Коментари - Укрити са важни документи за дюните, разкри Найденов | Днес.dir.bg

Укрити са важни документи за дюните, разкри Найденов

Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов даде пред народните представители обяснения по казуса с дюните в Несебър. Той обяви, че са укрити документите, в които се указва, че това са дюни.

Обратно в новината

Коментари - Укрити са важни документи за дюните, разкри Найденов | Днес.dir.bg

Коментари

Според Найденов съществуването на дюните зависи от документите-няма документи-няма дюни и обратното.Няма значение, че дюните си съществуват от векове и хората ги виждат с очите си.

Миро - кой ми сра в гащите:)))Нали 4 години сте управляващи??За такъв период документите си незнаете а сте седнали да ни говорите колко "успешно"управлявате. Язовира в с.Бисер военните не знаеха че е техен без да са им "изчезнали"документите защото Миро такива документи не са в 1 екземпляр.....ама не ви отърва да си покажете насраните гащи.

Bсичко това става, защото законите го позволяват !!! Yправляващи и законотворци заедно !!!

Оставаме с впечатление, че всички тези институции с четири-буквени съкращения като наименования, служат не за да се спазват законите, а точно обратното - да се прикрива тяхното нарушение чрез размиване на отговорностите. Такива селски панаири едва ли има някъде другаде...

Мнооого пъти съм казвал от личен опит какво гюбре са комуноидите-хиени. Ще питате защо?? ЗАЩОТО ПОДХВЪРЛЯТ НЯКАКЪВ КОМПРОМАТ, и тяхните клакьори започват така да усмърдяват форумите,че човек трябва да седи пред компютъра с противогаз. То не са кумци, то не са апартаменти, тикви физкултурници милиционери, и какво ли не. Как веднаж не се огледаха за истината,за купищата техни безскруполни грабители, които доведоха държавата до просия. Не съм фен на никой , но се вижда ,че тези управници искат да направят нещо. Дане се краде от: ДАНЪЦИ, ДДС, НАЕМИ, ТЪРГОВИЯ, КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, ЧИНОВНИЦИ, КОМИСИОННИ, ОЗАПТИХА БАНДЮГИТЕ и какво ли още не, за строителство да неговорим.А тези дето живота им е минал мърцина плюват ли плюват.--САМО ,ЧЕ МИСЛЯ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО.

Хубава реч, обаче неверна, старши. Целта е да се краде от който трябва.

Защо не ме допускате за комента,,и ме подканяте да пиша за "не,едности"

Найденов,защо мъ.ча то.кова в,еме за 140-те дека,а на Моника Йосифова

Да пази Господ от управници, дето не си знаят Лакомията! Да си ходят и тези, че то както е тръгнало - няма скоро да излезем от Прехода, прераснал в Криза. Нови Избори - нов Късмет! Всичките са Мъскари! Хвани единия, удари другия! Бай ти Ганьо си знае келепира и не го крие, ама сегашните са по-лоши! Пази се от тези дето се бият в гърдите, че все работят за народа и за страната си! Всички деца да напуснат, да видим кого ще управляват - Некадърници недни ! Не се наядохте, ей.

за мен престъплението е в ощетяване на държавата с 4 милиона.

Интересно как така т.нар. експерти са дали оценка за 580 000 лв. за имотите, а няколко дни по-късно същите имоти са стрували 7-8 пъти по-скъпо. Разбирам, че има нормална грешка в оценяването, но пазарна оценка по-ниска 8 ПЪТИ от действителната пазарна си е за затвор отвсякъде!!! Какъв е смисъла на подобна оценка и дали някои вишестоящ не е повлиял на експертите?! При всички обяснения, че цената била над 1 млн. като се смятали всички такси, склонен съм да мисля, че си е имало влияние .... Само, че хората също купуват и продават имоти и никъде и никога продажната цена не включва таксите и разноските ....

Абе какви са тези Дюнери не ги ли изядоха вече.

Мирославчо е като лъжливото овчарче вече никой не му вярва ама на него не му пука.

Айде сега и дюни, които са натрупани от вятъра! Обожествени пясъци,които пречат на новобогаташите и нововластниците да пърдят като богове и да дишат с пълни гърди морски изпарения, след като са пропуснали да вдъхнат от божествените си аромати! Тия прости борсуци са селски тарикати, които вървят само на фона на родната простотия и никъде другаде. Навсякъде по света им се смеят и ги подиграват, защото не могат да държат вилица и лъжица, да не говорим че са напълно неграмотни!

Тоя няма ли кой да го уволни? Омръзна ни с неговите стандарти и стандартни бягания от отговорност! Всичко е измама.

Щом може, браво на него стига да е законно.

При ГЕРБ Всички Грабежи са Законни ! До един ! Ако има съмнения, Личният Гл. Прокурор на Борисов-Цажаров , и ВСС ,ще се Погрижат , кражбите да Станат Законни !! Това ни е "Гарантирано от ГЕРБ " !

Вижте тази статия озаглавена " Господи , направи ме кмет на Несебър " - link

Г-н Найденов ставаш смешен един ден са дюни на другия ден вече не са. После пак дюни

Алчните чиновници много добре знаят, че природата може да бъде съсипана за нула време, но да се възстанови - колко време й трябва? Бързат да запогатеят, докато са на власт, на принципа "след нас и потоп".

КОМУНДЕТАТА СЕ СКЪСВАТ ДА ДРАЩЯТ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ.. МНОГО СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ДЮНИТЕ ЛИ? АМИ! ЧЕ НАЛИ ТОЧНО ТИЯ ЛИЦЕМЕРИ БЕТОНИРАХА ЦЯЛОТО МОРЕ?! ЕДНИЧКА ЦЕЛ СИ ИМАТ МЕКЕРЕТАТА - ДА ДОКОПАТ ВЛАСТ И ПАК ДА СИ КРАДАТ...

ОВЧАРА СИ Е ОВЧАР

Като е бил Скрит този документ, Как и Кога ,и Защо Не Навреме ГЕРБ са Разбрали за съществуването му !???? Защо са "разбрали" за него След като Кумецо на Цецо ,е Хванат в Длавера за Милиони ??? Защо мажат потолкова глупав и прозрачен начин Големият Грабеж 2009-2013 ???

Изглежда никога не си работил с документи та така едностранчиво разглеждаш нещата.Защото когато подписваш изрядни документи ти не търсиш скрити такива.Просто виждаш че всичко е наред и даваш преписката за придвижване.А кумецо на Цецо купува земя с изрядни документи.

tosho

Много си прав HAGEN,но на ТЪПИЯТ българин как да му обясниш ? То да е нещо друго, да му го вкараш, ами то МОЗЪК и медицината е безсилна.

Аз пък по цял ден работя с документи и мога да ти кажа, че няма начин законно да извадиш за един ден документи за продажба на имот, който си закупил предния ден. Ако ще и със самолет да летиш от институция до институция. Да не говорим за експертна оценка от 580000лв. при продажна цена 4млн. Айде де...комунист, герберист, какъвто и да си, това си е грабеж от най-чист вид. Що не дадат на мен или на теб такова разрешение? Айде холан.

Що се отнася до отговорността на директора на РИОСВ - можете да погледнете чл.16 т.1 букви"а', "б" и "г" във вр.с чл.15 и чл.16 т.4 букви "а" и "б" от ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА РЕГИОНАЛНИТЕ ИНСПЕКЦИИ ПО ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ В сила от 01.01.2012 г.Издаден от Министерството на околната среда и водите Обн. ДВ. бр.103 от 23 Декември 2011г., доп. ДВ. бр.29 от 10 Април 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.58 от 31 Юли 2012г.

И аз съм убеден, бат' Бойко,че ......един ден тези бетонни бункери, които окепазиха хубавото градче ще бъдат съборени. Иначе тия можеш да ги разправяш на баба ми Гицка от Големо Малово. Това, че "елитът" си е купил имоти там и сега открито лобира да се разплаче мамата на гората си е негов проблем. Но не само там, ще се събаря и в Чам кория, и на Пампорово и на Слънчевия бряг барабар със Златните пясъци. Ще му дойде времето. Всеки Чопър мисли, че туризмът е златна мина, но не е така. Най-краткото определение ( има десетки дефиниции) за туризма е "слугинаж". Който не го е разбрал...... За ментараджилък никой не плаща. Можеш да го излъжеш само веднъж. Толкова.

като сме прости бе човек - ще слугуваме. Ама как със земеделие без животновъдство и с евтин долнопробен туризъм можеш да създаваш БВП - та той и сега е над 70 милиарда лева. Как си го представят някои не знам ама с калкулатор в ръка като сметнеш колко оставя един беден руснак у нас хич не ми се връзват нещата.

значи Костов привиква Найденов в Нар. Събрание да го поучи как десните псевдодемократи трябва да приватизират и ограбват народа и държавата без да се стига до такива скандали. Уж десни, уж демократични формации, а то какво стана Станишката трябва да се прави на стожер на демокрацията и законите на републиката. Не , че има нещо лошо да е такъв ама си е направо смешно десните уж партии да стигат до такър резил и да бутат келепира у чуждата кошница. Срамота.

Как не те е срам да пишеш глупости!? През тези 23 год. преход /след като фалира държавата на Живков и комунистите го свалиха от власт/, десните управляваха само 6 години: 2 Филип Димитров и 4 при Костов. На Костов му се наложи да вади държавата от кризата, в която го набута управлението на комуниста Виденов.

Депутатът и председател на Контролната комисия на ГЕРБ Десислава Танева е била в управителния съвет на акционерното дружество "Фоукал Пойнт Инвестмънт". 95,68% от "Фоукал Пойнт" са собственост на "Феърплей Интернешънал". "Феърплей" от своя страна е собственик на комплекса "Санта Марина".

комплексът "Санта Марина" на входа на Созопол e построен в защитена зона по Директива 92/43 на ЕЕС за опазване на дивите птици, която съдържа защитена зона по Директивата за местообитанията. "Санта Марина" има договор за право на ползване на 14 декара гора от държавния горски фонд, която е на самия бряг, показали данни от имотния регистър. Договорите за "право на ползване" са сключени миналата година със земеделското министерство. По принцип такива договори се сключват за срок от 30 г. и са регламентирани в текст от новия Закон за горите. От документите в Агенцията по вписванията става ясно, че "Санта Марина" е заплатила за това право по 6,3 лева на квадрат или при срок от 30 години: 21 стотинки на година.

Кога ще спре разпродажбата на държавното!!! Като в същото време крадат и частните имоти на ОБИКНОВЕНИТЕ хора. Типовете от общини и пр., свързани с "големите частници" принуждават обикновените хора да си разпродават за жълти стотинки земите чрез промяна на устройствените зони, в които са техните малки частни имоти (например от многофункционални зони ги обръщатна такива без право на застрояване). Така цените на дребните имоти на хората пада. После биват изкупени на безценица от някой си фонд (американски, х-ски и пр.) връщат пак от общината устройствената зона (на многофункционална). После същите чиновници връщат многофункционалната устройствена зона и фондът изведнъж се оказва собственик на скъпа и прескъпа земя, която е изкупил без пари. Промяна може да поискат всякакви "едри субекти", накупували от хората евтино земите им, ако рекат че са "инвеститор". Така ограбват обикновените хора - с комбина между общински субекти с "големи частници" - като отнемат земите на "малките хора" на безценица. А В СЪЩОТО ВРЕМЕ КРАДАТ ДЪРЖАВНИТЕ ПО ОПИСАНИЯ В ИНФОРМАЦИЯТА НАЧИН като пак ги сервират на безценица в търбусите на "големите инвеститори". Аман, аман, аман!!!

Благодаря Ви за изчерпателната схема за присвояване по с-мата пинг-понг. :)

Нашенската афера "Дюни" стана по-известна от великата поредица "Дюн" на Фр. Хърбърт!!! След всичкия този шум, който се вдигна и все още официално не се знае кой виновен, кой кум, кой сват, дали това вече е края на безогледното застрояване на нашето черноморие?

Аз съм оптимист ..... това НЕ Е края . Още има какво да се купи=открадне .

Dobromir Dimitrow

Пепел ти на езика(преносно)! В тоя случай искам и аз да съм оптимист, че идва края на безобразията!

Да бе да! Ама не! Какъв край бе ЧОВЕК! Какви 5 лева?! Ела в Банкя да видиш за какво става дума! Гаранция ще онемееш!

Dobromir Dimitrow

Ми идвах в Банкя на санаториумите! По времето на НДСВ и виждах новобогаташите как строяха ударно! Пък жените от санаториума се тълпяха край кортовете, че батбоко тамън изгряваше! Сега кой строи и в коя част на Банкя?

Не знам дали прави впечатление на уважаемата аудитория факта ,че всички преписки за промяна статута на земята от горска или земеделска в урбанизирана от Обзор та чак до Царево се движат от една и съща фирма ЕТ Калин Тихолов .За-тази фирма затворени кметски врати няма.Същият този архитект преди две години се опитваше безуспешно пред камерите на БНТ да ни убеждава,че не е надстроил незаконно бившия си собствен хотел в стария Несебър и както ни убеждаваше така взе ,че го продаде.Сега и за въпросните вече бивши дюни пак тази фирма е движила промяна статута на земята като и за подговените две нови преписки за два терена собственост на самия него и на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов попадащи разбира се в горския фонд видно от репортажите на ТВ 7.Така ,че нещата са добре осмислени и подредени случайностите са изключени.

Миро мирооо най-добре ще те укрият в Хасково във Турската баня

при теляка.

тези хора от обстината от каде са?нима незнаят какав е терена?да не би да са от друга планета?

Ха-ха-ха! Е как обърна целия процес на обратно, не разбрах. Значи РИОСВ изведнъж без инициатива от собственика решава да прави оценка, ей така, че им е скучно. После гл.Архитект на Несебър, един ден докато си рисувал в тефтерчето, че нямало какво да прави решил, точно за тоя имот да промени ПУПа, не че т'ва искано от собственика, просто хрумка. След т'ва агенцията по горите играли на "онче-бонче" и тоя имот се паднал за изключване от горския фонд, без собсвтеника да знае даже и да го иска. Накрая собсвтеника, като видял, че с имота са му се случили тия хубавини без негово знание, рзбира се, набързо решил да го продаде докато не се усети някой и зам. министърката подписала за сделката.

kgb777kgb

Ей големи лъжци сте това червените !!! Точно кмета е този който инициира смяната на ПУП-овете , за да открадне от държавата някое парче земя и после да го продаде на свои хора !!! И а сега да напишеш през коя година става това ??? Щото ви е много удобно да лъжете тъпанарите по форумите , ама вече не вървите !!! Само най-тъпите комундета "не знаят" , че една такава процедура върви ГОДИНИ и важното е кой я е ЗАПОЧНАЛ и с каква цел , а не кой я завършва при скрити документи за ОВОС !!!!

Ха-ха-ха! Как с промяна на устройствен план, ще влезеш във владение на чужд имот бре, другарю, че да го откраднеш?! Въобще тая схема за която си чел някъде си с кмета няма нищо общо с този случай, но за да ти обясни ще трябва да ти напиша няколко абзаца, а съдейки по поста ти нивото ти на простотия ще пресече всякакви опити да бъдеш ограмотен.

Цяла седмица Ви слушаме с разни оправдания! Явно не сте си вършили работата, само Ви носят, а Вие подписвате.

Меро Найденов е от този род лъжци, които сами не си вярват!

Прави натрапчиво впечатление, че министър Найденов упорито повтаря числото 1141849 лева като цена на земята по сделката, вместо истинската цена от 581212 лв. По-голямата сума е разхода на тъста на Боби Михайлов, за да я купи и той има аргументите да я сочи, а не министъра-продавач. По-този начин Найденов без да се усети заговаря като адвокат на купувача и сам се издава, че е в далаверата с двата крака.

то за това май им плащат всички българи заплатите: Да крият документи, до правят невъзможното реално и да забъркват каши в които след това никой не може да се оправи ... Чудна работа как не сме виждали досега какво става? ПРОЗРАЧНОСТ е ключовата думичка!

Защо е така ОГРОМНА разликата между т.нар.експертна оценка която дени по-късно става над 5 милиона ? Що за експерти са тия хора щом не знаят, че има интерес за милиони ?

Няма дюни, защото тези неща са от пясък. Като рекламата за шунката и дядо поп. Тя не е блажна, защото е от чисто месо.

Дотук и с обещанията на герб за нетърпимост към корупцията в техните среди ! Усилията и на герб и на найденов са към потулване на скандала, а не към разкриване на истината за него и наказване на виновните. Предлагам по чисто милиционерски маниер да се обявят дюните за основни виновници в случая и да се издаде кратка, но съдържателна заповед на премиера " Тези дюни не са дюни" и с това да се приключи този цирк ! Не знам кое е по-обидно - че и тези ни крадат безобразно или че ни мислят за глупаци и не го виждаме ? Разочарование ...

Станишката пак хлътна с двата крака, като истински лидер на БСП. Нямат край излагациите на този човек... От където и да го погледнеш, все наа...н...

Как пък всеки път като се излезе някоя далавера са все изненадани, бе! Целия народ знае, само най-горе не знаят!

Последно: Има ли дюни или няма?

Вече не.

и дюни ще ви направим - както казваше бай Тошо. Само да спрете да крадете.

Най добрият министър на земеделието е Мирослав Найденов. До сега България е нямала такъв компетентен министър и най вече честен. Много знае затова се страхува опозицията.

Моля?!?

Дано писанията ти са сарказъм. Миро Лъжливото освен с PR и далавери не се занимава с друго.

Миро " Мазното" е най-крадливия и лъжлив министър от 20 г. насам, в това министерство! Освен това е и най-наглия - от крадец в "Екоравновесие" - Столична община до министър!

"Говори се", че преди това е бил замесен с 20 годишното "европейско месо", което изядохме...?

обикновен кучкар-далавераджия

Абе Найденов мандата ви свърши, вие все ровите в миналото без да работите в настоящето и за толкова години все нещо са ви укрили, откраднали и т.н.

Тъпунгер.

Колкото и каквото и да ни говорят сега, то се видя какви ги вършат! Иначе мерси им за поредните ''добри намерения" увиснали, като насрани гащи

Защо ''държащото" на така декламираната ПРОЗРАЧНОСТ управление на ГЕРБ не промени тези измамни оценки и правилата, за да се продават само с търгове подобни терени. Нали за това говорят само, а вършат друго се оказва. Нали Дянков търси пари - къде са задължителните търгове и къде на страниците на министерствата се обявяват държавните имоти и имущества подлежащи на продажба. Говорене, говорене, а делата други ...

Както е казал дядо Поп - не ме гледай какво върша, а слушай какво ти говоря. :-)

Не беше ли май обратното ???

Идва края на мандата, трябва да се захлеби.

А защо трябва да се продават изобщо от държавата на някого си? Какво ще направи частника, което държавата да не може?!

Отговор: За да печели частникът, а да губи държавата. Т.е. да печели един, а да губят всички.

Тоя така се оплита в многословинте си обяснения, че трудно сам си разбира какво обяснява. Пропо, и оная еко-министърката не стои два дни на един акъл, както и всички от герб. Дано времето да мине по бързо та да се омитат след изборите, докато не са опропастили окончателно всичко!

Миро-стандарта, колкото повече рита, толкова повече му влиза :))

Не го жали, той обича да му е вътре!

Целия вътре ;)

Виновни са Станишев и тройната коалиция. И, естествено, се появява Моника да купува и препродава ... Тя винаги е наблизо в такива случаи.

Миро, Миро, казват ти хората, че си се събрал с лоши другари, ти продължаваш да им слугуваш. Да се пита човек защо можеш да пееш, имаш си оркестър, ами върви и си живей весело и спокойно, бе човек. Какво си се захванал да доказваш, че тези дюни не са дюни и други тям подобни. Както катаджията от един много стар виц "тая дупка не е дупка"...

Кумецо на Цецо прави заменките , а Найденов търси Г-н Някой който оказал натиск :) Елементарно Уотсън !

Станишев да си признава , каза Найденов :)

Коментари - Укрити са важни документи за дюните, разкри Найденов | Днес.dir.bg

Укрити са важни документи за дюните, разкри Найденов

Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов даде пред народните представители обяснения по казуса с дюните в Несебър. Той обяви, че са укрити документите, в които се указва, че това са дюни.

Обратно в новината

Коментари - Укрити са важни документи за дюните, разкри Найденов | Днес.dir.bg

Коментари

Според Найденов съществуването на дюните зависи от документите-няма документи-няма дюни и обратното.Няма значение, че дюните си съществуват от векове и хората ги виждат с очите си.

Миро - кой ми сра в гащите:)))Нали 4 години сте управляващи??За такъв период документите си незнаете а сте седнали да ни говорите колко "успешно"управлявате. Язовира в с.Бисер военните не знаеха че е техен без да са им "изчезнали"документите защото Миро такива документи не са в 1 екземпляр.....ама не ви отърва да си покажете насраните гащи.

Bсичко това става, защото законите го позволяват !!! Yправляващи и законотворци заедно !!!

Оставаме с впечатление, че всички тези институции с четири-буквени съкращения като наименования, служат не за да се спазват законите, а точно обратното - да се прикрива тяхното нарушение чрез размиване на отговорностите. Такива селски панаири едва ли има някъде другаде...

Мнооого пъти съм казвал от личен опит какво гюбре са комуноидите-хиени. Ще питате защо?? ЗАЩОТО ПОДХВЪРЛЯТ НЯКАКЪВ КОМПРОМАТ, и тяхните клакьори започват така да усмърдяват форумите,че човек трябва да седи пред компютъра с противогаз. То не са кумци, то не са апартаменти, тикви физкултурници милиционери, и какво ли не. Как веднаж не се огледаха за истината,за купищата техни безскруполни грабители, които доведоха държавата до просия. Не съм фен на никой , но се вижда ,че тези управници искат да направят нещо. Дане се краде от: ДАНЪЦИ, ДДС, НАЕМИ, ТЪРГОВИЯ, КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, ЧИНОВНИЦИ, КОМИСИОННИ, ОЗАПТИХА БАНДЮГИТЕ и какво ли още не, за строителство да неговорим.А тези дето живота им е минал мърцина плюват ли плюват.--САМО ,ЧЕ МИСЛЯ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО.

Хубава реч, обаче неверна, старши. Целта е да се краде от който трябва.

Защо не ме допускате за комента,,и ме подканяте да пиша за "не,едности"

Найденов,защо мъ.ча то.кова в,еме за 140-те дека,а на Моника Йосифова

Да пази Господ от управници, дето не си знаят Лакомията! Да си ходят и тези, че то както е тръгнало - няма скоро да излезем от Прехода, прераснал в Криза. Нови Избори - нов Късмет! Всичките са Мъскари! Хвани единия, удари другия! Бай ти Ганьо си знае келепира и не го крие, ама сегашните са по-лоши! Пази се от тези дето се бият в гърдите, че все работят за народа и за страната си! Всички деца да напуснат, да видим кого ще управляват - Некадърници недни ! Не се наядохте, ей.

за мен престъплението е в ощетяване на държавата с 4 милиона.

Интересно как така т.нар. експерти са дали оценка за 580 000 лв. за имотите, а няколко дни по-късно същите имоти са стрували 7-8 пъти по-скъпо. Разбирам, че има нормална грешка в оценяването, но пазарна оценка по-ниска 8 ПЪТИ от действителната пазарна си е за затвор отвсякъде!!! Какъв е смисъла на подобна оценка и дали някои вишестоящ не е повлиял на експертите?! При всички обяснения, че цената била над 1 млн. като се смятали всички такси, склонен съм да мисля, че си е имало влияние .... Само, че хората също купуват и продават имоти и никъде и никога продажната цена не включва таксите и разноските ....

Абе какви са тези Дюнери не ги ли изядоха вече.

Мирославчо е като лъжливото овчарче вече никой не му вярва ама на него не му пука.

Айде сега и дюни, които са натрупани от вятъра! Обожествени пясъци,които пречат на новобогаташите и нововластниците да пърдят като богове и да дишат с пълни гърди морски изпарения, след като са пропуснали да вдъхнат от божествените си аромати! Тия прости борсуци са селски тарикати, които вървят само на фона на родната простотия и никъде другаде. Навсякъде по света им се смеят и ги подиграват, защото не могат да държат вилица и лъжица, да не говорим че са напълно неграмотни!

Тоя няма ли кой да го уволни? Омръзна ни с неговите стандарти и стандартни бягания от отговорност! Всичко е измама.

Щом може, браво на него стига да е законно.

При ГЕРБ Всички Грабежи са Законни ! До един ! Ако има съмнения, Личният Гл. Прокурор на Борисов-Цажаров , и ВСС ,ще се Погрижат , кражбите да Станат Законни !! Това ни е "Гарантирано от ГЕРБ " !

Вижте тази статия озаглавена " Господи , направи ме кмет на Несебър " - link

Г-н Найденов ставаш смешен един ден са дюни на другия ден вече не са. После пак дюни

Алчните чиновници много добре знаят, че природата може да бъде съсипана за нула време, но да се възстанови - колко време й трябва? Бързат да запогатеят, докато са на власт, на принципа "след нас и потоп".

КОМУНДЕТАТА СЕ СКЪСВАТ ДА ДРАЩЯТ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ.. МНОГО СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ДЮНИТЕ ЛИ? АМИ! ЧЕ НАЛИ ТОЧНО ТИЯ ЛИЦЕМЕРИ БЕТОНИРАХА ЦЯЛОТО МОРЕ?! ЕДНИЧКА ЦЕЛ СИ ИМАТ МЕКЕРЕТАТА - ДА ДОКОПАТ ВЛАСТ И ПАК ДА СИ КРАДАТ...

ОВЧАРА СИ Е ОВЧАР

Като е бил Скрит този документ, Как и Кога ,и Защо Не Навреме ГЕРБ са Разбрали за съществуването му !???? Защо са "разбрали" за него След като Кумецо на Цецо ,е Хванат в Длавера за Милиони ??? Защо мажат потолкова глупав и прозрачен начин Големият Грабеж 2009-2013 ???

Изглежда никога не си работил с документи та така едностранчиво разглеждаш нещата.Защото когато подписваш изрядни документи ти не търсиш скрити такива.Просто виждаш че всичко е наред и даваш преписката за придвижване.А кумецо на Цецо купува земя с изрядни документи.

tosho

Много си прав HAGEN,но на ТЪПИЯТ българин как да му обясниш ? То да е нещо друго, да му го вкараш, ами то МОЗЪК и медицината е безсилна.

Аз пък по цял ден работя с документи и мога да ти кажа, че няма начин законно да извадиш за един ден документи за продажба на имот, който си закупил предния ден. Ако ще и със самолет да летиш от институция до институция. Да не говорим за експертна оценка от 580000лв. при продажна цена 4млн. Айде де...комунист, герберист, какъвто и да си, това си е грабеж от най-чист вид. Що не дадат на мен или на теб такова разрешение? Айде холан.

Що се отнася до отговорността на директора на РИОСВ - можете да погледнете чл.16 т.1 букви"а', "б" и "г" във вр.с чл.15 и чл.16 т.4 букви "а" и "б" от ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА РЕГИОНАЛНИТЕ ИНСПЕКЦИИ ПО ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ В сила от 01.01.2012 г.Издаден от Министерството на околната среда и водите Обн. ДВ. бр.103 от 23 Декември 2011г., доп. ДВ. бр.29 от 10 Април 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.58 от 31 Юли 2012г.

И аз съм убеден, бат' Бойко,че ......един ден тези бетонни бункери, които окепазиха хубавото градче ще бъдат съборени. Иначе тия можеш да ги разправяш на баба ми Гицка от Големо Малово. Това, че "елитът" си е купил имоти там и сега открито лобира да се разплаче мамата на гората си е негов проблем. Но не само там, ще се събаря и в Чам кория, и на Пампорово и на Слънчевия бряг барабар със Златните пясъци. Ще му дойде времето. Всеки Чопър мисли, че туризмът е златна мина, но не е така. Най-краткото определение ( има десетки дефиниции) за туризма е "слугинаж". Който не го е разбрал...... За ментараджилък никой не плаща. Можеш да го излъжеш само веднъж. Толкова.

като сме прости бе човек - ще слугуваме. Ама как със земеделие без животновъдство и с евтин долнопробен туризъм можеш да създаваш БВП - та той и сега е над 70 милиарда лева. Как си го представят някои не знам ама с калкулатор в ръка като сметнеш колко оставя един беден руснак у нас хич не ми се връзват нещата.

значи Костов привиква Найденов в Нар. Събрание да го поучи как десните псевдодемократи трябва да приватизират и ограбват народа и държавата без да се стига до такива скандали. Уж десни, уж демократични формации, а то какво стана Станишката трябва да се прави на стожер на демокрацията и законите на републиката. Не , че има нещо лошо да е такъв ама си е направо смешно десните уж партии да стигат до такър резил и да бутат келепира у чуждата кошница. Срамота.

Как не те е срам да пишеш глупости!? През тези 23 год. преход /след като фалира държавата на Живков и комунистите го свалиха от власт/, десните управляваха само 6 години: 2 Филип Димитров и 4 при Костов. На Костов му се наложи да вади държавата от кризата, в която го набута управлението на комуниста Виденов.

Депутатът и председател на Контролната комисия на ГЕРБ Десислава Танева е била в управителния съвет на акционерното дружество "Фоукал Пойнт Инвестмънт". 95,68% от "Фоукал Пойнт" са собственост на "Феърплей Интернешънал". "Феърплей" от своя страна е собственик на комплекса "Санта Марина".

комплексът "Санта Марина" на входа на Созопол e построен в защитена зона по Директива 92/43 на ЕЕС за опазване на дивите птици, която съдържа защитена зона по Директивата за местообитанията. "Санта Марина" има договор за право на ползване на 14 декара гора от държавния горски фонд, която е на самия бряг, показали данни от имотния регистър. Договорите за "право на ползване" са сключени миналата година със земеделското министерство. По принцип такива договори се сключват за срок от 30 г. и са регламентирани в текст от новия Закон за горите. От документите в Агенцията по вписванията става ясно, че "Санта Марина" е заплатила за това право по 6,3 лева на квадрат или при срок от 30 години: 21 стотинки на година.

Кога ще спре разпродажбата на държавното!!! Като в същото време крадат и частните имоти на ОБИКНОВЕНИТЕ хора. Типовете от общини и пр., свързани с "големите частници" принуждават обикновените хора да си разпродават за жълти стотинки земите чрез промяна на устройствените зони, в които са техните малки частни имоти (например от многофункционални зони ги обръщатна такива без право на застрояване). Така цените на дребните имоти на хората пада. После биват изкупени на безценица от някой си фонд (американски, х-ски и пр.) връщат пак от общината устройствената зона (на многофункционална). После същите чиновници връщат многофункционалната устройствена зона и фондът изведнъж се оказва собственик на скъпа и прескъпа земя, която е изкупил без пари. Промяна може да поискат всякакви "едри субекти", накупували от хората евтино земите им, ако рекат че са "инвеститор". Така ограбват обикновените хора - с комбина между общински субекти с "големи частници" - като отнемат земите на "малките хора" на безценица. А В СЪЩОТО ВРЕМЕ КРАДАТ ДЪРЖАВНИТЕ ПО ОПИСАНИЯ В ИНФОРМАЦИЯТА НАЧИН като пак ги сервират на безценица в търбусите на "големите инвеститори". Аман, аман, аман!!!

Благодаря Ви за изчерпателната схема за присвояване по с-мата пинг-понг. :)

Нашенската афера "Дюни" стана по-известна от великата поредица "Дюн" на Фр. Хърбърт!!! След всичкия този шум, който се вдигна и все още официално не се знае кой виновен, кой кум, кой сват, дали това вече е края на безогледното застрояване на нашето черноморие?

Аз съм оптимист ..... това НЕ Е края . Още има какво да се купи=открадне .

Dobromir Dimitrow

Пепел ти на езика(преносно)! В тоя случай искам и аз да съм оптимист, че идва края на безобразията!

Да бе да! Ама не! Какъв край бе ЧОВЕК! Какви 5 лева?! Ела в Банкя да видиш за какво става дума! Гаранция ще онемееш!

Dobromir Dimitrow

Ми идвах в Банкя на санаториумите! По времето на НДСВ и виждах новобогаташите как строяха ударно! Пък жените от санаториума се тълпяха край кортовете, че батбоко тамън изгряваше! Сега кой строи и в коя част на Банкя?

Не знам дали прави впечатление на уважаемата аудитория факта ,че всички преписки за промяна статута на земята от горска или земеделска в урбанизирана от Обзор та чак до Царево се движат от една и съща фирма ЕТ Калин Тихолов .За-тази фирма затворени кметски врати няма.Същият този архитект преди две години се опитваше безуспешно пред камерите на БНТ да ни убеждава,че не е надстроил незаконно бившия си собствен хотел в стария Несебър и както ни убеждаваше така взе ,че го продаде.Сега и за въпросните вече бивши дюни пак тази фирма е движила промяна статута на земята като и за подговените две нови преписки за два терена собственост на самия него и на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов попадащи разбира се в горския фонд видно от репортажите на ТВ 7.Така ,че нещата са добре осмислени и подредени случайностите са изключени.

Миро мирооо най-добре ще те укрият в Хасково във Турската баня

при теляка.

тези хора от обстината от каде са?нима незнаят какав е терена?да не би да са от друга планета?

Ха-ха-ха! Е как обърна целия процес на обратно, не разбрах. Значи РИОСВ изведнъж без инициатива от собственика решава да прави оценка, ей така, че им е скучно. После гл.Архитект на Несебър, един ден докато си рисувал в тефтерчето, че нямало какво да прави решил, точно за тоя имот да промени ПУПа, не че т'ва искано от собственика, просто хрумка. След т'ва агенцията по горите играли на "онче-бонче" и тоя имот се паднал за изключване от горския фонд, без собсвтеника да знае даже и да го иска. Накрая собсвтеника, като видял, че с имота са му се случили тия хубавини без негово знание, рзбира се, набързо решил да го продаде докато не се усети някой и зам. министърката подписала за сделката.

kgb777kgb

Ей големи лъжци сте това червените !!! Точно кмета е този който инициира смяната на ПУП-овете , за да открадне от държавата някое парче земя и после да го продаде на свои хора !!! И а сега да напишеш през коя година става това ??? Щото ви е много удобно да лъжете тъпанарите по форумите , ама вече не вървите !!! Само най-тъпите комундета "не знаят" , че една такава процедура върви ГОДИНИ и важното е кой я е ЗАПОЧНАЛ и с каква цел , а не кой я завършва при скрити документи за ОВОС !!!!

Ха-ха-ха! Как с промяна на устройствен план, ще влезеш във владение на чужд имот бре, другарю, че да го откраднеш?! Въобще тая схема за която си чел някъде си с кмета няма нищо общо с този случай, но за да ти обясни ще трябва да ти напиша няколко абзаца, а съдейки по поста ти нивото ти на простотия ще пресече всякакви опити да бъдеш ограмотен.

Цяла седмица Ви слушаме с разни оправдания! Явно не сте си вършили работата, само Ви носят, а Вие подписвате.

Меро Найденов е от този род лъжци, които сами не си вярват!

Прави натрапчиво впечатление, че министър Найденов упорито повтаря числото 1141849 лева като цена на земята по сделката, вместо истинската цена от 581212 лв. По-голямата сума е разхода на тъста на Боби Михайлов, за да я купи и той има аргументите да я сочи, а не министъра-продавач. По-този начин Найденов без да се усети заговаря като адвокат на купувача и сам се издава, че е в далаверата с двата крака.

то за това май им плащат всички българи заплатите: Да крият документи, до правят невъзможното реално и да забъркват каши в които след това никой не може да се оправи ... Чудна работа как не сме виждали досега какво става? ПРОЗРАЧНОСТ е ключовата думичка!

Защо е така ОГРОМНА разликата между т.нар.експертна оценка която дени по-късно става над 5 милиона ? Що за експерти са тия хора щом не знаят, че има интерес за милиони ?

Няма дюни, защото тези неща са от пясък. Като рекламата за шунката и дядо поп. Тя не е блажна, защото е от чисто месо.

Дотук и с обещанията на герб за нетърпимост към корупцията в техните среди ! Усилията и на герб и на найденов са към потулване на скандала, а не към разкриване на истината за него и наказване на виновните. Предлагам по чисто милиционерски маниер да се обявят дюните за основни виновници в случая и да се издаде кратка, но съдържателна заповед на премиера " Тези дюни не са дюни" и с това да се приключи този цирк ! Не знам кое е по-обидно - че и тези ни крадат безобразно или че ни мислят за глупаци и не го виждаме ? Разочарование ...

Станишката пак хлътна с двата крака, като истински лидер на БСП. Нямат край излагациите на този човек... От където и да го погледнеш, все наа...н...

Как пък всеки път като се излезе някоя далавера са все изненадани, бе! Целия народ знае, само най-горе не знаят!

Последно: Има ли дюни или няма?

Вече не.

и дюни ще ви направим - както казваше бай Тошо. Само да спрете да крадете.

Най добрият министър на земеделието е Мирослав Найденов. До сега България е нямала такъв компетентен министър и най вече честен. Много знае затова се страхува опозицията.

Моля?!?

Дано писанията ти са сарказъм. Миро Лъжливото освен с PR и далавери не се занимава с друго.

Миро " Мазното" е най-крадливия и лъжлив министър от 20 г. насам, в това министерство! Освен това е и най-наглия - от крадец в "Екоравновесие" - Столична община до министър!

"Говори се", че преди това е бил замесен с 20 годишното "европейско месо", което изядохме...?

обикновен кучкар-далавераджия

Абе Найденов мандата ви свърши, вие все ровите в миналото без да работите в настоящето и за толкова години все нещо са ви укрили, откраднали и т.н.

Тъпунгер.

Колкото и каквото и да ни говорят сега, то се видя какви ги вършат! Иначе мерси им за поредните ''добри намерения" увиснали, като насрани гащи

Защо ''държащото" на така декламираната ПРОЗРАЧНОСТ управление на ГЕРБ не промени тези измамни оценки и правилата, за да се продават само с търгове подобни терени. Нали за това говорят само, а вършат друго се оказва. Нали Дянков търси пари - къде са задължителните търгове и къде на страниците на министерствата се обявяват държавните имоти и имущества подлежащи на продажба. Говорене, говорене, а делата други ...

Както е казал дядо Поп - не ме гледай какво върша, а слушай какво ти говоря. :-)

Не беше ли май обратното ???

Идва края на мандата, трябва да се захлеби.

А защо трябва да се продават изобщо от държавата на някого си? Какво ще направи частника, което държавата да не може?!

Отговор: За да печели частникът, а да губи държавата. Т.е. да печели един, а да губят всички.

Тоя така се оплита в многословинте си обяснения, че трудно сам си разбира какво обяснява. Пропо, и оная еко-министърката не стои два дни на един акъл, както и всички от герб. Дано времето да мине по бързо та да се омитат след изборите, докато не са опропастили окончателно всичко!

Миро-стандарта, колкото повече рита, толкова повече му влиза :))

Не го жали, той обича да му е вътре!

Целия вътре ;)

Виновни са Станишев и тройната коалиция. И, естествено, се появява Моника да купува и препродава ... Тя винаги е наблизо в такива случаи.

Миро, Миро, казват ти хората, че си се събрал с лоши другари, ти продължаваш да им слугуваш. Да се пита човек защо можеш да пееш, имаш си оркестър, ами върви и си живей весело и спокойно, бе човек. Какво си се захванал да доказваш, че тези дюни не са дюни и други тям подобни. Както катаджията от един много стар виц "тая дупка не е дупка"...

Кумецо на Цецо прави заменките , а Найденов търси Г-н Някой който оказал натиск :) Елементарно Уотсън !

Станишев да си признава , каза Найденов :)