Совалката ”Атлантис” излетя на прощална мисия

Последната совалка на НАСА "Атлантис" бе изстреляна от Космическия център "Дж. Ф. Кенеди" в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Обратно в новината

Коментари - Совалката ”Атлантис” излетя на прощална мисия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пилотираните мисии до луната на наса ще са факт до 2016.каква русия ,каква сила,кви пет лева, таварищ?

Дано си прав. Иначе все повече изделия изчезват без нищо, което да ги замени. Като совалките сега, "Конкорд"-а преди няколко години... Сякаш човечеството потъна в дебрите на малкият живот и забрави, че съществува и големият ЖИВОТ. Ако пак има пилотирани полети до Луната, това ще е велико!

Американските космонавти отдавна летят на руски ракети, нищо ново. Просто официално приключи техния проект за совалките, руснаците още преди 40 години прецениха, че е непреспективен икономически и са били прави. Историята го показа категорично. Русия беше и си остава водещата технологично космическа държава в света. Интересно е друго защо нашите български медии не отразяват това - ежемесечните успешни стартове на руските ракети.

Много ме радваш - днес Американците пенсионират програма, която руснаците не можаха да започнат!!! Май имаха някакво "Буранче", но не се получи нещо - последно го затрупа покрива на хангара му. Само да те просветля - американците летят на руски ракети защото им е по-евтино, нали се сещаш кой е по хитър в случая!

Преди 20 години руснаците не успяха да въведат в истинска експлоатация Буран, за който преди 40 години били решили, че е непродуктивен. Ха-ха... А совалките просто си изпълниха мисията и просто остаряха морално. То и парни локомотиви вече няма, забелязал ли си?

Поне не апострофира другите, а казва нещо. А относно совалката, дано изпълни предпоследната си мисия успешно. За последната мисия, в музея, предполагам няма да има проблеми. Из няколкото хиляди кандидат-безработни ще има доста специалисти. Сигурно ще има борба кой да ги глътне, иначе опитът им ще се пропилее.

До "Osof" космическата станция "МИР" е приводнена в океана още през 2000г.

Совалката е чисто медиен проект,който трябваше да покаже на света,че САЩ са велика космическа нация.Вече го показаха и си отиват.Остана им съветската космическа станция "Мир",която е вече международна.

Ъ-ъ, таковата... станция Мир цопна в океана преди 10 години. МКС е друга станция.

Не им стигаха пътни, морски и въздушни катастрофи, а сега и космически.Всякакъв транспорт, който попадне в частни ръце, от финансови и корпоративни интереси се само съсипва.

Време беше да направят стъпка напред.

Това всъщност е огромен скок назад, ама щом казваш ...

красота!днес всички плакахме-в центъра кенеди в таитъсвил днес имаше над половин милион американци дошли за историческото събитие-това е края на една епоха и едно от наи-великите постижения на съвременното човечество и прогресивната техническа мисъл;но вярваме, че след пенсионирането на совалките започва една нова ера на развитие на ново поколение супермодерни космически кораби за навлизане в дълбока орбита с която наса ще излезе до 2016 г.

и ти ли плака в центъра кенеди? :(

Кви са тия 10 редови изречения пълни с глупости?

хахаха, Америка не прощава, поразява централната мозъчна система. Ах Теди, за това ли ти трябваше да ходиш там. А и добре, че отиде. Един глупак по-малко в бг, което е добре.

Може би е време и ние обикновените хора ( И не само у нас ! И не само българ(к)ите . ) да поотделяме повечко внимание ( И уважение ! ) към работата на Центъра за Трансфер на Технологии към НАСА ; Нали Tedi USA ?!

Теди, много ти се радвам. Едно е да четеш в учебниците по история, що е тъй еничар, а друго си е наживо да го видиш. Такива са били еничарите, по-турци от турците. После имаше една реколта, които бяха по-руснаци от руснаците. А тези като тебе еничари, днешните, са по-американци от американците. Жална ти майка българка! Има много емигранти, ама нормални.

Да-ааа -- всяко нещо си има и начало и край ; Освен -- Познанието ! ( ... та довиждане до Марс ! ... засега )

Ами, американските астронавти вече свикнаха да си летят с руските кораби, научиха руски, много сладко говорят, и космодромът в Плисецк се строи, скоро ще се завършва, какъв е проблемът?! Иначе шатълите не бяха лоши, само имаха някои конструктивни проблеми и доста скъпичко им излизаха полетите, но бяха мощни, наистина, ама какво да се прави, нищо не е вечно на тоя свят!