Коментари - Митрополит Неофит е новият български патриарх | dnes.dir.bg
назад

Митрополит Неофит е новият български патриарх

Русенският митрополит Неофит е новият патриарх на България и митрополит Софийски. Той бе избран на Патриаршеския избирателен църковен събор след балотаж. Тържествен камбанен звън оповести избора на новия глава на Българската православна църква.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Неофит е новият български патриарх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз се радвам , че митрополит Неофит стана ПАТРИАРХ. За мен той е много интелигентен , достоен човек. Докато беше в Стара Загора аз имах възможност да говоря с него. Имам добри спомени за това. Пожелавам му здраве и дано да съумее да обедини Царквата

kgb777kgb

Хане , не се съмнявам в това което казваш за себе си и НЕ съм антихрист някакъв ! Не смятам , че съм интерпретатор , боравя само с факти и никога с клюки , просто моето виждане за живота е друго и затова ти се струва , че интерпретирам фактите !!! А колкото до името естествено , че е Иисус , както и Аарон , това е особеност на езика , ако не са двойни гласните "отпадат" , не го написах , за да не се правя на интересен !!! Другото е теологичен и спор , а аз не искам да споря !!! Когато някой застава между мен и Бог като посредник - това не ме устройва !!! Освен това на мен църквата /като институция/ не ми трябва , а само като вяра !!! Днешната църква играе ролята на държава в държавата - неприемливо за мен !!! И смятам , че има една огромна вина - заплахата с ада и божието наказание !!! Аз не вярвам в Бог който наказва , поне Иисус не е това - той е любов и само любов !!!

popov

Не зная кой ти ги е наговорил тия неща...вероятно някой селски поп или градски, влюбен в себе си. С удоволствие бих се срещнал с теб, за да разбереш, че не всичко което си изказал е вярно... въпреки, че съм доста далеко от теб. Като заключение ще ти кажа, че не е честно да спорим защото явно сме специалисти в различни области. До сега ти твоята не си я казал.

Явно е имало нещо за унищожаване щом са го унищожили. Трябваше да изберът Гавриил Ловешки за който обществото нямаше да има съмнения.

браво- всепак е по-добре от кирил! може и за мин-председател да стане щом зар стана мин-председател! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

достоен избор.Българската църква избра най-достойния патриарх.Да е жив и здрав дълги години!

Църквата в годините след 9 септември е притискана отвсикъде. да не говорим че комунистите не позволяваха да се влиза в църквата. Така че в повечето случаи, за да схществува църквата са карали духовните лица да им сътрудничат. Нека не охулваме новия патриарх, той е благороден и интелигентен човек, които като беше по млад имаше и много светло и доброжелателно излхчване. Освен това има и опит за работа с институциите. Бъдете сигурни, че тои ще една добра личност в духовния ни живот. Само дали ще му стигне енргията да направи всичко необходимо. Дано има здраве и сили.

Архиепископа на Шуамадия може да се казва Иван, я нашите, не стига че са с пагони, ами и с по две-три ...ИЙ се нагиздили, за тежест, все едно че малко са им килограмите?!

Браво ! Един достоен избор слава богу ! Добре че старозагорският агент под прикритие се разболя в последният момент

Браво! Истинско ченге!

Няма донос в досието, освен срещу него. И щом има досие и вътре няма негови доноси, поне е доказано, че е чист. Поклони се поне мислено, защото имаш много специален Патриарх. Този човек е най-чистото, което имаме в църквата. Оцени го като богатство на нацията, защото който наро не цени богатството от най-интелигентни и най-диховни хора, беднее и оскотява. За това поправи се и изкажи почит за това, което е постигнал с толкова труд, види се за да помогнее на нацията си. Инак на него му трябва малко. Познавам го лично и знам каква светлина и скромност е същността му.

Според мен Неофит ще бъде много добър патриарх и ще ни въведе в правилния път.

Жалко, че не избраха митрополит Гавраил Ловешки, църквата щеше да има шанс да изчисти името си пред обществото и да вдъхне доверие. Агентите нямат място в църквата, още повече по върховете й, защото това отблъсква мислещите хора.

Честито на всички българи! Нека Господ е с нас и да ни пази в тези трудни моменти!

Може ли глутницата да излъчи водач- вегетарианец ?

popov

Не не може, за справка погледни избраниците на глутницата от 1989 до днес.

В глутницата има вече друго мнозинство. Освен това участеа и народът. Освен това за пръв път не се манипулират избори, а се показват на всички плик по плик гласовете. За това избраха този, който не вярвах и аз, че може да бъде избран. Понеже съм свикнал интелигентен и диховен да не избират в България.

Достоен избор! Господ да бъде с новия ни патриарх и с целия български народ!

Достоен избор!Бог да пази патриарх Неофит,да му дава сили и здраве!

Много искам да знам набеденото мадридско величие какво точно правеше най-отпред на снимката с новия патриарх?!

ами то, величието си е клисар или комар или к....

За пръв път най умния най достойния и най смирения избрахме за Патриарх. Господ здраве да дава на Партриарх Неофит да ни води дълги години в лоното на православието.

Другари.да ни е честит светейшия патриарх другаря ''Симеонов'' , товарищ Коба ! Беше избран единодушно от другарите на светото политбюро ! Слава !

Който и да изберете, все ще го оплюете! Ке страдате, оти сте неверници!!

Който и да изберете, все ще го оплюете! Ке страдате, оти сте неверници!!

Най после един ДОСТОЕН ПОТРИАРХ/

popov

Нищо чудно, и нищо лошо, че много българи оплюха Негово Светейшество Неофит още преди да е седнал на председателското място. Христос го е казал: Горко вам, кога всички човеци заговорят добро за вас. (Лук 6:26) Въпреки че ме е ръкополагал имам много критични забележки към него, но като гледам средно статистическия българин, мисля че е човек от интелектуалния, културния и духовен елит на нацията. Казвам средностатистическия българин, защото в тоя форум малцина са тия, които знаят какво е това да си християнин.

kgb777kgb

Да е жив и здрав , щом е посочен ще ни е патриарх !!! НЕ беше моя избор , защото е забъркан с ДС , но в този синод явно решават агентите !!! Според мен не избраха Гавриил , защото няма с какво да го изнудват и нямаше да им позволява да се правят на бизнесмени и да крадат !!! Дано да се държи като истински водач и пазител на духовността !!! България има нужда от духовност !!! Само да те питам , защото аз съм християнин , ако някой не е съгласен със свещенослужителите , той не е християнин ??? И още да ми кажеш къде ТОЧНО Исус казва каква да бъде църквата , кой да определя правилата , кое е грешно и кое праведно ??? Ама ще те помоля да не ми цитираш разни тълкуватели а ТОЧНО Исус какво е казал !!!

popov

От писанието ти виждам, че си от протестантстваща деноминация и ми е чудно, защо се притесняваш за православието, но нейсе, ще ти отговаря. Разбира се поради естеството на форума ще бъда кратък и думата ми ще бъде да да или не не. Та да започнем с цитатите Христови: А Иисус пак им рече: мир вам! Както Ме Отец прати, тъй и Аз ви пращам. И като рече това, духна и им казва: приемете Духа Светаго. На които простите греховете, тям ще се простят; на които задържите, ще се задържат. (Йоан 20:21-23) и още: "Но вие сте, които устояхте с Мене в Моите напасти, и Аз ви завещавам, както Ми завеща Моят Отец, царство, за да ядете и пиете на трапезата Ми в Моето царство, и да седнете на престоли да съдите дванайсете колена Израилеви. (Марк 22:28-30) Първият въпрос обаче е непонятен за мен. Християнин си ако живееш като такъв, а не защото някой ти го е казал или написал в кръщелното. Свещеник казваш, хмм...ами то е така, все едно да попиташ защо си болен ако лекар ти го каже. Вярно е, че много наши братя са хванати от гората и вденати в расото, но по логика би трябвало да знаят повече от обикновения гражданин и от време на време да го информират, че кривва от правия път. Ще кажеш ама и попа е грешен! Така е, и аз съм грешен, затова на всяка литургия се обръщам към вярващите с думите: Простете ми братя и сестри и се молете за мене грешния. Пък пак да се върнем на лекарите, и те знаят какво е здраве и какво му вреди ама и те пушат и пият, нали? П.С. А иначе и аз бях за д. Гавриил, който също едва ли е безгрешен, но то пък в тая държава кой е. Не вярвам да се мислиш за такъв.

Разбирам част от форумците напълно. (Както и част от подстрекателите от екипа на сайта.) В момента, когато българският народ започна да се осъзнава, да възвръща духовността и свободата си, получавате неудобството от краха на Вашите "идеали". Ако сте християни по душа, е много по-лесно - само се покайвате...

Физиономията на този човек показва че той е истински българин.Нека като избираме нашите водачи да гледаме преди всичко това.За да не се налага да ги сменяме често.От това губим само ние българите.

Поредният педе...т патриарх! Какво да се каже още - Маркс е прав - Религията е опиум за ---- ПРОСТАШКАТА МОБ (ред. автора)!!!

защо не се напишеш с истенското си име и тогава да обиждаш?

Не се пише "истенско" а истинско! Та, с факта е ясно, какви неграмотни богомолски отрепки се подвизават в защита на новият патриарх!

Комунистче, като не ти харесва, бягай в Москва.

До патката Freedom : Вие знаете ли какво изобщо означава Freedom?? Неграмотна и скотска сган!!!!

По делата им ще ги познаем!

СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ, ТОВА ДЕМАГОГСКО ИЗЧАДИЕ НЕОФИТ ДА СЛОЖАТ, ПОЗОР !

ДЕБИЛНА ДЪРЖАВА !

Това е подигравка с народа и църквата. Вън агентите от църквата.

НЕДОСТОЕН ! НЕДОСТОЕН ! НЕДОСТОЕН ХОМОСЕКСУАЛИСТ НЕОФИТ !

България избра достоен човек за патриарх! Желаем му здраве и сили в служба на българският народ! А народът ни знае да обича , уважава и се пркланя пред своите синове, които са истински българи и милеят за него! Успех, здраве и живот за новия български патриарх! И бог да пази България!!!

БОЖЕ КОЛКО ЗЛОБА И ОМРАЗА ИМАЛО НА ТОЗИ СВЯТ! БОГ ДА ИМ ПРОСТИ НА НЕВЕРНИЦИТЕ. А НА ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРИ ДА ИМ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ ПАТРИАРХ. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДЪЛГО ДА ВОДИ ПАПСТВОТО СИ КЪМ ДОБРОТА И ВЯРА.

Е... Ако успее, ще е първия от поне 10 хил. години. Ама комай Мохамед ще плюска свинско по-скоро.

Трябва така да мислим - неверниците и злобните хора са ни дадени като изпитание. Който успее да надделее над тях, да ги укроти и озапти, става по-силен - духовно.

2з години след краха на комунизма е избран отново дс агент за балгарски патриарх. това говори много зле за балгарския народ. няма ли достоини и неопетнени свешенници в балгарската царква? какав патриарх може да баде личост продала се на антихристите?

ненормалниците избягали от лудницата и тука плюят. Господ ще ви накаже герберски гъзолизци.

Ама то още ли има религиозни в България?!?! Църквите трябва да станат музеи!!

Честито,да е жив и здрав.

Господ да го убие!

Мизантроп

Брееейиии... То и за мен, завършения простак, това са по принцип паразити и отрепки, незаслужаващи съществуване, ама такваз злоба, като у редовния вярващ и поради това духовно въздигнат миряниин, не бих могъл да развия. Това съм го виждал само в църквата, защото само вярата може да роди такава проклетия.

Очевидно си за психиатър.

Достоен! Достоен! Достоен! Честито братя православни българи!

Абсолютно недостоен !!!

O, неграмотни човече! Нима не знаеш, че се пише "Россия"?

И да триете и да не триете, ще стане това което съм казал ! Така беше и с изчадието Боко Тиквата.!

И на тази територия - духовността - ли дойде да плюеш?! Дали харесваш някого или не, щом е държавен или духовен глава, се изисква малко уважение.

Честито!!! Напълно заслужено дядо Неофит получи 90 гласа.Само такива личности да са начело. И Господ е с нас Времето навсякъде беше хубаво и за стачкуващите и и за всички християни във света.

Става ясно, че са ги класирали в зависимост от красотата на брадите им. Този има най-хубава брада.

Стига бе! Тука да не сме Куба, че да гледаме брадите?

По добре на някои да им проверят...халките!

ananievs

а ти си яко прост

БРАВО! Поне църквата показа мъдрост и отговорно поведение!Владиците са по-дуржавници от всичката политическа измет взета на куп.Имаха проблеми,но седнаха и се разбраха!

Как не те е срам бе нещастник , това е най-лошия избор за българската православна църква. Агент и доносник-Симеонов -на държавна сигурност да сложат за патриарх, Срам и позор за България.

A ти си кръагла 0!!!!

Просто народа вярва повече в ДС, отколкко в Бог. Ако имахме нужда от друга църква, щяхме да я имаме.

Познайте за какво се моли сега Колчо-пидираса! Да избута тоя още 7-8 години и да вземе да пукне, че после е неговия ред.

Хъ... И мадридският търмък там се изстъпанил до Росица Плевнелиева, пък тя каквато и да е, все пак се води Президент. Та кво майка си търси там крадлив дедо?!

Ти си не просто мизантроп, а си много прост мизантроп!!!

Браво на свешенниците-единствените, които не се подадоха на голямата ДС измама и манипулация.Избраха най-достойния и мъдър измежду тях. Между другото трябва да сте много подозрителни към свещенници и турци, които са били на активна възраст през соца и не са агенти на ДС.

...в Москва, щото комунистите всичко мачкаха и опорочиха, включая и вярата ни. Другият вариант е бил Гърция. Неофит от 600г е първия избран в свободна България патриах, а следващият, живот и здраве, в една нова страна, облекчена от тъпи лекета като теб.

На фона на всеобщата радост по случай избирането на български Патриарх, телевизионните водещи от канал 1 и "техните гости-"корифеи" по църковните въпроси отровиха атмосферата с комунистически призраци и ДС. Същите- бивши пламенни комсомолци се нахвърлиха като хиени на Негово светейшество. Предлагам на ръководството на телевизията да ги изхвърли от емисиите си, а Бог ще има грижата за останалото.

Не ми дреме нито за Неофит, нито за Гавраил, нито за Луцифер, нито за който е да е синодален дъртак - защото никой от тях не е направил нищо полезно нито за мен, нито за българския народ. Освен това съм атеист (както е нормално за 21 век)

Не е необходимо всички да знаят, че си атеист и тъпак.

Браво, сега Неофит ще ти повиши заплатата и ще те вкара в рая от задния вход....

Ти ли ще казваш кое е нормално за 21 век?!