Мляко ще се продава и от млекомати

До седмица влиза в сила наредбата за директни доставки на малки количества храни от животински произход от фермите.

Обратно в новината

Коментари - Мляко ще се продава и от млекомати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе как ще ми каже министъра, че каймата Стара Планина трябва да е 7-8 лв/кг? Ми килограм месо е 5-6 лева... като сложиш и сланина - значи това чудо не трябва да е повече от 4-5 лева... Постановки! Само и само да дигнат месарите цените! Сега пък млякото... хайде повече контрол без много да ми казва колко трябва да струва! Не му е това работата! Пазара си регулира цените!

Удивително лошото качество на храната у нас си обяснявах с това, че продукцията се изкупува от селяните на смазващо ниски цени, нищо че на нас ни я продават на тройна цена. Тази нова наредба ще даде възможност за истинска конкуренция, за разтоварване от посредници между нас и млякото. Дори цените за крайния потребител да не паднат, повече пари ще остават у производителите и те ще могат да инвестират, да се развиват и да умножават производството. Това си е една много сериозна стъпка напред към истинска демокрация и към едно по-здраво селско стопанство. Аз съм за това, да има живот и на село, нищо, че съм гражданка. И ми омръзна да пазарувам елеметарни хранителни стоки от чужбина и да ме е срам от това, което ядат съседите, близките, колегите ми у нас.

Първият министър, който се сети, че храната трябва да е вкусна и че промишлените производители са мошеници и отровители на българите. Колко ли е нужно, за да си човек? Може би просто да не си комунист...

Като пристигна през декември за празниците ще го опитам това мляко,ако е хубаво ще дам и на маците.Иначе не смея,ще дрискат и познайте кой ще чисти?!!Мяуууу!

"оправихме" саламите с един надпис Стара планина - сега и млякото ще се подобри. Във въображението и най-вече в новините.

Много хубаво,защо не и домашна ракия по ресторантите да бъде пълна гама.

Със "стандарта " "Стара планина" не стана революция, млякото е втори опит.

Всичко това е добре, но как ще се контролира КАЧЕСТВОТО? Все пак трябва да има гаранции, че фермата, която произвежда, действително отговаря на всички хигиенни изисквания поне. Значи, който иска да продава директно, трябва да получи сертификат за това и ако клиентите се оплачат, веднага да се вземат контрамерки - глоби и пр. Иначе - не. Всичко друго е самодейност без никаква сигурност.

Млекари от всички страни, обединявайте се!

Задължително е да има всички данни-а именно името на производителя,фермата,във кой район точно е селото време на млеконадой,масленост и всичко каквото е необходимо,но така да се гаврят прекупвачите и да печелят на гърба на на селянина-айде стига!Ти дай млякото сега нямаме пари!Ама от къде накъде бе хора?До кога ше се толерират тия престъпници?Ами плати за млякото пък го прави каквото искаш!Това е!Ше изпокапат веднага тия прекупвачи-Боже Господи ненажиждам брокери във каквато и да е форма!

ЗВУЧИ УБАВО НО ЯЙЦА БЕЗ ПЕЧАТ И МЛЯКО БЕЗ ПЕЧАТ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАМ ОТ КОГА СА И КОЙ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ДАЛИ ЩЕ ПИЯ МЛЯКО ИЛИ ВОДА АКО СТАНЕ НЕЩО ЛОШО КОЙ ЩЕ Е ВИНОВНИЯ МЛЕКОМАТА ЛИ

Браво Миро,браво човече никога не забравяй селото ,което ни храни и всеки твой предшественик,който сядаше на тежки софри без да знае кое от къде идва,как е произведено,на клон ли,храст ли какъв е поизхода му?Просто си остани човек и работи за България!Винаги съм казвал,че една държава,която загърби селското стопанство е обречена!Всеки ,който работи иска да може да пласира свежата си продукция веднага!Адмирирам това решение!

бях в балгаря за две седмици през септември. сполетя ме стомашно чревно разстроиство. познати емигранти се оплакаха от сащото. храната в балгаря е отвратителна и вредна за здравето. няма дарзавна власт, която да контролира качеството на храната. "бостанмените", както трябва да се наричат комунистически удоостоените бизнесмени произвездат евтини ментета и внасят наи некачествената храна. това се продава на цени по високи от еу и уса. див соцялистическо комунистичесвки капутализам на една банда разбоиници: дс агенти, милиционери, спортисти и потомци на камунашки гаулаитери. това е днешна балгаря. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не идваи в балгаря да не те боли корема боклуче нещасно.ти си от тия дето обираха мандри или дето правеха вретена и кошници.едните ги наричат "червени вашкари" а дрогите "мургави роми"не замарсяваи форума.

Не одобрявам тона на емигранта,приветствам позицията на министъра,но трябва да си кажем откровено,че има много какво още да се желае по отношение на качеството и разнообразието на земеделски продукти.Аз също съм емигрант и е нормално да правим разлики между страните където се намираме и действителността у нас.И всичко това е заради желанието ни и в родината ни нещата да са на ниво за хората.Не само за онези зад граница.Аз например се ядосвам всеки път когато пазарувам в малкото ми родно, провинциално квартално магазинче.Цените са дори по-високи от тези в супермаркетите в големите градове,а качеството на зеленчуците е просто отвратително.Изгнили и почернели моркови,скапани домати,хляб ,опакован в найлонови кесии,нарязан и клисав..Списъкът е безкраен.Никъде в областта не намерих магазин за месо,където да мога да си купя прясно месо,аз да си избера от кой бут да ми го отрежат и пред мен да ми оформят красиви,сочни и дебели пържоли.Не дай си боже внезапно да се наложи да посрещам гости по някакъв повод,просто нямам избор.И ако недоволстваме от това положение,то е единствено и само да се подобри обслужването и пазара за НАШИТЕ сънародници,част от които сме и ние.Гадно е да ядеш вкуснотии в чужбина и да знаеш,че най-близките ти хора у нас са лишени от това.Всеки,който с труда и с парите си посещава магазина,има право на най-доброто,има право да претендира и изисква.Точно взискателният клиент е този,който ще накара производителите да го уважават и да не му пробутват боклуци.Тук въпросът опира как да възпитаме нашето общество да осъзнае,че негово право ,а и граждански дълг е да иска най-доброто за себе си,децата си,здравето и трапезата.Само така ще накараме управляващите и производителите да гледат на нас като основен фактор за техния бизнес.

Живея в Германия,обиколила съм половин свят и естествено съм яла,но по вкусни домати и изобщо плодове и зеленчуци от българските НЯМА.Кой каквото ще да плюе,нещо само защото е българско не го прави автоматично лошо.Така че другари и другарки забегнали нанякъде яжте си холандските пластмаси и да ви е вкусно.

Прясно мляко ще се продава от бикове и кравемати.

Поредната недомислица .Имаш право да продаваш в административния район в който е фермата.Е и какво следва ако произвеждаш повече даваш го на търгаши прекупвачи .Никъде по европа няма такова ограничение ,но пък какво ли е направено с мисъл при нас че това .Ако искам да продавам мед в Сф да си направя пчелин в Софийска област пълно безхаберие

...само не ми стана ясно защо в София аз от Бургаска ферма не мога да доставям? Или у централата в Шопско бургаското мляко не е вкусно?

много е ясно даже но ти си от прекупвачите и не ти изнася. нали знаеш брато че в различните раиони качеството на млякото е различно защото пашата е различна. така е и за пчелите и за кравите и овцете.за доматите и пипера сащо е различно каде са расли . за тебе сашото важи каде си расал и каде си пасал.аиде с здраве.

Освен че си неграмотен , си и природно глупавичък , а от написаното по-горе виждам , че си и арогантен .

как ще докараш от бургас прясно мляко да софя бе морков ,то ще вкисне и колко ще ти струва транспорта маруло зелена.аман от цигани в този саит и вашливи комунисти.

Добри инициативи има този министър. Трябва да каже, обаче, как ще се контролира качеството и безопасността на продукцията от фермите. Да не се продриска електоратът от непастьоризираните млека....

НЯКАКВО МЛЯКО ЩЕ ИМА, НО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ЩЕ ДОИ КРАВАТА. ТЕЗИ ТРАМПАДЖИИ МЕ ЗАБЛУЖДАВАТ И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ КУТИЯ ОТ 5 кг. СУХО МЛЯКО ПЛЮС ВОДА Е РАВНО НА ЕДНА КРАВА. ДЯДО ИВАН ОТ КРАВЕФЕРМАТА ИМ СЕ СМЕЕ, НО ОЩЕ ПО-СМЕШНИ ЩЕ БЪДАТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ИСТИНСКИЯ ВКУС НА МЛЯКО ОТ КРАВА, НЕ ОТ МИНИСТЪР.

Ами че то досега някой на някого да е забранявал да продава мляко от домашни крави, овце и т.н.?!

Този наш министър много ми прилича визуално и по излъчване на един друг преди години....Миро Севлиевски :):)

Да се надяваме, че в наредбата пише нещо и за ветеринарно-санитарния контрол, както и че то ще се сшазва.

Това е нещо, за което настояваше браншът от дълго време и бяха необходими усилия, за да бъде убедена Европейската комисия." EEEEEE голяма лъжа бреее!!Това в европа отдавна е регламентирано. Там се поощрява дребното фермерство и всеки фермер ако иска може да си защити собствена търговска марка и да продава или от фермата или на пригодени тържища. Всяка европейска държава си защитава дребния фермер защото има интерес от дребни стопани, които които да си осигуряват приличен доход без да висят на врата на държавата. Тук в България продължават да ни хвърлят прах в очите и да ни лансират едрото земеделие - което очевадно е в интерес на едраците. Сега тази наредба е отново недомислица (или много добре премислена!!!) Вярно фермера може да продава мляко, но забележете, ако иска млякото да е от крави трябва да е освен регистриран и да има млечна квота и незнам си колко десетки крави - е питам аз - това дребен фермер ли ще го прави? Ай сиктир от корумпирани министри и политици. Който иска да погледа швейцареца или австриеца дали имат ферми с по 100 глави добитък.

този няма ли да каже, че в България това го въведе селскостопанска акдемия, а от благодарност им намалиха бюджета на 1/2!!!

Тоя е баси свежия министър-ходи по веригите магазини, яде, пие и коментира. Евала. Искам и аз такава работа. Къде да пусна мотивационно писмо и автобиография?

Може ли да ти стана съветник?- не ям много!

nai svestniq ministar koito naistina pravi nesto

И аз съм мотивиран за това....:))))

Учи за министър. Малко си чел.

В централата на ГЕРБ по местоживеене се подават такива документи, чадо. Тичай, че места не останаха.

Момичетата могат да използват млекоматите на своите връстници.

Както и обратното...

В училище млекоцентралите на ученичките все още не са влезли в (с)експлоатация.

Деца, и младо и старо е на включено на шланг-млекомата на Партията-закрилница.

Едно дебилно изказване привлича куп дебилни реплики - като мухи на лайно. Като нямаш какво да кажеш, по-добре е да си замълчиш.

Еее, то пък ти си много умен. То ако беше така всеки да прави това на което е способен целия свят ще умре.