Смените в кабинета ”Борисов”

Правителството на премиера Бойко Борисов положи клетва на 27 юли 2009 година. За това време постовете си напуснаха 11 министри, някои от тях поеха нови назначения, а други подадоха оставки, сочи справка на "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Смените в кабинета ”Борисов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко се оказа НАЙ-СЛАБИЯ администратор, премиер и ръководител на партия от 1989 г. насам!! Нито кадровата му политика е на ниво, нито станалите ВЕЧЕ омразни оправдания с предишното, по-предишното и въобще предишните и пр. правителства и премиери (независимо, че в голямата част има право) ВЪОБЩЕ доказваше многократно, че единствения принцип на който робува е БЕЗПРИНЦИПНОСТТА. За закуска едно изявление, на обед друго, а за вечеря трето, което също подлежи на ревизия.

Къде е IQ146?

Както се казва в светото писание: "И оставащите ще завидят на уволнените, след юли 2013", когато за тях ще дойде видовден!!!!!!!!!!!!!!!

Ааа... Обикалят наоколо, сравняват питекантропа с Левски и ни обясняват колко сме прости и лоши, че не го щем. Ние сме били обесили Левски и сега сме щели да повторим. Еми... гербаджийска му работа.

не можеш да хвърлиш прах в очите ни с тази промяна пред изборите бойко. ако ще и цветанов да махнеш. не можеш да поправиш непоправимото.

ИДОЛА СИ - св. ТОДОР ПРАВЕШКИ, САМО И ЕДИНСТВЕНО ВЪВ ВИЦОВЕТЕ и НАРОДНАТА МЪДРОСТ И ПОЕЗИЯ в стил "Люти чушки" по Радой Ралин. Да бе жив и бай Б. Димовски, да да направи една реплика на Сит търбух за наука глух една тиква и от дръжката й да излиза подписа на Тиквата

Нагли гадни милиционерски простаци- с камъни ще ви избият,ако не си тръгнете-поне нямате ли инстинкт /за мозък и дума не става/ за самосъхранение?

А смяната на транспортния министър?

Борисов да си ходи веднага.

През 2000 г. преди изобщо да се знае за Мариците тока е 8,9 ст. През 2005 г. средната цена е 12,2 стотинки, а не както е по енергийната стратегия (на Костов) 10,8 стотинки. При Костов през 2001 г. коментиранат цена беше 3,5 до 5 американски цента, а защо после през 2005-6 г. се подрисаха договори за 7-8 американски цента пита Р.Овч. Балкан беше продаден за 100 млн. долара, от които 150 хиляди кеш. И компанията работи повече от година преди синдикатите тук да организират стачка за "европейски заплати" и компанията да се парализира за 2 месеца без полети - съответно приходи. Гад Зееви започна да продава, което беше счетено за нарушение на договора и той беше прекратен (при Костов) След това синдиците разпродадоха каквото можаха, а остатъците направиха България ЕР, като държавата (в лицето на ЦАРвулите) вложи около 50 млн. и продаде после за 11 млн., като само в рамките на 3-4 месеца държавата генерира загуби от близо 40 млн. Кремиковци през 2003 и 2004 беше с печалби по-голями от тези на Козлодуй и намали значително дълговете, докато ЦАРвулите и после Тройкодилите не почнаха да блокират сметки и да го спъват всячески, в резултат на което беше препродаден на Митал, който заедно ч Червените тегли държавно гарантиран обилгационен заем с за 600 млн долара, които си поделиха с хората на Р.Овч, след които веднага обявиха Кремиковци във фалит, а държавната гаранция направи Кремиковци отново държавна собственост и за има няма 2 години тотално се затри. Покрай него и БДЖ, което загуби основният си товарен клиент.

Сега като дойде Станишев, всичко ще се оправи. С тая къса памет-ХАК ни е!

Страхливото пожарникарче показа, че за нищо не става. Положението му се определя с два шахматни термина - ЦУГ-ЦВАНГ и ЦАЙТ-НОТ. А именно, че в момента няма полезен ход и че времето му изтече. А то изтече, защото през тия почти четири години Винету обикаляше, режеше лентички, приемаше овации и се помпаше от влажните погледи на стари моми и жени в критическата. А в това време народът ставаше все по-беден, защото Симеон Дянков - Брад Пит го бе стистнал за гушата в желязна хватка и го друсаше и изцеждаше, та белким изпадне още някоя пара. А къде отиваха парите? В джобовете на монополите, в асфалта на няколко безсмислени шосета и за размтожаването на едно маргинално племе, паразитиращо на гърба на всички нормални, учещи, работещи и лишаващи се българи и турци. Така че, вече нищо не може да помогне на Вожда. Народът му иска скалпа. И ако правителството (племенният съве) не падне, то на изборите ГЕРБ ще яде такива шамари, че даже на Иван Костов и на Жан Виденов ще им стане жално.

Най-важните задачи пред новия финансов министър (ако не ги свърши - губят изборите): - Пренасочване на усилията на НАП и по-специално на данъчните. Да не следят, дали някой семкаджия няма да продаде три семки без касова бележка, а да следят монополистите. Не да им правят чести проверки, а непрекъснат контрол. - Ясно формулиране на понятието "присъщи разходи". Монополист няма право на разходи за реклама. Нямат право на ПР-ки. Монополист няма право на консултантски услуги. За делата, които водят си имат юристконсулти. За дейността, която управляват те ТРЯБВА да са професионалисти. Не може шефът на "Пътна инфраструктура" да се консултира моста успоредно или перпендикулярно на реката ли да се строи. Той трябва да знае! - Да се забранят абсолютно всякакви добавки към възнаграждението на работещите в държавните структури и монополите. И не е вярно, че ще избягат специалистите. В частния бизнес, като наемни работници със заплата под 1000 лева има десетки хиляди инженери и икономисти, които са по-добри специалисти, защото в тяхната работа грешките са много по-болезнени, те моментално ги оставят без доходи. - Заплатите на шефовете в монополите трябва да са поне с 20% по-ниски, от тази на президента. Който не го устройва да върви в частния бизнес. На бас, че някой няма да иде. - Много строго трябва да се следят разходите за лукс, да се определи на кое ниво, какъв лукс е допустим. - Да проверят училища, детски градини, болници и др. по какви цени купуват продуктите си (Виждал съм фактура за нафта на училище на цена по-висока от 4.50 лева/литър (доставка на място на цяла цистерна)).

ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ, ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО ДА ГО СВЪРШИШ!!! След като си спал 3,5 години СЕГА ЗА 4 МЕСЕЦА ДА НАПРАВИШ ВСИЧКО ТОВА. ЗАБРАВИ!!!!

Ами нали това правим сега: будим. Като е спал 4,5 г. още ли да спи? Че няма да оправи всичко, е повече от ясно. Пък на изборите ще видим. Не само ББ. И СС и ИК и МК-П и ВС и който си пожелаеш, трябва да имат ясна визия за действията си ако спечелят, да ги обяват предварително. И най-важното - НИЕ ДА НЕ ЗАСПИВАМЕ.

Народа не напразно е казал "КАКВОТО ПОСЕЕШ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕШ" - Е Гербери дойде жътва време е да си приберете и изядете посятото, а то никак не е малко. Започнахте и насаждахте до последно умраза и се оправдавахте от първия та до последния ден и нищо не свършихте защото толкова ви е пипето! Не СТАНИШЕВ е винвен, а НИЕ дето ви дадохме гласове ама сега ще си ги вземем тъпкано!

Паникьорската мимикрия на управление на държавата обаче продължава. Вицеприемиер щяла да стане магистралата Лиляна Павлова, а финансиите щял да поеме Томислав Дончев. Борисов прилага последните си истерични опити да спаси положението, в което катастрофира. Нищо чудно, да жертва и отличника Цветан Цветанов. Въпреки че дотам куража му няма да стигне. Истината е, че ГРОБ се срути на дъното и това показаха улиците с гневни и омерзени българи. Борисов, изпий горчивата чаша докрай! Нали се пишеш голям спортяга? Големите спортисти винаги знаят кога да си тръгнат. И никога не стигат до краха да напускат сцената изритани и оплюти.

Какво по-различно от практиката на последните 4 години ще направи една коалиция в следващите избори: - ще увеличи външния дълг с ЧЕТИРИ милиарда лева и ще краде, като поддържа 50% контрабандата на цигари; - ще замрази пенсиите, ще увеличи местните данъци, ще въведе данък върху лихвите от влоговете; - ще назначи роднините и приятелите си от групировките на добре платени постове, ще провежда разговори ала Мишо Бирата, а прокуратурата ще ги оправдава, че "изразяват самокритичност към определено поведение"; - ще подслушва масово и ще използва СРС-тата в парламента, но не и пред съда; - ще продаде дюните край Несебър за жълти стотинки на кумеца и ще протестира по пътищата срещу законите, които приема; - ще си храни кучето със сьомга и/или ще награждава с телешки пържоли - пред родителите на убито дете, кучето открило трупа му; или ще се излага в Европа и ще подсмърча пред шенгенската бариера?

Това се върши от гробарите в момента!!! Оставка!!!

Това ще искат да направят. Големият въпрос е: ще им го позволим ли? Щото това, дето става сега, трябва да става всеки ден. Политическата измет трябва непрекъснато да седи на тръни. А това зависи от нас. Сега малко от малко си измиваме очите. Ще се оставим ли пак да гурелясаме?

Лошото е, че сме пак пред дилемата - ПО МАЛКОТО ЗЛО!!! Нищо читаво няма на хоризонта! Славито Бинев ли - дето Г.Илиев му би шамари в собственото заведение и е от мутрите, най-бездарната мутра. За Ярешки-Магарешки струва ли си въобще да се мисли! Кажи за кой и най-вече КАК в тези четири месеца до редовните избори!!! За друго няма време! Останалото е АНАРХИЯ!!!

Тази куха лейка Павлова вецепремиер. УЖАС.

Нито образование нито опит нито визия какво ли има тогава? А? И къде ги намира тоя празен пожарникарски маркуч всички тия министри. Най-вероятно всяка калинка е на светлинни години по-умна от него у му се вижда по по па най.

АМИ то по-пълна от нея е само Фидоската, ама не с каквото трябва а с баласта.

И двета са едно и също, бъчва пълна с л...а.

""Томислав Пейков Дончев е роден на 6 август 1973 година в Габрово. През 1991 година завършва Мат. гимназия в Габрово, а през 1997 година философия във Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий. В периода 1997-1999 година работи като учител в Хуманитарната гимназия Св. св. Кирил и Методий в град Велико Търново - преподава психология, логика, етика, философия. През 1999-2000 година Дончев е редактор в Радио Габрово. Това е НОВИЯТ ФИНАНСИСТ НА ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ. Пълна трагедия. Да бе назначил Румен Пашата или Митко Каратиста. Те поне разбират от делкане на мангизи."" link

да прочетат КОЙ Е МИТКО КАРАТИСТА! И да разберат какво прави за ГРОБ! АФЕРА - 50% ГРОБ, 50% ЧЕЗ!!! И естествено ДА ОСЪЗНАЯТ ВИНАТА НА ГРОБ във високите сметки за ток, плащани от НАРОДА! Но те не са част от него. Те са просто ГЪРБОИДИ!!!

Да си взема Буда тежката артилерия и бегом при бистришките тигри, щото иначе... Това с Виденов ще му се стори майчина милувка! Граблива ГЕРБерастка пасмина!

ние сме на това правителство "некачественият материал",но всичко което се опоска до момента през дългия период на "демокрацията" беше създадено точно от нас,а правителството на ББ въобще не може да претендира за качество,боклуци

Късно е вече за каквото и да е . ББ да взема парцалите си и да поема към Банкя да се крие за да не го поведат хората скоро към стадиона...ама не за мачле!

Най-големия СРАМ - БУДА ТИКВУНОВ ВИ ГО КАЗВА: ДАЙТЕ МИ ЕДИН, КОЙТО ДА НЕ Е СРАМ!!!! Това са кадрите на ГРОБ! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

"нов бардак със стари к-и не се прави", но по-големият проблем е че досега винаги само бардаци правим, а бардакът си е бардак дори и с вносни к-ви....

Александър Цветков - Ивайло Московски Росен Плевнелиев - Лиляна Павлова

И още знайни и незнайни НЕКАДЪРНИЦИ докараха народа ни до просешка тояга

да попитам защо след все пак се въведе доплащане отпациентите по клинични пътеки въпреки смяната на здравния министър ? Значи не било редно,махат я ,но въпреки това доплащането си остана и сега ни дерат яко по болниците! И то държавните повече от частните такива!

Абе нещо не се разбра! Дянков ли си подаде оставката или Боко го уволни. Май пак някакви ПР кампании ни се разиграват.

Ще се окаже сам на барикадата ББ. Прав е ЦЕНИТЕЛ,че Костов може да ни извади от батака, но проблемът е,че и той няма засищане...много алчен,много. То май всички са такива.

И къде са му парите на Костов? Що 10 г. живее скромно и не се ползва от тези пари и съответните блага?

И да чакаме някой да му каже ИВАНЕ КАЖИ СИ!!! Или да намери някой ЗАБОГАТЯЛ ОТ РМД-то РАБОТНИК ЗА ДА МУ ПОВЯРВАМЕ! Кой му е виновен, че доведе СДС и партията си до един файтон хора! Да се любуваме пакщ на КЛАСНАТА ли! Сори..........

Това са глупости. Дори не знаеш за какво е казано това "Иване кажи си". Има и работници забогатяли от РМД, ама вече не са работници. И когато Костов си подаде оставката в СДС, СДС беше втора политическа сила с повече проценти от БСП. Така че ако някой е довел СДС до 1 файтон хора, то това не е Костов. Да не говориме как тъпия Боко повтаряше фалшивите обвинения на БСП срещу Костов и сега същото му се връща тъпкано върху тъпата тиква, въпреки невижданата ПР кампания. А какво стана с така повтаряното мистър 10% - умря си беден като църковна мишка, само дето несправедливо беше обвиняван в откраднати милярди с помоща на продажна журналистика и раздуване на Бесепарски мантри.

Ами ако дойде кака Р.Инджова?

БОЖЕ,каква селяния,простотия и некадърници се натресоха на най-високо ниво,мислили ли са че ще имат честта да станат министри......Правителство на мутри,физкултурници,милиционери,нагаждачи.............ужас затова сме и на тоя хал

Магистралки, Цоцолане!

Бойко вместо да иска и да приема оставка, след оставка, редно е да напише една обща, че да се свърши ...

Не искаме тикви и БУДА-ли да ни управляват! Съсипаха ни! Стига вече, оставка!

Едно експертно правителство начело с Иван Костов ще възстанови икономиката, финансите и авторитета на държавата ни. Той бе единствения, който възстанови страната ни от последния фалит-на БСП и който отклони искания на Русия и САЩ!

Те във Варна на съд искат да го видят, а ти премиер го назначаваш?

Те във Варна 20години мълчаха като .... и сега се вдигнаха когато всичко е разпродадено,когато Костов им казваше да внимавт, че са привлекателни те си преизбираха Кирчо като смахнати,сега нека поразмислят кой би оправил нещата.

Ами то и във Варна има малоумници, що да не искат съд който и да е - примерно за Галилей и Нютон, че са открили природните закони.

+10

още един сляп. иван костов прокара пътя към безумната приватизация.... от там се започна...

Не казвам!

Сега е момента народа да се предложи намаляване на депутатите до максимум 120. 56 милиона струват на народа тия търтеи, но най-гадното е че работят срещу народа.

Не е проблем че струват 56 милиона, проблема е че не работят за народа а за лични и партийни интереси.

Не е много добре, когато мин. на финасите е подал оставка или е уволнен - все тая ! Означава, че вървим към фалит на държавата или вече е фалирала, но сега всичко излиза наяве.

Май сме фалирали! Редно е тия да си ходят и да тръгнем нагоре, дай Боже!

Направо сме си фалирали. Резерва е под санитарния минимум а тиквата вади още един милиард за земеделците щото тръгнат ли и те чак тогава бунтовете от виденовата зима ще му се сторят като балет.

Дянков беше всякакъв, но бе и един от малкото некорумпирани политици в България. На добър час!

Да, прав си. В България Дянков никой не успя да го купи,защото той вече беше купен от Световната банка (САЩ) и си свърши чудесно работата,за която беше пратен у нас!

Единственият доказано некорумпиран политик, беше Жан Виденов. Е, и?

Писна ми , пак се задава криза. НЕ ИСКАМ .ИСКАМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ . НЕ ИСКАМ КОМУНИСТИ

МИ ПАК ГЛАСУВАЙ ЗАТИКВАТА ТИКВО СМОТАНА

Ами, посъветвай я ти тогава!

To сега освен мутри и ченгета кой води нормален живот бе Иво

Не искаме тикви и БУДА-ли да ни управляват! Съсипаха ни! Стига вече, загиваме!

ти си проспал цял мандат и още бълнуваш комунисти...

Сега опозицията, ако е умна, просто ще замълчи и ще изчака. Както се е паникьосал и развилнял, Тиквочев сам ще ги назначи по разни министерски места, а главочите му ще ги потвърдят. Ще спестят сума ти пари за кампании...

ДЪЪЪЪЪЪЛГА МНОООООГО ДЪЛГА СКАМЕЙКА КАДРИ ВСЕ КАЛИНКИ МУТРИ И ПРОСТАЦИ...ПРОБЛЕМЪТ НА ТИКВАТА Е ЧЕ МНОГО ТРУДНО НАМИРА ПО-ПРОСТИ ОТ НЕГО....

Късно е, Бойко. Ако не се махнеш сам, след половин година ние ще те махнем...

Правосъдният министър Маргарита Попова спечели при изборите надпреварата за вицепрезидент и беше спенена от Диана Ковачева. Това също си е смяна на министър - пропусната в изброените тук.

Късно е либе за китка....., както се изказа....

да се маха боико, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко нали си носеше оставката и се хвалеше че щял да я дава на няколко пъти за най-различни глупости, като примерно закона за пушенето. Сега цялата страна гори, а от оставката на Борисов няма и следа....

Изял я е, като ония грузински тъпанар си изяде вратовръзката!

Дерзай Бойко, до изборите още 10 пъти по 8 министри да смениш. Не, че това ще те спаси!

Когато управляващите си хабер от професионализъм, накрая изпадат в паника.

Извинявам се. Да се чете: Когато управляващите си НЯМАТ хабер от професионализъм, накрая изпадат в паника.

Забравяте Александър Цветков и Московски ама нали Вие може да бъркате колкото си искате

Пропускате Транспортното министерство!

Веднага отменете данъка върху лихвите!! Това е една от най-големите грешки на Дянков и Менда Стоянова!! Другата провалена работа е със единната сметка - добре замислеха, но в пълен хаос!

Менда не бутайте, нали Борисов я гласи за нов премиер. Дано да се разминем с ново управление на герб!

Дано да му уври главата и да не вземе да я назначи нейде, защото ще е страшно!!! Данъчен - начело на държавата - не ми се мисли !!

Всичко помним- не се притеснявайте! И още дълго има да помним! И за някои може би ще е даже болезнено.