове и предупреждения за бъдещи непопулярни мерки. Надеждата за промяна възпрепятства съпротивата, а когато дойде моментът, масите са свикнали с идеята. 5. Отношение към хората като към деца или идиоти. Тогава те реагират като деца или идиоти. 6. Стимулиране на емоциите и потискане на разума. 7. Информационен глад. 8. Опростачване. 9. Вменяване на чувство за вина. Резултат - депресия, апатия, бездействие. 10. Да се знае за хората повече, отколкото те знаят за себе си.

СЪЗДАИ ПРОБЛЕМ,ПРЕДЛОЖИ РЕШЕНИЕ знам че знаеш за какво говоря .а дали другите знаят???

Ха-ха, абсолютно точно описание на БСП: 1. Цяла кампания ни занимават с компромати за Цв. Цветанов, вместо да говорим за реформи в образованието, здравеопазването, преструктуриране на икономиката , стимулиране на бизнеса, премахване на корупцията, изграбдане на истински независими съд и прокуратура и т.н. 2. Да, сега спокойно може да се сложи под контрол и МВР и ГДБОП и други ключова структури - народа го иска. 3. Бавното турцизиране и циганизиране на България под ръководството на БСП. 4. Повишения на цените на енергоносителите. 5. Всичките им приказки за социална справедливост и социално равенство, които слушаме от десетки години. Само идиоти могат да им вярват вече. 6. Достатъчно е да се види съдържанието на медиите, чалгата. 7. Да, все още почти нищо не се знае за финансите по време на управлението им - колко заеми са взели за какво са отишли, какво, колко и на кого са плащали и т.н. 8. Чалга културата, порнографията, която ни залива отвсякъде. 9. Да, ДС-крилото на БСП - ДПС обвинява целия български народ за Възродителнив процес, олигарските на БСП ни обвиняват, че сме тъпи и мързеливи, БСП - че не ги избираме само тях с 99.99 за да видят сметката на всички други. 10. Е, това е така и е без промяна от времето на бай-Тошовата ДС. Цветанов е сукалче в срвнение с майсторите от "Железният юмрук" на БСП, ох БКП - ама то е едно и също!

Кои кадърни успяват бе? Дали учители, дали лекари, дали инженери, дали научни работници или каквато и да е там специализирана професия. В България процъфтяват веднага, без никакви грижи проститутки, наречени певици, краддци, наречени бизнесмени, продавачки в молове и всякаква друга подобна измет. Умря едно времешното образовано комунистическо население, дето го глътнаха веднага САЩ и Европа. Сега там са надали вой, защото от демократичната ни държава прииждат цигани и всякаква друга паплач. Друго в България не е останало. А се чудя откъде още са намерили тия млади българи в тоя репортаж, то вече млади не останаха.

Аз пътувам от 2006-та. Всеки път се прибирам в България с надеждата нещата да са се подобрили. Всеки път оставам безкрайно разочарован и на втория или третия месец максимум мисля на къде да хвана. Вече от 3 години не живея в България, продължавам да се връщам със същата надежда от време на време. Това ми е дома. Там са родителите ми, корени ми, историята ми. Кръвта ми е в България. Но да се прибирам всеки път и да се чувствам чужденец в собствената си държава? Млад човек без да бъде оценяван по никакъв начин, да ми присмиват с 500лв заплата чрез която не мога да живея сам на квартира и да си плащам сметките и обучението. Питам - КАК ДА СЕ ПРИБЕРА? НЕ искам родителите ме да ме издържат. От тая 2006-та (бях на 19) се оправям сам. Смятам че така е добре. Това е достойно. Мога да съм сам, но съм силен и вярвам че ще се справя където и да попадна извън България. А дали ще се оправя в България? Този въпрос не е за мен, а за политици, ръководещи, предприемачи и т.н. Годините си минават... а аз продължавам да поглеждам към България с обнадеждени, сълзливи очи.

Истината е,че с колкото колеги и да съм говорил в България всички искат да напуснат. От всичките ми приятели в България само двама искат да останат, но не са сигурни. От друга страна, всичките ми приятели Българи в чужбина искат да се върнат в България. Всички които учат в чужбина ( или поне по-голямата част) искат да завършат и да се опитат да се приберат. Хората които живеят в чужбина не само милеят за страната си, но и я обичат много повече от хората които живеят в нея. Истинският патриотизъм и любов към България е в чужбина,а не в страната. Разбира се това може да се обясни с факта,че навън стандарта на живот е много по висок, а в страната повечето хора живеят в мизерия, или с минимални луксове. Това не безспорно, но това което означава ,е че когато човек изгради истински патриотизъм в себе си, и разбере ,че трябва да е част от родината си, нещо в него просто го подтиква да се завърне в нея и да направи всичко възможно да си намери пътя там. Имам много приятели които се върнаха и имам и такива които не успяха в БГ и заминаха отново. Но това е тъжната реалност на българското съвремие.

Миро сега дай честен отговор патриотизмът ли е причината или това че не могат да живеят извън страта по лични причини

Здравеи Приятелю Чудно е разбирам те но и по времет на утвърждаването на Държаавата хи много хора се върнаха за да се бият и да положат живота си за Родината

А Вие, господине, как точно се "биете"? Внимавайте, все пак, да не се нараните от много битки. Изказаната идея има и исторически основания - да си припомним за Ботев, за Раковски, които от чужбина създават единия възстанническа чета, другия военно училище. Да си припомним, и че щом стъпва Ботев в родината, заварва в болшинството покорни, примирени тулупи.

Това за "истинският патриотизъм е в чужбина"... хайде моля! Когато си далеч, те мъчи носталгия, дърпа те назад към нещо, което ти се струва по-мило, просто защото не е до теб. А и "в чужбина" си винаги малко или много чужденец. Ако живееш в международна среда сред интелигентни хора, не се усеща толкова. Ако си сред по-нискообразованите "местни", а и си чужденец, ти е по-трудно и салатката и ракийката с аверите дОма ти се струват мечта. Извинявай, но не е патриотизъм, простичка носталгия е. А и си имаме "културни различия" в социалното общуване в сравнение с други нации ;)

като добавиш и миналото на предците ти и всички хора с които си изкарал половината си живот .... и собственото ти жилище и това и онова и те станаха все неща дето за да ги сабереш на ново ти треат 3 живота ... но не е лошо да се опита хората са различни

само мога да потвърдя,колко много от нас емигрантите силно обичаме родината си и е тежко и тъжно, че сънародниците ни в българия не го вярват и отричат . човек в чужбина оценява по-добре предимствата, но и недостатъците на родната страна. тои има и потенцяла за промени, но се води умишлена политика за разделение на хората по този показател и в резултат много българи мразят или поне не харесват емигрантите си. а всеки един от тях реално има поне няколко приятели или роднини зад граница. българия не е само на картата или в къщи, българия е преди всичко в сърцето!

че имаш право на свободно придвижване. след като те боли толкова, върни се :)

ха ха ха ха. стига сте писали глупости бре . децата на българия отдавна не са в родината си . глупаци

а АЗ САМО МАЛКО ЩЕ ДОПЪЛНЯ ТЕМАТА... ВЯРРНО Е НАСТИНА , ЧЕ ИМА И ТАКИВА -КОИТО КЪДЕТО И ДА ИДАТ - ОТ ТЯХ И ЧЕП ЗА БУРЕ НЕ СТАВА ... КАКВОТО И ДА ИМ ДАВАТ ДА ВЪРШАТ- Е НЕ СТАВА И НЕ СТАВА..-АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ СА СЕ ИЗРЕДИЛИ САМО В ФИРМИТЕ КЪДЕТО РАБОТИМ АЗ И ЖЕНА МИ ... НЯМА ДУМИ...- ИДВАТ НАХАЛНО-НАДМЕННИ СЪС САМОЧУВСТВИЕ И ПРЕДНАМЕРЕНО НАДУТИ И ЗАПОЧВАТ ДА СЕ "ДЪРВЯТ"- ПРОСТО В ЧУЖБИНА ЦЕНЯТ НЕ САМО УМСТВЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ- НЕ САМО СРЪЧНОСТТА И МАНУАЛНИТЕ УМЕНИЯ- ТАМ ДЪРЖАТ И НА КУЛТУРАТА , НА ВЪЗПИТАНИЕ , КОНТАКТНОСТ И КОМУНИКАТИВНОСТ , УМЕНИЯ ЗА РАБОТА В ЕКИП... ТОЛЕРАНТНОСТ ... ВСЕ ПОНЯТИЯ ДОСТА ОТВЛЕЧЕНИ И НЕПОНЯТНИ ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД..- НЕ ИСКАМ ДА ГО ОБИДЯ КАТО ЦЯЛО- ИМА НАИСТИНА И СВЕСТНИ ХОРА- НО ДРУГИТЕ -ПРЕОБЛАДАВАТ ...- ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ..- АЗ ЗАТОВА ОИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ ДА ИМАМ КОНТАКТИ САМО С ЧУЖДЕНЦИ-КОЙТО Е БИЛ В ЧУЖБИНА ЩЕ ЗНАЕ ЗА ТОВА И БИ МЕ РАЗБРАЛ ...

А които не е бил в чужбина как да те разбере Първо ти викаш по правилата на нета а не говориш Какво искаш ти да си плюем и на малкото ни останало достоинство ли?