Добивът на полезни изкопаеми спаднал със 7%

Изпълнителният директор на Българската минно-геоложка камара Иван Андреев съобщи, че общият добив на полезни изкопаеми в България се е понижил с 6,28 млн. тона през 2012 г., което е спад от 7 на сто спрямо 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Добивът на полезни изкопаеми спаднал със 7% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мога ли да попитам, ДИР-а, кой чобанин е написал тази "статия"? Започвате да минавате всяка приемлива граница на относителна неграмотност. Как може статията да е озаглавена "Добивът на полезни изкопаеми спаднал със 7%" и от средата до края, темата да е коренно различна? Ако действително този парцал е писан от журналист, да си отвори записките ако е ходил, а ако не е има достатъчно общодостъпна литература и да се образова как се пие статия!

Започва се. Експертните мерки на Орешарски вече дават резултати. Честито!

Нещо си се объркал или нямаш достатъчно информация.При ГЕРБ нещата с въгледобива се сринаха до нула. Имаше и протести. Сега правителството с помоща на синдикатите и недоволството на миньорите се опитвт да нормализират добива на въглища.

Да, да, чух че искали да съкращават няколко хиляди миньори... Да се чуди човек откъде, след като при ГЕРБ въгледобива е бил унищожен... И още, каква и е работата на държавата да се тика навсякъде?!?! Нали правехме пазарна икономика?!?!

Подкрепям Петър за газта. Орешарски трябва спешно да се намеси и спре това безумие. Иначе отново сме на улицата. Атези които са сега спешно да корегират исканията си против монополите на горива

Недоумявам защо пропан -бутана за няколко дена скочи с 14-15 стотинки за литър. Отново ли да въставаме срещу енергиините монополи и конкретно на горивата или след като се приберат почиващите ще отстъпят.

добива на въглища е намалял , ОБАЧЕ добива на метали и облицовки нарастнал - БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДИ ЛЕШОЯДИ копат и изнасят БЪЛГАРСКО ЗЛАТО КАТО ЛУДИ И СЕТНЕ СИ КУПУВАТ ОБЛИЦОВКИ ЗА КЪЩИТЕ СИ ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАНИТ ....

Бе, какви 7% бе ..... минно-добивният отрасъл изчезна/бе затрит още през 1990-те ......

Те затова олигарсите правят по 600 милиона долара на година само от него ! ....

"От камарата отчетоха ръст от 7,1 на сто в общата стойност на произведената продукция от промишлените предприятия в отрасъла". Хем има спад, хем има ръст. Все пак по-важно е да има ръст на стойността. ИЗЛИЗА, ЧЕ ПРИ БОРИСОВ ВСИЧКО Е БИЛО О.К.

Бе има някакви изтуни неща, драх го, как доиде това правителство и се съсаха да дават лоши новини.

вдигайте,докато ви вдигнат и вас,а защо не вдигнете мин. пенсии от 150 лв. да преживяваме до минимума за живот? Егати ,скапаната държава

Ами СайдерОФФ нали обеща тонове злато?! Май само на него му позлатиха "пръстчето"!

Кое не спадна?

Наглостта на "цоцалистите" - даже се покачва със стабилни темпове!

Чети ЛУМПЕНЕ !!! "....че общият добив на полезни изкопаеми в България се е понижил с 6,28 млн. тона през 2012 г." Кой беше на власт през 2012 г. ЛУМПИ????